Kysymys:
Onko keskimääräisellä ehdokkaalla mitään keinoja kohdatessaan epäeettisen rekrytoijan?
JohnFx
2012-04-11 08:09:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet ollut toimihenkilöiden työmarkkinoilla hyvin kauan, olet todennäköisesti törmännyt rekrytoijiin, joilla on kyseenalaista etiikkaa. Yleisin tapa, jonka olen nähnyt tämän ilmenevän, on se, että rekrytoija myy yli ehdokkaana liioittamalla valtakirjaasi. Silloin voi olla äärimmäisen epämiellyttävää, jos sinulta kysytään tiettyä taitoa, jota sinulla ei ole, tai ainakaan siinä määrin kuin rekrytoija väitti.

Pahin tapaus, jonka olen nähnyt, on rekrytoija, joka soitin toimistooni kokeilemaan minua. Olin poissa toimistosta, joten he löysivät yrityksen hakemistosta jonkun toisen. Sitten he valehtelivat tälle henkilölle sanoen, että valaistin heitä ohjelmointiprojektissa, ja kysyivät, onko olemassa muita ohjelmoijia, joihin heidät voitaisiin siirtää, mikä voisi myös auttaa heitä "projektissa", jonka tein heidän puolestani. puolella. Aluksi minulla ei ollut aavistustakaan, mitä oli tekeillä, ja kesti jonkin aikaa vakuuttaa HR: n ja pomoni, että en ollut kuutamossa yrityspolitiikkaa vastaan, ja tämä oli vain rekrytoija, joka kalastaa useampia ohjelmoijia houkuttelemaan ulos yrityksestä. p>

Viime kädessä karma puri heitä perässä, kun minut ylennettiin johtajaksi ja minusta tuli potentiaalinen asiakas heille. Kerroin tarkan tarinan joka kerta, kun heidän myyntihenkilönsä soittivat minulle etsimään ehdokkaita ja sanoin, etten koskaan koskaan työskentele heidän yrityksensä kanssa ja neuvoin johtajatovereita olemaan käyttämättä myös heidän yritystään.

Onneksi olin saada heidät katumaan epäeettistä käyttäytymistään, mutta olen varma, että olen vähemmistössä. Onko tavallisella työnhakijalla mitään keinoja kohdatessaan epäeettisen rekrytoijan? Onko esimerkiksi rekrytoijien ammattiyhdistys, jolle heistä voidaan ilmoittaa? Onko mitään hyvää ottaa yhteyttä rekrytoijan yritykseen ja ilmoittaa niistä suoraan?

Onko tämä kysymys siitä, miten käsitellä heitä asioissa, jotka liittyvät sinuun, tai kuinka maksaa heille takaisin huonosta käytöksestään? En ole varma, ymmärränkö, miksi sinun on tärkeää ilmoittaa niistä - arvaan, että tiedät jo, ettei ole olemassa laajaa luokitusjärjestelmää, joka auttaisi potentiaalisia ehdokkaita tietämään, ketä välttää.
Enimmäkseen onko olemassa tapa ilmoittaa heistä estämään huonoa käyttäytymistä. Mielestäni olisi myös rakentavaa saada neuvoja siitä, mitä tehdä, kun ilmestyt haastatteluun ja sinulta kysytään sujuvaa italialaista ja Nobel-palkintoa hiukkasfysiikassa, josta et tiennyt.
"onko rekrytoijille ammatillinen yhdistys, jolle heistä voidaan ilmoittaa?"- vaikka näin onkin, se todennäköisesti on maakohtainen
Neljä vastused:
#1
+35
Jacob G
2012-04-11 08:35:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palkkaamisen johtajana olen ottanut yhteyttä rekrytoijan yritykseen kahdesti kertomukseksi käyttäytymisestä, jonka minusta tuntui olevan epäeettistä tai muuten mahdotonta hyväksyä. Ensimmäinen tapaus johti rekrytoijan irtisanomiseen ja toinen parempaan koulutukseen ja prosessiin.

Ehdokkaana minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa rekrytoijan kanssa työskennellessäni, mutta otan yhteyttä yritykseen jos tekisin. Työskentelen vain sellaisten yritysten kanssa, joilla on käytössään prosessi, jonka mukaan voin kirjautua sisään kaikista palautuksista ja jatkaa muutoksia.

Rekrytointiyritykset elävät ja kuolevat sopimustensa ja kontaktiensa perusteella. Jos rekrytoijan kielteinen tai sopimaton käyttäytyminen voi vaikuttaa jompaankumpaan näistä, sinun tulee ehdottomasti soittaa heille ja ilmoittaa asiasta.

+1. Työskentelin rekrytoijan palveluksessa vähän aikaa. Rekrytoijat tarvitsevat palautetta työntekijöistään aivan kuten minkä tahansa muun tyyppiset yritykset.
+1 merkinnälle "johti rekrytoijan irtisanomiseen". Kuolema näyttää hiukan ankaralta, mutta se ratkaisee ongelman :)
"Ehdokkaana minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa työskennellä rekrytoijan kanssa" ... jonka tiedät!
#2
+6
Mark Booth
2012-04-11 15:40:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdokkaana ei ole paljon muuta, mitä voit pyytää anteeksi rekrytoijan käyttäytymisestä. Kuten ehdotat, mikä menee ympärille, tapahtuu ympäri . Mitä tyhmempiä temppuja rekrytoijat vetävät, sitä epätodennäköisempää heihin luotetaan ja vähemmän todennäköistä, että heillä on liiketoimintaa tulevaisuudessa.

Jokaisen, joka joutuu tähän tilanteeseen, tulisi huomata, että ihmiset ovat yleensä ymmärtäviä jos selitetään, että näyttää olleen jonkinlainen väärinkäsitys. Jos huomaat, että rekrytoija on myynyt sinut liikaa, sinun tarvitsee vain selittää, pyytää anteeksi heidän käyttäytymistään ja mahdollisesti lyhentää haastattelu, jotta et tuhlaisi enää kenenkään aikaa.

Palkkaamisen johtajana välttää näitä rekrytoijia kuin rutto. He tuhlaavat aikaasi ja mahdollisten ehdokkaiden aikaa. Kuten Tangurena ehdottaa, yrityksen kattava musta lista on heille liian hyvä.

Mikä tahansa asenne tässä tilanteessa, jos sinusta tuntuu todella vahvasti rekrytoija, varmista, että rekrytointiyritys tietää työntekijöidensä käyttäytymisestä, kuten Jacob G suosittelee.

Ehdokkaana olisin edelleen huolissani.Rekrytoijan ylimyynti (tai jopa myymättä jättäminen) johtaa siihen, että minun on käytettävä aikaa menemällä turhiin ja epämiellyttäviin haastatteluihin, aikaa, jonka voisin viettää työhön parempien tarjousten saamiseksi.Tai rentouttava.Tai kirjoittaa ärsyttäviä sähköposteja rekrytoiville yrityksille.Minulla ei myöskään ole aikaa hukkaan, vaikka en ole johtaja.
Kiitos kommentista @skymningen, Olen päivittänyt vastaukseni vastaamaan joihinkin kohtiin.
#3
+4
jefflunt
2012-04-11 08:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan kuullut rekrytoijien olevan tällä pituudeltaan, mutta aina on http://shame.heroku.com/ - se vie nimettömästi välitetyt rekrytoijien roskapostisähköpostit (tai muut ei-toivotut). laittaa heidät häpeäluetteloon.

#4
+2
Tangurena
2012-04-11 09:18:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monilla yrityksillä on "ensisijaisten toimittajien" luettelo. Jos sinun on, heidän poistaminen luettelosta tarkoittaa, että he eivät voi "myydä" yrityksesi ehdokkaita.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...