Kysymys:
Jos olet menettänyt yhteytesi johonkin henkilöön, sinun pitäisi lopettaa hänen viittaaminen viitteeksi?
animuson
2012-04-11 08:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Edellisessä työpaikassa tunsin tämän henkilön hyvin, hän oli itse asiassa esimieheni yli vuoden. Valitettavasti lähdettyäni en oikeastaan ​​pitänyt yhteyttä häneen, enkä ole puhunut hänen kanssaan noin kahdeksan kuukautta. Minusta tuntuu siltä, ​​että hän vielä muistaa minut, koska olin yksi hänen tähtityöntekijöistään, mutta minusta tuntuu hankalalta listata ihmisiä, joita en koskaan puhu enää.

Toinen henkilö oli vapaaehtoisryhmän ryhmänjohtaja paikallisen kanssa poliisilaitos, jonka mainitsin usein viitteeksi aina, kun olen hakenut turvallisuuteen liittyviä töitä. Hän tunsi minut kolmen vuoden ajan ohjelman kautta, mutta olen ollut poissa ohjelmasta vielä kolmeksi ja kontaktista.

Onko edelleen hyväksyttävää jatkaa näiden ihmisten luetteloimista viitteinä ansioluettelooni työhakemukset? Missä vaiheessa viite "vanhentuu", jos koskaan?

Huomaa: Saimme sanallisen valtuutuksen näiden ihmisten luetteloimiseksi aiemmin viitteinä.

Uskon (ja se voi olla erilaista eri maissa, mutta ainakin Yhdistyneessä kuningaskunnassa), CV: ssä on tavallista sanoa, että "Referenssit ovat saatavilla pyynnöstä", ja kysy sitten pyydettäessä jokaisen henkilön kanssa, ovatko he kunnossa käytön kanssaviitteeksi.
üks vastaus:
#1
+66
JohnFx
2012-04-11 08:47:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on yksi yleisimmistä virheistä, joita näen työnhakijoiden tekevän. Sinun ei ehdottomasti pidä antaa sokkoviitteitä. Olen ollut puhelun molemmilla puolilla (viite ja viitetarkistaja), ja se on yleensä ruma eikä auta ehdokasta yhtäkään.

Soita kaikkiin viitteisiisi joka kerta annat heille yhteydenoton mahdolliseen työnantajaan monista syistä:

  1. On tavallista, että he eivät anna heidän sokeutua referenssipuheluun. Ilmeisesti haluavat edustaa sinua hyvin (tai muuten miksi luetit ne?), Mutta elleivät he ole valmiita, he saattavat tuntea ahdistusta siitä, että myyvät sinua lyhyeksi, koska he eivät olleet valmiita. Kun ihmiset soittavat viitteiksi, he esittävät erityisiä kysymyksiä työn tuloksista, ja jopa jollakin, joka rakastaa suoritustasi, voi olla vaikeuksia vakuuttaa yksityiskohtia, jos nimesi on kulunut viisi vuotta heidän mieleensä. Lisäksi, jos tämä viite (oikein) mielestäsi on töykeä tehdä niin, se saattaa aiheuttaa heille huonon tuulen viitetarkastuksen aikana, mikä voidaan tulkita koputukseksi sinua vastaan. Monet yritykset rajoittavat johtajia antamasta erittäin paljon yksityiskohtia viitetarkastuksista, joten niitä tekevistä ihmisistä tulee hyviä poimimaan hienovaraisia ​​vihjeitä ja lukemaan rivien väliltä. Et halua heidän noutavan hienovaraisia ​​vihjeitä henkilöltä, joka on sinusta yleinen.

  2. Haluat varmistaa, että yhteystiedot ovat edelleen voimassa.

  3. Samoin kuin saatekirje, haluat mukauttaa, mitä viittauksesi kertoo etsimäsi työn tarpeisiin. Pitäkää vähintään viite etukäteen siitä, mitä tuotemerkin puolia haluat heidän korostavan. Haluat myös päivittää heidän muistinsa kaikista hyvistä asioista, joita teit työskennellessäsi heidän puolestaan, jotta heillä on tosiasiat ulottuvilla.

  4. Se, että he antoivat sinulle luvan käyttää niitä viitteenä x vuotta sitten, ei tarkoita sitä, että he olisivat vapaaehtoisesti olleet hype-miehesi koko elämän. On oikea etiketti antaa heille mahdollisuus joka kerta kieltäytyä referenssistä.

Kyllä kyllä ​​kyllä! Mikään viite ei ole ikuisesti - sinun on kirjauduttava sisään heidän kanssaan * joka kerta *. +1.
Tein "sokean viittauksen" virheen äskettäin. +1 hyviä neuvoja varten!
1001 myönteistä ääntä ilman viitteitä on ikuisesti. Olin kerran tämän vastaanottopäässä (joku listasi minut ja soitin, minulla ei ollut aavistustakaan kyseisestä henkilöstä). Se oli erittäin epämiellyttävä 5 minuuttia puhelimessa.
Hyviä neuvoja, vaikka mielestäni usein sähköpostin sijasta puhelu riittäisi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...