Kysymys:
Työpaikalla juoru tekee minut epämukavaksi - miten käsittelen sitä?
Lucas Kauffman
2012-04-11 02:11:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joillakin työpaikoillani ihmiset rakastavat juoruttaa toisistaan. En halua osallistua juoruihin.

Olen huomannut, että jos puhun kertoa näille ihmisille, että uskon juorun olevan huono, minusta tulee suurempi kohde itse juorulle.

Olenko oikeassa yrittäessäni estää juorut tapahtumasta? Jos on, miten voin puuttua ongelmaan aiheuttamatta ongelmia tai tekemättä itselleni kohdetta?

+ 1 - Olen törmännyt myös tähän, ja olen varma, että monilla ihmisillä on. Olen ehdottomasti valinnut osallistumista kieltäytyvän reitin. Koska en saa juoruja tuntemaan tuomitsevani, vaikka en osallistu, olen melkein pitänyt pulassa, mutta se ei ole läheskään täydellinen.
Aiheeseen liittyvä metakeskustelu: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
@Shog9 ja kaikki, luettuani Robertin vastauksen, muokkain tätä kysymystä tekemään siitä vähemmän yleisen ja tarkemmin vastattavan.
Viisi vastused:
#1
+33
Scott C Wilson
2012-04-11 02:18:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näytät ehdottomasti esimerkkiä olemalla osallistumatta. Sen jälkeen se riippuu vain siitä, kuinka itsevarma haluat olla. Minulla oli esimerkiksi ystäväni, joka tapasi sanoa esimerkiksi:

"Onko tämä positiivinen, kohottava keskustelu, joka auttaa meitä kaikkia eteenpäin?"

Voit vapaasti muotoilla tai lainata suoraan.

Toinen mielestäni hyödyllinen ala on pohtia Rotary Four Way Test -testiä.

Lisään myös kultaisen säännön: "En pidä siitä, että ihmiset puhuvat minusta, jos se ei ole rakentavaa, joten en tekisi sitä muille"
#2
+27
Shog9
2012-04-11 05:53:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Syötä siihen!

Juoru on vain yksi sana "tiedonvaihdolle". Siitä tulee ongelma vain, kun se on haitallista tai väärää. Ihmiset haluavat luonnollisesti jakaa tietoja toisistaan ​​ja yrityksestä, jossa he työskentelevät, ja yrittää tukahduttaa sitä on turhaa; todellakin, jos kehität mainetta sulkemaan juorut, saatat löytää itsesi "silmukan ulkopuolella", kun työtovereidesi oppivat tunnistamaan sinut buzz-killiksi. Ja kieltäytymällä liittymästä, saatat todella vahingoittaa itseäsi ja muita:

Tutkimuksessa todettiin myös, että juorut voivat olla terapeuttisia. Vapaaehtoisten syke nousi, kun he näkivät jonkun käyttäytyvän huonosti, mutta tämä nousu lievensi, kun he pystyivät välittämään tietoja varoittamaan muita.

"Tietojen levittäminen heistä, joiden he olivat nähneet käyttäytyvän huonosti saada ihmiset tuntemaan olonsa paremmaksi rauhoittamalla heidän juorujaan ajavaa turhautumista ”, Willer sanoi.

Älä siis vain kuuntele. Osallistua! Ja varmista, että jaat hyödyllisiä ja tarkkoja tietoja ja kannustat muita tekemään samoin.

... Tai jos tämä epäonnistuu, levitä ainakin viihdyttävää väärää tietoa:

Mary : Kuulitko Janicesta? Hänen poikansa pidätettiin Ritalinin myynnistä koulussa!

Lucas : Ei, en ... Mutta mikä helpotus on kuulla, että hänellä on todella poika! Oli huhu, että koko hänen perheensä oli vain kansitarina, piilottaakseen osallistumistaan ​​Venäjän mafiaan!

Haluan sekä äänestää että alentaa tätä vastausta. Olet kävelevä hämmennys.
Tehdä jotain pahaa vain siksi, että se voi vähentää sykettäsi, näyttää olevan hyvin egoistista
@lechlukasz - se olisi aika kylmä. Mutta samoin reagoi jonkun järkyttyneelle ja tulee luoksesi ilmaisemaan "olet negatiivinen, hiljaa". Ymmärtäminen * miksi * ihmiset harjoittavat mahdollisesti haitallista käyttäytymistä, on ratkaisevan tärkeää sen ohjaamiseksi positiiviseen suuntaan, IMHO.
Päivitys: Äänestin tätä.Shog on kuitenkin edelleen kävelykysely.
#3
+13
Kate Gregory
2012-04-11 19:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa monia erilaisia ​​juoruja, eivätkä ne kaikki ole väärässä. Juoru on se, miten kulttuuri vahvistaa norminsa. Kun joku kertoo sinulle näin Steve'n kahvilassa puhuvan toisen ryhmän Joe'n kanssa, ja he näyttivät hämmentyneiltä ja hiljentyivät, kun heidät huomattiin , he kertovat sinulle, että tämän ryhmän jättäminen, erityisesti varkain, on vastoin ryhmänormit tai että salaiset keskustelut ovat ryhmänormien vastaisia. Tällaisella juorulla on paikkansa. Toisaalta, jos he kertovat sinulle näin Steven ravintolassa viime yönä puhumassa naisen kanssa, joka ei ollut hänen vaimonsa, ja he näyttivät hämmentyneiltä ja hiljentyivät, kun heidät huomattiin , ei hyvä juoru. Vastaan ​​"Voin mieleen tuhannen viattoman syyn, jonka näet tämän, enkä voi ajatella yhtä syytä, josta meidän pitäisi keskustella."

Molempien keskustelujen kertominen yhdessä kanssa. Kuulin, että lomautuksia saattaa olla enemmän ja Uusi XZ123 Mark IV on todella hämmentynyt, en voi odottaa, kunnes se julkaistaan ​​ koska gossip heittää pois arvokasta tietoa eikä ole tarpeeksi kovaa henkilökohtaisen uteliaisuuden ja arvostelun suhteen, mikä on huono juoru.

#4
+8
Rarity
2012-04-11 02:27:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihda aihe, kohauttaa olkapäitäsi, etsi syy poistua keskustelusta. Älä puolusta tai hyökkää ketään kohtaan, älä anna juorun menestyä.

Jos olet ryhmässä ja joku alkaa juoruttaa, vaihda aihe tai elvytä aihe, josta puhuit ennen juoruja. Mahdollisuudet ovat, jos olet ihmisryhmässä, joku muu on yhtä epämiellyttävä kuin sinäkin.

Jos olet yksin ja joku keskeyttää sinut tai kävelee työpöydällesi ja yrittää juoruttaa, keksi anteeksi tai vain hartautua. Sano, että et tunne X-henkilöä tarpeeksi hyvin kommentoidaksesi, sano, että sinun täytyy mennä lepohuoneeseen, jotain kohteliasta saadaksesi heidät menemään pois. He saavat vihjeen, eikä sinun tarvitse riitellä suuresta riidasta siitä, kuka on juoru.

#5
+7
atconway
2012-04-11 02:16:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pysy poissa. Älä osallistu siihen liukkaaseen rinteeseen. Suosittelen, että kävele pois tällaisista keskusteluista tai ohjaa se takaisin työhön. Toinen vaihtoehto, jos rennossa ympäristössä (kuten lounastauolla) on vaihtaa aihe positiiviseksi, josta kaikki nauttivat keskustelusta.

Päivän lopussa se on täysin epäammattimaista eikä johda mihinkään positiiviseen. tai tuottava.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...