Kysymys:
Kuinka välttää tai palata "palamiseen" projektissa
Andrew
2012-04-11 04:03:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut nykyisen työnantajan kanssa noin yhdeksän kuukautta. Mielestäni projektisuunnittelukysymykset, jotka ilmenivät ennen täällä työskentelyäni, projekti, jonka liittyin keskeneräiseen työhön, jonka oli määrä valmistua viime lokakuussa, on edelleen käynnissä ilman merkkejä lopettamisesta. Projekti on tärkeä yritykselle, ja ymmärrän, että minun tehtäväni on auttaa sen toteuttamisessa. Rehellisesti sanottuna olen kuitenkin kyllästynyt projektiin (kuten kaikki mielestäni mukana olevatkin), ja yritän olla ammattilainen, mielestäni "palamiseni" vuoksi minusta tulee vähemmän tuottava kuin haluaisin. Kuinka voin lievittää tätä palamista, kun tunnelin päässä ei ole valoa?

Ehkä muotoilemalla tilanne uudelleen - tämä ei ole palanut missään määritelmässä, jonka tiedän. :) Oletko kokeillut lomaa, mieluiten ilman projektin puuttumista?
@OweJessen Olen varmasti avoin muille termeille kuvaamaan ilmiötä. Minun tapauksessani tuntuu siltä, ​​että olisin innostuneempi työskentelemään joissakin - todella _yhdessä - tiedossa olevissa projekteissa. Loman osalta yksi työlleni haittapuoli on riittämätön määrä lomapäiviä (mielestäni), ja minulla on suunnitelmia melkoisen määrän niistä kesäkuussa.
Tilamasi kuulostaa siltä, ​​että menetät motivaation ja luottamuksen projektiin. Vaikka tämä saattaa kuulostaa nokkimiselta, tämän sivuston tulevaisuuden kannalta tunnisteiden palaminen tulisi varata lääketieteelliseen tilaan. Löysin seuraavan paperin http://www.burnoutintervention.eu/fileadmin/user_upload/BOIT_theoretical_abstract_2705.pdf, joka saattaa kiinnostaa sinua ja olla viitteenä tämän aiheen jatkokeskusteluihin.
@OweJessen Suuri resurssi. Kiitos! Katson ehdottomasti, että palaminen on tarkempi termi. En alun perin käyttänyt tunnistetta, joten luulen poistavan sen. Tästä huolimatta näen varmasti joitain sivulla 9 lueteltuja piirteitä itsessäni tässä tilanteessa.
Kuulostaa siltä, ​​että OP on kliinisen palovamman vaarassa, jos asiat jatkuvat entisellään. Palaminen on kuitenkin puhekielen termi, jota muunnetaan kliiniseksi asetukseksi. On täysin hyväksyttävää käyttää "palamista" sen yhteisessä merkityksessä, vaikka * on myös ammattikieltä.
Neljä vastused:
#1
+18
Nicole
2012-04-11 04:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voi olla aika uudestisyntymään tai "tule Jeesuksen luokse" -tapahtumaan, kuten CTO, jonka parissa työskentelin, sanoisi.

Tosiasiat

 • Projekti on aikataulusta jäljessä
 • Projekti on vielä saatettava päätökseen

Epäilet ...

 • Myös muut ovat palaneet
 • Projektisuunnittelua hoidettiin / hallitaan väärin.

Mitä voidaan tehdä?

Projekti on jo takana ja kaikki hymyilevät edelleen ilman muutoksia . Tämä on klassinen skenaario huonojen päätösten tekemiselle (kuvittele koripallopeli, jossa olet paljon alhaalla - on helppo aloittaa heittämällä kolme osoittinta, joilla ei ole suurempia mahdollisuuksia menestyä kuin ennen), ja projektin jälkeen on takanasi tiedä jokin meni pieleen jonnekin.

Aika, jonka olet jäljessä, on uponnut hinta ja yhtä paljon kun kaikki kokevat kiireellisyyden pitää päänsä alhaalla ilman aikaa suunnitteluun, toipumiseen tai organisaatioon - nämä asiat ovat edelleen paras tapa tehdä projektista menestys eteenpäin. Muuten voit varmasti kokemus tuoton vähenemisestä, koska työskentelytapa ei ole kestävää .

Joten tuon tosiasiat, epäilyt ja ehdotuksen johtaja. Kerro esimiehellesi, että mielestäsi tämä on paras tapa tehdä projekti onnistuneeksi. Tiimin on kokoonnuttava ja pidettävä kokous keskustellakseen seuraavista asioista:

 • Tehtävää jäljellä
 • Onko jotain muuta kuin radan säästämistä
 • Onko strategian tai suunnittelun mukauttamista tehtävä jäljellä olevaan työhön?
 • Valitse uusi määräaika . Kuinka kauan realistisesti jäljellä oleva työ kestää? Arvioi se uudelleen, vaikka ryhmäsi toimii, painottaen pahinta mahdollisuutta. Muista Hofstadterin laki:

  Se vie aina odotettua kauemmin, vaikka otat huomioon Hofstadterin lain

 • Ovatko nykyiset päivittäiset ja viikoittaiset prosessit ja työaikataulut tehokkaita ja kestäviä jäljellä olevan ajan?

 • Voiko kukaan yleinen tiimi- terveydelliset ponnistelut (aivoriihi-kokoukset, kirjakerhot, ryhmälounaat, rohkaiseminen / loma-aikataulut yksittäisille tiimin jäsenille) lisäävät joukkueen kykyä suorittaa telaketju vasta suunniteltua määräaikaa vastaan?

Kuten sinä tai esimiehesi tuo esiin nämä ongelmat, jos epäilyt ovat oikeita, myös muut ryhmän jäsenet alkavat ilmaista huolensa. Sinun on selvitettävä, mikä on mennyt pieleen, ja se on helpompaa tehdä kaikki kerralla. Toivottavasti voit kaikki kävellä pois uudella tarkoituksella, tuottavuudella ja kestävyydellä. Se on paras tapa, jolla taistelen projektin palamisesta.

#2
+7
maple_shaft
2012-04-11 07:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palovamma ei ole henkinen ongelma. Jos löydät tehtävän, joka on kiinnostava, mielenkiintoinen tai merkityksellinen, sinulla on henkinen kyky ja älykkyys ratkaista se, kuten olet aina tehnyt aiemmin.

Palovamma ei ole fyysinen ongelma. Ellei projektityösi sisällä työntöjä, sinua ei polteta fyysisesti. Stressillä voi kuitenkin olla haitallisia fyysisiä vaikutuksia sinuun.

Palovamma ON emotionaalinen ongelma! Se liittyy yleensä siihen, että panostetaan henkisesti pyrkimykseen tai toimintaan, joka alkaa tuntua hedelmättömältä ja täynnä epäonnistumisesta. Se on moraalimurska, joka tuhoaa tahdonvoiman jatkaa.

Hyvä asia on, että olet itse hyväksynyt tehtävät ja olet ottanut vastuun sinulle asetetuista vastuista. Omaisuus on kuitenkin sijoittanut henkisesti tähän projektiin, joten kun projekti epäonnistuu, otat sen emotionaalisesti kovaa.

Todellinen haaste on yrittää kääntää Rational Argument osaksi emotionaalista päättelyä , jossa voit alkaa neutraloida sinua haittaavaa tunnelohkoa. Rationaalinen argumentti on tietysti seuraava:

Tein parhaan mahdollisen olosuhteissa, mutta hallinnan ulkopuolella olevat voimat ovat aiheuttaneet projektini epäonnistumisen. Minun pitäisi olla ylpeä ja oppia tästä.

Helpommin sanottu kuin tehty, ja joillekin meistä tämä järkevien argumenttien siirtyminen emotionaalisiin argumentteihin tulee luonnollisesti. Voit tehdä tämän helpottamiseksi useita toimintoja.

Nöyryysharjoitukset (esim. Aterian jälkeen ravintolassa yritä röyhtäyttää niin kovaa kuin mahdollista!). Tämänkaltaiset esimerkit voivat auttaa sinua vastaamaan helpommin kiusallisiin tilanteisiin. Se auttaa myös sinua vapaaehtoisesti olemaan kunnossa, kun muut tuomitsevat tai kritisoivat sinua.

Se tekee, mikä todella auttaa vähentämään tarvetta tuntea itsesi hyväksyttäväksi muiden silmissä. Se arvostaa emotionaalisia investointeja järkevän ajattelun hyväksi. Tämä yhdistettynä rationaalisen ajattelun vahvistamiseen auttaa muuttamaan sen hyväksytyksi emotionaaliseksi argumentiksi.

Tulet huomaamaan, että tunnet olosi hyväksi roolissasi ja sinulla on lisääntynyt älyllinen uteliaisuus siitä, miten asiat pelaavat suuressa määrin. mittakaavassa, ja sinulla on vähemmän emotionaalisia investointeja projektin onnistumiseen.

Tunteiden irrottaminen projektistani ei auta minua, jos minun on jatkettava sen tekoa; Haluan * olla emotionaalisesti sijoitettu. Haluan työskennellä tärkeän asian parissa. Tunteellinen irtautuminen ei ole kelvollinen uran ehdotus minulle.
@NickC Emotionaalinen irtautuminen ei ole ainoa tapa käsitellä emotionaalista ongelmaa. Irtautuminen on välttämistaktiikka, joka vaikeuttaa emotionaalisten konfliktien käsittelyä tulevaisuudessa, ja vetoomukset välttävät sitä, ellet halua lisää tämän kaltaisia ​​ongelmia. Suojele henkisesti identiteettiäsi projektin identiteetiltä: tee hyvää työtä, koska olet sinä (ja olet siitä ylpeä). Jos tämä tarkoittaa määräaikojen mukauttamista, ryhmittelyä, odotusten nollaamista, rikkoutuneiden prosessien korjaamista ja / tai projektiriskien hälytyksen nostamista, hei, sinun pitäisi joka tapauksessa tehdä. Kiinnitä henkisesti järkevällä tavalla.
#3
+2
HLGEM
2012-11-01 23:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän @ NickC: n vastauksesta, jos projektista on todella tullut kuoleman marssi. Mikään kirjoittamassasi kirjoituksessa ei kuitenkaan kerro minulle, että tämä on muuta kuin tavallinen pitkäaikainen projekti. (Olen käynyt läpi muutaman kuolemamarssin, ja yleensä, jos keskustelet niistä, henkilö on paljon yksityiskohtaisempi ja selvästi järkyttynyt ja vihainen, en näe sitä siinä, mitä kirjoitit.)

Joten Haluan käsitellä ongelmaa eri näkökulmasta. Kaikissa suurissa projekteissa on hetkiä, jolloin näyttää siltä, ​​että et edisty, ja kaikki näyttää menevän helvettiin käsikori. Kaikki ne. Tämä koskee romaanin kirjoittamista, suuren maalauksen luomista tai kouluratsastuksen kouluttamista tai merivoimien ilmailuhuoltoon liittyvää työvoimatutkimusta (poimia muutamia ei-niin satunnaisia ​​esimerkkejä) kuin sekä ohjelmointi. Suurten, monimutkaisten projektien luonne on pimeä jakso.

Kokemukseni mukaan (joka kattaa paljon kenttiä ja paljon suuria projekteja, kuten olet ehkä huomannut), se on hyvä merkki, kun saavut pimeään paikkaan. Se tapahtuu yleensä ennen läpimurtoa, joka saa kaikki erilaiset kappaleet alkamaan pudota paikoilleen.

Kriittinen asia on jatkaa työskentelyä, kun maailmankaikkeus käskee sinua luopumaan. Sinnikkyys on ratkaissut paljon enemmän ongelmia kuin raaka kyky.

Toinen asia, joka auttaa sinua näkemään valoa tunnelin päässä, on etsiä matkan varrella pienempiä tavoitteita eikä lopullista päättymispäivää. Juhli siis, että moduuli A tehdään menestyksen merkkinä, vaikka moduuleja b, c ja d ei vielä ole vielä suunniteltu. Ole ylpeä pienistä saavutuksista.

Tee omaan henkilökohtaiseen käyttöön luettelo kaikista tehtävistä, jotka sinun on vielä tehtävä projektissa, ja käsittele ne yksi kerrallaan. Tunnet olevasi edistynyt, kun näet näiden tehtävien tarkistamisen.

Älä huoli siitä, että olet "virtaustilassa" tai motivoitunut, valitse vain jotain ja aloita. Toki saatat saavuttaa vähemmän tietyllä 4 tunnin jaksolla, jos et ole virtaustilassa, mutta muista, että pysyvyys on avain. Saavutat enemmän kytkemällä irti silloinkin, kun et halua sitä kuin odottaessasi, että tämä salaperäinen jännitys ja virtaus tapahtuu. Suurimmat menestyneet taiteilijat ja kirjailijat, joiden tiedän, työskentelevät sen parissa aikataulun mukaan joka päivä, ovatko he sitten töissä. Ohjelmointi on sama, sinun on työskenneltävä siinä päivittäin riippumatta siitä, kiinnostaako sinua tietty tehtäväsi vai ei. Pysyvyys on avain menestykseen. Kummallakin tavalla virtaus näyttää tulevan helpommaksi, kun jatkat, vaikka et olisikaan tuulella.

Vaikuttaa oudolta suositukselta, mutta suosittelen, että hankit käsiisi kirjan nimeltä Artist's Way, jonka on kirjoittanut Julia Cameron. Siinä puhutaan paljon luovuudesta jumittumisesta ja siitä, miten päästä eroon tästä valtiosta.

#4
+2
Karl
2012-12-11 00:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen omalla sovelluskehitysyritykselläni ja olen enimmäkseen oman stressini ja vaatimusteni alaisuudessa, jotta projektit saataisiin päätökseen ajoissa.

Huomaan, että kun pääsen töihin, minulla on tapana liikaa työtä paljon. Kun työskentelen jossakin asiassa, en halua lopettaa ennen kuin olen valmis, mikä voi saada minut työskentelemään 12 tunnin vuoroissa ilman taukoa ja melkein ilman ravintoaineita paitsi kahvia (jos se edes laskee). Teos putoaa, mutta se todella kuluttaa minua henkisesti ja fyysisesti.

Tämän seurauksena pidän usein kiinni työpäivän aloittamisesta ja vietän ylimääräistä aikaa sängyssä, koska tiedän, minkä tyyppinen epäterveellinen työmaraton odottaa. Mielestäni tämä on tärkein syy laiskuuteen, uupumukseen ja stressiin - käsitys siitä, että jotain täytyy saada valmiiksi mitä tahansa ja jatkuva stressi, vaikka se on vielä kesken. Se saa meidät viivyttelemään, koska työskentely muuttuu vakavasti epäterveelliseksi ja epätoivotuksi.

Työ- ja yksityiselämän tasapainon muutos saattaa korjata tämän ongelman. Olen menestyksekkäästi tullut tuottavammaksi ja vähemmän taipuvainen viivyttelemään ja stressaantumaan / muuttumaan kauheaksi ihmiseksi noudattamalla seuraavia:

 • Työskentelen elääkseni enkä asu työhön
 • Työni ainoa tarkoitus on ylläpitää elämäntyyliäni
 • Elintapani on se, mikä tuo minulle mielekkyyttä ja onnellisuutta
 • Työskentely ei tee minusta stressiä, koska se ei ole mitä minä elän sillä

pidän nyt työtäni välttämättömänä pahuutena, joka antaa minun tehdä mitä rakastan; viettää aikaa ystävien, tyttöystäväni kanssa, syödä hyvää ruokaa, liikuntaa, matkustaa, tavata uusia ihmisiä ja juhlia elämää. Voin aina odottaa, mitä tulee työn jälkeen, mikä saa minut taipumaan aloittamaan aikaisemmin ja viimeistelemään aikaisemmin. Olen tullut paljon tuottavammaksi ja murto-osassa aikaa. Koska työni eivät näytä minusta niin uskomattoman tärkeiltä, ​​siitä on tullut hauskaa. Se ei ole enää elämän ja kuoleman kysymys, koska kaikki mitä voin tehdä, on paras .

Tämä saattaa kuulostaa hippiseltä ja kaikki, mutta se toimi minulle. Mielestäni stressin, masennuksen ja työperäisten sairauksien (jopa laiskuuden tai viivyttelyn) pääasiallinen syy tulee epäterveellisistä prioriteeteista. Sinulla voi olla monia työpaikkoja, mutta vain yksi elämä. Jos työskentelet jonkun muun hyväksi, tee parhaansa joka ikinen päivä ja siinä se loppuu. Älä anna työnantajan prioriteettien vaikuttaa omiin elämän tavoitteisiisi. Tavoitteet ovat aina tärkeämpiä .

Vastaavasti, jos työskentelet itsellesi, älä unohda, miksi päätit tulla yrittäjäksi ja ole vapaa tekemään ensin oma polkusi. Älä mene hukkaan siitä, minne yrität mennä ja mikä sai sinut harppaamaan, kun lopetat työn. Olen varma, että se ei korvannut yhtä työperäistä stressiä / sairautta toisella.

Haluan lisätä: Jos olet työskennellyt niin pitkälle, että sinulla ei ole enää terveellistä sosiaalista elämää työn ulkopuolella, saattaa olla aika hankkia sellainen uudelleen. Ota yhteyttä vanhiin ystäviin, ota aika vapaaksi, ota drinkki, mene juhliin tai lähde matkalle. Tee jotain uutta. Koska olet aina myöhässä, en viettäisi vielä lomaa, mutta vietän perjantai-illasta sunnuntai-iltaan hauskaa / uusia juttuja, joita et normaalisti tekisi. Ja liikuntaa. Unohda työ ja muista hauskoja juttuja, joista aiemmin nautit. Aloita elää sen puolesta. Onnea.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...