Kysymys:
Menettääkö ensimmäinen henkilö, joka mainitsee numeron palkkaneuvotteluissa?
Nicole
2012-04-11 03:16:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun puhutaan palkkaneuvotteluista (tai muista neuvotteluista), on tullut jonkin verran tavanomaista viisautta, että "ensimmäinen, joka antaa numeron, menettää" . Steve Hanov sanoo niin. Niin myös Knocks.com.

Onko tämä totta?

Tässä on joitain erikoistapauksia, jotka saattavat kyseenalaistaa tämän neuvon:

 • Entä suuret työnantajat, joilla on valta vaatia ehdottomasti kaikkia ehdokkaita paljastamaan yksityiskohtainen palkkahistoria?

 • Kuinka vältät tuhlaamasta kaikkien aikaa olemalla kokonaan ulkopuolella, mitä yritys on valmis maksamaan?

 • Eikö ole mahdollista "menettää" enemmän näyttämällä olevan vaikeaa työskennellä kuin yksinkertaisesti pyytää runsasta palkkaa heti keskustelun alussa (kun rekrytoija / vuokrauspäällikkö tuo sen tietysti esiin)?

Mielenkiintoista, mutta en ymmärrä, miten tähän voidaan mahdollisesti vastata samalla tavalla kuin olet sanonut sen. Jos kysymys olisi neuvottelutilastoista, käytettävissä olevista tutkimuksista jne., Niin ehkä. Kuinka täsmällinen vastaus kysymykseen, sellaisena kuin se on mahdollista, voi olla oikea? Luulen, mitä vastauksia tulee.
@normalocity Minut nimetään "sisällyttäjäksi" niiltä, ​​jotka välittävät sellaisista asioista, mutta pidin kysymystä melko suoraviivaisena ja vastattavana. Onko vastaukseni suoraviivainen, on tietysti täysin toinen asia.
Luulen, että oikea vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, mitä tarkoitat menettämisellä? esim. jos ensimmäinen palkan luku hyväksytään, menetätkö, koska se olisi voinut olla enemmän?
Talouspeliteorian mukaan ensimmäinen henkilö, joka nimeää numeron, lopulta asettaa vertailuarvon ja siten * voittaa *. Ei kaikissa * skenaarioissa, mutta muistan selvästi, että minulle kerrottiin tämä peliteoriakurssillani.
@Aarthi Olisin todella kiinnostunut näkemään, että käsitys muuttui vastaukseksi.
Luulen, että kaikki stressit, joita ihmisillä on siitä, minkä määrän heittää pois, perustuvat typerään käsitykseen, että ehkä yritys ajattelee numeroa TAVOITTA suurempaa kuin odotat, ja jätät rahaa pöydälle, jos et kysy suurta. Useammin kuin ei, he luultavasti ajattelevat lukua alhaisemmaksi kuin sinä.
Voisiko tämän kysyä skeptikoilta?
@JohnFx,, varsinkin jos he ovat palkkavyöhykeinen organisaatio. Työskentelen siellä kiinteä minimi ja kiinteä maksimitaso. Saadaksesi enemmän palkkaa, sinun on saatava virallinen ylennys. Se vähentää jonkinlaista stressiä: jos sinut palkataan tietyllä tasolla ja organisaatio ei kirjaimellisesti pysty maksamaan haluamallasi tavalla, voit lopettaa huolestumisen. Tämä ei ole oikea työ sinulle.
Onko häviäjä? : |
@JanDoggen: n antama vastaus kattaa itse asiassa tämän tutkimuksen, ja pidän sitä tässä parhaana vastauksena.
Kun luen tätä aihetta, ajattelen aina henkilökohtaista kokemustani vuosina 2000-2002. 15 vuoden armeijassa jälkeen olin suhteellinen asiantuntija alalla. Ensimmäinen työhaastatteluni oli keskisuuren ja suuren yrityksen kanssa. He kaksinkertaistivat sotapalkkani. Minä ja perheeni olimme yksinkertaisesti itsemme vieressä onnellisia. Emme voineet uskoa onneamme, ostin uuden auton, talon jne. Kolme kuukautta myöhemmin sain selville, että tein kentälläni melkein puolet menoprosentista, mutta kuitenkin kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Noin 6 kuukautta myöhemmin olin kirsikka poimittu pieneen käynnistykseen .... tällä kertaa yli kaksinkertainen palkkani.
Ensimmäinen yritys, puhuin ensin ja he hyppäsivät minulle. Olin iloinen, kunnes sain selville, kuinka matala pallo minulle todella annettiin. Toisen kerran olin varovaisempi, mutta tuolloin omistaja / toimitusjohtaja halusi minua nimenomaan, ja minulle tarjottiin ja maksettiin paljon menokorkoa plus.
Suurin osa sopimuksista ei aina ole paras tulo. Minulla on ollut joitain keikkoja, jotka eivät olleet tarkalleen haluamani numerot, mutta jos se oli tarpeeksi hyvä arvo, että he pitivät minua 2 vuoden ajan 2 viikon työstä.
FWIW, Steve Hanovin "peliteoreettinen todiste" on roskaa. Yksi ilmeinen virhe: hän olettaa, että yritys ei halua vaihtaa L: stä H: ksi nähdessään ehdokkaan H-tarjouksen, mutta että ehdokas on halukas vaihtamaan H: stä L: ään nähdessään yrityksen L-tarjouksen. Tämä epäsymmetria ei ole osa pelisääntöjä, hän viittaa johonkin BATNA: si. Hän olettaa myös, että kaksi mahdollista asiaa tapahtuu väistämättä samalla todennäköisyydellä, mikä on roskaa, mutta se voidaan ehkä antaa anteeksi sillä perusteella, että prosenttiosuudet hänen tuloksissaan ovat muutenkin merkityksettömiä.
@HugoRocha Valitettavasti kyllä. Nykyaikaiset työnantajat pitävät työntekijöiden korvauksia kustannuskeskuksena ja pyrkivät vähentämään niitä millä tahansa lailla. He pelaavat peliä, ja jos päätät olla pelaamatta, menetät.
Miksi sanot, että tietyt työnantajat voivat vaatia yksityiskohtaista palkkahistoriaa? Työnantajan koosta riippumatta mahdollisten työntekijöiden kääntäminen pois, koska he pitävät parempana palkkaneuvotteluista eettisesti (suoritettavan työn arvon perusteella), olisi tuhoisampaa kuin estää ihmisiä tekemästä huomattavasti enemmän kuin aikaisemmat työpaikat (varsinkin kun heillä on jo kannattavan koron).
@otakucode näen. On hyvä asia, yritän parhaani päästä eroon näistä niin paljon keskittyvistä työntekijöistä.
Olen aina sanonut "se riippuu tekijöistä, kuten eduista ja vastuista", mahdollisesti mukaan lukien tekijät, kuten oman pääoman, jos se vaikuttaa soveltuvalta.
Kymmenen vastused:
#1
+242
Vinnyroe
2012-11-07 17:20:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IT-urakoitsijana Lontoossa viimeisten 20 vuoden ajan olen joutunut neuvottelemaan palkasta monta kertaa. Yhteenvetona kokemuksestani ja siitä, miten suhtaudun koko prosessiin:

 1. Mainitsen tavallisesti pallopuiston hahmon kaikille toimistoille tai asiakkaille, jotka yrittävät rekrytoida minua. Jos he tietävät, että asiakas voi maksaa vain pienempää lukumäärääni, on aika sopia, ettet mene pidemmälle prosessin kanssa.

 2. En kuitenkaan paljasta edellistä korkoa / palkka tai odotukset yksityiskohtaisesti. Vain palloparkki.

 3. Kun haastattelu alkaa, yritä välttää puhumista rahasta lainkaan, kunnes olet saanut heidät koukkuun. Haastattelujen tulisi olla "sopiiko työhön", ei "kuinka paljon haluat?". Puhun normaalisti vain käteisellä toisessa + haastattelussa, jos mahdollista.

 4. Jos he kysyvät kuinka paljon haluat, ÄLÄ vastaa suoraan. Sinun on hämmentävä sitä tai vastattava kysymykseen: Kysyn heiltä yleensä, kuinka paljon he ovat valmiita tarjoamaan. Jos sinä vastaat, se voi mennä vain alas. Jos he vastaavat, se voi vain nousta. Joten kyllä, ensimmäinen henkilö, joka mainitsee numeron, häviää.

 5. Jos he palaavat takaisin liian matalalla numerolla, on joskus parasta tehdä ei ole vastata, paitsi ehkä sanoa "Hmmm", ja näyttää hieman alaspäin. Minulla on ollut parannuksia tähän tekniikkaan! Tai kysy, voisivatko he millään tavalla puristaa budjettia sen nostamiseksi, kuten toivoit hieman enemmän. Se toimii myös. Jos se ei auta, sinun tulee kuvata kohteliaasti, miksi luulet olevasi ominaisuuksia, jotka houkuttelisivat paremman palkkatason. Älä ole työntävä, mutta tee selväksi, ettet olisi onnellinen työskennellessäsi tällä nopeudella.

 6. Muista, että he viettävät paljon aikaa ja vaivaa ehdokkaiden valinnassa ja tekemisissä (yleensä kurjuiden) virastojen kanssa. Jos he pääsevät vihdoin jonkun hyvän luokse, he ovat valmiita maksamaan, ja henkilö, jonka aiot työskennellä, työntää puolestasi.

Lopuksi tositarina. Kävin haastatteluissa isossa pankissa. Hienoa työtä, mukavat ihmiset. Kolmannessa haastattelussa tuleva pomoni kysyi kuinka paljon halusin päivähintaan. Kysyin, mitä hän voisi maksaa. Hän kysyi mitä halusin ... ja niin edelleen, koska me molemmat tiesimme 'pelin'. Lopuksi sanoin: Kerro mitä. Miksi et mene budjettihenkilöidesi luokse, katso mikä on paras tarjouksesi, ja soita minulle sillä? Jos se on ok, en käy kauppaa tai sotkeudu, koska haluan työn, ja olisin hyvä tässä tehtävässä. ' Joten hän teki niin, ja seuraavana päivänä hän soitti minulle numerolla, joka oli paljon paljon korkeampi kuin olin toivonut. Joten tanssin pienen jigin, kiitin sitten hiljaa häntä ja sanoin, että aloitan ensi viikolla.

Mitä tarkoitat ballpark-hahmolla? Tarkoitatko jotain siitä, että minulle maksettiin 80–120 000 dollaria?
Rahaneuvottelujen viivästyminen on tärkeää. Se ei ole yksinkertaista ohjaamista. Heidän ei pitäisi kysyä sinulta, ennen kuin he tietävät, mitä tarjoat, sinun ei pitäisi vastata ennen kuin tiedät, mitä he odottavat. Joka kuitenkin ensin vastaa, ei ole automaattinen häviäjä, neuvottelupalkka on koko tiede, jolla on lukemattomia strategioita ja taktiikat, joista mikään ei aina toimi tai joka ei koskaan onnistu. Tyypillisesti ainoa kerta, jonka koskaan "häviät", on se, että myy itsesi tai valitset väärän taktiikan väärälle henkilölle. (pelaa kovapalloa sellaisen henkilön kanssa, joka ei pidä "peleistä", olet todennäköisesti menettänyt työpaikan)
@Vinnyroe, * "Jos vastaat, niin se voi vain laskea. Jos he vastaavat, niin se voi vain nousta" *, eikö sinun olisi hyödyllistä ilmoittaa ** ensin ** asettaaksesi alueen, mutta numerolla, joka on kaksi kertaa todellinen haluttu hinta?
@Pacerier: tä kutsutaan ankkurin asettamiseksi
Asiaan liittyvässä huomautuksessa, jos yritys ilmoittaa haluavansa palkata sinut, mainitsee hinnan eikä ole halukas tai kykenevä neuvottelemaan siitä lainkaan, se on huono merkki. Se viittaa siihen, että sinua palkkaavalla henkilöllä tai ryhmällä ei ole käytännössä minkäänlaista kontrollia korvauksestasi, ja kohtuullisen palkan ylläpitäminen on hyvin vaikeaa, ja suorituksellasi on todennäköisesti vain vähän merkitystä.
Utelias myös ballpark-hahmosta.Kuinka ottaisit sen käyttöön ilman, että minulle maksettiin 80–120 000 dollaria?
@TomášKafka voit sohvata sitä muiden etujen suhteen ("pehmeä kompakti")."Odotan välillä $ x - $ y riippuen lomasta ja eduista".Ja jos he tarjoavat alhaalla, kerrot heille, että odotat enemmän heidän tarjoamiensa etujen perusteella.
@Pacerier,: n on oltava varovainen, ettet mene heidän budjetoidun alueensa ulkopuolelle tai pyydä mitään, joka näyttää siltä, että se ei vastaa pöytään tuomaasi.Jos minulla on enimmäisbudjetti 100 kt, henkilö, joka aloittaa neuvottelut 150 kt: lla (odottaen todella saavansa mitään yli 75 000), poistetaan välittömästi, koska minulla ei ole rahaa maksaa heille.Lähtötason henkilö, joka odottaa, mitä maksan vanhemmilleni ihmisille, todennäköisesti myös eliminoidaan.
Pohjimmiltaan: tutki, mikä markkinakorko on tavoiteasemassa ja sijainnissa.Käytä sitten sitä pohjana pyyntösi asettamisessa.
@RualStorge _ "aina toimi tai älä koskaan epäonnistua" _ Se tarkoittaa "aina työtä tai aina työtä" haha.Tarkoitatte, että _ "toimi aina tai epäonnistuu aina".
#2
+104
Andrew
2012-04-11 03:40:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työnhakijan näkökulmasta "ensimmäinen, joka antaa numeron menettää" -periaatteen teoria on, että voidaan "jättää rahaa pöydälle" nimeämällä palkkapyyntö. Tällä näkemyksellä on kuitenkin syvempi juuret "positionneuvotteluissa", joissa molempien osapuolten edut ovat suoraan vastakkaisia ​​ja suhde on kontradiktorinen.

Tiukka "kantaneuvottelujen" strategia on kuitenkin yleensä ei ole kummankin osapuolen edun mukaista. Sen sijaan, että olisit huolissasi siitä, kuka nimeää ensimmäisen numeron, tee kotitehtäväsi. Määritä etukäteen mielenkiinnosi ja mitä olisit valmis hyväksymään. Kokonaispaketti (sisältäen etuudet, sijainnin, työtyypin, etenemismahdollisuudet jne.) Koostuu paljon muutakin kuin vain palkasta. Mieti myös, mikä on tyypillistä palkattaessa joku taitotasostasi sellaiseen työhön, jota teet kyseisen tyyppiselle yritykselle kyseisellä maantieteellisellä alueella. Tiedän, että on paljon harkittavaa, mutta jos teet tutkimusta, sinun pitäisi pystyä tekemään johtopäätöksiä.

Siinä vaiheessa voit olla valmis palkkaneuvotteluihin huolimatta siitä, kuka nimeää ensimmäinen numero. Jos olet palkkaneuvotteluissa, yritys haluaa jo palkata sinut. Mene samalle puolelle metaforista taulukkoa - et ole vihollisia! Sinulla on molempia osapuolia hyödyttävä suhde. Puhu siitä, mikä on oikeudenmukaista sen sijaan, että esität vain palkkavaatimuksia. Jos pystyt tekemään tämän tehokkaasti, voit osoittaa, että sinun on helppo työskennellä säilyttäen samalla etusi. Lisäksi käydään keskustelua asioista, ei ihmisistä, joten kukaan ei loukkaa.

Vaikka minusta onkin raskauttavaa, että jotkut yritykset pyytävät palkkahistoriaa (mikä on usein merkityksetöntä oikeudenmukaisuuden kannalta, kun totesin juuri toteamani), tee se, jos joudut antamaan sen. Se ei todellakaan muuta neuvotteluja, jos pääset samalle puolelle pöytää. Jos työnantaja ei halua neuvotella tällä tavalla, voit harkita uudelleen, haluatko silti työskennellä kyseisen työnantajan palveluksessa.

Ymmärrän, että tämä vastaus voi olla epämääräinen, mutta yritän tehdä asiasta että neuvotteluissa, jotka perustuvat pikemminkin etuihin kuin kantoihin, numeroiden nimeämisestä tulee paljon vähemmän merkityksellistä.

Olen samaa mieltä suuresta osasta vastaustasi, mutta haluaisin huomauttaa, että usein yritys haluaa sinun nimeävän numeron ennen kuin sinua on edes haastateltu, ja vielä vähemmän tietää, että he haluavat palkata sinut.
@NickC Todella totta, ja sanoisin, että alueen antaminen (jonka alin numero on edelleen suurempi kuin ehdoton minimisi) saavuttaa nämä tavoitteet. Minusta on hienoa sanoa, että palkka riippuu kokonaispaketista, vaikka jokainen työnantaja näyttää ajattelevan heidän etuuspakettiaan olevan ihana. Jos olet tehnyt kotitehtävät ja sinun on annettava alue (tai jos ne ovat _todella_ niin joustamattomia, luku), sinulla ei ole juurikaan pelättävää. Jos yritys on vain "hintakauppias", se ei ehkä välitä paljoakaan laadukkaiden ihmisten palkkaamisesta, jolloin se ei ehkä ole hyvä paikka työskennellä.
Muista vain, että sinua ei _suoraan_ vastusteta useimmissa tapauksissa. Ansaitsemasi rahat menevät taskuusi, mutta yleensä ne eivät tule käsittelemäsi henkilön taskusta, joten heidän kiinnostuksensa on paljon heikompi kuin sinun.
#3
+65
user8036
2013-12-19 21:38:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Googlessa on yli 4 miljoonaa osumaa "neuvotteluteorian ensimmäinen tarjous". Ne tarjoavat erilaisia ​​näkökulmia ja lopullista vastausta on vaikea löytää, koska tulokseen vaikuttaa monia muuttujia.

Mainitsen kolme:

1) Vahva argumentti ensimmäisen tarjouksen tekemiselle on ankkurivaikutus.

Hyvin epäselvissä ja epävarmoissa tilanteissa ensimmäisillä tarjouksilla on vahva ankkurivaikutus - ne käyttävät voimakasta vetovoimaa koko neuvottelujen ajan. - Harvardin kauppakorkeakoulu

Tämä tarkoittaa sitä, että kun teet ensimmäisen tarjouksen, toinen osapuoli pyrkii unohtamaan pyrkimyksensä, jolloin sinun ensimmäinen tarjous. Tarjous muokkaa loput neuvotteluista.

Jopa Dilbert tietää tämän: 1, 2

2) Palkkaneuvottelu on tyypillisesti win-win-tyyppiset neuvottelut. Molemmat osapuolet voivat ja saavat mitä haluavat, muuten sopimusta ei tehdä. Mutta ne voivat voittaa-hävitä, jos jompaankumpaan osapuoleen kohdistuu ulkopuolista painostusta hyväksyä ehdot, joita hän ei pidä hyväksyttävinä. Jos näin on työnhakijan kohdalla, ei ehkä ole viisasta tarjota ensin.

Ulkopuoliset ihmiset pärjäävät huonommin voittoa ja häviä -neuvotteluissa. Ne ovat yleensä miellyttäviä ja vastustajan ensimmäisen tarjouksen heiluttamia. - Wyche.com

3) Tilanne, jossa ensimmäisen tarjouksen tekeminen ei ole sinun eduksesi:

Kun toisella puolella on paljon enemmän tietoa kuin sinä neuvoteltavasta tuotteesta tai merkityksellisistä markkinoista tai toimialasta. - Harvard Business School

Näin on yleensä palkkaneuvotteluissa. Työnantaja tietää usein, mutta ei aina, kuinka paljon he voivat maksaa.

Joten mitä ehdotan teille:

 • Kokeile täsmälleen samaa Google-hakua
 • Tee luettelo tapaustasi koskevista tekijöistä
 • Selvitä, toimiiko tekijä ensimmäisen tarjouksen tekemisen puolesta vai vastaan ​​(+ 1 / -1)
 • Anna tekijälle paino (minkä tärkeyden pidät tekijälle?)
 • Kerro nämä kaksi viimeistä ja lisää tuotteet. Tulos on <0 tai> 0

Tämä on pohjimmiltaan painotettujen keskiarvojen menetelmä päätöksenteossa. Sovita sitten päätöksesi tosielämän olosuhteisiin. Ehkä työnantaja tarjoaa ensin, ja ehkä se on tarjous, johon olet enemmän kuin tyytyväinen.

Paljon tärkeämpää kuin työnantaja tietää, kuinka paljon he voivat maksaa - he tietävät, kuinka paljon asema on heidän yrityksensä arvoinen. Ei tietenkään varmuutta, mutta mikään yritys ei luo uutta paikkaa tai täytä vapautunutta paikkaa, jos se ei ole varma, että se tuottaa voittoa. Ohjelmistojen alalla voitto on yleensä erittäin suuri (koska ohjelmisto moninkertaistaa muiden työntekijöiden tuottavuuden), ja työntekijät pitävät tätä kysymystä harvoin edes tärkeänä haittana.
Kolmas pisteesi toimii molempiin suuntiin - Ehdokas tietää myös, kuinka paljon hän on valmis hyväksymään, työnantajalla ei ole tätä lukua
#4
+31
itsmequinn
2012-04-11 03:49:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei välttämättä. Luulen, että voit ampua tähtien puolesta ja pyytää enemmän kuin edes luulet ansaitsevasi (järjen rajoissa .. ehkä 10 tai 20 kt enemmän kuin hyväksyisit). Siinä tapauksessa voit voittaa voiton, vaikka olisitkin nimennyt ensin.

On myös mahdollista, että yritys tarjoaa numeron, jota et voi hyväksyä ja että se ei voi ylittää budjettisyistä , jolloin molemmat häviävät.

Erikoistapaukset:

 1. Jos sinun on lueteltava palkkahistoriasi, et tarvitse sitä. Jos pystyt perustelemaan edistyksen viimeisestä asemastasi, yritys voi olla halukas harkitsemaan sitä. Sanoisin (kun olet suorittanut eräitä rekrytointeja), että sinun pitäisi yrittää parhaasi olla toimittamatta näitä tietoja. Se on harvoin hylkäävä, jos et anna sitä (ellet ilmoita sitä, se estää sinua jopa täyttämästä online-hakulomaketta).

 2. Voit antaa laajalle alueelle pallopuiston. yrityksen nähdäksesi, oletko oikeassa naapurustossa, mitä he voivat maksaa. Pelkästään työnkuvan perusteella sinun pitäisi pystyä arvata, millaisen tason asema on. Niiden kertojen määrä, jolloin olet täysin väärässä työn tason suhteen, kun olet nähnyt kuvauksen, on paljon vähemmän kuin olet oikeassa.

 3. Sanoisin, että se on oikeastaan loistava strategia ampua korkealle ja sitten hyväksyä hieman matalammalle. Se tekee sinusta tuntuu helpolta työskennellä, kyllä, mutta mikä tärkeintä, se saa sinut näyttämään tietävän, mitä haluat ja mitä olet arvoinen.

Et voi olla liian huolissasi. tuhlaa aikaa haastatteluun, joka osoittautuu työpaikalle, joka on kaukana toiminta-alueeltasi. Sitä ei tapahdu usein.

Vielä tärkeämpää on, että älä hyväksy vähemmän kuin haluat ja luottaa ansaittavasi enemmän arvostelujen / tarjousten jälkeen. Se ei melkein koskaan toimi hyvin, ellei sinulla ole virallista tarkistusta, joka on kirjoitettu sopimukseen sovitulla korolla, jos arvostelu on suotuisa.

+1 "... ellei sinulla ole virallista tarkistusta sopimukseen kirjoitettuna ..." Tämä voi olla todella _ todella hyvä neuvottelutyökalu, koska tällä tavalla työnantaja saa nähdä työssäsi suorituksen ennen kuin sitoutuu enemmän rahaa . Joidenkin työnantajien palkka- ja tarkistusrakenteet ovat liian jäykät hyväksyäksesi tämän vaihtoehdon, mutta olen käyttänyt sitä onnistuneesti.
# 3 Huomaan myös, että joskus yritys tarjoaa vaihtoehtoisia korvausmuotoja korvaamaan eron. Choice-toimisto, optio-oikeudet, yritysauto, muutto jne.
Useat ihmiset ovat maininneet, että heidän on annettava palkkahistoria, tai heitä vaaditaan tekemään niin. En ole koskaan kohdannut tätä. He kysyvät varmasti, mutta sanon aina vain kohteliaasti, etten anna näitä tietoja. En ole koskaan edes pyytänyt työnantajaa kysymään kahdesti. Varsinkin kun työnantajien on välttämätöntä hypätä töihin säännöllisesti vain oikeudenmukaisen korvauksen saamiseksi, palkkahistorian vaatimus on mielestäni hirveän epäeettistä, enkä halua työskennellä yrityksessä, joka haluaa kohdella työntekijöitä näin. Olen työskennellyt tällaisissa yrityksissä aiemmin, eikä se ole sen arvoista.
Olen hakenut "matalaa alkupalkkaa, tarkista kuuden kuukauden kuluttua, jossa on nimenomainen palkkataso tai tulipalo", ja kaikissa tapauksissa yksi tapa on asetettu korkeammalle tasolle yhden tai kahden kuukauden kuluttua. Viimeisessä tapauksessa he odottivat kuusi kuukautta ja yrittivät sitten neuvotella palkasta. Minun piti mennä yrityksen omistajan luo (jonka kanssa olin tehnyt sopimuksen, ja se kirjoitettiin sopimukseeni) ennen kuin he maksoivat. Se oli vain yksi syy, jonka lähdin ennen kuin olin ollut siellä 12 kuukautta, mutta se oli ominaista ongelmille. Se oli huono ottelu useista syistä.
#5
+26
CMW
2013-12-20 18:52:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lihavoitu vastaus

Onko tämä totta?

Ei

Todisteet

Anekdotti - kaksi haastattelua, useita kuukausia sitten.

Yhdessä en halunnut työskennellä siellä ja lisäsin suuren, haluan sanoa törkeän, premium-luokan tavallisiin odotuksiini (vain saadakseni ne selästäni laskematta). He sanoivat, että se oli liikaa, ja kävelin pois. Sitten he palasivat minuun kahdesti paremmilla tarjouksilla, päätyen yli sen, mitä olisin tavallisesti pyytänyt.

Toisessa haastattelussa kerroin heille odotukseni - tällä kertaa kohtuullisen - ja he tulivat heti ulos ja sanoivat että ansaitsisin heille enemmän kuin mitä sanoin ja kiihdytin tarjousta kyselystäni.

Mitä menetys tarkoittaa?

Tässä yhteydessä mitä se tarkoittaa, menettää? Rahan jättäminen pöydälle työntekijänä? Kuluttaa enemmän kuin sinun olisi pitänyt tarvita työnantajana?

Silloin voittaminen tarkoittaa tietämistä, ettet jättänyt rahaa pöydälle; et kuluttanut liikaa. Ja sitä kukaan ei voi tietää.

Ei ole väliä, kuka mainitsee ensimmäisen numeron, jos neuvottelet tällä tavalla

kaikki häviävät .

Kaikki jättävät neuvottelut tämän kiusallisen kysymyksen kanssa: "Voisinko tehdä paremmin?"

Joten miten voin voittaa?

Ensimmäisessä haastattelussa halusin - todella tarkoitin - kävellä pois. Halukkuus vetäytyä sopimuksesta vie sinut parempaan asemaan neuvotteluissa, koska sinua ei tietenkään voida painostaa niin paljon.

Toisaalta on työnantajat, jotka haluavat maksaa työntekijän arvon eikä vain pienimmän summan, jonka he voivat mahdollisesti neuvotella ja silti palkata sinut. Voittaminen on tässä helppoa.

Kuitenkin malli on molemmissa tapauksissa seuraava:

Ei pelaa peliä yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti.

Niiden on asetettava kaksi rajaa ja löydettävä askel askeleelta yhteinen paikka niiden väliltä.

Sen sijaan pelata peliä, jota kutsun "kunnossa".

 • Selvitä missä seisot ja miten arvostat aikaa . Tämä on hintalappusi.
 • Ole kunnossa tässä arvioinnissa
 • Opi, kun potentiaalinen työnantajasi kunnioittaa tätä arviointia tai ehkä he arvostavat sitä suurempaa arvoa
 • Ole hyvä reaktiossaan (ei ole syytä olla järkyttynyt, jos he eivät arvosta sinua samalla tavalla)
 • Jos he kunnioittavat arviointiasi, hyväksy, muuten hylkää
 • Ole kunnossa lopputuloksen kanssa

Tätä teen ja mitä olen onnellinen kanssa. Tuloksesi voivat vaihdella, mutta epäilen sitä hyvin, jos olet todella kunnossa jokaisessa vaiheessa .

* "Ja nosti tarjouksen vastaamaan kysyttyäni" * Tapahtuuko tämä todella? Mistä maasta olet kotoisin?
Käytännöllisin vastaus. Mutta joo, samaa taktiikkaa voidaan käyttää myös treffailuun :)
#6
+20
NotMe
2014-10-23 19:08:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lausunto "ensimmäinen, joka antaa numeron häviää" on pohjimmiltaan väärä.
Todellisuus on "se, joka ei tiedä arvoa tai ei halua lähteä pois," häviää ".

Sen sijaan, että yrittäisit lyödä ja himmentää potentiaalista työnantajaa palkkaneuvottelujen aikana, sinun on tiedettävä etukäteen tarkalleen, mitä haluat. Sitten sinun on oltava valmis kävelemään ulos eikä katsomaan taaksepäin, jos et saa tätä määrää. Sinun on myös oltava valmis olemaan tyytyväinen saadessasi tämän summan, vaikka he sanovat kyllä ​​ilman neuvotteluja.

Jos olet epätoivoinen tai sinulla on vain oltava tietty työ mistä tahansa syystä, menetät . Jos sinulla ei ole kovin todellista arvoa arvosta, menetät.

Jos kuitenkin ymmärrät, että siellä on paljon yrityksiä ja pystyt / haluat käyttää aikaa timantin löytämiseen, voitat. Tämä edellyttää ehdottomasti, että tiedät mitä markkinakorot ovat sille mitä teet. Jos sinulla on epärealistisia odotuksia - miljoona dollaria vuodessa äskettäin valmistuneelle - niin sinut "koulutetaan" matkan varrella.

Entä suuret työnantajat, joilla on valta vaatia ehdottomasti kaikkia ehdokkaita paljastaa yksityiskohtaisen palkkahistorian?

Tällä ei ole merkitystä. Kyllä, yritykset käyttävät sitä lähtökohtana. Sinua ei kuitenkaan pakoteta hyväksymään heidän tarjoustaan. Jos ansaitsit aiemmin 10 dollaria tunnissa ja nyt haluat 30 dollaria tunnissa - ja se on sopusoinnussa työmarkkinoiden kanssa -, voit pysyä maassasi haluamallasi tavalla. Se on vain lähtökohta antaa heille arvio siitä, mitä heidän mielestään olet valmis ottamaan.

Kuinka vältät tuhlaamasta kaikkien aikaa olemalla täysin yrityksen toiminta-alueen ulkopuolella oletko valmis maksamaan?

Kysyn rekrytoijalta prosessin varhaisessa vaiheessa, mikä palkkaväli on. Jos se ei ole ainakaan lähellä sitä, mitä haluan, kerron heille, missä heidän on oltava, ennen kuin edes harkitsisin puhumista edelleen. Jos he eivät halua kertoa minulle, kieltäydyn haastattelemasta.

Eikö ole mahdollista "menettää" enemmän näyttämällä vaikealta työskennellä kuin yksinkertaisesti pyytää runsasta palkkaoikeutta keskustelun alussa (kun rekrytoija / vuokrauspäällikkö tuo sen tietysti esiin)?

Vain jos olet epätoivoinen. Tärkeintä on pakottaa asia jo aikaisin. Tuo se esiin ennen kuin kävelet ovesta haastattelua varten. Esimerkiksi lähetät hakemuksen, he soittavat sinulle aikataulun mukaan haastattelun, ennen kuin asetat ajan sinä kysyt, mikä palkka-alue on. Jos he eivät vastaa, älä tuhlaa aikaa. Jos he sanovat jotain epämääräistä kuten "markkinakorko" - kysy heiltä, ​​mitä se merkitsee heille. Jos alue on karkeasti haluamasi, vaikka se olisi 10% pienempi, mene sitten haastatteluun. He kysyvät mitä haluat tuolloin, kerro heille.

Palkkaneuvottelut eivät todellakaan ole vaikeita. Tärkeintä on vain tietää, mitä haluat ennen edes jättää hakemuksen. Kaikki seuraava on vain teatteria.

Olen samaa mieltä tästä vastauksesta.Tärkeä muistaa on, kuinka paljon yritys ansaitsee * sinä * tekemällä työtä.Jos vain tervehdit tai vastaat puhelimeen ja välität puhelun, * ansaitset * yritykselle vain säästää omistajaa tekemästä itse (tarvitset ainakin elinkustannukset ja säästöt, mahdollisesti ylimääräiset korvaukset töykeille / vaikeille asiakkaille).Jos yritys ansaitsee 5 000 dollaria päivässä, koska * joku * tekee työn, he menettävät sen, kun kukaan ei tee työtä (ei pitkiä haastatteluja, koska se on tuhlausta).Jos voit työskennellä 3x nopeammin tai * paremmin *, se on enemmän rahaa.
#7
+13
Michael Brown
2012-04-13 23:22:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen itse asiassa lukenut, että päinvastoin on totta. Ensimmäisessä tarjouksessa asetetaan lähtötaso ja pohjimmiltaan puitteet toimimiselle. Ellei odotuksesi ole kaukana työnantajan mielestä alkuperäisestä vaihteluvälistä, sinun on parempi tehdä ensimmäinen tarjous. Vaikka olisitkin korkeampi ja työnantaja sanoo: "Se on hieman korkeampi kuin mitä ajattelemme tässä tehtävässä", voit torjua "No, mikä olisi enemmän kantama?" He vastaavat suuremmalla numerolla kuin mitä heidän alkuperäinen numero olisi ollut, ja voit torjua suuremmalla luvulla.

Jos tietysti tarjoat paljon matalamman ja he purevat, jätät paljon rahaa pöydällä, mutta olet myös saavuttanut haluamasi määrän, joten lopulta saat neuvotteluista haluamasi.

Muokkaa viitteitä varten Toivon, että voisin muistaa mistä luin sen ... Olen selannut useita kirjoja neuvotteluista ja myynnistä kuluneen vuoden aikana, ja parhaimmillaan se olisi villi arvaus, kumpi heistä otin tämän. Mutta voin kertoa henkilökohtaisesta kokemuksestani (monissa sopimusneuvotteluissa riippumattomana konsulttina), että olen harvoin joutunut ottamaan kurssin, jota en voinut sietää. Ja johdan aina kurssillani, kun kysymys tulee.

Osa menestyksestäni tulee tietysti myös muiden strategioiden soveltamisesta. Minulle suurin on mahdollisuus kävellä pois huonosta sopimuksesta. Pelkkä kiitos kieltäytyminen lisää neuvotteluvoimaa riittävästi. Minulla on ollut useita soittopyyntöjä, joissa he olivat halukkaita vastaamaan pyytämääni hintaa. Tietysti sopimussuhteet ja palkat ovat eri skenaarioita. Sopimuksessa agentti yrittää yleensä maksimoida voittomarginaalinsa. Suoraan vuokraukseen johtajalla on yleensä määritetty budjettialue kysyntään. En ehdottaisi kiitosta neuvottelustrategiaksi suorille työntekijöille, koska se on yleensä umpikuja.

Hyvä info. Onko sinulla satunnaisia ​​linkkejä viitteisiisi?
Minulla ei ole tarkkaa viittausta Miken viestiin, mutta käsite antaa numero neuvottelujen lähtökohtana liittyy [ankkuroinnin] käsitteeseen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ankkurointi)
#8
+13
Sklivvz
2012-04-28 01:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko tämä totta?

Se luo perustan neuvotteluille - Olennaisen (kaksinumeroisen) korotuksen saaminen palkastasi on epätodennäköistä.

Mahdollinen työnantajasi ajattelee "kuinka paljon enemmän minun pitäisi antaa tälle henkilölle, jotta he tulevat ja työskentelevät täällä?" eikä "kuinka paljon tämä henkilö on minulle arvoinen?".

Entä suuret työnantajat, joilla on valta vaatia ehdottomasti kaikkia ehdokkaita paljastamaan yksityiskohtainen palkkahistoria?

Heillä ei ole sitä voimaa. He voivat vain kysyä. Voit vastata "Minä siirryn x $: lle", jos he eivät hyväksy sitä, sano, ettet paljasta summaa, mutta etsit x $: lle. Jos he pudottavat sinut, he eivät halua sinua.

Kuinka voit välttää tuhlaamasta kaikkien aikaa olemalla täysin yrityksen maksualueen ulkopuolella?

Kysy esimerkiksi, mitä he haluavat maksaa. Ei ole mitään syytä, miksi heidän ei pitäisi paljastaa valikoimaansa (ja itse asiassa he tekevät sen koko ajan rekrytoijille!).

Eikö ole mahdollista "menettää" enemmän näyttämällä vaikealta työskennellä kuin yksinkertaisesti pyytää runsasta palkkaa heti keskustelun alkaessa (kun rekrytoija / vuokrauspäällikkö tuo sen tietysti ylöspäin??

Ei. Päivän lopussa joku rekrytoinneista neuvottelee kanssasi, mutta joku tietystä osastosta, johon liityt, sponsoroi sinua. Loppujen lopuksi, jos he todella haluavat sinua, he nousevat määrätylle alueelle.

#9
+5
KeithS
2013-12-21 01:16:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että ensimmäinen, joka mainitsee numeron, vetää taistelukentän linjan. Sitten toinen henkilö voi valita, ryhtyykö hän siihen, ja jos on, hyväksyykö hän linjan vedettynä vai työntääkö hän takaisin.

Ajattele pokerikäsiä. Kumpikaan pelaaja ei tunne toisen pelaajan kättä, mutta he tietävät omansa, joten he saavat tietoa toisen pelaajan kädestä panostamalla (ja seuraamalla toisen pelaajan panoksia). Tällaisessa tilanteessa ensin toimivan pelaajan on annettava tietoja ennen kuin se saadaan, avaamalla potin vedolla. Sitten toinen pelaaja saa kolme vaihtoehtoa; soita, nosta tai taita. He saavat myös tehdä tämän päätöksen vedon tietojen perusteella.

Tässä analogiassa "kutsu" olisi hyväksyä ehdot; toisen osapuolen mielestä olet tehnyt tarjouksen itsellesi oikeudenmukaisella tai jopa epäedullisella tavalla ja ottaa tarjouksesi. "Korotus" olisi takaisku ehdoillesi; hänen mielestään tilanne on hänelle epäedullinen, mutta että hän voi parantaa asemaansa jatkamalla "käden" pelaamista. "Taitto" on kieltäytyminen osallistumasta; taistelulinjat piirrettyinä ovat niin voimakkaasti sinun eduksesi, että turvallisin peli toiselle pelaajalle on vähentää tappionsa ja yrittää uudelleen seuraavalla kädellä. Todellisessa maailmassa tämä on "No kiitos ajastasi, ilmoitamme sinulle".

Vaikka ensimmäisenä pelaajalla ei olisikaan paljon tietoa, hän saa myös asettaa käden sävyn, ja jos hän tietää kokemuksesta tai tutkimuksesta, miten muut pelaajat todennäköisesti reagoivat erilaisiin panoksiin , hän voi valita itselleen edullisimman omalla kädellään esitetyssä tilanteessa. Todellisessa maailmassa voit tarkoituksella alentaa palkkapyyntöäsi ensimmäisessä haastattelussa, mikä antaa sinulle suuremman mahdollisuuden saada työpaikka, sitten myöhemmin, kun olet tehnyt itsestäsi välttämättömän yritykselle tietosi ja panoksesi kautta, sinulla on enemmän neuvotteluvoima, kun ongintaa nostetaan. Jos luulet yrityksen kuolevan saamaan sinut hinnalla millä hyvänsä, voit kysyä korkealta ja asettaa etupalkkisi eduksi lisäkaupungille. Jos luulet aseman ja yrityksen olevan suunnilleen samanlaiset, missä haluat työpaikan, mutta on muitakin, ja yritys haluaa sinut, mutta on muitakin, kysy sitten keskimääräistä palkkaa kokemuksestasi ja toimialastasi (mikä vaatii sinua tietämään mitä tuo luku on!

#10
+5
Jay
2015-08-07 00:39:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ihmiset, jotka sanovat, että sinun ei pitäisi nimetä numeroa ensin, ajattelevat oletettavasti skenaariota, jossa työnantaja on valmis maksamaan esimerkiksi 100 000 dollaria, ja sitten sinä pyydät 50 000 dollaria ja he ovat heti samaa mieltä ja olet menettänyt potentiaalin korkeampi palkka.

Mutta on muitakin mahdollisia tilanteita, jotka toimivat sinua vastaan. Kieltäydyt antamasta numeroa. He katsovat ansioluettelosi ja sanovat itselleen: "Joku, jolla on tämä pätevyys, vaatii todennäköisesti 100 000 dollaria, ja meillä ei vain ole varaa siihen. Ei ole mitään syytä tuhlata aikaa haastattelemalla häntä." Jos itse asiassa olit valmis ottamaan vastaan ​​50 000 dollaria, saatat olla juuri sakottanut itsesi työstä.

Realistisesti, jos et aio ottaa työpaikkaa alle 100 000 dollaria ja yritys on eniten valmis tarjoamaan, on 50 000 dollaria, ei ole mitään järkeä edes suunnitella haastattelua. Tuhlaat vain aikaasi.

Jos yrityksellä ei ole aavistustakaan tämän työpaikan nykyisestä markkinakurssista, nimeämällä ensin numeron voit luoda odotuksen. Jos kävelet sisään, he sanovat itselleen: "Ihmettelen, mitä tällaiset ihmiset saavat palkkana näinä päivinä. 50 000 - 100 000 dollaria?" Jos sanot odottavasi 100 000 dollaria, he saattavat huokaus ja sanoa, että no, luulen, että se on yläosa sille, mitä odotimme. Jos he nimeävät numeron ensin, he saattavat hyvinkin tarjota matalan pään. Täällä on jonkin verran psykologiaa: joku voi saada "kohtuullisen määrän" päähänsä ja olla haluttomia siirtymään kauas siitä, vaikka "kohtuulliselle luvulle" ei olisikaan ollut kohtuullista perustaa.

Ja vaikka se ei olekaan epäilemättä hauskaa ajatella, että voisin käydä työhaastattelussa ja yritys tarjoaa minulle kymmenen kertaa odotukseni, realistisesti, sitä ei todennäköisesti tapahdu.

Luulen tosielämässä, että kun joku hakee ammattityötä, hänellä on todennäköisesti enemmän valtaa neuvoteltua lopullista palkkaa kohtaan kuin työnantaja. Jos hakija on tällä hetkellä palveluksessa, hän ei harvoin hyväksy palkanalennusta ottaakseen uuden työpaikan. Hän on todennäköisesti tyytyväinen vaatimattomaan nousuun. Joten jos hän tällä hetkellä ansaitsee esimerkiksi 50 000 dollaria, hän todennäköisesti pyytää noin 55 000 dollaria ja hyväksyy mielellään 52 000 dollaria. Ero hänen kysyttävän hinnan ja minimin välillä on melko pieni. Työnantajan näkökulmasta, elleivät he ole hyvin pieniä yrityksiä tai tämä on erittäin palkattu työ, he maksavat tälle henkilölle pienen osan heidän kokonaisbudjetistaan. Jos he odottavat maksavansa 50 000 dollaria ja saapuu ehdokas, joka näyttää erittäin pätevältä, mutta hän vaatii 55 000 dollaria, he saattavat päättää vain venyttää hieman ja tehdä sen.

Kun ostan tuotetta , Olen erittäin epäilyttävä yrityksestä, joka kieltäytyy kertomasta hintaa. Kun näen mainoksen, jossa lukee "soita hinnoitteluun", en koskaan soita, koska pidän itsestäänselvyytenä, että jos heillä olisi hyvä hinta, he listaisivat sen mainokseen. Jos he haluavat minun soittavan, sen on tarkoitettava, että heidän hintansa on korkea, ja he toivovat, että jos soitan, he voivat puhua minulle siitä hitaalla myyntipisteellä.

Joten johtopäätökseni: en älä ole vapaaehtoinen palkanumero. Mutta jos joku kysyy, annan heille numeron.

Tämä voi toimia päinvastaisessa järjestyksessä, koska jos joku on valmis maksamaan 100 kt (koska se on verrattavissa käyntinopeuteen) ja kokenut ja ammattitaitoinen henkilö, joka voisi käydä, että hinta tarjoaa 50 000 dollaria, ajatus menee pieleen, että tämä henkilö on niin alhainen ? Yritykset ovat halukkaampia ottamaan riskin alhaisemmasta kuin ylihinnoitetusta, vaikka se onkin varmaa.
@chad Varmasti mahdollista. Huomaa, että suurin osa ongelmista tulee esiin vain, jos numerot ovat kaukana toisistaan. Jos palkkasin jonkun ja odotin maksavan 50 000 dollaria, ja tuli ehdokas, joka kuulosti erittäin pätevältä ja sanoi haluavansa 45 000 dollaria, en voi kuvitella, että ihmettelisin, miksi hän myi itsensä niin halvalla. Jos hän kysyisi 10 000 dollaria, niin, mietin, onko hänellä todellakaan mitään kokemusta kentältä, vai mitä. Kaikki sanottiin, että kerran otimme palvelukseen jonkun ja hakija pyysi tiensä vähemmän kuin odotimme maksavan. Käskimme häntä laittaa isomman numeron hakulomakkeeseen ennen sen lähettämistä yritykselle.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...