Kysymys:
Mitä "vuosien työkokemus" merkitsee tai viittaa siihen?
animuson
2012-04-11 05:46:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Usein erikoistuneempaan työhakemukseen tulee ruutu "vuosien työkokemus". Mitä tämä kaikki sisältää? Onko vain yksinkertaisesti kuinka monta vuotta olet työskennellyt työpaikalla, joka on täsmälleen samanlainen kuin tämä työ, tai hyvin samankaltainen?

Esimerkiksi, jos haen turvatyötä, haluaisinko vapaaehtoistyökokemusta paikallisen poliisin kanssa osastoa pidetään työkokemuksena? Entä yksinkertainen esimiehen kokemus ruokakaupassa? Tuleeko sanasta "ammattilainen" tiukka siihen, että sinulla on ammatti, saako siitä palkkaa?

Missä on myös raja, mihin vuoteen sinun pitäisi myös pyöristää? Esimerkiksi, jos minulla on ollut 11 kuukauden kokemus jostakin, pyöristän sen todennäköisesti vuoteen. Jos minulla on yksi vuosi ja kuukausi, luultavasti sanoisin, että minulla on yhden vuoden kokemus. Entä jos minulla olisi vuoden ja kuuden kuukauden kokemus? Entä jos minulla olisi vain 4 kuukauden kokemus? Pitäisikö minun pyöristyä vuoteen tai vain sanoa, että minulla ei ole kokemusta ja toivon, että he kysyvät haastattelussa?

Neljä vastused:
#1
+9
jefflunt
2012-04-11 05:58:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellei he pyydä kuukausia ja vuosia, mielestäni pyöristät 11 kuukautta 1 vuoteen. Älä kuitenkaan pyöri seitsemästä kuukaudesta vuoteen - se on hieman venytys.

Mielestäni "ammattikokemuksen" erottaminen on tärkeää, koska palkka työstä tarkoittaa, että teit tarpeeksi hyvä työ, jonka joku maksoi sinulle tehdäkseen sen (ja oletettavasti olivat tyytyväisiä työhösi riittävän usein maksamaan sinulle edelleen).

Jos sinulla on vuosien vapaaehtoistyökokemus, se on mielestäni fantastista. Sisällytä se - se auttaa usein, ja riippuen siitä, missä haet, tämä voi olla suuri plus.

Sitä ei kuitenkaan pidä pitää ammattikokemuksena. Esimerkiksi nuorena partiolaisena ja aikuisena olen vuosia työskennellyt maalaamalla taloja, katon uudelleen katossa, tekemässä pihatöitä, siivoamalla kaupunkikatuja ja muuta palvelua / vapaaehtoistyötä. Se on hyvä, ja työnantajalle se osoittaisi halukkuuteni "mennä ylimääräiselle mailille" ja tehdä asioita, jotka vain täytyy saada aikaan (eikä vain siksi, että minulle maksetaan). Kuitenkin saako se minut päteväksi ammattimaiseksi maalariksi (josta maksaisit rahaa), katontekijäksi (josta maksaisit rahaa) tai ammattimaiseksi maisemanhoitajaksi (maksat rahaa) varten)? Saako se minut päteväksi mentoroimaan tai ohjaamaan ammattilaista missä tahansa noista teollisuudenaloista?

Ei, pelkään, että ei.

#2
+6
JohnFx
2012-04-11 08:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tähän kysymykseen ei ole vastausta. Sekä haastattelija että haastateltava voivat tulkita.

Neuvoni on tämä. Ole mahdollisimman rehellinen ja älä kirjoita mitään sellaista, jota et puolustaisi miellyttävästi haastattelun aikana. Jos olet hermostunut pyöristämisestä, se voi auttaa asettamaan ~ 10 vuotta, kun tarkoitat todella 9 vuotta 11 kuukautta. Silloin heillä ei ole mahdollisuutta vaatia sinua suorastaan ​​valehtelemaan.

Valheeseen tai koettuun valheeseen tarttuminen rekrytointiprosessin aikana on yksi varmimmista tavoista tappaa mahdollisuutesi saada työtä. Sitä ei vain kannata vaarantaa. Monet yritykset tekevät taustatarkastuksia perusasioista, kuten työsuhteesta aikaisempien työnantajien kanssa. Eettinen ja vain huono strategia on liioitella jatkoa asioille, jotka voidaan objektiivisesti mitata ja kumota.

#3
+3
weronika
2012-04-11 07:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otan mukaan vain työn, joka oli a) maksettu ja b) asiaankuuluvalle alalle. Mainitsisin vapaaehtoiskokemuksen tai muun mahdollisesti hyödyllisen, mutta ei suoraan siihen liittyvän kokemuksen muualla sovelluksessa.

Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että vapaaehtoistyökokemuksesi oli tarpeeksi samanlainen kuin todellinen työ, joka sen pitäisi laskea, tai jos kokemuksellasi aivan eri työssä on tarpeeksi yhteistä tämän työn kanssa, niin että sitä tulisi harkita, älä usko, että olisi mahdotonta sisällyttää se laskentaan, kunhan mainitsit yksityiskohdat muualla sovelluksessa. Jos teet niin, varmista vain, että sinulla on hyvät syyt kokemuksen laskemiseen, ja selitä ne selkeästi - muuten sinulla on riski, että näytät sovelluksesi täyttävän, ja he eivät välttämättä pidä muita vaatimuksiasi luotettavina.

Mitä tulee pyöristykseen - laitoin "0,5" kuudeksi kuukaudeksi, jne., jos lomake sen sallii (älä mene pienempiin osiin kuin 0,5 - mielestäni pyöristäminen on riittävän kohtuullinen). Jos lomake ei salli sitä ... Oletan, että otan riskin menemällä 1: n sijasta 0: een, koska sinulla on jonkin verran kokemusta, ja määritä sitten haastattelussa ja mahdollisesti kysy heitä parantamaan muotoaan.

#4
  0
Michael Durrant
2012-06-09 17:22:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Vuosien työkokemus" viittaa vuosien kokemukseen, jonka työnantaja haluaa nähdä hakijan olevan, koska se tarkoittaisi, että heillä on vankka käsitys alueesta.
Se ajatellaan usein (ja usein niin sanottu, esim. "on oltava") vähintään, mutta todellisuudessa se on melkein aina ohjeellinen ja jos sinulla on muita tekijöitä, kuten koodi tai paljon suosituksia (tai vapaaehtoistyötä), jotka voivat helposti kompensoida.

Joskus "vähimmäisvuodet" asettaa osittain henkilöstöhallinto, joka tekee sen kaikille työntekijöille, kun taas itse osaston ihmiset saattavat jopa mieluummin pitää joku suhteellisen uusi, jonka he voivat "muovata". ovat jo oikealla tiellä, esim.

0-4 kuukautta: Sano kuukausien lukumäärä
5-7 kuukautta: "6 kuukautta"
8-9 kuukautta "9 kuukautta"
10-15 kuukautta "1 vuosi"
16-20 kuukautta "1 1/2 vuotta"
21-28 kuukautta "2 vuotta"
jne.

Älä keskity siitä kuitenkin. Varmista, että sinulla on oikeat päivämäärät, jos niitä pyydetään. Tärkeää on taitosi, kokemuksesi ja luonne ja kuinka paljon valmistaudut haastatteluihin, opit yrityksestä jne.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...