Kysymys:
Kuinka erotella tai integroida työ- ja kotielämäsi etätyössä?
DKnight
2012-04-11 10:18:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitin äskettäin työn, jossa voin etätyössä 1 päivä viikossa, ja ajat ovat melko joustavia niin kauan kuin olet tuottava ja viettää aikaa.

Minusta on yhtä tuottavaa ellei enempää kotona, mutta joissakin päivissä olen yleensä tekemässä kotitöitä ja tehtäviä enemmän päivällä ja saan sitten loput ajasta yöllä, kun lapset ovat nukkuneet. Mietin, kuinka kestävä tällainen työ / koti-integraatio on pitkällä aikavälillä? Minun ei tarvitse hallita vain sitä, kuinka tehokas olen työpaikassani, vaan myös hallita sitä, että näytän olevani tehokas. Edellyttääkö työn ja kodin kova erottaminen hyvän työn tekemistä JA näyttämistä siltä kuin tekisit hyvää työtä?

Kuusi vastused:
#1
+55
jcmeloni
2012-04-15 22:28:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaukseni on seuraava kokemus: Noin viimeisten 15 vuoden aikana minulla on ollut töitä, joissa työskentelin etätyössä missä tahansa päivässä viikossa kokopäiväisesti useille yrityksille yrityksistä, joilla oli toimisto tila, jossa ihmiset työskentelivät paikan päällä niille, joilla oli vain yksi nimessä (tavata asiakkaita ja noutaa postia), suurille ja pienille organisaatioille. Työskentelen tällä hetkellä yrityksessä, jolla on toimistotila, ihmiset työskentelevät siellä jatkuvasti, mutta useat ihmiset - olivatpa ne alueellisia myynti- tai teknisiä kehittäjiä - asuvat tuhansien mailien päässä. Ne meistä, jotka asuvat lähellä, pyrkivät etätyöhön pari päivää viikossa, koska voimme.

Kaikesta tästä huolimatta uskon vakaasti, että "miltä näytän tekevältä hyvää työtä "tai" miltä näytän olevani tehokas "- mikä on kysymyksesi perusta - riippuu täysin toimialasta, yksittäisestä työstä ja mikä tärkeintä yrityksen asettamat odotukset, joiden avulla voit etätyö . Tarkoitan tällä, että jos yritys tarjoaa etätyömahdollisuuksia, heidän vastuullaan on ymmärtää, että on olemassa syy, miksi asema on sille sopiva, ja pitää sinut paikallasi (ja ei pitää sinut kohtuuttomien standardien mukaisina).

Esimerkiksi, jos yritys sallii etätyön, mutta ei ota vastaan ​​neuvottelupuheluja, Skype-puheluja, Google Hangoutsia tai muita synkronisia keinoja "läsnäolosta" vaadituissa kokouksissa, niin sen ei pitäisi olla musta merkki sinua vastaan. Ja tässä tilanteessa en ehkä ota heitä etätyön mahdollisuuteen, koska asettaisin itseni epäonnistumiseen riippumatta siitä, kuinka suuri olen työpaikassani. Vastaavasti, jos olet etätyö ja yrityksesi vaatii "läsnäoloa" kokouksissa etkä osallistu (jostain arvosta "läsnäolo"), niin pitäisi olla musta merkki sinua vastaan. Se on kaksisuuntainen katu, mutta molempien osapuolten on osattava lukea karttaa.

Työn osalta, jos yritykselläsi on hyvät sisäiset käytännöt prosessien ja tuotteiden läpinäkyvyyden lisäämiseksi - esim. jos olet kehittäjä ja tarkistat koodisi ja päivität vikoja / lippuja / tehtäviä säännöllisesti ja tarkasti tai jos olet projektipäällikkö, päivität jatkuvasti viestintäsuunnitelmia ja muita asiakirjoja jne. - jatka etätyöntekijänä käyttää näitä käytäntöjä. Jos yrityksellä ei vielä ole tapaa, jolla työstä tehdään läpinäkyvää kollegoille (vaikka se olisi rajoitettu vain niille kollegoille, joiden on tiedettävä), riippumatta siitä, missä istut, niin etätyöntekijänä työsi on välttämättä vaikeampaa ja siinä ei voi tehdä mitään, paitsi että yrität toteuttaa läpinäkyviä prosesseja (ja sitten seurata niitä) ja miettiä uudelleen, onko kyseessä etätyötilanne, johon haluat joutua.

Oma johtajana odotetaan, että kaikkien tulisi olla läsnä (jostain arvosta "läsnä") milloin ja missä heidän on tarkoitus olla kokouksissa - joiden tulisi joka tapauksessa olla mahdollisimman rajoitettuja - ja järjestelmät, jotka meillä on käytössä edistymisen osoittamiseksi olisi käytettävä ja niiden pitäisi osoittaa edistystä. Nämä odotukset ovat samat riippumatta siitä, missä henkilö istuu.

Tässä on kohta, jossa sinun on tehtävä valinta: Otatko etätyötä tai etätyötä n päivää päiviä viikossa, kun tiedät, että yritystä ei ole todella perustettu onnistutko samalla kun teet sen? Tämä on pohjimmiltaan kohta, jossa päätät, tarvitsetko lisätyön todistaa tekemäsi vai ei. hyvä työ, joka olet, on tai ei ole jotain, joka luontaisesti häiritsisi työ- ja yksityiselämän tasapainoa.

Oletetaan, että kaikki nämä todelliset (ja valitettavasti yleiset) ongelmat voidaan jättää syrjään, ja kuvittele, että työskentelet nyt etänä muutaman päivän viikossa yrityksessä, joka ymmärtää mitä se tarkoittaa ja tuottavuuttasi ei kyseenalaisteta . Työ- ja kotielämiesi erottamisen tai integroinnin vaiheet ovat seuraavat:

 1. Lopeta murehtiminen tuottavuuden osoittamisesta ja ole vain tuottava.
 2. Muista, miksi halusit työskennellä etänä etäältä.

Vastaus kysymykseen 2 vie sinut radalle selvittämään, miten parhaiten tasapainottaa työ ja elämä, koska vastaukset ovat erilaiset sen mukaan, mistä syystä teet sen.

Esimerkiksi (ja nämä ovat yleisyyksiä, mutta näyttävät kuitenkin kokonaispisteen):

 • Jos etätyö etupäässä siksi, että asut kaukana toimistosta (tai työmatka toimistoon on mahdollista, mutta sietämätöntä), tee sitten mitä voit jäljitellä kotisi toimistorakennetta: erillinen työtila, pidä yhdenmukaiset työajat, aseta työ etusijalle näiden aikojen aikana.
 • Jos etätyötä tehdään pääasiassa siksi, että siellä on kotitalouksien tarpeita - lapset ja heidän aikataulut, esimerkiksi terveystilanteet tai vanhemmat hoito, olipa tapaus mikä tahansa - niin kaikki yllä olevat ovat edelleen totta: pidä erillinen työtila, pidä johdonmukaiset ajat ja aseta työ etusijalle sinä aikana. Näissä tapauksissa "johdonmukainen aikataulu" voi tarkoittaa täysin erilaista tuntia eri päivinä, mutta niin kauan kuin se on johdonmukaista viikosta toiseen, kaikki (myös sinä itse) osaatte integroitua aikatauluun. Siitä ei tule (tai pitäisi tulla) erilainen kuin mikään muu pysyvä kokous - "Jimin on noutettava lapset jalkapallosta kello 4 joka keskiviikko" vs. "Jimillä on kokous klo 4 joka keskiviikko" ei ole olennaisesti erilainen ; on vielä aika, jonka ihmiset aikatauluttavat.

Selkeys, läpinäkyvyys ja johdonmukaisuus sekä sinä että työnantajasi tekee etätyöstä menestyksen kaikille - saat olla tuottava, yritys saa niittää että tuottavuus. Joillekin tarvitaan kova jakaminen työn ja kodin välillä, toisille ei - ei ehkä ole parasta keskittyä niin paljon kovaan erottamiseen ja sen sijaan työskennellä mukava integrointi .

Huomautuksena "hassuina aikoina", huomasin, että jaetut kalenterit ovat etu etätyöntekijöille. Kalenteri käytettävissäsi olevana ajankohtana, jos aukioloajat vaihtelevat päivittäin, jotta ihmiset näkevät helposti, milloin he voivat odottaa sinun työskentelevän. Muista myös merkitä kalenteriisi, kun sinulla on kokouksia tai muita työhön liittyviä "ei käytettävissä" -aikoja, jotta ihmiset näkevät, että perusaikataulusi ei ole muuttunut, mutta olet yksinkertaisesti kokouksessa tai mitä tahansa.
Vau. Olen uusi johtaja tehtävässä, jossa ympärilläni olevalla ryhmällä (ylä- ja alapuolella) on enemmän etätyön joustavuutta kuin olen aiemmin kokenut. Tämä TODELLA hyyteli aineita, joita olen miettinyt ja auttoi selventämään todellista käsitystä siitä, kuinka pitää asiat humisemassa samalla kun ihmiset auttavat tasapainottamaan työtä / elämää. Kiitos!
#2
+18
S.Robins
2012-04-18 07:16:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtainen kokemukseni viimeisten 9 kuukauden aikana on ollut etätyö 2 päivää viikossa, ja minulla oli samanlaisia ​​ajatuksia kuin kysymykseesi parin ensimmäisen kuukauden aikana.

Sinun on pidettävä etäisyys työ- ja kotielämääsi, ja jos sinulla on suurta stressiä työssä, et halua, että stressi läpäisee kotiisi. Parasta neuvoni on etsiä seuraavaa:

 • En voi tarpeeksi korostaa, kuinka tärkeää on, että sinulla on erillinen työskentelyalue, jonka voit sulkea muusta talosta. Pieni huone työhuoneena / toimistona, jossa työtila on asetettu ergonomisesti ja mieluiten mukavalla sohvalla. Sinun on kyettävä varmistamaan, että voit työskennellä häiriöttömästi, vaikka sinun pitäisi laittaa "Älä häiritse" -merkki opintosi ovelle. Oven sulkeminen antaa sinulle mahdollisuuden luoda raja työn ja kodin välille. Jos et voi järjestää huonetta, seuraava vaihtoehto on mainostaa jonkinlainen verho tai näyttö, jota voit käyttää vastaavaan vaikutukseen. Jos haluat palata työtilaan illallisen tai "perheajan" jälkeen, varmista sitten näytön / verhon / oven avulla, että työpaikkasi ei ole näkyvissä, kun olet perheen kanssa.
 • Ei televisiota tai muut häiriötekijät lähellä työtilaa.
 • Määritä ajat, jolloin voit antaa itsellesi tehdä muita ei-työhön liittyviä asioita, kuten pyykkiäsi tai tehtäviäsi, ja pitää sitten kiinni työajastasi. Toki, voit olla joustava, mutta sinun pitäisi myös pystyä suunnittelemaan päivän alussa, kuinka etätyöpäivän aikataulusi toimii.
 • Työskentele lyhyinä 15–30 minuutin jaksoina ja pidä sitten pieniä taukoja venyttää jalkojasi, puhdistaa pääsi, ja jos sinulla on sohva, jonka mainitsin aiemmin, voit jopa ojentaa sitä joskus, vain antaaksesi itsellesi tauon, kun olet "vuorojen" välillä. Suunnittele päiväaikataulusi sisällyttää nämä "vuorot" varmistaaksesi, että varat riittävästi aikaa työsi suorittamiseen päivälle.
  • Tapauksessani kohdistan tavallisen päivittäisen matkustusaikani katkoihin taukoista ja asioista, jotka minun on ehkä katettava päivän aikana.
 • Mikä tärkeintä, yritä ei tarvitse huolehtia siitä, kuinka tuottava olet, tai kuinka pomosi näkee sinut. Sinun ei tarvitse tuntea stressiä ollessasi kotona, ja huomaat todennäköisesti työskentelevänsi intensiivisemmin samalla kun etätyötä. Siksi rentoudu ja nauti pajamaasi istumisen uutuudesta työskennellessäsi.

Tämä kaikki perustuu omaan kokemukseeni ja on toiminut minulle. Huomasin, että aloin työskennellä tuottavimmin, kun asetin itselleni selkeät tavoitteet, ja kun lakkan huolehtimasta käsityksistä ja yksinkertaisesti menen eteenpäin ja saat työn tehtyä. Vielä parempi, voin ottaa pitkän lounaan, nukkua sisään, herätä aikaisin lenkille tai mitä haluaisin tehdä päivällä tuntematta syyllisyyttä siitä, etten ole tehnyt työtäni, kun tiedän, että "vuoroni" menevät olla voimakas ja keskittynyt. Henkilökohtaisesti olisin etätyössä joka päivä, jos voisin vakuuttaa pomoni, että minun ei tarvitse fyysisesti osallistua kokouksiin.

Olen erittäin samaa mieltä siitä, että "työpaikka kotona" on elintärkeää ja antaa sinun jakaa osastot paremmin. Pidä tuo pieni toimisto ** todellisena ** toimistona. Jos olet poissa huoneesta, olet kellon ulkopuolella, etkä tee mitään henkilökohtaisia ​​aktiviteetteja ollessasi huoneessa. Tällä tavoin menet yhä töihin joka päivä, mutta työmatkasi on paljon lyhyempi. Lisää ajastin varmistaaksesi, ettet salli itsesi löysää tai ylikuormittaa liikaa: En pidä siitä kiinni jäykästi, mutta käytän sitä ajoissa suunnilleen kuinka monta tuntia viikossa työskentelen, joten saan olla onnellinen, etten ole hyödyntämällä vahingossa etätyötä.
#3
+7
weronika
2012-04-11 11:37:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Vaaditaanko työn ja kodin kovaa erottamista hyvän työn tekemiseksi?" - Ei, kokemukseni mukaan. Olen aina pelannut hyvin löyhästi aikataulujen kanssa, työskennellyt kotona viikonloppuisin ja tehnyt lyhyitä arkipäiviä kompensoidakseni jne. Ja mielestäni olen keskimäärin tuottavampi, koska päädyin tekemään työtä ollessani tuottava mieliala. (Joskus minulla on vain hieno ratkaisu johonkin ongelmaan keskiyöllä lauantaina, ja vietän seuraavat kaksi tuntia koodaamalla sängyssä ... Minulla ei ole lapsia, joten aikatauluni on yleensä paljon joustavampi. Saan paljon vapaa-aikaa, ei välttämättä välttämättä tavallisissa aikaväleissä.)

"Vaaditaanko työn ja kodin kovaa erottamista näyttääkseen tekevän hyvää työtä?" - Tämä on vaikea kysymys, ja se riippuu paljon tekemäsi työn tyypistä ja työpaikkasi kulttuurista. En kuitenkaan ole varma, miten se koskee tapaustasi - kummallakin tavalla, olet etätyössä perjantaina, joten työtoverisi / esimiehesi eivät näe, teetkö työtäsi yhdessä lohkossa vai sekoitatko sen työhön ja tehdä se illalla. Joten kuka on se, joka tarvitsee ajatella, että näytät tekevältä hyvää työtä?

#4
+7
Owe Jessen
2012-04-15 22:03:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että vastaus riippuu täysin persoonallisuudestasi - onko sinulla paljon itsekuria tai ei. Jos et tee niin, olet todennäköisesti ajan mittaan lyhentämässä päivää, pitempiä taukoja tai viivästyttänyt työntämällä työn viikonloppuun. Tämä voi olla tai olla hyväksymättä yritykselle, jos tämä ei vaikuta työtovereihisi.

#5
+6
stslavik
2012-04-18 02:11:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietin, kuinka kestävä tällainen työn / kodin integrointi on pitkällä aikavälillä?

Tämän vaikeinta on, ettemme tiedä mitä teet nyt . Asioiden äänen perusteella käytät joustavia aukioloaikoja "Kodin" käsittelemiseen, mikä on erittäin huono päätös pitkällä aikavälillä. Näyttää siltä, ​​että nyt on helppoa sanoa: "No, minun on ajettava lapset tällä hetkellä jalkapalloharjoitteluun, ja minun pitäisi todellakin sopia hammaslääkäriin siihen aikaan ..." Kysy itseltäsi rehellisesti: Kuinka kauan siihen tulee, " Eh, teen sen Jerry Springerin jälkeen. "?

Yleisin ketju, jonka olen löytänyt kotona työskenteleville työntekijöille, on se, että he eivät pysty täysin ylläpitämään keskittymistään ilman vakavia työn ja perheen jakaminen . Toisin sanoen, jotta voit työskennellä tehokkaasti kotona, sinun (ja perheesi) on suostuttava:

 • Asetettu aikataulu ("Olen toimistossa klo 8.00 Klo 12, 1 tunti lounaaksi ja takaisin toimistossa klo 1–5 ")

 • Vain yksityinen alue (" Kotitoimisto on kotitoimistoni liiketoiminnan aikana tuntia. Minua ei häiritse. ")

 • Suora viestintälinja takaisin toimistoon (" Soitan ja kirjaudun sisään esimiehelleni klo 4: 30.00 ennen päivän katkaisua. ")

Mitä enemmän käsittelet kotona työskentelyä samalla tavalla kuin toimistossasi työskentelet, sitä menestyvämpi ja kestävämpi etätyö on.

Tarvitaanko työn ja kodin kovaa erottamista hyvän työn tekemiseksi JA näyttää siltä kuin tekisit hyvää työtä?

Tässä on kyse yhteydenpidosta. Jos työskentelet toimistolla vain yhden päivän viikossa, se voi olla vähemmän tärkeää, mutta varmista, että siellä on paperirata. Jos vierailet asiakkaiden luona, tekosyytä soittamalla toimistoon sisäänkirjautumista varten, väittäen ehkä, että tarvitset vähän tietoa tiedostosta, jonka unohdit napata. Jos työskentelet kotona, sisäänkirjautuminen päivän päätteeksi esimiehen kanssa voi auttaa sinua saamaan paremman kuvan siitä, miten he kokevat työetiikan ja auttaa sinua muokkaamaan tätä käsitystä. Muista, että työskentelet klo 8–17 - tee niistä haluamasi tunnit ja tee itsesi käytettävissäsi niissä.

Sinun on ehdottomasti, positiivisesti erotettava työ ja koti. Kukaan ei voi taistella tehokkaasti molemmilla ilman vakavaa haittaa jommallekummalle.

#6
+5
user8365
2013-03-14 22:32:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt tämän siirtymän useilla eri tehtävillä, ja tämän löysin:

 1. Hanki pomoiltasi selkeät aikaodotukset. Hallitse työtovereiden ja muiden osastojen johtajien odotuksia. Viimeinen asia, jonka haluat, on joku, jolla on vaikutelma siitä, ettet työskentele, koska hän oletti, että olet ollut käytettävissä 9-5 tai huonompi 24/7.
 2. Keskity projekteihin, tehtäviin ja asioiden tekemiseen. Vietetyn ajan määrän ei pitäisi olla merkitystä. Älä rankaise itseäsi siitä, että keksit, miten asiat saadaan aikaan nopeammin. Sinua pakotetaan tekemään lopulta. Jos haluat viettää enemmän aikaa työhösi, palaa takaisin toimistoon ja palauta tehottomuudet.
 3. Suunnittele kohdennetut työajat ja saa kaikki talosi jäsenet tietämään niistä. Jos Skype, varo taustamelua ja kuvia. Lapset, jotka juoksevat talossa ja huutavat, ovat ohi, kun olet töissä. Henkilökohtaisesti en mene suoraan läpi yhden suuren osan ajan. Minulla on noin 3 ruuhka-aikaa päivällä (noin 1-4 tuntia kukin) ja käsittelen vain puheluita / sähköpostia tarvittaessa. Tämä on luonnollista toistaiseksi, joten oletan sen olevan kestävä minulle. Jos ei, en aio pakottaa tätä rutiinia itselleni. Sinun voi kehittyä, kun lapsesi kasvavat.
 4. Älä pelkää käyttää puhelinta useammin yhteydenpitoon. Vältä pitkiä sähköpostiviestejä soittaaksesi jollekulle ja puhuaksesi jotain läpi. Älä tee siitä täydellistä ajanhukkaa.
 5. Budjettiaika työskennellä todella kovien asioiden parissa kotona. Älä vain hemmottele vastaamalla muutamiin sähköposteihin. Tyhjennä tämä postilaatikko ennen lähtöä edellisenä päivänä, jos mahdollista. Aloita tässä projektissa heti määrittämäsi ajanjakson aikana. Pidä tauko ja katso, onko tärkeitä viestejä käsiteltävänä. Työsi luonne määrittää, mitkä tehtävät sopivat paremmin tähän keskeytymättömään aikaan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...