Kysymys:
Kuinka voin kohteliaasti poistua kokouksista, joihin en voi osallistua tai joista en voi oppia?
weronika
2012-04-11 04:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työssämme meillä on melko usein tapaamisia joko huonosti määriteltyjen tai esityslistan kanssa, jotka ovat pitkä luettelo aiheista, joilla ei ole keskeistä teemaa - pohjimmiltaan "ryhmän tulee kokoontua keskustelemaan kaikesta, mitä kenenkään mielestä pitäisi kasvattaa" , kaikkien kanssa tai ilman sähköpostia lähettämällä luettelo siitä, mistä he haluavat puhua etukäteen. (En ole vastuussa niiden järjestämisestä, vaikka voisin ehdottaa erilaista mallia, jos jollakin on hyvä vaihtoehto.)

Joissakin kokouksissa ei ole mitään, mikä olisi merkityksellistä minun osalleni. tai muuten käymme läpi suurimman osan luettelon pisteistä nopeasti ja käytämme sitten puoli tuntia siihen, mihin en voi osallistua. (Suurin osa tiimistä tekee käytännön tiedettä, minä vain analysoin tietoja). Onko minulle mitään kohteliasta tapaa puolustella itseäni kokouksesta, kun käy selväksi, ettei minulla ole mitään syytä olla siellä? Vai olisiko huono idea kokeilla ollenkaan?

Ehdotan laajennusta tähän kysymykseen ... miten pysyn hereillä näiden kokousten aikana, jos niitä ei voida välttää?
Jos henkilön mielestä se on työlästä, voit aina vapaaehtoisesti järjestää kokoukset heille.
Entä konfliktin luominen, jotta et voi osallistua.
Ei voi todella luoda ristiriitaa millään taajuudella - nämä ovat tiimini tärkeimmät kokoukset. En ole varma, miten järjestäisin heidät paremmin, vaikka pomoni ottaisi minut tarjoukseen ... hereillä pysyminen voi todellakin olla haaste.
Vihaan sanoa tätä, mutta; joko sen pitäisi olla etukäteen tiedossa, että et hyöty kokouksesta, ja siksi sinua ei pitäisi kutsua, tai sinun pitäisi pystyä saamaan * jotain * kokouksesta tekemään työnsä paremmin. Tehosta, selvitä mikä se on.
@NickC, haluaisi, että niin oli aina ... mutta se vaatii kokouksen järjestäjiltä tietyn määrän suunnittelua ja ennakointia, ja valitettavasti näin ei aina ole.
Koko tiimikokouksen tulisi olla enemmän yhteenveto kaikista esille tuotuista aiheista, jotka eivät koske kaikkia jälkikäteen keskusteltuja, jotta voit erota, mutta ihmiset ovat silti kaikki tietoisia tapahtumasta. Jos päätät kaikkien keskustella kaikesta, se on hyvin tehotonta.
Kahdeksan vastused:
#1
+24
hairboat
2012-04-11 05:02:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kehotan sinua keskustelemaan siitä yksityisesti esimiehesi (tai kokouksen järjestävän henkilön kanssa, ellei se ole sinun johtajasi). Kerro heille, miltä sinusta tuntuu, mutta yritä olla loukkaamatta heitä. Jos he ovat suolansa arvoisia, heidän tulisi arvostaa aikaa ja yrittää tehdä suunnitelma sen mukaisesti - joko muuttamalla kokousten rakennetta tai järjestämällä jokin tapa antaa muiden kuin käytännön tiede-ihmisten jättää huone kokouksen muuttuessa siihen suuntaan.

Jos johtajasi ei ole vastaanottavainen, voit yrittää keskustella siitä joukkuetovereidesi kanssa. Kuka pyrkii suistamaan keskustelun aiheiden ulkopuolelle? Voisitko mielelläni pyytää heitä yrittämään odottaa, kunnes he tapaavat vain käytännön tiede-ihmisten kanssa tuodakseen nämä aiheet esiin?

Muussa tapauksessa tuo jotain piirrettäväksi.
Osa ongelmasta on se, että en ole varma, mikä on paras kokonaisratkaisu - vain käytännön tiedehenkilöille ei järjestetä kokouksia, ja olen ainoa laskennallinen henkilö, joten tunsin itseni hieman hankalaksi ryhmän pyytäminen jakamaan viikoittaiset kokoukset kahteen osaan sen perusteella, välitänkö aihe aiheesta - se säästää aikaa minulle, mutta saattaa olla liikaa vaivaa kaikille muille.
@weronika Siinä tapauksessa suosittelen edelleen esittelemään aihetta esimiehesi kanssa. Heillä saattaa olla parempia ideoita kuin minun puukot pimeässä :)
Hmm, totta ... Pelkään vain, että se saattaa tulla liian vaativaksi, jos pyydän pohjimmiltaan koko tiimiä muuttamaan kokousrakennetta minun tähteni.
@weronika Vaikuttaa siltä, ​​että tapa, jolla kokoukset on järjestetty, ei välttämättä ole paras * kenellekään *, ei vain sinulle. Mielestäni jokaisella kokouksella tulisi olla ainakin jonkinlainen ennalta määrätty asialista. Joten saatat pystyä pyörittämään sen ehdotuksena koko joukkueelle, ei vain omalle kyllästyneeksi (tai tuottamattomaksi).
Tai kun puhut esimiehellesi, ole rehellinen ja sanot, että aikasi voidaan käyttää paremmin mihin tahansa tehtävään sen sijaan, että osallistuisit kokoukseen. Jos teet tämän kohteliaasti ja objektiivisesti, olen varma, että olet kunnossa. Et koskaan tiedä, että esimiehesi saattaa edes olla samaa mieltä siitä, että kokoukset eivät ole yhtä tehokkaita kuin heidän on oltava.
#2
+15
Morons
2012-04-11 05:20:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

** Ole rehellinen ja rehellinen ja kysy:

Tarvitsenko minua vielä täällä?

**

Sitten uudestaan -tiet tieto kohteista, jotka on annettu sinulle kokouksen aikana, ennen lähtöä.

Minulla on raportti valmiina päivän loppuun mennessä

Tämä on tietysti oletus, että TIETÄ sinua ei tarvita, ja kaikki muut ovat samaa mieltä. (IE esimiehesi ei pyytänyt sinua istumaan sisään ja tekemään muistiinpanoja)

Olisin varovainen tekemällä tämän kaikkien edessä kokouksessa. Se voi tulla irti tai epäkunnioittavaksi.
@AbbyT.Miller Sinun on käytettävä arvostelukykyäsi, et tietenkään voi tehdä tätä aloituskokouksessa tai kokouksessa 25 henkilön kanssa huoneessa. Mutta pieni kokous, johon vietit viimeisen minuutin. nopeaan kysymykseen, voit ehdottomasti,
Ehdottomasti. Se voi toimia, jos käytät hienovaraisuutta ja järkeä.
Käytän fraaseja "En ole varma, annan / tuon lisäarvoa täällä". Tämä korostaa, että jatkuvasta läsnäolostasi ei ole hyötyä kenellekään muulle, kuin siitä, että heistä ei ole mitään hyötyä sinulle; jälkimmäinen on sellainen vaikutelma, jota voit yrittää välttää.
Teen tämän koko ajan. "Tarvitsetko jotain muuta, mihin tarvitset minua? Koska minun on todella palattava takaisin ...". Voit myös sanoa: "Voimmeko käsitellä x: n ensin, koska minulla on määräaika ja minun on palattava pian?"
#3
+6
Adriano Carneiro
2012-04-11 05:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon, että sinusta tuntuu, ettei siellä ole mitään hyötyä, ehdotan:

Yritä istua pomosi vieressä. Kun kokous saavuttaa kaikkein turhimman, käänny hiljaa pomosi puoleen ja sano "hei, minun on toimitettava X tänään, pääsen siihen, mutta tarvitsen aikaa. Luuletko voivani hiipiä ulos saadakseni tämän tehdä?". Pomo ei sano ei, jos teet sen täydelliseen aikaan.

Kokouksen turhuudesta riippuen hän todennäköisesti haluaa mennä kanssasi.

Nyt, jos pomo kutsui kokouksen, sinulla ei ole onnea. Osallistu ja yritä olla nukahtamatta.

Kyllä, pomoni kutsuu kokoukset, ne ovat tiimini viikoittaiset yleiskokoukset. Mutta se saattaa silti toimia - hän voi olla melko joustava asioissa, ja hän tajuaa, että jotkut aiheet eivät ole merkityksellisiä minulle.
#4
+3
Kris Harper
2012-04-11 05:03:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä kaikki riippuu siitä, kuka on kokouksessa ja kuinka helposti he voivat loukata.

Sanoisin, että parempi ratkaisu olisi puhua kokouksen järjestäjille. Pyydä heitä harkitsemaan esityslistan käyttöä ja ottamaan huomioon, että

  • Se tekee todennäköisesti jokaisesta tuottavamman tietäen, mitä on käsiteltävä etuajassa

  • Sinulla on historia siitä, mitä katettiin myöhempää tarvetta varten.

Samalla voit pyytää heitä järjestämään kokoukset niin, että teet oman osasi ja anna muiden tehdä omat. Jos sinulla on asialista, jossa ei selkeästi mainita mitään sinulle merkityksellistä, ei tunnu töykeältä astua pois siinä vaiheessa.

#5
+3
David Navarre
2012-08-03 18:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina vihannut tätä tapaamistyyliä. Jos rakennetta ei ole lainkaan, joku kaapaa sen aina keskustellakseen jotain, joka palvelee heidän omaa tarkoitustaan ​​(yleensä keskustelu siitä, kuinka tärkeitä he ovat). Ainakin "kukin raportoi" -tyyppisessä kokouksessa voit kertoa, kuinka pitkälle olet prosessissa, vaikka aina joku, jonka panos on vähäinen, käyttää silti "aikaa" keskustellakseen tehtävistään perusteellisesti jatkaakseen työllistymistään. .

Joten keskustelisin kokouksista pomosi kanssa ja ehdotan, että ihmiset lähettävät aiheita sen sijaan, että odottavat, kunnes kokous sattuu päättämään, mistä puhua. Helpoin tapa tehdä se olisi yksinkertaisesti saada kaikki kirjoittamaan aiheensa otsikko valkoiselle taululle huoneeseen saapuessaan, mutta olisi parempi, jos joku nimetään hoitamaan esityslistaa ja pyytämään kaikkia esittämään ideat etukäteen. Yksi tämän tärkeimmistä eduista on, että jos se tiedetään etukäteen, niin jokainen voi kerätä ajatuksiaan omasta aiheesta ja valmistautua keskustelemaan kaikkien muiden aiheista.

Jos kukaan ei hyväksy sitä, suosittelen satunnaisten käyttöä puhelut tai tekstiviestit, joiden avulla voit poistua kokouksesta, tai sinun täytyy juosta työpöydällesi "käynnistämään prosessorin intensiivinen laskenta uudelleen". Tai ajoita ristiriitaisia ​​hammaslääkäreiden tapaamisia ....

#6
+2
HLGEM
2012-08-03 03:22:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska näytät olevan eri erikoisalalla kuin muut joukkueessasi, ehdotan tätä. Pyydä esimiehesi käsittelemään aiheita, joista sinun on ensin tiedettävä, ja anteeksi, kun ne on tehty. Asiantuntijana olen tehnyt tämän aiemmin ja se toimi hyvin. Tietysti sinulla on oltava kohtuullinen pomo, joka haluaa mieluummin sinun työskentelevän kuin istua kokouksessa keskustelemaan asioista, joista sinulla ei ole asiantuntemusta tai tietoa. Usein on parasta aloittaa näin tekemällä, kun määräaika lähestyy ja antaa sinulle hyvän tekosyyn miksi kysyt. On erityisen hyvä, jos pystyt tekemään sen niin, että olet kahden tai kolmen viikon päässä diilistä, ja meidän on näin tehtävä useita kertoja peräkkäin. Kun he ovat tottuneet ajatukseen, on helpompaa tehdä siitä pysyvä asia.

Olen paennut tällä tavoin monta tuntia kestäviä asiakastapaamisia! Se ei toimi tavallisessa tiimikokouksessa, mutta voi joissakin muissa kokouksissa.
#7
  0
a3nm
2017-04-26 12:23:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et pysty fyysisesti poistumaan kokouksesta, mutta ihmisten on hyväksyttävää, että kannettavat tietokoneet ovat ulkona, yksi yksinkertainen vaihtoehto voi olla vain käyttää kannettavaa tietokonetta vastaamaan sähköposteihin tai työskennellä sinulle tärkeiden asioiden parissa. kokouksen aikana. Se ei tosin ole kovin hyvä vaihtoehto, koska se ei ole paras tapa keskittyä, se voidaan pitää töykeänä, ja saatat olla parempi jättää kokous todelliseksi; mutta joissakin olosuhteissa lähdön pyytäminen (tai vain lähtö suoraan) voi olla häiritsevää, kun taas pelkästään jonkin muun tekeminen ei välttämättä häiritse ketään. Toinen kannettavan tietokoneen etu on, että voit "herätä" ja tarkistaa silloin tällöin, onko keskustelu siirtynyt johonkin sinulle sopivaan esityslistaan.

#8
-1
bretterer
2012-04-11 05:02:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin vain, että pysyt kokouksessa. Et ehkä tiedä, miksi sinua pyydettiin olemaan siellä ensin. Loppujen lopuksi useimmat kokoukset vievät vain tunnin.

Jos sinusta tuntuu, että sinun ei tarvitse olla kokouksessa, ja olet hyvällä paikalla työpaikassasi ja yrityksessäsi, voit aina selittää kokoukselle järjestäjä tai henkilö, joka pyysi sinua olemaan siellä, ettei se välttämättä ole paras aikasi käyttö. Jos olet jo kokouksessa, ennen kuin ymmärrät tämän, voit aina odottaa kokouksen hyvää taukopistettä ja anteeksi itsellesi ja vain todeta, että kokous ei ole paras aikasi käyttö.

"... useimmat kokoukset vievät vain tunnin." Etkö työskentele tutkijoiden kanssa?
Kaikkien toimialojen hyödyttömimmissä kokouksissa ei usein ole aikataulua.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...