Kysymys:
Onko sopimatonta lisätä uskonnollinen nimi ansioluettelosi yläriville?
Affable Geek
2012-04-11 07:39:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ansaitsen rahaa ohjelmistokehityksessä, mutta todellinen rakkauteni on "kutsumukseni" vihityksi papiksi. Sellaisena oikea nimeni on "Reverend", ja näin ollen ansioluetteloni ylin rivi on "pastori Michael Hollinger". vaikka haen ohjelmistopaikkoja, käytän kyseistä otsikkoa, vaikka sillä on harvoin merkitystä tehtävän kannalta.

Haluan erottaa itseni keskimääräisestä kooderista - joka stereotyypin mukaan ei ole henkilö, jonka haluat laittaa asiakkaan eteen. Lisäksi on olemassa tietyntyyppisiä ympäristöjä, joita haluan suoraan sanottuna välttää.

Siitä huolimatta olen saanut toivomattomia neuvoja ihmisiltä, ​​jotka tarkastelevat ansioluetteloni ja online-profiilejani. He ehdottavat, että minun ei pitäisi lisätä otsikkoni. Yksi rekrytoija nimitti sitä jopa loukkaavaksi.

Ottaen huomioon tämän historian, ei ole tarkoituksenmukaista käyttää nimeni nimessäni?

Luulisin HR-pisteestä, että otsikko merkitsee tosiasiallisesti, että olet sitoutunut tehtävään ja sinulla on "terve" lähestymistapa elämään ...
Yhdysvalloissa työnantajia kielletään yleensä haastattelussa kysymästä ehdokkailta uskonnollista kuuluvuuttaan. Joten HR-näkökulmasta luulen, että tämän sisällyttäminen saattaa vaatia ongelmia. (Voit antaa vapaaehtoisen tiedon, mutta haastattelijoiden on kuljettava kevyesti keskustellessaan siitä, jos teet niin.)
Minun pitäisi ajatella, että rekrytoija sanoi vahingossa enemmän itsestään kuin sinusta tällaisella huomautuksella ...
Mielestäni se on liian "kasvoillasi", jotain, jonka odotan näkevän ansioluettelon "koulun ulkopuolisessa" osassa. Näen mahdollisuuden, että rekrytoijat selvittäisivät ansioluettelon välttääkseen mahdolliset ongelmat myöhemmin prosessissa.
Annan käytöksesi työssä näyttää intohimosi. Anna työtovereidesi päätellä otsikko tekojesi ja hahmosi avulla.
Jos haluat välittää taitopaketin (seisomaan asiakkaiden edessä), voit tehdä sen "muu kokemus" -osiossa. Käytä sopivaa otsikkoa, kuten "motivoiva puhuja" tai "opettaja" tai mitä haluat korostaa. Tee siitä merkityksellinen lukijalle, ei sinulle.
Uskonto, avioliitto, sukupuoli ja etnisyys ovat kaikki tabutekijöitä Yhdysvalloissa. Olen kuullut, että jotkut yritykset yksinkertaisesti hylkäävät (sisäisesti) ansioluettelot, joissa on tämän tyyppistä tietoa, vain välttääkseen ulkonäköä, jota olet suosinut X: n vuoksi.
Oikea vastaus on tässä: Voisitko rodun, värin, sukupuolen, kansallisen alkuperän, iän ja vammaisuuden / geneettisen tiedon jatkaa ansioluettelon yläosaan? Jos ei, niin sanoisin, että jätä "kunnioittaja" myös pois.
Anteeksipyyntö, jos tämä on liian pedanttista, mutta "pastori" on tyyli, ei otsikko. Se on suoraan verrattavissa tuomarin viittaamiseen "kunnianarvoisaan John Smithiin" (katso http://fi.wikipedia.org/wiki/The_Reverend) Jos aiot laittaa sen ansioluettelosi yläosaan (mikä on kyseenalaista) idea), varmista ainakin, että käyttösi on oikein.
En ole varma, olenko edes samaa mieltä siitä, että olet arvokkaampi asiakkaiden edessä. Jos näin kirkon kunnioittajan ansioluettelon, olisin huolissani siitä, että ehdokas saattaa kasvattaa uskontoa asiakkaiden kanssa, tällä ei ole mitään tekemistä yrityksen kanssa.
Kun työskentelin HR: ssä, olisimme pimentäneet kyseisen osan ennen kuin kopioimme sen tai skannasimme sen tietokantamme.Se on aivan liian riskialtista palkkaamispäällikön nähdä.Tästä huolimatta, vuokrausjohtaja olisi nähnyt pimenneen osan juuri ennen nimeä ja olisi miettinyt, mistä kyse oli.Jos näin tällaisen pimenneen sanan, olettaa vain, että ehdokas oli tarpeeksi tyhmä laittamaan rodun, vammaisuuden, seksuaalisen mieltymyksen tai transseksuaalisen identiteetin nimensä eteen.
Kymmenen vastused:
#1
+74
JohnFx
2012-04-11 07:50:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni sinun on keskityttävä uudelleen siihen, mitä yrität saavuttaa ansioluettelolla. Ansioluettelo on esite, jonka ainoa tarkoitus on myydä työnantaja siitä, että olet haastattelun arvoinen. Se ei ole omaelämäkerta.

Siitä huolimatta kysymykseesi voidaan vastata yksinkertaisesti sillä, auttaako se vai vahingoittaako haastattelupyyntöäsi. Sillä ei ole merkitystä, onko mielestäsi se mielestäsi jonkinlainen positiivinen laatu, jonka työnantajan tulisi arvostaa. Merkitystä on, luo se positiivisen kuvan sitä lukevan henkilön mielessä, että hänen on tehtävä päätös siitä, vedetäänkö sinä haastatteluun.

Tästä huolimatta näen, miten se tekisi joistakin HR-ihmisistä hermostuneita, koska uskonto on yksi alue, jota työnantajat eivät saa syrjiä. Samasta syystä, että työnantajat eivät usein halua, että valokuvia liitettäisiin ansioluetteloihin. Toisin sanoen se antaa todisteita siitä, että palkkaamispäällikkö tiesi, että olit suojatun ehdokasluokan jäsen, ja jos et palkattu, se saattaa jättää heidät alttiiksi syrjintäoikeudenkäyntien palkkaamiselle.

Suurin osa esimiehistä ei ole koulutettu kysyä siviilisäätystä, uskonnosta, iästä tai muista asioista, jotka ovat yleensä syrjintäoikeudenkäyntien perustana, voi olla heille epämukavaa, että olet pakottanut heihin tiedot ja saattanut heidät mahdollisesti vastuuseen.

Toinen huolenaihe on se, että johtajien palkkaaminen etsii paitsi ihmisiä, jotka voisivat tehdä työn, myös heidän joukkueelleen sopivan "kulttuurin". He haluavat jonkun, jonka muu joukkue hyväksyy ja työskentelee hyvin yhdessä. Olipa se oikeudenmukainen vai ei, jotkut johtajat saattavat syrjiä sinua sitoutumisestasi uskontoosi. Esimerkiksi, jos ohjelmointiryhmä koetaan "villiksi ja villaksi", he saattavat päättää (laittomasti), ettet sovi tuohon ryhmään hurskautesi vuoksi. Olipa se oikeudenmukainen vai ei, sillä on todennäköisesti enemmän mahdollisuuksia vahingoittaa ehdokkuustasi kuin auttaa sitä.

Kokonaisuuteni mukaan neuvoni heijastaisivat sitä, mitä olet jo saanut. Jos sillä ei ole merkitystä työssä etkä ole varma, se on myyntivaltti, jätä se pois.

Re: "kulttuuri" - Rev-otsikko voi toimia hyödyllisenä suodattimena, jos toimenpideohjelma ei * halua * huomioitavan "villien ja villien" joukkueiden kohdalla, mikä kuulostaa siltä, ​​että näin voi olla.
+1 kulttuurille. Suurin osa viimeisestä (erinomaisesta) tiimistä, jonka parissa työskentelin, olivat ateisteja, ja tämä aihe tuli esiin aika ajoin, yleensä lyödäksemme kiusallista hölynpölyä, jonka osavaltion lainsäätäjä (Oklahoma) oli ohittanut. Pyhitettyjen kunnioittajien palkkaaminen pelottaisi meidät helvettiin (punaus tahattomasti)
Sinun on oltava hyvin varovainen sen suhteen. Yhdysvalloissa on laitonta syrjiä uskonnollisten vakaumusten perusteella palkattaessa ihmisiä.
laiton, mutta tehty laajasti. Ajattele näkymättömiä vammoja. Mainitsisitko kukin heidät eteenpäin ... työstä, josta kilpailet ...
Johtaja, jonka tunnen, kertoi minulle, että laillista syrjintää on melko helppo, sinun on vain räätälöitävä työn vaatimukset. Helvetti, jonkin aikaa sitten oli artikkeli siitä, kuinka Google, Microsoft ja muut tekisivät työpaikkailmoituksia, jotka kaikki sanoivat: "... Ja heidän on oltava nimeltään niin ja niin", jotta he voisivat palkata Yhdysvaltojen ulkopuolelta.
@WayneWerner Johtajana ja joku, joka työskentelee oikeudellisissa palveluyrityksissä, jotka käsittelevät paljon työoikeudellisia asioita. Voin kumota sen, mitä esimiehesi kertoi sinulle. Sinun ei tarvitse erikseen erotella, jotta se olisi laitonta. Googlen termi "Erilainen Imapact" nähdäksesi mitä tarkoitan.
Säästän sinut haun "Vuoden 1964 kansalaisoikeuksista annetun lain VII osaston nojalla kantajat voivat haastaa työnantajia, jotka tekevät syrjintää rodun, värin, sukupuolen, uskonnon tai kansallisen alkuperän perusteella. Työntekijät, jotka tahallaan syrjivät, ovat ilmeisiä ehdokkaita oikeusjuttu, mutta tuomioistuimet sallivat kantajien myös todistaa vastuun, jos työnantaja on kohdellut ihmisryhmiä eri tavalla käyttämällä näennäisesti neutraalia työllisyyspolitiikkaa. "
@JohnFx, joten tällä argumentilla sinun PITÄÄ sisällyttää kunnioittaja, koska se tekee heidän melkein mahdottomaksi EI palkata sinua
Ei. Se ei tee heidän mahdottomaksi olla palkkaamatta sinua lainkaan. Sanon vain, että heidän on laitonta käyttää näitä tietoja sinua vastaan.
Se tekee heistä askeleen vaikeamman potkaista sinua, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että heidän on 5 askelta vaikeampaa palkata sinut.
Se tekee 0 askeleen vaikeammaksi ampua sinut, jos heillä on hyvä syy. Jos se oli vaikeampi, epäilen useimmat työntekijät ajattelevat tällä tavalla, ja jos he tekevät päätöksiä tältä pohjalta, he rikkovat lakia.
"tavoitteesi saada haastattelu" - no, tämä riippuu.Tavoitteeni työpaikkaa etsittäessä on tosiasiassa saada soittaa _ yrityksille, joissa haluaisin työskennellä.Jos osa ansioluettelostani estää yrityksiä, joihin en muutenkaan onnistuisi soittamasta minulle, se on voitto.
#2
+30
jefflunt
2012-04-11 07:51:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos se on virallinen titteli (kuten "Sir", jos olit ritari, tai "Lääkäri", jos sinulla oli tohtorin tutkinto, jonka toinen organisaatio antoi sinulle), en usko, että se olisi sopimaton. Epätavallinen, mutta ei sopimatonta. En kuitenkaan usko, että se auttaa sinua pienintäkään ohjelmistotyön saamisessa, ellei yhteytesi jumalalliseen tuota jotenkin parempaa koodia tavalla, jonka suurempi ohjelmistoyhteisö tunnistaa. En ole tietoinen mistään tällaisesta yhteydestä paremman koodin puolesta tai vastaan.

Sikäli kuin se on loukkaavaa, mielestäni se ei ole lainkaan loukkaavaa (ihmisten pitäisi päästä yli itsestään), koska sinä et sano jotain yrityksestä, sinä sanot jotain itsestäsi, joten luulen, että olet siellä hyvin. Jos sen sijaan teit suoran lausunnon muista henkilöistä ansioluettelossasi (esimerkiksi "Hei, nimeni on Jeff, enkä ehdottomasti toimi paikassa, joka työllistää ihmisiä nimeltä George tai Alice. . "), joka olisi sekä mahdollisesti loukkaavaa että sopimatonta, vaikkakin tarkasti ottaen sananvapaus.

Siltä osin kuin se vaikuttaa estämään sinua saamasta tarjouksia työnantajilta, jotka saattavat loukata sinua kunnioittaen , ihmisille näyttää kummalliselta välittää tavalla tai toisella, mutta luulen, että se saattaa vahingoittaa mahdollisuuttasi paikoissa, jotka välittävät sellaisista asioista. Se kuulostaa henkilökohtaiselta valinnalta.

#3
+24
Atif
2012-04-12 09:34:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ansioluettelon on tarkoitus kertoa rekrytoijalle, vastaavatko taitosi tehtävääsi. Vaikka sinulla saattaa olla jonkin verran julkisen puheen kokemusta (saarnoista jne.), jos sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, älä sisällytä sitä ansioluettelosi . Mikä intohimosi on työn ulkopuolella, vaikuttaa sinuun ihmisenä, ei suoraan kooderina. On tarkoituksenmukaisempaa keskustella itse intohimoistasi / harrastuksistasi / kiinnostuksen kohteistasi itse haastattelussa (jossa tavoitteena on oppia tuntemaan sinut syvemmällä tasolla), ei jatka.

Vain niin, että tiedät, tämä tulee ihmiseltä, kuten sinä, joka tykkää saarnata uskontoa puolella. Oletetaan (stereotypia), että "pastori" on joku, joka on hurskas ja rehellinen. Kuten ehkä tiedät, tämä ei välttämättä päde kaikkiin saarnaajiin (tiedät kuitenkin hyviä, ei kaikkia muita), joten rekrytoija olisi varovainen, ettet tekisi niinäkään. Joten otsikko ei todellakaan auta sinua tässä suhteessa. Ja se on yksi näkökulma asiasta.

Tosiasia on, että se herättää kysymysmerkkejä rekrytoijan päähän:

  • Onko tämä joku, joka vallitsee uskontonsa suhteen?
  • Käyvätkö he keskusteluja uskonnosta ja yrittävätkö uskonnollisia ihmisiä toimistossa?
  • Oliko he hakeneet oikeaan tehtävään? (Muista, että tämä on ensimmäinen asia, jonka he näkevät ansioluettelossa)
  • Lähtevätkö he tämän päivän työpaikan pian voidakseen jatkaa todellista rakkauttaan?

Kuten tiettyjen ympäristöjen välttämiseksi sinun tehtäväsi on haastatella itse kulttuuria / ympäristöä ja tehdä päätös itse. Älä anna jonkun muun käyttää otsikkoa ja tehdä valinta puolestasi, tai mikä pahempaa (kuten muutkin mainitsivat), käytä sitä eräänlaisena, jolla sinua syrjitään.

Kieltäminen on tärkeää. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä ihmiset työskentelevät minulle. Minulle tämä on täysin merkityksetöntä heidän kyvyssä suorittaa työtä. En kuitenkaan halua ihmisten tuntevan olonsa epämukavaksi, jos joku heistä käännyttää toimistossa, jonka uskon kunnioitettavan olevan tarkoitus tehdä kokopäiväisesti ...
#4
+11
Jim In Texas
2012-04-26 20:43:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ansioluetteloni ylin rivi on "pastori Michael Hollinger".

Olen samaa mieltä muiden julisteiden kanssa siitä, että tämä ei ole toivottava asia laittaa aivan yläosaan. ansioluettelosi. Se vie sinut yli tehtäviin, joihin sinua muuten harkittaisiin.

mutta todellinen rakkauteni on "viikonlopputyöni" vihityksi papiksi

Minulla on nyt pino ansioluetteloita edessäni.

Tässä on kaveri, jolla on "ylimääräinen" -osio, jossa luetellaan "Team Captain, Podunk Marathon" ja "Secretary, Irish Music Society".

Tässä on toinen kaveri, jolla on 'Yhteisön tuki ja Kiinnostukset "-osio. Hän tekee joogaa ja ajaa polkupyörällä yli 50 mailia viikossa. Hän on diakoni kirkossaan.

Tässä on ehdokas, jolla on Lisäosio, jossa luetellaan" Joukkueen kapteeni, Podunk United Rugby Club '.

Näen jatkuvasti' ylimääräisiä 'osioita, ja pidän niistä. Se antaa minulle hieman enemmän kuvaa koko ihmisestä. Ansioluettelon arvostelijana on hyvä ja hyvä jatkaa näytöt Etsitään ehdokasta, jolla on 15 vuoden Ruby on Rails -sovellus ja viiden vuoden kokemus iOS 5: stä. Mutta on silti mielenkiintoista nähdä vain välähdys siitä, kuka henkilö todella on.

Vain vähän "muita" antaa ansioluettelosi koukun. 'Katsotaanpa, muistan, siellä oli F # kaveri, joka oli shakkiklubinsa presidentti ".

Sinun tapauksessasi uskonnollinen toiminta on erittäin tärkeä osa sitä, kuka olet . Et halua palkattua paikkaan, jonka mielestä tämä osa sinusta häirisi (ja kyllä, työnantajan ei ole laillista harkita uskontoasi, ja toivomme kaikkien noudattavan tätä periaatetta.)

Lisää siis otsikko ja osa-aikainen asema yhteisöpalveluna ansioluettelosi alaosaan. Älä tee siitä paljon, mutta on parasta, että sekä sinulle että potentiaalisille työnantajillesi tämä toiminta paljastetaan.

#5
+10
maple_shaft
2012-04-12 19:18:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työlaki useimmissa nykyaikaisissa maissa kieltää uskontoon perustuvan syrjinnän.

Tämän sanottuaan kaikki ihmiset syrjivät ennakkoluuloja karkeasti tai karkeasti.

Joku, jonka tapasin tietää, kutsuttiin haastatteluun osastolle, johon en kuulunut. Työskentelin yhden päivän swing-tilassa kyseisellä alueella ja kuulin, että haastattelija mainitsi nimensä kutsuvansa häntä haastattelun suunnittelua varten. Heti kun hän otti puhelimen mainitsin vain rennosti, että työskentelin hänen kanssaan ja että hän oli mukava kaveri. Hän kysyi minulta, mitä ajattelin hänestä, sanoin, että hän oli loistava kaveri, hieman eksentrinen ja tapasin hänet ensin poliittisessa mielenosoituksessa.

Hänen silmänsä loistivat ja ainoa asia, jonka hän kysyi minulta: "Mikä ralli se oli?" Sanoin hänelle, etten halua sanoa. Sitten hän suuttui ja sanoi: "Kerro vain ...". Vastahakoisesti sanoin hänelle, paljastamalla pohjimmiltaan hänen ja poliittisen kuuluvuuteni. Sitten hän katsoi minua inhottavasti ja kertoi minulle: "Kiitos, että oli hyödyllistä", ripusti puhelimen ja alkoi katsoa seuraavaa jatkoa.

Tärkeintä on, että saatat olla ylpeä otsikko, mutta se ei vain ole hyvä idea. Tällöin rikot kardinaalisääntöä "Älä koskaan keskustele uskonnosta tai politiikasta työssä". Paljastat itsestäsi jotain, jota vakava Athiest voi tarkastella ja alitajuisesti tuomita sinut.

Se on huono idea, älä tee sitä.

#6
+5
A. Rex
2012-04-24 22:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kunnioitan muita vastaajia kunnioittaen, aion tarjota vaihtoehtoisen ratkaisun.

On selvää, että yksi ongelma uskonnollisen arvon lisäämiseen ansioluetteloon on, että sinua saatetaan syrjiä riippumatta siitä, tietoisesti tai alitajuisesti. Saatat myös tehdä HR: stä tai johtajien palkkaamisesta epämukavaa.

Ilmoitat kuitenkin, että todellinen rakkautesi on viikonlopputyösi pappina, ja voin luulla, että se on tärkeä osa identiteettiäsi. Näen erittäin myönteisen vaikutuksen otsikon asettamisesta ansioluetteloon: autat varmistamaan hyvän istuvuuden sinun ja tiimisi välillä, mikä on hyvä asia pitkällä aikavälillä. Täällä on joitain ylösalaisin olemisen etuja.

Tee sen sijaan: Lisää uskonnollinen arvonimi ansioluettelosi, jos sinusta tuntuu vahvasti ja sinulla on "varaa siihen" ". Toisin sanoen - älä ole tyhmä ja ajattele, ettet menetä joitain työmahdollisuuksia arvonimen vuoksi, mutta jos et usko menetyksen olevan liian suuri, sano se. Tämä lähestymistapa koskee myös henkilöä, jolla on "vaihtoehtoinen" elämäntapa ja joka uskoo siihen vahvasti osana identiteettinsä.

Olen havainnut, että haastattelu on parempi paikka tähän - mene ensin oveen. Minulla oli haastattelu, jossa he puhuivat joustavasta lomasta, sanoin "joten jos haluan työskennellä jouluna ja ottaa pois jonkun toisen päivän, se on ok?" ja he vastasivat kyllä, ja sitten kysyin myöhemmin, jatkuiko joustavuus tunteihin ("jos halusin lähteä aikaisin perjantaina ja työskennellä ylimääräistä aikaisemmin ...?"). Haastattelija kysyi "oletko shomer?" (tarkkaavainen juutalainen) - HR ei olisi hyväksynyt - ja kysyin, olisiko tämä ongelma. Hän sanoi tietysti ei ja sain työpaikan (ja minulla ei koskaan ollut ongelmia joustavan ajan kanssa).
"Annan samanlaisia ​​neuvoja esimerkiksi jollekin, jolla on" vaihtoehtoinen "elämäntapa ja joka uskoo siihen vahvasti osana identiteettinsä." Vastauksesi olisi yhtä väärä heille. Liittyykö se ohjelmoijan työhösi, että olet homo tai lesbo tosielämässä? Jos ei, älä laita sitä jatkaa. Sama pätee, jos olet pastori tai mullah tai rabbi.
@MonicaCellio - Itse en halua haastatella yrityksiä, joilla on ristiriita elämäntapavalintojeni kanssa. Tässä tapauksessa haastattelu, joka saattaa johtaa tarjoukseen yrityksessä, joka ei suvaitse suostumustani uskoani kohtaan, ei tuota minulle mitään ja sillä on siihen liittyviä kustannuksia. Jos voin tehdä jotain tällaista näiden ongelmien rajoittamiseksi, olen kaikki sen puolesta. Se sanoi epäilen, että tämä olisi rajoittavampaa kuin olisin tyytyväinen, mutta en ole OP. Mielestäni tämä vastaus on loistava.
@Chad temppu on, että on niin laaja * usean ihmisen ilmaisun kirjo. Ilmaisu, johon voi sisältyä esimerkiksi työtovereiden evankeliointi, olisi ongelma, kun taas ilmaiseminen ystävällisen, eettisen käyttäytymisen kautta ei olisi. Pidän parempana, että ihmiset tapaavat minut ennen kuin he alkavat tehdä oletuksia käytöksestäni, uskonnollisista käytännöistäni jne. Jos se tulee olemaan ongelma, saan todennäköisesti selville haastattelusta (ellei aiemmin).
@MonicaCellio - minäkin ... mutta jos haluat minun kirjoittavan VB: n, haluaisin mieluummin, ettemme koskaan täytä: p Minulla on omat kriteerini siitä, mikä tekee työstä, jota en halua. Jos tämä on tärkeää OP: lle, mielestäni on järkevää laittaa se ansioluetteloon. Ymmärrä vain, että se rajoittaa vakavasti vaihtoehtoja.
#7
+2
pap
2012-04-27 16:30:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedä, että tällaisen otsikon asettaminen ansioluettelosi pakottaa monet yritykset heittämään ansioluettelosi pois samasta syystä, että niitä on kielletty edes harkitsemasta ansioluetteloiden liittämistä valokuviin: mahdollinen altistuminen syrjintäoikeudelle. Tunnen henkilökohtaisesti yrityksiä, joiden palkkauksessa on noudatettu tällaisia ​​käytäntöjä.

Lisäksi sinut syrjitään ihmisiltä, ​​jotka suhtautuvat kielteisesti uskoosi, mutta arvaan, että se häiritsee sinua vähemmän.

Henkilökohtaisesti: Olisin melko hämmentynyt ansioluettelosta, jolla on sellainen otsikko, koska sillä ei ole merkitystä hakemallesi asemalle. Kysyisin itseltäni, haiko tämä henkilö todella oikeaa työtä. Tämän perusteella en pidä sitä myönteisenä.

Eikö se lisää vastuuta?
@Casebash: ei, käytäntö ei ole tiettyä ryhmää vastaan, lukuun ottamatta ihmisryhmää, joka lisää vieraita tietoja ansioluetteloonsa, eikä se ole suojattu luokka. Ja koska jatkaminen jätetään huomiotta, ei ole palautetta, joka antaisi hakijalle tietää, miksi se hylättiin.
@jmoreno: Olen todella skeptinen vastauksestasi
@Casebash: lainaa eeoc.gov-sivustoa "muita kysymyksiä, jotka voivat osoittaa hakijan rodun, sukupuolen, kansallisen alkuperän, vammaisuuden tilan, iän, uskonnon, värin tai syntyperän, jos siihen vastataan, on yleensä vältettävä", sisällyttäkää kysymys hylkäävään kirjeeseen ja sanoa, että käytäntö on hylätä jatkamattomat tiedot, jotka sisältävät pyytämättömät tiedot.
@jmoreno - niinpä HR-yksikön tulisi hylätä kaikki hakemukset, joissa on ulkomainen nimi, koska se voi osoittaa alkuperän tai syntyperän ja johtaa oikeudenkäyntiin, jos he eivät palkanneet niitä?
@NobodySpecial:: tä "tulisi yleensä välttää", mikä, kuten sanotte, johtaisi enemmän oikeusjuttuihin, koska se syrjii yhtä tai useampaa suojattua luokkaa (nimesi on nimesi ja he yleensä haluavat sitä). Mutta ihmiset, jotka lisäävät syntymäpäivänsä ansioluetteloonsa, eivät ole suojattu luokka, kunhan he soveltavat sitä kaikkiin, jotka tekevät niin.
#8
+2
Zibbobz
2015-06-29 19:46:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kirjoitin ensimmäisen kerran ansioluettelooni työpaikkojen avaamista, luetelin henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteeni toisella sivulla alareunassa, jotta rekrytoijat saisivat käsityksen siitä, kuka olin ja minkä tyyppisiä mielenkiintoja minulla on. Olin erityisen varovainen luetellessani erilaisia ​​peliharrastuksiani, ajattelemalla, että se antaisi minulle edun mainostaa itseäni ohjelmoijana.

Sain paljon parempia tuloksia, kun en sisällyttänyt näitä henkilökohtaisia ​​tietoja.


Henkilökohtaisia ​​tietoja elämästäsi, olkoon se uskontosi, siviilisäätysi, harrastuksesi tai mikä tahansa muu, eivät auta sinua ansioluettelossa. Rekrytoijat ja työnantajat etsivät hakemasi työpaikan pätevyyttä - kaikki lisätiedot ovat parhaimmillaan häiritseviä ja pahimmillaan vaikeuttavat henkilöstön palkkaamista.

Ymmärrän, että olet ylpeä kunnioittajasi asemasta, eikä ole mitään vikaa olla sellainen, harjoitella sitä työskennellessäsi päivätyössä tai mainostaa sitä missä haluat - mutta jatkaessasi sitä tietyntyyppisiä tietoja ei tarvita. Voit sisällyttää sen, mutta sillä ei ole enempää merkitystä ohjelmistoinsinöörin pätevyydellesi kuin kiinnostukseni pelaamiseen on tietokoneohjelmoijan pätevyyteen.

#9
  0
keshlam
2015-07-01 07:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa paikka, josta nämä tiedot voivat todella auttaa sinua, on, jos haet työtä, joka tarvitsee kyseistä taitoa - esimerkiksi sairaalan kappelia - tai selkeän osa niistä. Ja sitten sinun on perusteltava näiden taitojen vahvuus muussa jatko-osassa.

Muussa tapauksessa se on jonkun epäolennaisen ja häiritsevän välissä.

#10
-2
Vietnhi Phuvan
2014-03-31 17:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työmarkkinoiden oletetaan olevan vapaita uskonnon perusteella tapahtuvasta syrjinnästä "Vuoden 1964 kansalaisoikeuksista annetun lain VII osaston (VII osasto) voimassa olevien kansalaisoikeuslakien mukaisesti:

kieltää rotuun, väreihin, uskontoon, sukupuoleen tai kansalliseen alkuperään perustuvan syrjinnän työssä; "]

ja jossa todetaan:

on laitonta syrjiä missä tahansa työssä, mukaan lukien:

  • palkkaaminen ja erottaminen;

Sisällyttämällä "Rev" arvonimellesi asetat palkkaavan henkilöstön hankalaan tilanteeseen. Jos he palkkaavat sinut, on väistämätöntä, että olet saanut tarjouksen, koska jollakin on samat uskonnolliset vakaumukset kuin sinulla, on väistämätön. Jos et palkkaa sinua, niin käsitys siitä, että joku on saattanut tarttua siihen sinulle uskontosi perusteella, on väistämätön. Pidän voimakkaasti ei-kristillisestä uskonnostani, mutta en uneksisi laittaa sitä ansioluettelooni, koska olen huolissani siitä, että joku antaa minulle ylimääräisen tauon, koska jollakin on etusijalla esimerkiksi buddhalaisuus. En todellakaan halua, että ylimääräinen tauko puhumattakaan palkkaamisesta tällä perusteella tai mihin tahansa, joka maistuu ja tuoksuu tältä pohjalta. Toisaalta, jos joku tekee minulle tarjouksen, joka perustuu pätevyyteenni, vastustamattoman hyvän ulkonäön pilalla tai ilman, tuo se eteenpäin! :)

**** poistetut kommentit ****: Poistin kommentit, koska niistä oli tulossa henkilökohtaisia ​​hyökkäyksiä. Muista sivustomme [ole mukava] (http://workplace.stackexchange.com/help/behavior) -sääntö ja ole siviili. Tämän sanottuani muokkain joitain kommenteista saatuja tietoja, jotka ovat hyödyllisiä tämän vastauksen tueksi. Toivottavasti tämä auttaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...