Kysymys:
Pitäisikö minun saada sopimus, kun tarjotaan palkkatyötä?
Rarity
2012-04-12 02:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain äskettäin tarjouksen tehdä pieni freelance-projekti taitojen esittelemiseksi, ja minulle tarjottiin rahaa ponnisteluihini; kiinteämääräinen valmistumisen jälkeen. Olen jo puhunut yrityksen kanssa ja olen varma, että heillä on todellinen kiinnostus minuun, joten otin projektin, mutta suostuin ennen sopimuksen pyytämistä.

Vaikuttaa siltä, ​​että olen käyttänyt joku tekee sinulle vähän työtä esimerkkiprojektina, joten en ajatellut mitään siitä. Sen jälkeen muistin monia painajaisia ​​tarinoita freelance-työntekijöiden repimisestä, kun he tekevät työtä ilman selkeää sopimusta. Tämä ei ollut suuri projekti, mutta vaati aikani investointeja.

Kun minua pyydetään tällaisissa projekteissa, pitäisikö minun ensin pyytää sopimus etukäteen? Vaarantaisinko tekemällä näin (todellisia) työtarjouksia? En halua näyttää töykeältä, mutta en halua tuhlata aikaani.

Onko tälle erityinen sana? Se on ensimmäinen kerta, kun olen tehnyt sen, mutta olen kuullut tämän prosessin suositelluksi aiemmin; Joel Spolsky, jos muistan oikein.
Kuinka tämä eroaa pienestä palkatusta työstä? En ole varma, ymmärränkö näyte / esimerkki-eron.
@NickC En tiedä ... En myöskään ole tehnyt tällaisia ​​pieniä palkattuja töitä. Mutta tässä tapauksessa vaakalaudalla on myös työnantajan etu, en tee sitä yksinomaan rahojen takia.
Kuusi vastused:
#1
+16
animuson
2012-04-12 02:50:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lain näkökulmasta sinun tulisi aina hankkia sopimus aina, kun palvelusta maksetaan rahaa, riippumatta siitä, mikä se on. Älä päädy tuomari Judyyn!

Sopimukset ovat helpoin tapa ratkaista kaikki ongelmat hetkessä.

Ilman kirjallista sopimusta tuomari Judy vain selittää sinulle, että olet tehnyt virheen, koska et saanut sopimusta. Saatat saada siitä television esiintymisen ja ilmaisen yön hotellissa, mutta ei rahaa.
#2
+8
Michael Durrant
2012-04-12 08:41:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä sinun pitäisi.

Se osoittaa, että olet ammattilainen. Se antaa sinulle mahdollisuuden olla erittäin ammattimainen. Laske jne. Lasku.

Aluksi se voi tuntua hieman "rasittavalta", mutta ajan myötä huomaat, että yritykset periaatteessa odottavat näitä kuluja, heidät on perustettu tekemään niin ja yleensä ei edessäsi olevan henkilön suorat rahat.

Lisäksi, kuten voretaq7 huomauttaa, ne voivat tuntua kauan kadonneelta perheenjäseneltä, kun aloitat projektin, mutta jos he eivät ole onnellisia - vaikka he olisivatkin kohtuuttomia, he voivat kääntyä ympäri ja sanoa, että maksamme sinulle vain 50% tai 25% tai mitä tahansa. Sopimus poistaa epävarmuuden oikeudellisella selkeydellä.

#3
+5
voretaq7
2012-04-12 04:10:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oma mielipiteeni, joka ei ole lakimies (saavutettu keskustelun jälkeen täysin lakimieheni kanssa, takaisin konsultointipäivinäni): Aina kun rahan odotetaan vaihtavan omistajaa, olisi allekirjoitettava jonkinlainen kirjallinen sopimus sanomalla mikä rahan suunta, mitkä tavarat / palvelut vastaanotetaan vastineeksi, ja muut mahdolliset ehdot, joista osapuolet voivat sopia.

Syynä tähän on yksinkertainen: Teet töitä asiakkaalle - sano vietät siihen viikon - ja kerro heille "Se on valmis, se on 500 dollaria". Asiakkaasi kääntyy ympäriinsä ja sanoo "Maksamme sinulle 50 dollaria" tai "Hei, se on hieno työ, mutta sen täytyy tehdä xxx - kerroimme sinulle oikein?". Näitä tilanteita on vaikea ratkaista ilman sopimusta.


Tämä ei tietenkään tarkoita, että joudut aina veloittamaan ajasta / materiaaleista: Sinulla voi olla nolladollarisopimus joistakin töistä tai harkitse aikasi sijoittaminen johonkin nopeaan näytetyöhön osana eräänlaista ehdotusta, mutta mustavalkoiset sopimukset ovat ammatillisen vuorovaikutuksen selkäranka, ja mielestäni ne ovat välttämättömiä, jos raha muuttuu kädet.

#4
+3
jmoreno
2012-04-18 20:49:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei kuulosta esimerkkiprojektilta, se kuulostaa Kokeiluprojekti. He kohtelevat sinua ammattilaisena, jonka taitoja he haluavat hyödyntää ja arvioida - joten pieni projekti, jotta voit nähdä, kuinka suuri, suuri projekti, jos he pitävät työstäsi.

Tärkein ero näyteprojekti ja kokeiluprojekti on, että he todella haluavat kokeiluprojektin tehdyksi, ei vain nähdäksesi, voitko tehdä sen. Sinun olisi pitänyt kohdella tätä kuten mitä tahansa muuta projektia, sopimusta, ehtoja, tehtävän työn määrittelyä, aikataulua, kuka omistaa kirjoittamasi koodin, kaikki olisi pitänyt täsmentää.

Onko he arvioivat sinä urakoitsijana tai kokopäiväisenä työntekijänä et ole minulle selvä, mutta sillä ei ole väliä - kun olet töissä rahalla, ole selvä. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla sivuja ja legalese-sivuja, mutta allekirjoitettu asiakirja, jossa sanotaan mitä odotetaan, kyllä, mitä sinun olisi pitänyt tehdä.

Nyt tosiasia, että he haluavat maksaa sinulle tästä projektissa, on pidettävä erittäin suurena plusna niiden arvioinnissa. He eivät yrittäneet saada sinulta ilmaista työtä "näytteen" varjolla.

Tarpeeksi totta; se ei ole väärennetty näyteprojekti, vaan pieni, todellinen projekti (vaikka työni on periaatteessa kertakäyttöinen)
#5
+1
BЈовић
2012-04-12 03:04:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain äskettäin tarjouksen tehdä pieni freelance-projekti näyttämään taitoni, ja minulle tarjottiin rahaa ponnisteluihini; kiinteämääräinen valmistumisen jälkeen.

Koska se oli vain esimerkkiprojekti, en usko, että tarvitsit todella sopimusta. Se, että he maksoivat sinulle, oli hieno ele.

Todelliseen työhön tarvitset kuitenkin sopimuksen. Älä edes aloita ilman sitä.

Todellinen työ ei ollut koskaan kysymyksessä, tietysti saisin sopimuksen, kysyin vain freelancesta, kertaluonteisesta työstä
#6
  0
MBartley
2013-09-30 01:47:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt urakkatyötä yli viidentoista vuoden ajan, ja ainoat allekirjoitetut sopimukset ovat olleet työsopimukset toimistojen kanssa, mutta en koskaan, kun neuvottelen suoraan todellisen asiakkaan kanssa. Useimmat pienet yritykset ovat hyvin epämiellyttäviä asianajajien kanssa. Se voi helposti lisätä tuhansia dollareita projektiin, ja useimmille pienyrityksille se ei ole sen arvoista.

Jos olet tekemisissä tuntemattoman toimiston kanssa kaukaisessa paikassa planeetalla jonkun kanssa, joka ei maksa laskuasi tai hyväksy sitä hyväksyttäväksi hankkeessa, joka on käynnissä viiden tai useamman luvun puolivälissä, haluat varmasti sopimuksen, jolla varmuuskopioidaan yksityiskohtaiset tiedot.

Mutta jos teet 1500 dollarin projektin yrityksellesi omassa kaupungissa, voit mennä heidän toimistoihinsa tai he voivat noutaa puhelun ja soittaa sinulle, pyyntö tuoda maallikko pelottaa ymmärrettävästi useimmat potentiaaliset asiakkaat pois, koska se voi lisätä sopimukseen tuhat dollaria tai enemmän. Lisäksi useimmat liikemiehet yrittävät välttää asianajajia aina kun se on mahdollista. Suurin osa yrityksistä, jotka ovat olleet jo jonkin aikaa, tietävät, että he eivät halua polttaa hyvää kehittäjää tai urakoitsijaa. PITA ei ole vain löytää tällaisia ​​ihmisiä, mutta he tietävät, että sana tulee ulos.

Sanominen: "Aion veloittaa sinulta paljon rahaa, jos et maksa sinä päivänä" on ei kovin hyvä tapa luoda hyviä liikesuhteita.

> Jos saat tunkeutuneen asiakkaan (kokemukseni mukaan - hyvin harvinainen ja helppo havaita), joka on käyttänyt rahaa lakimiehelle sopimuksen laatimiseksi, se ei saa heitä yskäämään rahaa, vaan vain antaa hyvän rahan seurata huonoa. / p>

Toisaalta, jos heillä on sisäinen neuvonantaja ja he tarvitsevat säännöllisesti sopimuksia, on hyvä allekirjoittaa se. Muista vain viedä se kotiin ja lukea ja ymmärtää se ensin, ja pidä kopio itsellesi. Suurin osa tarjotuista sopimuksista on hyvin yksipuolisia, joten haluat varmistaa, että etusi ovat suojattuja. Jos haluat saada asianajajan selittämään sen sinulle, se maksaa sinulle paljon rahaa. Löydät yksipuolisia sopimuksia, joita sopimusvirastot tarjoavat asiakkailleen, jotta näet, mitä puolesi pitäisi tarkastella, ja tehdä muutoksia ja neuvotella sopimuksesta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...