Kysymys:
Mitä tehdä, kun rekrytoijat eivät pidä freelance-työtä kokemuksena
Dipan Mehta
2012-04-11 13:03:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oli aika, jolloin olin yksittäinen freelancer, ilman, että olisin perustanut omistusta tai jotain muuta ja minulla ei ollut virallisia todistuksia kokemuksesta. Vaikka onnistuin, pudotin joskus freelancen ja palasin tavalliseen työhön.

Haastattelujen aikana ihmiset yleensä ylistävät sitä, että olet itse ajautunut, koska olet ollut freelancerina. Kuitenkin, kun HR-ihmiset laskevat palkkapaketteja, luulen, että he käyttävät sitä tekosyynä ja määrittelevät freelancerejakseni vuosiksi ilman asiaankuuluvaa kokemusta. Joten näyttää siltä, ​​että se on yhtä suuri haitta kuin ei ole työtä tuona aikana.

Mitä odotetaan urakokemuksena freelance-vuosilta? Kuinka esität tämän kokemuksen asianmukaisesti potentiaalisille rekrytoijille?

MUOKKAA
Aivan kuten ihmiset ehdottivat, minulla on ollut hyvä tekninen projekti, joka myös luetellaan jatkaa. Minulla oli myös kansainvälisiä julkaisuja tuosta teoksesta. Ja minua arvioitiin kriittisesti juuri tässä projektissa, koska se oli tärkein työ, jonka he olivat saaneet toisin kuin muut ehdokkaat.

Luulen, että suorat pomoni ymmärsivät työni arvon ja olivat riippuvaisia ​​minusta kriittisesti; mutta HR käytti tätä vain tekosyynä.

Voisit tarjota esimerkkejä tekemäsi työstä - suoritteet, tekniset tiedot, asiakaspalautteet jne. Ehkä yritä osoittaa edistymistä tekemässäsi työssä, mikä osoittaa, että olet parantanut taitoja a, b ja c yli kuuden kuukauden aikana, jolloin olet harjoittanut freelancea .
Kaksi vastused:
#1
+19
Shauna
2012-04-11 17:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin, varmista, että he ymmärtävät, että freelancereesi oli tarkoitettu todellisille ammattimaisille projekteille. Monet ihmiset (etenkin suuret yritykset) ajattelevat, että "freelancerina työskenteleminen" on vain hieno tapa sanoa, että rakensit äitisi siskon koiran turhamaisuus -sivun ja sait siitä 10 dollaria. Selitä työ, jonka olet tehnyt liikesuhteiden rakentamiseksi. Vaikka et olisikaan rekisteröimätön yritys, olit edelleen liike-elämässä. Ihmiset palkkasivat sinut suorittamaan palvelua, sinun (sinun olisi pitänyt) jättää veroasiakirjat sen mukaan, soitit johtajaa, projektipäällikköä, työntekijää , kirjanpitäjä ja paljon muuta ja niin edelleen. Varmista, että se on selvää alusta alkaen.

Kun olet päässyt neuvotteluihin palkasta, yritys on päättänyt, että he haluavat sinua. Siksi sinulla on enemmän vipua neuvotteluihin kuin haastatteluprosessissa. Selitä heille, että freelancerkokemuksesi on edelleen ammattikokemusta (ja voi olla jopa erilainen kuin mitä yritys tekee) ja että sinusta tuntuu, että sinulle pitäisi maksaa korvausta vastaavasti. Usein yritys on valmis työskentelemään kanssasi, mutta tietysti ole valmis kävelemään pois siitä, jos luulet olevasi alipalkkainen.

Kuitenkin pidä kiinni Huomaa, että et välttämättä saa samaa palkkaa kuin työntekijä kuin freelancer. En voi puhua muiden maiden puolesta, mutta Yhdysvalloissa freelancerit voivat tyypillisesti veloittaa 2-3 kertaa sen, mitä heidän "perinteiset" kollegansa maksavat, koska freelancereiden on huolehdittava omista eduistaan ​​(sairausvakuutus, 401k, vapaa-aika jne.) ja "työnantajan" puolet tuloveroista. Joten muista ottaa etusi huomioon harkitessasi korvauspakettia.

+1 - Lueten itsenäisen urakoitsijan aseman ansioluettelossani ja sisällytän viitteitä projekteihini. Parasta, mitä olen löytänyt, on pyytää viite-kirje valmistumisen jälkeen.
Edut / verot on sama Isossa-Britanniassa. Itsenäiset yrittäjät "ansaitsevat" myös täällä, mutta ellei sinulla ole todella onnekasta ja olet töissä, 90% ajasta se toimii suunnilleen samalla tavalla kuin työntekijä pitkällä aikavälillä.
#2
+6
David Navarre
2012-08-09 01:23:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En sanoisi sitä vapaana. Kuten @Chad kommentissaan sanoo, määritä aika "Itsenäiseksi urakoitsijaksi", kuvailemalla projektiasi ja asiakkaitasi. Jos sinulla oli yrityksen nimi sinä aikana, kirjoita yrityksen nimi ja nimeä itsesi omistajaksi. Minulla oli muutama vuosi, jolloin minulla oli oma yhden yrityksen yritys, ja jotkut noista vuosista olivat kiireisiä ja jotkut eivät. He kaikki laskevat minulle saman.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...