Kysymys:
Kuinka tärkeä ansioluettelon keskiarvo ansioluettelossa on?
chrisjlee
2012-04-11 04:53:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Myönnän, etten ollut yliopiston paras opiskelija. Vuosini yliopistossa kului työssäni.

Kuinka tärkeää on sisällyttää ansioluetteloni keskiarvo ansioluetteloon? Lisäksi missä vaiheessa minun pitäisi lopettaa sen sisällyttäminen? Olen noin 5/6 vuotta eronnut yliopistosta ja työskennellyt kentällä laajasti.

Yhdysvaltojen keskusta, ainakin terminologiassa. Ei välttämättä ongelma, vain osoittamalla se.
Aiheeseen liittyvä metakeskustelu: http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/35/do-we-have-a-quality-control-issue
Katson, että jatkuu paljon. Välitän vastikään valmistuneiden GPA: sta. Minulla ei ole tiukkaa katkaisua, mutta alemmalla GPA-ehdokkaalla on oltava muita positiivisia korvauksia voidakseen voittaa korkean GPA-ehdokkaan. Kun teknisellä henkilöllä on ollut todellinen työ vuoden tai kahden vuoden ajan, lopetan hoidon. (ei lähetetty vastauksena, koska tämä kommentti kopioi muita vastauksia ja on vain anekdootti.)
Haluan mieluummin palkata jonkun, joka voisi saada laskeutumisarvosanat työskennellessään työpaikkaa, kuin jonkun, jolla on hyvät arvosanat ja joiden on opiskeltava 24/7 oppiaksesi perustiedot. Työmaailmassa sinulla ei ole niin paljon aikaa.
@JeffO-And Kuinka erottaa ero, kun työpöydälläsi on 200 ansioluetteloa ja sinun on rajattava se vain muutamaan? Pidän parempana mahdollisuutena palkata joku, joka on osoittanut kykenevänsä tekemään hienoja asioita, eikä joku, joka on osoittanut olevansa vain kunnollinen. Mutta se riippuu myös asemasta, johon ehdokas palkataan.
Mille teollisuudelle tämä on tarkoitettu? En ole koskaan sisällyttänyt GPA: ta ohjelmistokehitystehtävien jatkamiseen, ja minua on pyydetty sitä vain kerran kymmenistä yrityksistä, joiden kanssa haastattelin vuosien varrella.
@Salty-GPA on tärkeä, kun se on lähinnä tärkein myyntisi ominaisuus. Tyypillinen useimmille uusille korkeakouluopinnoille. Jos sinulla oli todella hyvä GPA, sinun pitäisi sisällyttää se. Se pitää sinut "mahdollisuuksien kasassa" jatkaa. Jos GPA ei ollut hyvä, sinun ei pitäisi varmasti sisällyttää sitä. Jos se on niin, niin mielestäni sinun pitäisi jättää se myös pois, mutta luulen, että se on kiistanalainen. Jos olet uusi tutkinto ja hyvät harjoittelukokemukset, GPA on vähemmän tärkeä.
Yhdeksän vastused:
#1
+49
JohnFx
2012-04-11 05:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vuokrauspäällikkönä ehdotan, että GPA: ta ei oteta mukaan, ellei se ole poikkeuksellista tai työnantaja sitä nimenomaisesti pyytää.

Mitä merkitystä sillä on: Jos luen ansioluetteloa, jolla ei ole työkokemusta, minun on melkein kaikki jatkettava. Silti en sisällytä sitä, ellei se auta sinua myymään. Monet johtajat eivät kysy, etkä halua antaa vapaaehtoista tietoa, joka vahingoittaa tapaustasi. Koskaan kerran en ole katsonut ansioluetteloa, jossa GPA jätettiin pois ja suljettiin pois sen takia. Itse asiassa 90% lukemistani ansioluetteloista ei sisällä niitä.

Se, mitä teit yliopistossa, on paljon vähemmän tärkeä kuin se, mitä teit samanlaisessa todellisessa työssä kuin minkä palkkan.
+1 sen jättämisestä, ellei sitä pyydetä (varsinkin jos olet ollut koulun ulkopuolella yli 2-3 vuotta tai sinulla on todellista työkokemusta). * DO * listaa asioita, kuten Phi Beta Kappa ja muut kunniaseurat, jos tilaa on.
Ja jos tiedät, että GPA-arvosi on tähti, voit myös laittaa sen.
Jos sinulla ei ole työkokemusta jatkaaksesi, eikö luokkiesi ja niiden opetteleminen olisi parempi vaihtoehto jatkaa? Tai jos mahdollista, mikä tahansa sertifikaatti sinulla voi olla erilaisista taidoista?
#2
+22
jcmeloni
2012-04-11 05:30:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun opetin alaikäisille, kuinka heidän ansioluettelonsa luotiin, vietimme koko luokan jakson puhumalla GPA: n sisällyttämisestä ansioluetteloon ja milloin ja miksi se saattaa olla tarpeen. Lyhyesti sanottuna kaikki opiskelijat tunnistivat, että juniorina tai vanhempana (3. tai 4. vuosi) valmistautuen kesäharjoittelulle ja ensimmäisille työpaikoille koulun ulkopuolella, että joskus heidän GPA-palkintonsa oli kaikki, mikä erottaisi heidät ikäisistä. Joissakin tapauksissa tämä GPA erottaisi ihmiset ... huonosti ... joten joitain ehdotuksia tämän huonon yleisen GPA: n lieventämiseksi sisälsi:

  • GPA: n näyttäminen pääalalla - erityisen hyödyllinen kansainvälisille opiskelijoille, jotka muodostivat suurimman osan luokkistani), joilla oli monikielisiä oppijoita ja joilla oli taipumus toimia huonommin lukemisessa ja kirjoittamisessa intensiivikursseissa kuin rahoituksen, MIS: n, tekniikan yms. kursseilla. li>
  • tiettyjen pääaineella suoritettujen kurssitöiden luettelointi - jotkut opiskelijat kertoivat suuresta menestyksestä, joka määritteli suoritettujen kurssien etenemisen ja syvyyden sijasta "3.1 / 4.0" ilman mitään viitteitä siitä, mikä B-keskiarvo oli > sisään .

Mutta keskustelun jälkeen sanoin, että heti kun he saavat ensimmäisen työpaikan, ota se pois ansioluettelosta. Kun sinulla on yksi työpaikka, mikä tahansa työ alalla, jolla olet koulutettu tai aiot tehdä urapolun (ainakin lähitulevaisuudessa), saat mitä kyseisessä työssä saat olet seuraavan oven ovessa - et GPA.

Ota tilanteessasi heti pois äläkä koskaan ajattele sitä uudestaan.

#3
+6
Renan
2012-04-11 05:01:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olet työskennellyt alalla laajasti, uskon, että GPA: n asettamista ei tarvita lainkaan: loppujen lopuksi olet jo osoittanut taitosi - vaikka et olisikaan ollut paras opiskelija.

Useimmat työnantajat tietävät, että hyvät arvosanat eivät tarkoita todellista kokemusta (ja voivat itse asiassa tarkoittaa toisinaan päinvastoin).

#4
+6
Scott C Wilson
2012-04-11 05:08:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vähemmän tärkeätä urakokemuksesi kasvaessa. Ja vaikka olisit uusi lyhyen ansioluettelon kanssa, jos et ollut supertähtiopiskelija, puhu siitä, mitä muuta teit koulun aikana - työskennellytkö osa-aikaisesti, arvosanatyöntekijöitä, ohjaaja, urheilitko jne.

#5
+4
Tangurena
2012-04-11 21:25:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

GPA on yleensä sellainen, joka sisällytetään vain yhden tai kahden ensimmäisen koulun ulkopuolella olevan työpaikan ansioluetteloon ja vain, jos se on erittäin hyvä.

On väitöskirja, jonka mielestäni voi olla merkitystä: Palkkaaminen ja eriarvoisuus ammattitaitoisissa eliittipalveluyrityksissä (kirjoittanut Lauren Rivera). Yliopistokirjastosi pitäisi pystyä hankkimaan kopio. Luulen, että se on yksi harvoista sosiologisista tutkimuksista, joka mittaa sitä, mitä rekrytoijat (tuossa yritysryhmässä) todella etsivät - verrattuna siihen, mitä he sanovat etsivänsä. Yleensä "eliitti" palveluyritysten kumppanit ja henkilökunta pitävät korkeaa GPA: ta välitystoimena "kuinka huolellinen" olet. Joku, jolla on 4.0, nähdään "erittäin huolelliseksi", kun taas joku, jolla on 2,5, saattaa olla älykäs, saattaa saada työn valmiiksi, mutta hänen katsotaan "huolimattomaksi".

Mitä järkeä on kuitenkin olla "huolellinen". Se kääntyy monissa tilanteissa todellakin persoonallisuushäiriöiksi ja saattaa hyvin haitata ihmisen normaalia suoritusta työssä.
#6
+2
Thomas Owens
2012-04-11 17:35:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opiskelijana olin erittäin epäröinnyt koskaan laittaa GPA: ta ansioluettelooni, vaikka kumulatiivinen yleinen GPA oli aina yli 3,0 ja tutkimusalani GPA oli tyypillisesti pari kymmenesosaa korkeampi kuin että. Jos sinulla ei kuitenkaan ole työkokemusta opintoalueellasi, sinulla ei ehkä ole mitään muuta, mikä saa sinut erottumaan muista ikäisistä, varsinkin kun jokaisella on sama kesätyö ja samat luokkaprojektit ansioluettelossaan.

Kun sinulla on merkityksellistä työkokemusta tai henkilökohtaisia ​​projekteja, sinun ei tarvitse enää sisällyttää sitä ansioluettelosi. Nämä kokemukset erottavat sinut muista samaan työpaikkaan hakevista ihmisistä. En ole varma, kuinka paljon asiaankuuluvia kokemuksia riitti GPA: n poistamiseen - se kuulostaa henkilökohtaiselta päätökseltä. Sanoit kuitenkin, että sinulla on 5-6 vuoden kokemus, ja mielestäni on turvallista sanoa, että riittää.

#7
+1
anonymous
2012-04-11 20:22:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäiselle työpaikallesi voi olla varsin tärkeää, jos haluat saada työpaikan korkean profiilin yrityksen kanssa, mutta sitten he aikovat myös tarkastella harjoittelijoita, jotka ovat työskennelleet heille aiemmin, joten GPA ei välttämättä ole yhtä hyvä merkittävä tekijä, kuten luulisi.

Kun sinulla on yrityksiä, jotka voit luetella ansioluettelossasi, se alkaa tarkoittaa vielä vähemmän, ja sinun pitäisi luultavasti pudottaa se ansioluettelostasi, kun lisäät ensimmäisen "todellisen" työn, koska sen perusteella sinua arvioidaan eteenpäin. Todennäköisesti ainoa GPA-sopimukseen liittyvä poikkeus on, että jätän kaikki ansioluetteloon saadut latinankieliset kunnianosoitukset, koska sillä on taipumus puhua enemmän kuin vain raaka numero.

#8
-1
Dipan Mehta
2012-04-11 18:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdokkaana pitäisin aina GradePoint / UniversityScore-ansioluettelon. Et koskaan tiedä, mikä on rekrytoijan mielessä. En sulje pois sitä mahdollisuutta, että jotkut rekrytoijat pitävät sitä tärkeänä.

Rekrytoijana en kuitenkaan välitä paljoakaan. On aikoja, jolloin ihmiset eivät loista aivan yliopistojärjestelmässä, mutta pärjäävät poikkeuksellisen hyvin reaalimaailman ongelmien käytännön näkymissä. Joten yleensä arvosanasta tulee vähiten kriteerejä ja työkokemuksella on merkitystä.

Kun kuitenkin olet tuoreempi, muita toimenpiteitä (työkokemuksia) ei todennäköisesti ole käytettävissä. Joten arvosanasta tulee ensisijainen (ellei perimmäinen) kriteeri. Joten se on tärkeintä.

#9
-1
xji
2015-03-19 16:12:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voi vain lisätä 50 senttiäni, etenkin nykyisille yliopiston opiskelijoille.

Itse asiassa monilla rekrytoijilla voi nykyään olla GPA-raja. Erityisesti suuryrityksille. Jos jätät sen pois, he saattavat epäillä, että piilotit jotain tai et täytä kriteereitä. Jos hakijoita on tonnia, HR voi hyvinkin vain hylätä ansioluettelosi. Katso tämä säie http://www.reddit.com/r/engineering/comments/2cnzdh/what_is_a_good_criteria_for_choosing_to_include/.

tämä viesti on melko vaikea lukea (tekstiseinä). Haluatko [muokata] sen parantamista?
Miksi niin monta alasäänestystä sen lisäksi, että se oli alun perin huonosti muotoiltu? Onko tämä vastaus todella "heikkolaatuinen" ja hyödytön? Uskon Reddit-viittaukseen, johon viittasin, henkilö puhui todellisesta tapauksesta sen sijaan, että vain vetää sen tyhjästä.
Reddit ei ole aivan paras lähde - kuka tahansa voi lähettää sinne mitä tahansa.
@MSalters Reddit on jo mahdollisesti korkealaatuisin foorumi siellä. Lisäksi tämä viesti sai kymmeniä myönteisiä ääniä. No, jos sanot, että se ei voi silti tarkoittaa mitään, niin en voi auttaa siinä. Lähetän vain joitain tietoja, jotka mielestäni voivat olla hyödyllisiä.
On totta, että kuka tahansa voi lähettää mitään siellä. Mutta yleensä postaukset, joissa on paljon ääniä, eivät todennäköisesti ole aivan hölynpölyä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...