Kysymys:
Kuinka suhtaudut teknisen tiedon jakamiseen esimiehillesi?
RSid
2012-04-11 21:10:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työpaikastani vastaavat henkilöt eivät oikein ymmärrä, mihin tietokoneet pystyvät, he eivät luota niihin ja heillä on yleensä paljon vaikeuksia käyttää tekniikkaa. Tämä on ongelma, koska työmme vaatii nyt valtavien tietokantojen käsittelyä, ja tietojen tallennus ja hallinta on yksi suurimmista yrityksemme ongelmista.

Heidän sekaannuksensa vuoksi heillä on taipumus tehdä tietämättömiä päätöksiä jotka aiheuttavat suuria päänsärkyä kaikille, tai he eivät yksinkertaisesti pysty käyttämään järjestelmää tehokkaasti. He eivät ole erityisen vastaanottavia koulutuksen ajatukselle, koska he ovat hyvin kiireisiä, ja epäviralliset selitykset järjestelmiemme toiminnasta eivät näytä olevan kiinni.

Onko vinkkejä teknisten perusteiden jakamiseen esimiehillesi loukkaavalla (mutta toivottavasti tehokkaalla) tavalla?

Viisi vastused:
#1
+9
HLGEM
2012-04-12 00:03:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otan yhden pisteen kysymyksestäsi ja osoitteeseesi:

Tämä on ongelma, koska työmme vaatii nyt meitä käsittelemään valtavia tietokantoja, ja tietojen varastointi ja hallinta on yksi suurimmista yrityksemme ongelmista.

Mitä sinun on tehtävä ongelman ja muiden vastaavien ongelmien ratkaisemiseksi, on oppia kommunikoimaan liike-elämässä puhumaan, ei teknisesti puhumaan pomollesi. He tekevät huonoja päätöksiä, koska heillä ei ole oikeita tietoja tai he ymmärtävät heillä olevia tietoja. Mutta he ymmärtävät kustannus-hyötyanalyysin ja taloudellisen keskustelun.

Valitse ensin db-ongelma, joka on ratkaistava. Keksi sitten useita tekijöitä, joita on käytettävä ratkaisun arviointiin. Niiden tulisi sisältää esimerkiksi alkukustannukset, ylläpitokustannukset, turvallisuus, asennusaika (tai projektin loppuun saattaminen), asiakastyytyväisyys jne. Jotkut on kvantifioitava helposti ja toiset voivat ja pitäisi olla subjektiivisempia. Seuraavaksi (ja tämä on harhainen osa), pyydä johtajia tilaamaan nämä tärkeät tekijät todellisella luvulla 1-5. Nyt otat sen ja luot matriisin, jolla on useita mahdollisuuksia, mukaan lukien se, jota etsit. Arvioi kukin mahdollisuus välillä 1-5 jokaiselle tekijälle. Kerro jokainen luokitus tärkeyskertoimella ja lisää kunkin mahdollisuuden arvot. Jos olet tehnyt tämän oikein, paras ratkaisu ilmestyy saamalla korkeimmat pisteet ja todennäköisesti se on sinun. Johtajat rakastavat tätä, koska se antaa heille mahdollisuuden osoittaa jotain "tavoite" sanoa, että he tekivät oikean päätöksen. Tulet rakastamaan sitä, koska voit käyttää sitä osoittaaksesi ratkaisusi paremmaksi niiden asioiden mukaan, joista he ovat sopineet. Ja sinun ei tarvitse selittää, miksi fgh on teknisesti parempi kuin ghi , koska olet selittänyt miksi liiketoiminnan kannalta.

+1 - Jokaisen teknisen haasteen takana on yritystekijä. Ymmärrä nämä ja keskustele niistä älykkäästi, ja voit usein löytää tapoja saada tekniset ongelmat poistumaan (joko vaihtoehtoinen tapa käsitellä yritysajuria tai tukea yrityksen teknisen infrastruktuurin rakentamiseen)
#2
+4
FrustratedWithFormsDesigner
2012-04-11 21:43:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koulutus olisi paras vaihtoehto, mutta jos se ei onnistu, onko mahdollista perustaa jonkinlainen "Tech tip of the week" -sähköposti, jossa kerran viikossa lähetetään sinulle hyvin kirjoitettu vinkki / opetusohjelma joillekin tietyt käyttämäsi järjestelmät? Sinun on varmistettava, että vinkit ovat asiaankuuluvia, positiivisia ja korostavat niiden noudattamisen etuja. Tiedän täällä, että he tekivät niin, kun he siirtyivät Outlookiin, takaisin aina, kun se oli, ja jopa minä opin joitain siistejä temppuja, joista en ollut koskaan ennen kuullut.

Pidän todella teknisen kärjen ideasta, ja aion kokeilla sitä. Kiitos!
Meillä on viikon tekninen vinkki. Se jätetään yleensä huomiotta.
#3
+4
user38
2012-04-12 01:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen istunut tässä istuimessa useita kertoja.

Sekaannuksensa vuoksi heillä on tapana tehdä tietämättömiä päätöksiä, jotka aiheuttavat kaikille suuria päänsärkyä, tai he yksinkertaisesti eivät käytä järjestelmää tehokkaasti.

Ongelma on melko yksinkertainen:

heillä on tapana tehdä tietämättömiä päätöksiä

Ensinnäkin Oletan, että näin on. Sinun on käsiteltävä tätä erittäin huolellisesti - olettaen, että joku on epäpätevä, kun hän on vain kiireinen, se ei houkuttele sinua millään tavalla.

Oletetaan, että heillä ei ole tietoa - yksinkertaisesti todettu ongelma on, että heille on ilmoitettava asiasta. Tämä tarkoittaa jotenkin liittämistä itsellesi heidän tekemässään päätöksentekoprosessissa ja kuuntelemista, mitä he haluavat saavuttaa.

Sitten, ja tämä on ratkaisevan tärkeää - aseta kaikki vaihtoehdot esittämällä mahdollisimman yksinkertaisesti kaikki tekniset käsitteet, jotka Tarvitset heidän tietää ja vastata kaikkiin kysymyksiin, anna heidän sitten päättää. He ovat silti tehneet päätöksen - he ovat edelleen vastuussa - mutta olet aseistanut heidät tiedoilla, joita he tarvitsevat oikean päätöksen tekemiseksi.

Tässä vaiheessa minun pitäisi sanoa mitä me yritän uudelleen ohjata heitä, mutta yksi asia, jonka olen ottanut pois tekemällä melkein koko työelämäni, on se, että joskus esittäessään vaihtoehtoja johtaja valitsee vaihtoehdon liiketoiminnallisista syistä , kuten nopeus, kustannukset jne. IT-ihmisinä, etenkin ohjelmoijina, meillä on taipumus olla määrittelemässä tapojamme "teknisesti parhaimmaksi", kun taas johtaja saattaa nähdä asiat liiketoiminnassa / strategisessa näkökulmassa. Älä hämää heitä tässä; se on syy siihen, että olemme edelleen työssä.

Nyt - kuinka lisätä itsesi päätöksentekoprosessiin? No:

... koska he ovat hyvin kiireisiä

Bingo. Tarjoa säästää aikaa. Etsi esimerkki teknisestä ratkaisusta, joka ei mielestäsi ole paras, ja vertaa sitä toimivaan ratkaisuun selittämällä, miten se säästää aikaa tai rahaa (tai molempia) kaikkialla. Sitten, ja tämä on hankalaa - joko yritä tarjota päätösten tarkastelua, tai jos johtaja ei anna irti, voit yrittää ottaa itsesi mukaan keskusteluun, kunnes läsnäolotiheytesi päätyi oletuksena sinuun.

Kuten sanon, tärkeä näkökohta tässä, houkuttelevana, ei ole olettaa ja tehdä päätöksiä. Tulkitse vaatimukset ja esitä vaihtoehdot. Ajattele "tekninen yhteyshenkilö". Ota myös huomioon, että joskus joissakin yrityskulttuureissa ajatusta saada neuvoja nuoremmalta henkilökunnalta ei todellakaan ole olemassa, etkä ehkä pysty vaikuttamaan tarvitsemasi vaikutuksiin.

#4
  0
acolyte
2012-07-04 11:54:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että se voi olla yhtä helppoa kuin työntää päätä heidän toimistoonsa, pyytää heitä tulemaan työpöydällesi, jotta voit selventää jotain, ja sitten osoittaa, mitä haluat heidän tietävän, ja lopuksi kysymällä, onko se oikein / tehokkain tapa suorittaa mainittu tehtävä. Kerro heille, että sinusta tuntuu, että voisi olla parempi tapa, mutta et ole varma, ja olet varma, että he pystyvät vastaamaan siihen. Osa hyvästä opettajasta EI OLE kykenevä opettamaan, se pystyy estämään ihmisiä ymmärtämästä, että heitä opetetaan.

#5
  0
Deek
2012-07-05 18:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä on vaikea arvioida tietämättä, kuinka paljon he tietävät IT: stä ja mikä komentorivi on.

Jos aluksella on CTO-tyyppinen henkilö - tai ainakin joku, jolla on korva pomo - silloin mies / nainen on rajapinta johdon ja tekniikan välillä. Hänellä on vastuu kääntää ammattikieltä heille ymmärrettäväksi, saada heidät näkemään eri IT-järjestelmien liiketoimintatapa ja heidän apunsa siirtymän hallinnassa.

Mutta minusta tuntuu, että tällä yrityksellä on paljon muita ongelmia.

Ja jos olisin sinä, aloin etsiä toista työpaikkaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...