Kysymys:
Vaaditaanko / odotetaanko minun ilmoittaa nykyiselle pomolleni etsivän uutta työpaikkaa?
weronika
2012-04-11 12:41:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun vaihdoin työpaikkaa viime vuonna, edellinen pomoni loukkaantui siitä, että en sanonut hänelle etsivän työtä enkä pyytänyt häneltä viitekirjettä. (Annoin hänelle kuukauden irtisanomisajan lähdettäessä.)

Onko tavallista tai odotetaanko nykyiselle työpaikallesi ilmoittavan, että harkitset poistumista, ja pyytämään nykyistä työnantajaasi toimimaan viitteenä? > Jos on, missä olosuhteissa olisi hyväksyttävää olla tekemättä niin? Jos sitä ei yleensä odoteta, onko tilanteita, joissa se olisi?

IMO, pomo, jota "loukataan", koska työntekijä haluaa vaihtaa työpaikkaa, ei ymmärrä työnantajan / työntekijän suhdetta kovin hyvin. Minulla on ollut pomoja valittanut, että en "antanut heille mahdollisuutta antaa minulle korotusta" ennen työpaikan vaihtamista; mikä tarkoittaa, että työstäni tuli jotenkin arvokkaampi eroamisen jälkeen kuin se oli silloin kun työskentelin siellä. Entisen pomosi täytyy vain päästä yli.
Viisi vastused:
#1
+33
John N
2012-04-11 13:18:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epäilen, että tämä todennäköisesti tulee vaihtelemaan hieman maittain. Voin puhua vain kokemuksistani Irlannissa:

  • Ei, sinulla ei ole velvollisuutta kertoa nykyiselle työnantajalle etsivän uutta työpaikkaa
  • Kyllä, olisi tyypillistä kysyä viittausta nykyiseltä työnantajalta (tosin yleensä vain, kun olet eronnut)

Ensimmäiseen sääntöön voi liittyä poikkeuksia tilanteissa, joissa olet yhden hengen tiimi etkä halua jättää nykyistä työnantajaasi epäonnistumaan. Nämä ovat kuitenkin poikkeuksia eivätkä sääntö. Yleensä irtisanomisaika on se, että annat työnantajalle tilaisuuden korvata sinut.

Lisään, että vaikka voi olla "tavallista" pyytää viitteitä nykyiseltä työnantajalta, sitä ei vaadita. Esimerkiksi epäröin kysyä nykyiseltä työnantajalta viitteitä, jos suhde on kivisellä pohjalla, koska se voi saada heidät yksinkertaisesti ampumaan minut ennen kuin voin lopettaa. Jos heitä ei ilmoiteta ennen kuin löydän aseman, siinä tilanteessa, lisääntyy mahdollisuudet lähteä, kun olen valmis, minimoimalla vaikeudet, joita minulla ei ole työpaikalla.
Pyydän vain viitteitä, jotka ovat jo eronneet. Anteeksi, se ei ole lainkaan selvää vastauksessani - päivitän.
Lisään, että sinun tulee * aina * ilmoittaa työnantajalle asiaankuuluvasta ilmoituksesta (2 viikkoa on vakiona Yhdysvalloissa, mielestäni avainhenkilöiden ja tiimijohtajien tulisi tarjota kuukausia, jos käytännöllistä, jotta he voivat kouluttaa varajäseniä).
Kun erosin, minulla oli jo uusi sopimus, joten en tarvinnut viitteitä.
#2
+32
ChrisF
2012-04-11 14:30:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole odotettavissa, että ilmoitat pomollesi etsivän uutta työpaikkaa, eikä sitä varmasti tarvita.

Katso sitä toisella tavalla:

työnantaja antaa sinulle enemmän kuin vähimmäisvaatimukset, jos he aikovat irtisanoa sinut tai irtisanoa sinut?

Vastaus on todennäköisesti "ei".

sopimuksen tarkoituksena on ilmoittaa työnantajalle aikomuksistasi lähteä. Joissakin maissa / toimialoilla saattajat saatetaan toimitilasta heti, kun annat ilmoituksesi - kaikenlaisista syistä. Näitä samoja syitä sovellettaisiin, kun paljastat aikomuksesi liikkua, ja jos muutosta ei tapahtuisi, olet äärettömän huonommassa asemassa kuin ennen.

Viitteessä - Yhdistyneessä kuningaskunnassa kaikki, mitä edellisen työnantajan on annettava, on vahvistus siellä työskentelysi päivämääristä. Joten ei pitäisi olla kysymys siitä, että et pyydä viittausta.

Sinun täytyy työskennellä paremmissa paikoissa. En ole koskaan ollut sokea yksipuolinen työskennellessäni hyvämaineisessa yrityksessä. Suurin osa paikan päällä olevista johtajistani on ilmoittanut minulle yli 2 viikkoa, kun sopimukset päättyvät.
@Chad - En puhu tavallisista kontaktikysymyksistä.
Hyvä asia - siitä mitä tiedän hänen tekemisistään muiden työntekijöiden kanssa, hän ei todennäköisesti antanut minulle enemmän ilmoitusta kuin hänen täytyi. (Ja en tarvinnut viitteitä muutenkin, mutta hän tarkoitti täydellistä viitekirjettä / puhelua, ei vain vahvistusta siitä, että työskentelin siellä. En olisi uskonut hänelle sitä.)
#3
+20
mhoran_psprep
2012-04-11 15:21:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Köyhässä taloudessa ei ole suositeltavaa lopettaa työpaikkaa ennen uuden saamista. Yhdysvaltain osavaltiossa, jossa työskentelet "haluamallasi tavalla", he voivat ampua sinut melkein mistä tahansa syystä. Otat riskin, että he päästävät sinut irti heti, kun kerrot heille etsivän.

Tätä ei tapahdu kovin usein, mutta mitä tapahtuu, on se, että he voivat alkaa ajatella sinua epälojaalina tai olemalla siellä vain lyhyen ajan. He eivät lähetä sinua koulutukseen tai lisää sinua uuteen projektiin.

Kerro etsimäsi heille tarkoittaa, että joissakin tapauksissa he tarjoavat sinulle korotuksen, ylennyksen tai siirron. Joskus se on vain viivästyttävä taktiikka, ja sitten he silti pitävät sinua epäuskollisena. Loppujen lopuksi voit viivästyttää lähtöäsi hetkeksi, mutta lopulta päätät lähteä.

Yhdysvalloissa ei ole vaatimusta kertoa heille, eikä sinulla ole juurikaan käytännön syytä tehdä niin.

Useimmat haastattelemasi yritykset välttävät saamasta viitteitä nykyiseltä yritykseltäsi, varsinkin jos ilmoitat heille, että nykyinen pomo ei tiedä etsimäsi.

Hyvä vastaus, kiitos. Olet ehdottomasti oikeassa heidän kertomisensa mahdollisista seurauksista.
Minulla on ollut eroamisen korottaminen tapahtunut minulle (ja muille), ja minusta tämä käytös on aina varjoisa. IMO, jos ansaitsin korotuksen, sen olisi pitänyt tapahtua jo sopivana tarkistusajankohtana. Tämä on melkein aina vain pysähdystaktiikka, kunnes he voivat selvittää, miten voit korvata sinut heille sopivammalla hetkellä.
#4
+12
JohnFx
2012-04-11 18:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole tapana, eikä sen pitäisi odottaa kertovan työnantajalleen etsivän uutta työpaikkaa ennen kuin olet asettanut jonon. Se on luultavasti huono idea, koska se voi pilata kuvasi sellaisena, joka ei ole lähelläsi, ellei löydä muuta mahdollisuutta ja päätät jäädä.

Tästä huolimatta näen, miksi pomosi saattaa tuntua tuolta. Johtajana on turhauttavaa menettää työntekijä, joka ei koskaan ilmoittanut valituksista ja lähtee vain antamatta sinulle mahdollisuutta korjata tilannetta.

Sinun täytyy todella luottaa esimiehesi kertomaan heille, että harkitset muita mahdollisuuksia, ennen kuin sinulla on yksi laukussa. Kuulostaa siltä, ​​että sinä pomo olet hieman pettynyt siihen, että sinulla ei ollut tällaista luottamusta heidän kanssaan. Se on kuitenkin jonkin verran kiinni-22. Jos sinulla olisi tällainen luottamustaso, et todennäköisesti todennäköisemmin etsisi toista työtä.

On mahdollista, että hän ajatteli, että minun pitäisi luottaa häneen enemmän, mutta hänellä oli vakavia todellisuuden havaitsemisongelmia ... Tiedän, ettei kukaan muu ryhmässämme kertonut hänelle etukäteen, kun he harkitsivat lähtemistä, joten olen melko varma, että hän todella oli ongelma.
Mitä tulee kommunikointiongelmiin, olin sanonut hänelle muutama kuukausi aikaisemmin, että tosiasiallisesti tekemälläni työpaikalla pitäisi olla yrityksen toimenkuvan / palkkataulukon mukaan eri nimike ja paljon korkeampi palkka kuin minun, ja minulle kerrottiin "No, se on ehdottomasti ei tapahdu "nauramalla. Voisi toivoa, että hän pystyy yhdistämään ainakin tämän pisteen.
Ehkä sinun olisi pitänyt yrittää olla suorempi.
Mahdollisesti, mutta ollakseni rehellinen, halusin vain siinä vaiheessa.
#5
+11
Tangurena
2012-04-11 19:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdysvaltojen pankkialalla, jos ilmoitat pomollesi, että etsit uutta työpaikkaa, saatat saada potkut välittömästi. Yksi pankki, jonka kanssa työskentelin valvotuissa puhelinlinjoissa (ja kylpyhuoneissa), ja jos kuulisit kuulevasi etsivän uutta työtä, turvallisuusosastolla olisi seuraavana aamuna pomo ja aseistettu vartija työpöydälläsi auttamaan sinua pakkaamaan asiat ja lähtemään. Vaikka tämä pankki on syrjäytynyt, oppi " työllistää" tarkoittaa Yhdysvalloissa, että jos työnantajasi ilmoitat "liian paljon", seurauksena voi olla potkut.

Yhdysvalloissa eroaminen on tavallista kahden viikon varoitusajalla. Se on kohtuullisen yleistä, että kun ilmoitat, että sinut saatetaan välittömästi pois tiloista, niin että esimiestesi ilmoittaminen "etsimästäsi" voi olla erittäin riskialtista. Kokemukseni Yhdysvalloissa on, että sinulla on oltava kaikki henkilökohtaiset omaisuutesi toimistosta ennen ilmoituksen antamista.

Saattaaminen tiloista ei todellakaan ollut mahdollista (itse asiassa minua pyydettiin viipymään muutama viikko pidempään, jos mahdollista, mikä luulin tapahtuvan), mutta olet oikeassa, että vaikka poistumisen mainitseminenkin pahentaisi ehdottomasti asemaani . En ollut varma lähtevästäni, ennen kuin minulla oli todella uusi työ rivissä, joten en pitänyt hyvänä ajatuksena sanoa mitään aikaisemmin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...