Kysymys:
Mitkä ovat mahdolliset uramuutokset kokeneelle ohjelmistokehittäjälle?
Art
2012-04-11 04:10:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut ohjelmistokehittäjä 11 vuotta. Näinä vuosina työskentelin useissa yrityksissä, joskus vaihdoin paikkaa kahdesti tai kolme kertaa vuodessa.

He sanovat, että "asiantuntija" -tason saavuttaminen vie 10 vuotta, ja vaikka en usko olevani mitenkään asiantuntija ja olen varmasti tavannut monia ihmisiä, jotka ovat tuntevampia, älykkäämpiä ja enemmän keskittyneempi kuin minä, olen kuitenkin sitä mieltä, että on turvallista sanoa, että minulla oli kohtuullinen osuuteni koko ohjelmoinnista ja haluaisin siirtyä johonkin muuhun.

Olen edelleen innostunut, kun pala koodia Olen työskennellyt siitä, että vihdoin alkaa tehdä mitä sen pitäisi tehdä ja asiat putoavat paikkoihin; Pidän edelleen uusien tekniikoiden löytämisestä ja uusien tekniikoiden oppimisesta, vaikka ne ovatkin toistuneet - näen jo tämän prosessin kuviot. Oli hauskaa murtaa uusia asioita, kuten python, node.js, HTML5 jne., Mutta jonkin ajan kuluttua se on menettänyt osan vetovoimastaan.

Psykologia ja ihmisten käyttäytyminen ovat aina olleet mielenkiintoisia minulle, etenkin käytännölliset, soveltuvat bitit. Viime aikoina olen käynyt jonkin verran viestintätaitojen koulutusta ja tajusin, että olen menettänyt paljon hauskoja juttuja - kuinka ihmiset työskentelevät ja kommunikoivat, etenkin alitajunnan alaisella, sanattomalla alueella.

I myös suunnittelun, typografian ja UX: n alat ovat varsin mielenkiintoisia, ehkä siksi, että ne juurtuvat syvälle ihmisen psykologiaan ja että heidän on otettava huomioon erilaiset käyttäytymishäiriöt.

Tällä hetkellä ajattelen tehdä uramuutosta - ihannetapauksessa siirtyminen jonnekin teknisistä taidoistani olisi silti hyödyllistä jossakin muodossa. Minulla on tietysti jo joitain taloudellisia sitoumuksia ja haluaisin mieluummin melko asteittaisen siirtymisen.

Mitkä ovat vaiheet, joihin voin ryhtyä selvittääksesi, mistä pidän todella ja mistä voi tehdä mielenkiintoisen uran pidemmälle?

Toistaiseksi saadut vastaukset ovat täynnä ehdotuksia mahdollisista uramuutoksista, mutta tulkitsin kysymyksesi enemmän prosessista, jolla voit löytää omat mahdollisuutesi. Kumpi aiot?
Sinusta voisi tulla peruskoulun opettaja kuten minä, jos olet valmis hyväksymään kuten 1 / 2-1 / 3 nykyisestä palkastasi aloittaaksesi. Uh ... IT-työni on perseestä, joten se ei ollut minulle niin suuri palkanlasku.
Suljettu (55 ääntä ja lähes 3 ja puoli vuotta tosiasian jälkeen) ... kuitenkin vähintään Jeff Atwood itse silloitti tämän viestin sulkiessaan [tämän] (https://workplace.stackexchange.com/questions/ 2658 / millaista liiketoiminta-alaa ovat käytettävissä ohjelmoijalle, joka ei enää halua t) kysymystä kopiona.Ottaen huomioon myönteisen vastauksen tähän sekä sen IMO: n konkreettisuuden, yleisyyden ja potentiaalisen avun laajalle yleisölle, ehdotan nöyrästi uudelleen avaamista.
Viisi vastused:
#1
+39
Atif
2012-04-11 04:29:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ohjelmistokehittäjälle on olemassa useita polkuja, joita voit kulkea urallasi.

 1. Hallinta, joka on jaettu edelleen
  • Henkilöstöhallinto
  • Projektinhallinta
 2. Huipputason ohjelmistoinsinööri / arkkitehti. Katso tämä asiaankuuluva keskustelu
 3. Hajauttaminen itsenäiseen konsultointiin.
 4. Perustavan yrityksen tai pienyrityksen tekeminen
 5. Academia

Kysymyksesi perusteella luulen, että kaksi viimeistä vaihtoehtoa saattavat olla etsimäsi. Vaikuttaa siltä, ​​että olet kiinnostunut ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksesta, ja sitä voit tutkia maisterin tutkinnossa tai tohtorintutkinnossa.

Muuten kuvailet kantaa, joka antaa muutaman hatun: tekninen / kehittäjä taidot, suunnittelu, viestintä. Tämäntyyppinen asema löytyy vain, jos liityt startupiin (jossa oletetaan usein käyttävän useampaa kuin yhtä hattua) tai aloitat oman asian.

Suosittelen kirjaa Quitter. Se "auttaa kuilun kaventamista päivä- ja unelmiesi välillä". :)

Hajotan edelleen osan 1 osiin 1a) Henkilöstöjohtaminen ja 1b) Projektinhallinta (koska monissa yrityksissä ne ovat erilaisia ​​työpaikkoja).
En suosittele myöhäistä uran tohtoria tai maisterin tutkintoa, jota voidaan yleisesti pitää samana tieteenalana. Vaihtoehtosi sen jälkeen ovat hyvin rajalliset (PhD) tai olennaisesti enemmän samat (M.S. samalla kurinalaisuudella). Jos valitset maisterin, suosittelen kauempana olevaa alaa (esim. Kielitiede), jossa laajemman taustan omaaminen on edullista.
Olen samaa mieltä @Eric: n arvion kanssa. Tein tämän ja se tarjosi hyvin vähän arvoa "kerskailutekijän" lisäksi.
#2
+9
Affable Geek
2012-04-11 04:15:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka tekniset asiat eivät enää olisikaan haaste, ihmiset pysyvät aina haasteina. Oppiminen kommunikoimaan teknisistä käsitteistä muille kuin teknisille ihmisille on palkitseva pyrkimys. Se voi tarkoittaa hallintaa, myyntiä edeltävää suunnittelua tai koko joukko tavaraa.

Tietokoneet ovat viime kädessä helppoja, koska ne tekevät aina sen, mitä käsket heille. Ihmiset eivät ole - joten jos voit oppia toimimaan näiden kahden välillä, et koskaan kyllästy (turhautunut, ehkä. Psykoottinen, mahdollisesti, mutta kyllästynyt, ei koskaan.) Kyky yhdistää nämä kaksi on ura.

Joskus konsulttina oleminen asettaa sinut enemmän opettajan rooliin. Hallitsit tekniikat, mutta miten nyt onnistut opettamaan, ohjaamaan ja valmentamaan muita? Tietokoneet ovat todella helppoja, ihmiset haastavia.
Hmmm ... Olen päinvastainen. Useimmat ihmiset kyllästivät minua. Tietokoneet, nopeus. Tietokoneella on loputtoman paljon tekemistä ja oppimista.
Tätä etsin vain, jos se maksaa hyvin.Olen 7 vuoden kokenut Magento-kehittäjä, mutta olen kuin kadonnut kentällä ja minulla ei ole aavistustakaan mitä haluan, mutta tämä kuulostaa oikealta.olen hyvä magenton kanssa, mutta siitä lähtien kun jätin tuotepohjaisen asennuksen, en ole ollenkaan onnellinen.
#3
+4
Péter Török
2014-10-22 18:03:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi mahdollisuus, jota muut vastaukset eivät ole maininneet, on Scrum Master. Koska sinua kiehtoo ihmisten ja ihmisten välinen vuorovaikutus, tämä voi olla mielenkiintoinen polku, varsinkin jos olet kiinnostunut ketteristä ohjelmistokehitysmenetelmistä tai erityisesti Scrumista.

Scrum Master ei ole projektipäällikkö eikä tiimin johtaja, vaikka joissain paikoissa he voivat sekoittaa kaksi roolia (mikä ei ehkä ole ihanteellinen, mutta koska sinulla on vankka kehittäjätausta, se voi todella helpottaa siirtyminen). Scrum Master pyrkii tuomaan esiin joukkueensa parhaat puolet mentoroimalla, valmentamalla, haastamalla, motivoimalla, kyseenalaistamalla nykyiset lähestymistavat ja ajattelutavat jne. Lopulta kokenut Scrum Master voi kasvaa ketteräksi valmentajaksi ja / tai aloittaa itsenäisen konsultointi.

Toinen merkittävä rooli Scrumissa on tuotteen omistaja, tämä voi olla myös käyttökelpoinen vaihtoehto sinulle, vaikka tämä voi olla vähemmän tekninen rooli (verkkotunnuksesta ja tuotetyypistä riippuen).

#4
+3
Amit Bhatia
2015-05-06 00:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä ovat erinomaisia ​​vastauksia, mutta sinulle on mahdollisesti muutama muu ura, riippuen taitosi joukosta ja kiinnostuksen kohteista:

 1. Siirtyminen rahoitukseen. Kokeneille ohjelmistoinsinööreille on huomattava kysyntä esimerkiksi pankeissa ja hedge-rahastoissa koneoppimiseen, algoritmikauppaan ja salkunhallintatehtäviin. Nämä roolit voivat olla hyvä lähtökohta ohjelmistoinsinöörille, joka haluaa siirtyä urasta samalla kun hänet tunnustetaan aikaisemmasta kokemuksestaan. Esimerkkiluettelo tällaisista rooleista on täällä: http://tapwage.com/channel/artificial-intelligence-meets-financial-intelligence

 2. A siirtyä vanhempaan rooliin käynnistettäessä. Etsi sellaiselta sivustolta kuin enkeliluettelo (www.angel.co), jossa on paljon aloittelijoita, jotka etsivät perustajia, teknologiajohtajaa ja vanhempia teknologeja paitsi koodaamaan tai arkkitehtisovelluksia myös auttamaan vision rakentamisessa ja olemisessa hankkeen alkuvaiheessa. Monet näistä rooleista voivat hyödyntää teknologiataustasi varhaisessa vaiheessa ja antaa sinulle tilaa kasvaa muihin rooleihin, kuten tuotehallintaan, markkinointiin tai myyntiin, kun yritys kasvaa. Nämä voivat myös olla rooleja, jotka hyödyntävät erilaisia ​​taitojasi ja kiinnostuksen kohteitasi, kuten muotoilu, käyttöliittymä, ihmispsykologia.

 3. Lopuksi, et ehkä ole harkinnut voittoa tavoittelemattomia ja kestäviä voittoa tavoittelevia organisaatioita (B-Corps). Bill &in Melinda Gates -säätiön kaltaiset organisaatiot etsivät jatkuvasti ammattitaitoisia teknikkoja. Startupien tavoin nämä voivat olla laajempia rooleja, joissa hyödynnät tekniikkaasi ja ohjelmointitaitojasi samalla kun hyödynnät muita etujasi tunnistaaksesi, kuinka innovatiivisia sosiaalisia ratkaisuja voidaan ottaa käyttöön - olivatpa ne sitten koulutuksessa, terveydenhuollossa tai maataloudessa.

#5
  0
user37925
2015-07-18 01:14:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sillä, mitä ilmaisette, ei ole väliä mihin menet, löydät aina pisteen, joka on vähemmän 'jännittävä' kuin aloittaessasi.

Kuvittele, että harjoittelet psykologiaa kaikki nämä vuodet. ja tarkastelemme juuri nyt koodausta ja ohjelmointia sekä ajattelevat: "Luulen, että haluan koodata nyt, se näyttää minulle paljon mielenkiintoisemmalta". Kaikki tekevät tämän, on väistämätöntä, että kyllästymme, jos teemme samaa asiaa koko ajan. Voisit yrittää kasvaa edelleen, luoda uusia järjestelmiä ja tekniikoita oppimillasi tavoilla - älä tartu rutiiniin "oppia jotain vain, jos en ole vielä koskenut siihen" tulla paremmaksi ja taitavammaksi asioissa, joita sinä tiedä, laajenna niitä, tavoita paikkoja, joita kenellekään ei ole nykyisessä tekniikassasi aiemmin, työnnä teollisuutta jne. ... työskentele ohjelmassa, joka sukeltaa näihin asioihin - ehkä tee ohjelma tekoälyllä, joka reagoi näihin psykologisiin sisäisiin alitajuntaan reaktioita puhuessasi alan ihmisten kanssa ja yritä tehdä siitä kokopäiväinen työsi ja mennä itsenäiseksi - jotain, mitä monet ihmiset eivät voi tehdä, koska heillä ei ole sinulla olevia taitoja.

Taitojesi muovaaminen sopeutuminen kiinnostuneisiin asioihin olisi sinulle parasta taloudellisesti, samalla kun annat sinun tutustua niihin ja sukeltaa niihin haluamallasi tasolla - yhdistä kiinnostuksesi ja kykysi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...