Kysymys:
Kuinka harjoittelet harjoittelijana tai kesäopiskelijana tilanteessa, jossa sinulle evätään mahdollisuudet tilapäisen asemasi takia?
user38
2012-04-11 18:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen työskennellyt useissa harjoittelu- / kesärooleissa / opiskelijajärjestelmissä, ja yksi kohtaamani ongelma on se, että opiskelijoille evätään usein mahdollisuudet, mukaan lukien mielenkiintoiset tehtävät ja kurssit, koska "et ole täällä tarpeeksi kauan" (joka sisältää vuoden mittaiset harjoittelupaikat).

Hyvin triviaali esimerkki tästä kokemuksesta - olin mukana eräässä entisistä työnantajistani kemiallisessa työssä. Testauslaitteisto käytti säännöllisesti yhdistettä nimeltä metyylisalisylaatti pieninä, kontrolloiduina, myrkyttöminä (eli ei puhtaina) annoksina. Minua ei kuitenkaan sallittu käyttää tätä, vaan rajoitin vain veden käyttämiseen. Syynä tähän oli ilmeisesti turvallisuus ja koulutus yhdisteen oikeaan käsittelyyn vaativat aikaa yrityksen muiden henkilöstön jäsenten kanssa, joita yritys ei halunnut käyttää.

Toinen, yleisempi esimerkki sisältää koulutuksen saaminen evätään.

Ymmärrän, että yritys haluaa yrityksenä tehdä investointeja, kuten koulutustilaisuuksia henkilöstöön, joka on hyväksynyt vakituisen työsuhteen eikä väliaikaisia ​​sopimuksia. Kuitenkin, jos olet osa yritystä vuoden mittaisen harjoittelun ajan, en voi auttaa, mutta minusta tuntuu, että minulla on myös oikeus joihinkin (kohtuullisiin) kehitysinvestointeihin.

  • Olenko oikeassa? Sinun on tietysti oltava järkevää kysyttäessäsi, mutta olettaen, että yritys tarjoaa säännöllisesti koulutusohjelmia ja etenemismahdollisuuksia kokopäiväisille työntekijöille, olettaen, että tehtävä, kurssi tai mahdollisuus on merkityksellinen tai hyödyllinen yritykselle ja roolilleni, on tosiasia. että olen työsuhteessa määräaikaisessa työsuhteessa, on riittävä syy kieltäytyä.
  • Jos on, miten suhtaudutaan työnantajaansa, johtoonsa jne. ja pyydetään harkitsemaan näitä mahdollisuuksia tarvittaessa? Voitko tehdä jotain erityistä tapauksesi tekemiseksi?
Onko tämä palkaton työharjoittelu vai tilanne, jossa ansaitset rahaa työhön?
Kolme vastused:
#1
+18
IDrinkandIKnowThings
2012-04-11 19:00:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä. Yritykset ovat usein haluttomia investoimaan aikaa ja kouluttamaan työntekijöitä, jotka eivät aio jäädä kiinni.

Harjoittelijana sinut kutsutaan auttamaan saamaan käytännön kokemusta. Yrityksen on hallittava työvoimaa ja vastuita. Sinun ei pitäisi odottaa yrityksen kohtelevan sinua kuin työntekijää, koska et ole.

Voit tehdä kehittää suhdetta esimiehesi. Jos olet kiinnostunut saamaan kokopäiväistä työtä yrityksen kanssa, kerro heille ja selvitä, kuinka maksimoida mahdollisuutesi palkattua. Löydät yritykset ovat halukkaampia kouluttamaan omaisuutta, josta heidän mielestään hyötyvät myöhemmin.

#2
+9
Mark Booth
2012-04-11 20:11:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkeä asia ihmisten ulottuville on, että harjoittelijana jo maksat heille paljon rahaa, joten pienen koulutuksen lisäkustannukset voivat olla pienet verrattuna arvoon he saavat lyhyellä aikavälillä siitä, että sinulla on ollut kyseinen koulutus.

Esimerkki: jos esimerkiksi metyylisalisylaatin käsittelykoulutuksen tarjoaminen tarkoittaisi, että voisit ottaa kuorman pysyvästä työntekijästä, joka on tällä hetkellä liian venytetty tai antaa jonkun muun tarjota vielä enemmän liiketoiminnallista arvoa kuin tällä hetkellä tarjoaa, saatat pystyä vakuuttamaan heidät valtuuttamaan koulutuksen.

Kuten monissa asioissa liiketoiminnassa, sinun on tarjoa liiketalous kaikelle, mihin haluat käyttää yrityksen rahaa. Sinulla ei välttämättä ole kaikkia lukuja, joita tarvitaan täydelliseen kustannus-hyötyanalyysiin, mutta vain keskustelu esimiehesi / mentorisi kanssa voi olla kaikki mitä tarvitaan muiden alueiden löytämiseen, joilla yritystapausta voidaan väittää.

+1 rahan ja liiketapauksen kulmalle. Harjoittelijat voivat olla hyviä töissä, mutta heidän kouluttamiseensa kuluvaa aikaa (ja rahaa) on vaikea perustella kolmen kuukauden ajan.
#3
  0
JB King
2012-12-06 04:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on tietysti oltava järkevää kysyttäessäsi, mutta olettaen, että yritys tarjoaa säännöllisesti koulutusohjelmia ja etenemismahdollisuuksia kokopäiväisille työntekijöille, olettaen, että tehtävä, kurssi tai mahdollisuus on merkityksellinen tai hyödyllinen yritykselle ja roolini, onko se, että olen työsuhteessa määräaikaisella sopimuksella, on riittävä syy kieltäytymiseen.

On kysymys kuinka kauan koulutuksen jälkeen olet sellaisessa asemassa että yritys voisi saada takaisin investoinnin kustannukset, jotka joko hylätään tai jätetään huomiotta. Ajatteletko todella, että yrityksen olisi maksettava sinulle kurssin suorittamisesta juuri ennen sopimuksen päättymistä? Ajattele sitä, koska on kysymys jopa vuoden pituisesta harjoittelusta, missä voidaan odottaa koulutuksen suorittamista siten, että se on perusteltua työntekijälle suoritettavien kustannusten perusteella.

Siellä on jotain sanottavaa tässä tapauksessa siitä, miten yritys käyttää x dollaria työntekijän suorittamaan kurssin, ja tämä saadaan takaisin parantamalla tuottavuuden kasvua y dollaria tunnissa, parantamalla työntekijöiden sitoutumista tai muita etuja, koska muuten mikä on yrityksen motiivi maksaa koulutus? Jotkut yritykset, erityisesti suuret monikansalliset yritykset, todennäköisesti väittävät, että tällaisten kustannusten syntyminen ei ole verotuksellista vastuuta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...