Kysymys:
Kuinka voin kannustaa tiimiämme pitämään lyhyempiä stand-up-kokouksia?
Reinstate Monica - Goodbye SE
2012-04-13 01:34:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meillä on päivittäin tilakokouksia, joissa on 8-10 henkilöä. Niiden on suunniteltu kestävän 20 minuuttia ja ne ovat stand-up-kokouksia. Usein ne kestävät 30 tai jopa 40 minuuttia, ja keskustelu käy kaikkialle. Tyypillisesti yli puolet ihmisistä (kokouksen johtaja mukaan lukien) istuu kokouksen aikana.

Olen puhunut kokouksen johtajan (myös ryhmänjohtajan) kanssa, koska puheenvuoroni kestää noin kaksi minuuttia (jos on kysyttävää) mikä tarkoittaa, että minulla on hukkaan aikaa 18 - 38 minuuttia.

Olen kokeillut:

 • puhunut hänelle suoraan sanomalla, että tämä on liian pitkä
 • juuri poistuminen kokouksesta (ei mennyt hyvin)

Mitä muuta voin tehdä? Vai pitäisikö minun vain erota itseni menettää tämä osa elämääni joka päivä ?!

Laskusi tuhlaajasta on outoa. Lasket kollegojesi panoksen hukkaan. Joten panoksesi voi myös olla hukkaan käytetty aika. Siksi 20-40 min tuhlattavaa aikaa ** päivässä **! Kuinka voit tehdä työstä etukäteen ?!
20 minuutin kesto on jo hyvin pitkä stand-up-kokouksessa. Normaalisti se on 5 minuuttia. Ja jopa 5 minuuttia 10 henkilöä päivässä voi olla paljon tuhlattua aikaa.
Hyvä uutinen on, että * et ** menet ** tätä osaa elämästäsi joka päivä *. Työnantajasi - luultavasti yrityksesi - menettää tämän ajan. Oletetaan, että * sinulle * maksetaan tältä ajalta.
Standupin on tarkoitus olla paikka, jossa jokainen henkilö sanoo, mitä aikoo tehdä tänään.Ei mitään muuta.Kaikki monimutkaisempi lykkää ja ottaa mukaan asianomaiset ihmiset myöhemmin / myöhemmin.
Yritä tehdä muistiinpanoja action-item-method -menetelmässä.Näin vältetään loputtomat keskustelut, koska tähän dokumentointityyliin liittyy erityinen kenttä tiettyjen jäsenten henkilökohtaisten huolenaiheiden huomioimiseksi.Tämä saa heidät tuntemaan "kuuletuksi" ja vähemmän keskustelemaan.
Yksitoista vastused:
#1
+41
Rarity
2012-04-13 02:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jätti tämän kommenttina, mutta olen kuollut vakavasti: ota heidän tuolit pois .

Stand-up-kokoukset ovat stand-up-ohjelmia, koska se tekee siitä epämukavaa kaikille pysyä liian kauan. Jos ihmiset istuvat, se ei ole reilua seisovia vastaan ​​ja se kannustaa heitä roikkumaan. Tämä on erityisesti ongelma, jos kokouksen johtaja tekee sen. Hän näyttää esimerkkiä, ja hänen on saatava se lyhyeksi.

Jos mahdollista, poista tuolit kokoustilastasi ennen kokouksia tai siirrä ne pois tieltä, pois pöydästä ja älä anna ihmisten istua . Jos mahdollista, poista tuolit vain kokoushuoneesta viikoksi ja katso kokouksen ajan laskua.

Jos et voi fyysisesti poistaa tuoleja käytännön syistä, anna kokouksen johtajan olla hyvin selvä siitä, että se on pysyvä kokous kirjaimellisesti, saa ihmiset nousemaan seisomaan.

Kun ihmiset ovat tottuneet seisomaan, voit lopettaa tuolien irrottamisen, mutta sinun on tehtävä jotain pudottaaksesi aikaa , ja heidän asettamisensa todistaa, että olet tosissasi tässä, ja se todella kannustaa pitämään sen lyhyenä.

Kuten Andrew toteaa, varmista, että kunnioitat esteettömyyteen ja vammaisuuteen liittyviä huolenaiheita. jos joku tiimistäsi tarvitsee tuolia, koska he eivät voi kohtuudella puolustaa kokouksen pituutta, tietysti sinun tulisi antaa heille tuoli.

Harkitse sähköpostin lähettämistä, jossa ilmoitetaan, että seuraavien viikkojen kokoukset ovat pysyviä kokouksia, mutta jos jonkun tarvitsee istua, hänen tulee vastata, jotta voit majoittaa heidät .

Tapaamme itse asiassa hänen toimistossaan, joten tuolien irrottaminen on hankalaa ... :) Mutta ei ole mitään syytä, ettemme voi harkita * näiden * tuolien siirtämistä ja poistamista.
@Wikis Jos voit lainata kokoushuoneen jopa viikoksi, sen pitäisi riittää vaikuttamaan haluamaasi muutokseen.
Todennäköisesti ilmeinen, mutta on ihmisiä, jotka eivät voi nousta seisomaan ollenkaan tai yli minuutin ajan. Pohjimmiltaan vain varmista, että laillinen vamma otetaan huomioon.
Tämä oli myös ehdotukseni. Lisäisin puheenvuoroni, kun kokous sujuu ja ehdotan, että kärsivät ihmiset kokoontuvat standupin jälkeen keskustelemaan siitä.
Epäonnistuu hajautetun tiimin kanssa.
@jberger rehellisesti sanottuna suurin osa "pysyvien kokousten" käsitteestä [epäonnistuu hajautetun tiimin kanssa] (http://blogs.agilefaqs.com/2009/09/08/distributed-standup-meetings-spam-or-ham/). Mutta tilanne on niin poistettu nykyisestä kysymyksestä, en pitänyt sitä; sen pitäisi olla erillinen kysymys ja erillinen ratkaisu.
Vihaan niin sanottuja stand-up-kokouksia. Meillä oli heitä viimeisellä työpaikallani; Istuin aina, eikä kukaan valittanut. Jos haluat pitää kokoukset lyhyinä, * pidä ne lyhyinä *; älä kohtele työtovereitasi kuin lapsia. Jopa vammaisuudesta huolimatta jotkut ihmiset ovat vähemmän mukavia seisomaan kuin toiset.
Jos työskentelisin jossain pysyvien kokousten kanssa, vastaukseni kaikkeen, mitä minulta kysytään, olisin "Ei mitään ilmoitettavaa" tai "Minun on palattava asiaan asiaan" ja tunnen melko monen muun, joka tekisi saman koska haluamme saada helvetin sieltä ASAP. Tavallaan voittaa kokouksen tarkoituksen.
@Dunk: riippuu pysyvän kokouksen tyypistä. Jos kyseessä on Scrum Standup, sinun tulisi puhua siitä, mitä teit eilen, ja mitä aiot tehdä tänään, ja estää ongelmat. 1-2 minuutin topit. Jos kysymykset eivät kuulu tähän luokkaan, kyllä ​​"palaan asiaan, on sopiva". Useimmiten riittää käynnistämään toimen. Jos ei, pysyvä kokous ei ole tarkoituksenmukaista.
#2
+25
Karl Bielefeldt
2012-04-13 02:21:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokouksen pitäminen lyhyenä on taito, ja se on paljon vaikeampaa kuin miltä näyttää. Se vaatii myös kokouksen johtajan tukea, mutta kuulostaa siltä kuin hän haluaisi auttaa, mutta ei tiedä miten. Joitakin ideoita:

 • Määritä selkeästi, mikä aiheessa on ja mitä ei. Esimerkiksi päivittäisissä valmiustilaisuuksissa vastaamme kolmeen ja vain kolmeen kysymykseen: mitä teit eilen, mitä teet tänään ja mikä on tielläsi?
 • Määritä selkeästi aikaraja. Olen kuullut joukkueista, jotka tuovat peliajastimen. Minuutin kuluttua keskustelu jätetään käsiteltäväksi.
 • Määritä selvästi hyväksyttävä lähtökohta aiheen ulkopuoliselle keskustelulle. Joukkueet tarvitsevat joskus yli 15 minuuttia puhua asioista. Kun huomaat, että tapahtuu, ajoita toinen tapaaminen, jossa kyseinen aihe on ensisijainen esityslista. On hämmästyttävää, kuinka hyvin tämä toimii, koska ihmiset eivät epätoivoisesti kuule, kun heillä on lattia. Tunnen joitain joukkueita, jotka suunnittelevat säännöllisesti tällaisen kokouksen heti standupin jälkeen. Ihmiset, jotka eivät välitä, voivat vapaasti lähteä siinä vaiheessa. Tiimimme pärjää melko hyvin noin yhden ylimääräisen suunnittelukokouksen viikossa, joka kestää noin tunnin.
+1 ajanjaksolle ja tiettyjen kokousten aikatauluttaminen monimutkaisille aiheille.
#3
+11
user718
2012-07-15 00:09:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

stand up -kokoukset tulisi pitää seisomaan.

Niiden tulisi myös kestää enintään 45 sekuntia per henkilö , ei pitäisi olla keskustelua .

Ne eivät ole tilan kokouksia hallinnolle, johdon ei pidä puhua, jos he ovat läsnä.

He ovat pakottaneet viestintää joukkueen välillä, eivätkä johto grillaa ihmisiä.

Jos sinusta tuntuu, että viettämäsi aika ei puhu on hukkaan, ajattele, miten muut ihmiset tuntevat kun puhut , et joko ' Saada syy, miksi tämä kokous on tärkeä tai sitä ei pidetä oikein. Sinun tulisi välittää siitä, mitä kaikki tiimin jäsenet sanovat!

8 - 10 ihmisen tulisi olla < 10 minuuttia.

Käytä matkapuhelimen ajastinta ja anna 30 sekunnin äänimerkki varoittaa kaiutinta käärimään se.

Tämä on mitä olen tehnyt jokaisessa työssäni, jonka olen työskennellyt joko pääministerinä tai Lead Devina. Lisään myös, että tehokkaalla standupilla on lyhyt luettelo kysymyksistä, joihin voit vastata, esim. Mitä teit eilen, mitä työskentelet tänään ja jos sinulla on estäjiä. **Se siitä**. Ajastin sammuu, seuraavan henkilön vuoro. Lisäkeskustelu käydään myöhemmin asiaankuuluvien ihmisten välillä.
#4
+7
jefflunt
2012-04-13 01:43:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitan vain esittämällä avoimen kysymyksen: "Hei kaverit, halusin kysyä vain näiden kokousten muodosta. Minusta on tärkeää jakaa tila, kosketuspohja ja varmistaa, että me kaikki haemme samaan suuntaan, mutta näyttää siltä, ​​että menemme ajan myötä paljon. Onko kukaan vastuussa, jos ehdotan ideoita siitä, miten kokoukset pidetään lyhyinä ja aikataulun mukaisina? "

Huomaa, että ehdotan lähestymistapaa, joka ei yritä laittaa ketään puolustukseen, syyttää ketään henkilöä tai alaryhmää nykyisestä tilanteesta, ja keskittyy sen sijaan yrittämään selvittää, onko asiasta sovittu, ja lupaa tuoda ryhmälle ideoita miten muuttaa sitä.

Katso sitten mitä tapahtuu. Ota palaute huolellisesti, mutta avoimesti. Ala ehdottaa muutoksia, ehkä jopa tätä: http://www.codinghorror.com/blog/2012/02/meetings-where-work-goes-to-die.html

Tämä ei aina toimi. Eräs läheinen ystäväni valtasi viikoittaisen kokouksen, jossa osallistujat käyttivät kokousta syynä seurusteluun keskenään. Kun tuo ystävä yritti muuttaa asioita, he lähestyivät lähestymistapaa yrittäen murskata ruoskan, pitää ihmiset asialistalla ja pakottaa ihmiset liikkumaan mukana. He tapasivat paljon vastustusta ja saivat eräänlaisen "huonon poliisin" maineen. Tämä onnistui lopulta, mutta kesti kauemmin kuin vetoaminen yhteiseen huolenaiheeseen itse kokouksesta. Se toimi myös todennäköisesti siksi, että sanotulla ystävällä oli jonkin verran painoarvoa, ja hän saattoi päästä eroon käskemällä ihmisiä yksinkertaisesti palaamaan töihin. Jos et ole siinä asennossa, sinun on todennäköisesti oltava hieman enemmän ruohonjuuritason asiasta tai etsittävä joku , jolla on jonkin verran painoarvoa, tulemaan puolellesi ja taistelemaan kanssasi.

#5
+7
Dipan Mehta
2012-04-13 08:50:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aaah, näen itseni täällä. Myönnän, että omassa havainnoissani olin ollut syyllinen moniin häpeällisiin ja pitkittyneisiin kokouksiin, ja vaikka ihmiset eivät puhu, tajusin, että jotain on muutettava. Tänä vuonna - aloitamme kokouksen vähän aikaa ennen lounasta, ja lupasin heille, että jos kokous jatkuu ja venytetään lounaan ulkopuolelle, maksan siitä! Onneksi sen vedon jälkeen, luulen, että olen katsellut kelloa enkä todellakaan päätynyt maksamaan lounasta :)

Mitä tein todella? Opin useita rajoituksia, jotka olivat ensisijaisia ​​häiriötekijöitä.

 1. Sinulla on hyvin selkeä ja toivottavasti vain yksi esityslista. Melko usein kaikki tiimin jäsenet työskentelevät monien asioiden parissa samanaikaisesti, joten meillä on tapana tehdä useita kokouksia samanaikaisesti. Siellä se selvittyy.

 2. Kutsu vain ne ihmiset, jotka tarvitsevat osallistua (eivätkä ne välttämättä ole hyvin tietoisia). Vanhoina aikoina vallitsi eufemismi, jonka mukaan kaikkien tiimin jäsenten on tiedettävä kaikki , mikä auttaa heitä saamaan isoja kuvia. Itse asiassa se pysyi jumissa, koska johto ylisti tätä tosiasiaa. Kun ihmiset kuitenkin ovat vähiten huolissaan tietystä projektista - he lisäävät maksimipisteitä (uteliaisuudestaan ​​johtuen) ja siten viivästyksiä.

 3. Visualisoi muoto. Olin suuri vihaaja muotoilluista raporteista, ja startupissa monet asiat alkoivat ja päättyivät taululla. Tajusin kuitenkin, että koska kaikki pyörii valkoisen taulun ympärillä, se tavallaan asettaa huomaamattoman tavan olla valmistautumatta . Ihmiset alkavat keskustella ja jopa kerätä ja muotoilla tietoa kokouksen aikana - selvästi venyttävä tyyli. Olemme edelleen epävirallisia raportoinnissa, mutta nyt yksilön on valmisteltava tietonsa XL-taulukoissa tai kaavioissa tai järjestelmässä ennen kokousta.

 4. Valmistaudu (ainakin) itse. Minulla oli tapana päästä usein kokoukseen ilman, että minulla olisi oikeastaan ​​sisältöä omakohtaisesti. Tuloksena oli, että suuri osa alusta menisi hukkaan minuun ja muihin vain oppimaan asioita ensin, ennen kuin se pääsee pisteeseen, jossa keskustelemme mielipiteistä ja päätöksenteosta.

 5. Ole itsevarma juoruja vastaan. Kun ihmiset pääsevät kokoontumaan, juoruilemaan, vitsejä ja niin edelleen. Ihmiset ovat joskus vain uteliaita ja lopulta poikkeavat kokonaisuudesta. Meidän on varmistettava, että kaikki keskustelut kokouksen esityslistaa vastaan ​​on lopetettava.

Olen oppinut suurimman osan tästä kovalla tavalla.

#6
+5
DKnight
2012-04-13 07:54:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että olet kokeillut rehellisyyttä ja tylsyyttä, joten sinun on kokeiltava kiertotapoja, mutta ensisijaisesti hyväksy se ja yritä hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla .

Joitakin kokeilettavia asioita:

 • Tunnista raskas puhujasi ja ne, jotka ovat kanssasi samaa mieltä siitä, että kokoukset kestävät liian kauan. Käytä mitä sosiaalista painostusta voit puhujiin saada heidät vähentämään sitä. Tämä tehdään parhaiten taktisesti.

 • Koska kokouksilla on aikataulu, yritä ajoittaa muut kokoukset alkamaan heti suunnitellun lopetusajan jälkeen. Ennen kokouksen alkua voit ilmoittaa kokouksen johtajalle, että jos kokous menee läpi, sinun on ehkä liukastuttava, jotta et menetä toista kokoustasi.

 • Työskentele yhteistyökumppanin -työntekijä, jolle luotat eri alueella, voi käydä käymässä tai soittaa toimistossa olevalle puhelimelle, jos kokous menee liian pitkäksi. Sinun on palautettava palvelus. (Olen perustanut tämän järjestelmän aiemmin käsittelemään hankalia työtovereita, jotka eivät osaa lopettaa keskustelua, pitäisi toimia myös tässä tilanteessa.) Älä vain tee sitä yli, tai se on ilmeistä.

 • Jos sinulla on hallitsemiasi prosesseja tai laitteistoja, ajoita ne siten, että ne lähettävät tilapäivityksiä puhelimeesi 5 minuutin kuluttua kokouksen päättymisestä. Kuuluva muistutus siitä, että on mennyt aika, voi auttaa hajottamaan asioita.

 • Ehdotan lähinnä, että työskentelet tehtäväluettelon kanssa tai luonnostelet suunnitelmia ja ideoita. - kynä ja paperi. Luulisin, että kannettava tietokone saa saman vastaanoton kuin aikaisin kävelemässä.

#7
+3
tehnyit
2012-04-13 01:43:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokoukset on yksi tiimityöskentelyn välttämättömiä haittoja. Tilakokouksemme kestävät yleensä 60 minuuttia, vaikka tilaraporttini kestävät vain noin 10 minuuttia. Koko loppuosan ajan yritän yleensä osallistua ja tehdä muistiinpanoja, jotka saattavat vaikuttaa työhöni.

Sanonne mukaan mielestäni seuraava voi toimia sinulle.

 1. Jos kokouksen loppuosa on todella riippumaton työstäsi, voit selittää kokouksen johtajalle, että aikasi olisi tuottavampaa käyttää sitä toiseen tehtävään.

 2. Jos kokous lakkaa olemasta tilakokous ja siitä tulee keskustelutapaaminen, voit tuoda kannettavan tietokoneen ja tehdä työtä kokouksessa.

 3. Ole aktiivinen kokouksen osallistuja kysymällä ja kommentoimalla muiden jäsenten asemaa. Tätä on vaikea tehdä näyttämättä pseudojohtajalta, ja on vaaraa astua muiden ihmisten varpaille.

+1 tuo kannettava tietokoneesi ... elleivät he pyydä kaikkien laitteiden sulkemista :)
Minun tapauksessani 1 ei toimi, koska tiimini johtaja uskoo, että meille kaikille on hyötyä siitä, että kuulemme, mitä kaikki muut tekevät (ja lisäämme mielipiteemme). Mutta 2 (jota olen tehnyt toisinaan) ja varsinkin 3 ovat hyviä vinkkejä, kiitos.
Re: kannettavat tietokoneet / laitteet, kieltäydyn henkilökohtaisesti nämä kokouksistani, joita pidän - ihmiset hämmentyvät ja kokous vietetään toistamaan asioita kaverille / tytölle, joka oli kiireinen tekemällä jotain muuta. Oikein hoidettu kokous kattaa sen esityslistan ja päättyy nopeasti.
@voretaq7, on täysin samaa mieltä. Kokous on kaukana siitä, mitä toimenpideohjelma osoittaa. Joten mielestäni kannettavan tietokoneen käyttö on OK, kunnes kokous on järjestetty uudelleen.
Miksi tilaasi kestää 10 minuuttia? Käy läpi, teimme tämän, tämän ja tämän. Työskentelemme nyt tämän, tämän ja tämän parissa. Ketään ei välitä kuinka teit jotain tai mitkä ovat haasteesi statuskokouksessa. Vihaan sitä, kun ihmiset alkavat mennä yksityiskohtiinsa tilakokouksissa. Se on vain kaikkien ajanhukkaa.
@Dunk, hyvin, tilaraportin tekeminen vie 10 minuuttia, koska työ, jonka työryhmäni tekee, vaikuttaa myös laitteistoon ja mekaaniseen tiimiin projektin sisällä, joten ilmoitamme tilasta ihmisille projektitasolla. Minulle 10 minuuttia on oikeassa. Ehkä _tilasi_tilaraportit vievät alle 10 minuuttia, mutta minun ei.
#8
+3
kevin cline
2012-04-13 20:33:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meillä on päivittäin "standup" -kokous, vaikka monet istuvatkin. Kokous kestää 15 minuuttia, ei enempää. Viidentoista minuutin kuluttua hälytys kuuluu ja se on ohi. Tämä näyttää riittävän pitämään ihmiset aiheesta.

Jos kokouksen ihmiset ovat riittävän kurinalaista (ja sopivat muodon kanssa), he pitävät kiinni varatusta ajasta eivätkä tarvitse ajastinta. OP ei näytä ympäröivän sellaisia ​​ihmisiä, joten näyttää siltä, ​​että hälytys ei auta tässä tilanteessa.
#9
+3
Reinstate Monica - Goodbye SE
2012-04-16 01:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä ei ole suora vastaus, mutta koska olen lähettänyt kysymyksen, olen selvittänyt melko siistin kiertotavan.

Otan yhteyttä ryhmänjohtajaan (kasvotusten tai, jos ei mahdollista, pikaviestien välityksellä) etukäteen ja sano: "Työskentelen parhaillaan X : n kanssa. Jos jatkan sen parissa työskentelemistä sen sijaan, että tulisin kokoukseen, voin tehdä sen Y oo. Palautteeni kokoukseen on Z . Haluatko mieluummin, että tulisin henkilökohtaisesti vai jatkaisin tämän tehtävän suorittamista? "

Tämä todennäköisesti voitti ei toimi joka päivä, mutta joka kerta se on minulle bonus.

#10
+2
Neuro
2012-07-14 21:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Johtajan / puheenjohtajan on otettava enemmän hallintaa kokouksesta. FRom kokemukseni ehdotan.

 • Pidä esityslista - kullekin kohdalle on varattu aika
 • Käy läpi edellisen kerran tapahtumia
 • Käy läpi esityslista
 • Älä salli poikkeamia

Jos sinulla on aikaa pitää ongelmia, pakota aikarajat kaiuttimiin - sano 2/3 minuuttia tietyn tehtävän päivityksestä.

Saatat joutua noudattamaan tiukempia sääntöjä eli yksi puhuja kerrallaan.

Voi kyllä, olen samaa mieltä. Mutta johtaja oli osa ongelmaa.
Kyllä, minusta tuntui siltä, ​​että RAD: lle / DSDM: lle / ketterille avustajille / johtajille on koulutuskursseja.
#11
  0
Michael Kohne
2012-07-17 20:36:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa ehdotukseni on, jos koket kokouksessa hiljaisuuden, puhu sitten! Olen kerran työskennellyt organisaatiossa, jossa kokoukset menivät hiljaa pitkäksi aikaa (kaikkien tuijottaessa pomomme). Aloin sanoa 'OK, joten minun pitäisi tehdä X, eikö? Mitään muuta?' pyrittäessä siirtämään kokousta eteenpäin. Se auttoi joitain.

Kiitos. Se kuulostaa hyvin oudolta. Kuitenkin, jos jotain, meillä oli päinvastainen ongelma: paljon rakentamatonta keskustelua.
@Wikis - se oli luultavasti kummallisinta mitä olen nähnyt urallani, ollakseni rehellinen. Minulla ei vieläkään ole aavistustakaan, miksi se tapahtui.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...