Kysymys:
Viite edellisestä työstä
noob
2012-04-11 19:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Potentiaalisia työntekijöitä pyydetään yleensä antamaan viitteitä edellisestä työpaikastaan. Jos viimeinen työ ei päättynyt hyvällä pohjalla, onko hyväksyttävää sanoa ei viitteiden toimittamiseen? Jos ei, mikä on parasta tehdä tässä tapauksessa?

Viisi vastused:
#1
+6
JohnFx
2012-04-11 19:52:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellet polttanut siltojasi liekinheittimellä, vanhassa työpaikassa on yleensä JOKA, joka sanoisi sinusta jotain mukavaa. Se on hieman punainen lippu, jos tarjoamasi henkilö liittyy vain epämääräisesti työtehtäviisi ja / tai ei ole esimies, mutta heikko viite on yleensä parempi kuin ei lainkaan.

#2
+6
HLGEM
2012-04-11 20:16:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viitteitä on kahdenlaisia ​​- henkilökohtaiset ja entisten esimiehien viitteet. Kun luot henkilökohtaisen viiteluettelon, sinun tulisi etsiä ihmisiä, jotka todennäköisesti sanovat jotain hyvää sinusta. Sinulla on paljon vähemmän valinnanvaraa listata entiset esimiehet ja heidän yhteystietonsa. Jos entinen esimies on siirtynyt eteenpäin, voit luetella nimen ja huomauttaa, että olet menettänyt yhteyden tämän henkilön kanssa ajan myötä etkä tiedä miten ottaa yhteyttä häneen. Jos hän edelleen työskentelee yrityksessä, tämä paljastetaan valheena, joten älä yritä sitä sitten. Valheeseen tarttuminen on ainoa pahin asia, jonka voit tehdä uuden aseman etsimisessä.

Jos sinulla on entinen esimies, jolla on jotain negatiivista sanottavaa, muista ensin, että monet yritykset eivät anna esimiestensä antaa enemmän kuin työn päivämäärät tietyssä paikassa. Jos sinut erotettiin syystä, he voivat sanoa myös sen, mutta eivät ehkä. Jos haluat selvittää, mitä henkilö sanoisi, pyydä tuntemaasi henkilöä soittamaan ja teeskentelemään yrityksen HR-henkilö, joka tarkistaa viitteesi. Ainakin silloin tiedät kuinka vakava ongelma voi olla.

Jos sinut erotettiin ja tiedät, että henkilö antaa huonon viitteen, niin paras strategia on käsitellä sitä etukäteen. Selitä, miksi sinut erotettiin, mitä opit siitä ja miksi et usko, että tästä tulee ongelma tulevassa työssä. Se on kuitenkin tehokkainta, jos sinulla on muita vahvoja viitteitä (muilta esimiehiltä, ​​ei vain työtovereilta), joihin voit osoittaa.

Tällainen asia voi seurata sinua pitkään, joten ole erittäin varovainen siitä, miten jätät yrityksen tulevaisuudessa.

Ohjelmistoteollisuudessa sinulla on mahdollisuus viettää aikaa työskentelemällä freelancereena ja saada sitten asiakkaan viitteitä, joihin voit osoittaa sen sijaan. Tämä voi viedä ajan yli, jolloin vanha huono viite olisi vahingollisin.

Kiitos, se antoi minulle ideoita siitä, miten kommunikoida viitteistä.
"Jos entinen esimies on siirtynyt eteenpäin, voit listata nimen ja huomauttaa, että olet menettänyt yhteyden tämän henkilön kanssa ajan myötä eikä tiedä miten ottaa yhteyttä häneen." - Näyttääkö sinulta, että näytät huonolta, jos ne on helppo löytää, esimerkiksi jos sinulla on profiili LinkedInissä?
#3
+4
Mark Booth
2012-04-11 19:59:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monissa paikoissa viitteen ei välttämättä tarvitse olla viimeinen työpaikkasi, se voi olla edellisestä työpaikasta.

Jos olet edelleen työssä, voi jopa perustella, että et halua varoittaa nykyistä työnantajaasi etsivästä toisesta työstä.

Jos ei, voit silti väittää, että edellinen työnantaja voisi antaa objektiivisemman arvioinnin etenkin jos olet keskellä vaatimusta epäoikeudenmukaisesta irtisanomisesta.

Lopuksi riita-asioissa työnantajat ovat usein haluttomia antamaan viitteitä, jotka sisältävät muuta kuin todennettavissa olevaa tosiseikkaa . Monissa tapauksissa he kieltäytyvät vahvistamasta mitään muuta kuin siellä työskennellyt päivämäärät, koska jopa sanomalla, kuinka monta sairauspäivää otit, voidaan katsoa yksityisten tietojen paljastamista ja avata heille kunnianloukkauksen riski.

#4
+3
jefflunt
2012-04-11 19:10:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit olla rehellinen siitä, miksi et halua antaa viitteitä. Jos sanot etukäteen, miksi et tarjoa heille, ainakin se estää heitä "täyttämästä tyhjää" itse. Monien yritysten käytäntöjen mukaan henkilökohtaiset viittaukset eivät ole sallittuja, onko aina olemassa "anna heille numero HR: lle" -viite, mutta se ei oikeastaan ​​ole lainkaan merkkiviite, jota useimmat ihmiset etsivät.

Se on kompromissi millä tahansa tavalla katsot sitä. Yksi huono kokemus ei aio tappaa urasi tai jatkaa. Se voi olla törmäys tielle, mutta jatka vain liikkumista ja varmista, että opit aiemmasta kokemuksestasi (eli yritä aktiivisesti varmistaa, että seuraava viitteesi on hyvä). Usein silloin, kun edellisen työpaikan viite olisi huono viite, esimerkiksi jos minut erotettaisiin edellisestä asemastani, oli luultavasti tilaisuuksia, jotka ohitin käymällä avoimen keskustelun esimieheni kanssa, mikä olisi johtanut minua poistumaan yksin ennen kuin asiat menivät huonosti, ja näin ollen tuloksena oli viite, joka olisi ollut ainakin oikeudenmukainen ja tasainen, eikä huono, koska odotin potkut ennen lähtöä.

#5
+1
Karlson
2012-04-11 19:11:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haastattelijalle se, että et anna viitteitä viimeisestä työpaikasta, voi olla iso punainen lippu. Ajatteluprosessi, kun joku kieltäytyy antamasta viitteitä viimeisestä asemastaan, tarkoittaa, että tämän työntekijän ja muun ryhmän välillä oli ristiriita, jota kukaan ei anna hänelle. Tämä tarkoittaa myös, että tällä mahdollisella työntekijällä on sama konflikti uudessa työpaikassa, joten saattaa olla parempi yksinkertaisesti siirtää tämä ehdokas eteenpäin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...