Kysymys:
Kuinka minun pitäisi ottaa yhteyttä pomooni korotuksen / ylennyksen suhteen?
chrisjlee
2012-04-11 04:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on paras tapa lähestyä esimiehiä ja pyytää korotusta tai ylennystä?

Verkkokehittäjänä ei ole myöskään helppoa mitata minkään tyyppisten mittareiden suorituskykystandardeja.

Ehdotan, että tämä kysymys jaetaan. Minulla on joitain neuvoja sinulle, mutta vastaus on erilainen korotuksissa ja ylennyksissä.
Muistan kirjoittan [vastauksen] (http://workplace.stackexchange.com/a/1832/316) tällaiseen kysymykseen jonkin aikaa sitten, josta saatat olla kiinnostunut. En aio äänestää tätä kopioi kuitenkin, koska kysymyksen yksityiskohdat ja siellä annetut vastaukset eroavat tilanteestasi.
liittyvä: [Kuinka minun pitäisi lähestyä pomoni oikein, jos tunnen olevani liian alhainen?] (http://workplace.stackexchange.com/questions/1025/how-should-i-properly- Approach-my-boss-if-im alitajuinen tunne)
Kaksi vastused:
#1
+12
bretterer
2012-04-11 04:56:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ole ennen kaikkea rehellinen itsellesi. Sanoisin, että arvioi itsesi ja määritä arvosi yrityksessä. Jos sinusta tuntuu, että tarvitset korotusta, ole rehellinen työnantajaasi kohtaan. Selitä heille, mitä etsit (korotus tai ylennys), enkä odottaisi saavan vastausta heti. Pudota vain vika heidän korvaansa ja jos he haluavat miettiä sitä viikon tai kahden, anna heidän. Jos tämä aika kuluu etkä silti kuule heiltä mitään, ajoita tapaaminen heidän kanssaan ja tuo se uudelleen esiin. Mene kokoukseen tietäen mitä haluat saada ja mihin olet valmis menemään toistaiseksi.

#2
+7
weronika
2012-04-11 08:10:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, joka voi olla vakuuttava, on koota luettelo uusista taidoista, jotka olet hankkinut palkkasi (tai viimeisimmän korotuksen / ylennyksen jälkeen). Minun pitäisi olla helpompi pomollesi miettiä korotuksen tai ylennyksen mahdollisuutta, kun se esitetään "Aloitit maksaa X dollaria joku, joka voisi tehdä A, B ja C, mutta nyt sinulla on joku, joka voi tehdä A, B , C, D ja E. "

Luettelo ehdottomista saavutuksista, jos ne ovat keskiarvoa korkeampia verrattuna työtovereihisi, auttaisi varmasti myös. Ajattelin sitä jonkin verran kuin jatkaisi.

En usko, taidot ovat jotain odotettavissa. Hänen todellinen arvo on hänen työnsä ja sen laatu. Taidot, joita ei käytetä, eivät ole tärkeitä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...