Kysymys:
Hakeminen työhön ilman asiaankuuluvaa kokemusta. Mitä sanoa jatkoa?
Sandra K
2019-06-26 19:10:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten rakennan ansioluetteloa kaverille, joka on tietojenkäsittelytieteen opiskelija ja etsii aloittavaa työtä teollisuudelle. Ongelmana on, että hänellä ei ollut koskaan aiemmin ollut asiaankuuluvia työpaikkoja. Hänen työpaikkansa ovat:

 • kassan huoltoasemalla
 • vartija

Tiedän joissakin tapauksissa, kun merkityksetön kokemus kannattaa Mainitsen, että minun pitäisi lisätä kaksi osaa ansioluetteloon, Relevant Experience ja Irrelevant Experience. Mutta tässä tapauksessa:

 • Pitäisikö minun sisällyttää yksi osa mutta lisätä merkityksettömiä työpaikkoja?
 • Pitäisikö minun sisällyttää sekä asiaankuuluvat että asiaankuulumattomat osiot ja lisätä kouluprojektit osuviin? li>
 • Muu?

Kiitos!

Kaivaa vain "Asiaankuuluvat" ja varmista, että selität, mitä hyödyllisiä taitoja ystäväsi on saanut rooleistaan, sillä useimmat taidot ovat siirrettävissä, vaikka ne eivät olisikaan suoraan merkityksellisiä aloja.Jos hän on suoraan koulun ulkopuolella, voit ehdottomasti lisätä kaikki projektit, jotka ovat saattaneet auttaa.
Mahdollinen kaksoiskappale [Kuinka opiskelijana ohjelmointikielen tuntemus tulisi kuvata ansioluettelossa / ansioluettelossa] (https://workplace.stackexchange.com/questions/1209/as-a-student-how-should-programming-language-tuttuus-kuvaile-on-a-cv-r)
Ei listattavia henkilökohtaisia github-projekteja, lahjoituksia avoimeen lähdekoodiin jne.?
Merkitse "Relevant Experience" -kohdan sijaan "Project Experience" ja listaa yksityiskohtaisesti hänen kouluprojektinsa ja tulokset.Tämä oli vakio haettaessa harjoittelupaikkoja yliopistooni.Ehdotan, että jätät silti työkokemuksen;se osoittaa, että hän on tuottava ja pystyy pitämään työtä.
@ivanivan Ei, ei mitään.
Mitä "kassa" ja "vartija" sanovat ihmisestä?Hän osaa työskennellä!Hän ilmestyy ajoissa.Häneen luotettiin käsittelemään työnantajansa rahaa.Jos nämä työpaikat auttavat hänen yliopistomaksujensa maksamisessa, ne osoittavat sitkeyttä ja omavaraisuutta, molemmat arvokkaita ominaisuuksia työnantajalle.Tarina, joka kannattaa kertoa jatkoa,
Kuusi vastused:
Thomas Owens
2019-06-26 19:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi sisällytät kaksi osaa kokemuksesta? Lisää vain yksi ja kutsu sitä "kokemukseksi". Jos haet lähtötason tehtävää, oletetaan, että sinulla ei ehkä ole paljon kokemusta kentällä, johon haet - siksi se on lähtötason työ. Mikä tahansa työkokemus voi kuitenkin osoittaa kykynne toimia ammatillisessa ympäristössä. Ajan myötä voit päättää pudottaa joitain vähemmän merkityksellisiä kokemuksia ansioluettelostasi, kun hankit osuvampia kokemuksia.

Keith
2019-06-26 19:20:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten kuka tahansa, joka muuttaa uraa, tämä on pätevä kysymys. On todellakin otettava huomioon useiden viime vuosien työsuhde, osoitettava työhistoria ja kyky pitää työtä. Mutta potentiaalinen työnantaja, joka haluaa palkata tietokoneohjelmoijan, ei välitä paljoakaan siitä, voiko mainittu työntekijä toimia erityisesti huoltoaseman kassana.

Listaa koulu, tutkinnot ja opintoalueet näkyvästi. Näytä tutkinnoissa / taidoissa kielet tai tekniikat, joita hän tuntee. Aseta työhistoria viimeiseksi. On hyvä luetella, että hänellä on ollut työtä, eikä istua sohvalla, mutta sillä ei ole väliä niin MITÄ työtä hänellä oli. Ehkä on luettelo joistakin pehmeistä taidoista, kuten käytetyistä johtajuusominaisuuksista, tai kaikesta, mikä on lähellä etsittävää työpaikkaa. Ehkä hän asensi tietokonelaitteita työpaikkaansa varten huoltoasemalla? Listaa se.
SuperSecretAndHiddenFromWork
2019-06-26 20:35:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta ei välttämättä ole väliä onko kokemus ammattimainen lähtötason töissä

Sinun tulisi kerätä kaikki hänen työkokemuksensa yhteen osaan ja sisällyttää sitten projektit että hän on työskennellyt sillä ovat merkityksellisiä roolissa, johon hän on menossa . Jotain hänen kirjoittamiensa pienten ohjelmien tapaan

Olin samanlaisessa asemassa juniorinsinööriroolini suhteen ja sisälsin osan Github-projektiini liittyvästä ansioluettelostani, esimerkiksi automaattisen kryptovaluuttakaupan botin - kirjoitettu Pythonissa

Twyxz
2019-06-26 19:27:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on sama kuin jos sinulla ei olisi aikaisempaa työtä.

Kaikki kokemukset, työkokemus, kokeilupäivät ja jopa harrastukset jne. ... Nämä asiat on jaoteltava ja selvitettävä, mitkä taidot ovat siirrettävissä , kirjoita ne muistiin ja kerro, kuinka ne ovat siirrettävissä ja merkityksellisiä tietojenkäsittelytieteen kentälle.

Ansioluettelo on rakennettava asiaankuuluvien henkilökohtaisten piirteiden / taitojen ympärille.

Esimerkiksi Tietojenkäsittelytieteen tutkinto. Tämä on tärkein asia, joka ystäväsi on suhteessa. Keskity projekteihin, tutkimukseen. Hanki ystäväsi tekemään joitain henkilökohtaisia ​​projekteja, vain jotain pientä osoittamaan hänen kykynsä. Keskustele tästä ansioluettelossa.

Dean Meehan
2019-06-26 20:21:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun hain ensimmäisiä ohjelmistoihin liittyviä työpaikkojani, joilla ei ollut juurikaan kokemusta, jäsensin ansioluetteloni seuraavasti:

 1. Profiili (sis. Taidot, joita arvostan itsessäni ja jotka liittyvät työhöni, lyhyt kuvaus tekniikoista, joita rakastan työn kannalta, ja kaikki, mihin mielestäni erikoistun ja voin puhua hieman enemmän.)

 2. Koulutus (sis. koska kaikki / suurin osa haetusta työstä kokemuksestani on koulutukseni kautta, kerro kaikki asiaankuuluvat moduulit ja projektit, antamalla moduulit ja heijastaa 2 erillistä alaosaa koulutuksessa.

 3. Saavutukset / Projektit (sis. olen kirjoittanut melko a muutama hakkerointi vaikka tutkintoni ja olen voittanut muutaman 1/2 / 3. sija, joten olen lisännyt ne tähän lyhyen kuvauksen tehdystä projektista ja käytetyistä tekniikoista.

 4. Työllisyyshistoria (sis. luettelon työllisyyshistoriani perustiedot siitä, mitä tein ro-tilassa ja lueteltu KAIKKI asiaankuuluva kokemus, joka liittyi IT-tietoihin. Luonut Excel-laskentataulukoita päivittäisten prosessien tai laskelmien, dokumentoitujen prosessien tai uusien työntekijöiden käyttöönoton yksinkertaistamiseksi.

 5. Tekniset taidot (ml. Kaikki ohjelmoinnit) & Käyttämäsi kielet, Verkkokokemus, Käyttöjärjestelmäkokemus, Suunnittelukokemus ja / tai käyttökokemuksesi. Tämä osio olisi ensisijaisesti avainsanoja, joiden avulla yritetään saada osumia automaattisissa järjestelmissä.

 6. Kiinnostuksen kohteet / viitteet (mukaan lukien harrastukset, klubit, tekemäsi asiat ja jätän viitteitä saataville pyynnöstä, koska jaat ansioluettelosi)

Kaksi avainkohtaa, jotka työnnän CV: tä luodessani, on sisällyttää avainsanat, jotka vastaavat hakemaasi työtä, ja sisällyttää siihen mahdollisimman paljon asiaankuuluvaa kokemusta. Työn pitämisellä on merkitystä, mutta älä mene liian yksityiskohtiin, jos haastattelija ei voi puhua sinulle siitä haastattelussa.

Francine DeGrood Taylor
2019-06-26 20:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut ovat maininneet, koulutuksen korostaminen kokemuksen sijasta on hyvä idea. Mutta taidot ovat se, mikä saa hänet haastatteluun.

Ala, johon ystäväsi yrittää päästä, on erittäin kilpailukykyinen. Hänen kilpailunsa ovat hänen kaltaistensa lisäksi ihmiset, jotka palaavat luokalta, tekevät kotitehtäviä ja pääsevät sitten tietokoneelle ja ohjelmalle "vapaa-ajallaan". Ihmiset, jotka tutkivat pinon ylivuotoa huvin vuoksi ja jotka tietotekniikkatuntiensa puolivälissä voisivat todennäköisesti kääntyä ympäri ja opettaa luokkaa.

Jos ystäväsi ei ole yksi näistä ihmisistä , hänellä on vaikea aika. Baari on korkea. Ja jos hän on yksi niistä, jotka unelmoivat koodissa, miksi hänellä ei ole asiaankuuluvaa kokemusta? Vaikka hänelle ei maksettaisikaan siitä, hän voi silti esitellä sen ansioluettelossaan. Ja jos hän ei ole tehnyt paljon itseopiskeluja ja kokeiluja pidemmälle kuin mitä hänen luokkatyössään vaaditaan, hänen on aloitettava. Ajat, jolloin voit käydä IT-työssä ilman hulluja taitoja ja odottaa oppivasi mitä sinun tarvitsee tietää työstä, ovat jo kauan kuluneita ja haudattu 20 vuotta.

Meillä on yrityksessä useita harjoittelijoita. Työskentelen. Et voi istua heidän kanssaan kovin kauan ilman, että sinulla on yksi keskeinen vaikutelma: nämä ovat ihmisiä, jotka ovat nälkäisiä ammatistaan. He lukevat, kokeilevat, ovat hyviä tekemisessään. He pysyvät mukana IT-trendissä, he pystyvät ainakin tunnistamaan useimmat siihen liittyvät tekniikat. Heillä on yleensä yksi tai kaksi painopistealuetta ja he tuntevat siihen liittyvät työkalut. On hyvin selvää, että he ohjelmoivat, vaikka he eivät saisikaan palkkaa tai luokitusta siitä

Tämän kasvon ystäväsi ja hänen ansioluettelonsa tulee näyttää mahdollisille työnantajille. Toki hän ei ole vielä onnistunut saamaan ketään maksamaan hänelle ohjelmoinnista, mutta sukeltako hän molemmilla jaloillaan kohdeympäristöönsä? Onko hän tekemässä ylimääräisiä luottoprojekteja? Etsikö hän mahdollisuuksia saada enemmän kokemusta?

Hänen ansioluettelonsa pitäisi osoittaa, että hän on. Lyhyt kuvaus hankkeista, jotka hän on tehnyt ja mitä tekniikoita hän pystyi työntämään vyönsä alle projektin seurauksena. Vapaaehtoistyö on hyvä tapa saada merkityksellistä kokemusta. Opiskellessani opiskelin ohjelmointityötä ja etsiviä projekteja. Olen vapaaehtoinen kirjoittamaan ohjelmia ja luomaan verkkosivuja muulle kuin tekniselle henkilöstölle ("Voisin kirjoittaa sinulle ohjelman, joka tekee sen tehokkaammin, puhutaanpa siitä, mitä asiaankuuluvia tehtäviä sinun on tehtävä ...") ("Lyön vetoa, että saisimme enemmän ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita klubistasi, jos sillä olisi kiva verkkosivu ... ")

Näiden asioiden tulisi näkyä ystäväsi" Relevant Experience "-osiossa. Relevant Experience on foorumi, joka tukee kaikkia tärkeitä osaamisosioita, mihin mahdolliset työnantajat perustavat valintansa. Ja kyllä, tiedän sen tosiaankin. Viime kerralla, kun etsin työnhakua (viime vuoden lopulla), yhden kysymyksen, jonka kysyin kaikilta haastattelijoiltani, oli "kaikista jatkoista, jotka olet todennäköisesti käynyt läpi, mikä oli ansioluettelossani, joka kiinnitti silmäsi?" Sain saman tuloksen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. He katsoivat minuun ikään kuin he eivät olisi varmoja siitä, miksi kysymys edes oli kysyttävä, ja sanoivat "Er, koska sinulla on etsimäsi taitopaketti".

Minulla on ollut myös rekrytoijia kerro minulle useita kertoja, että kaikki tietävät, että IT-ihmiset täyttävät ansioluettelon näyttääkseen olevansa taitoja, joita heillä ei ole, joten työnantajat tarkastelevat huolellisesti kokemusosastoa varmistaakseen, että se tukee etsimiäsi taitoja.

Se, että hän on opiskelija, ei ole tekosyy kokemuksen puuttumiselle. Niin kauan kuin hän pystyy osoittamaan, että hänellä on nälkä oppia, hän saattaa löytää jonkun, joka haluaa ottaa riskin lapsella, jolla ei ole työkokemusta. Mutta ilman jonkinlaista kokemusta hänestä tulee suuri haitta. Hänen ei tarvitse maksaa kokemuksesta, mutta sen on oltava siellä.

Satunnainen google "näyte jatka opiskelijaa" ilmestyy https://resumegenius.com/resume -samples / college-student-resume-example

Täällä on paljon kokemusta, mutta on melko selvää, että se ei ole palkattua työtä. Sillä ei ole merkitystä. Opiskelijoilta ei odoteta todellista työkokemusta, mutta IT-työnantajien on ymmärrettävä, että opiskelija tekee enemmän kuin vain luokkatyötä.

Istu ystäväsi kanssa ja aivoriihi jokaisen hänen ajattelemansa projektin parissa. jonka hän on tehnyt. Etsi sitten tapa hieroa se asiaankuuluvaan kokemusosioon. Jos hän aikoo vaatia taitoja, joita työnantajat tarvitsevat, hänen ansioluettelossaan on osoitettava kokemusosassaan, että hän on tosiasiallisesti käyttänyt taitoja, joita hän väittää olevansa. Oppitunnit ovat kaikki erittäin hyviä ja välttämättömiä perustuksia, mutta IT-maailmassa ne ovat vain vauvan askeleita. Vaikka hän hakee harjoittelua, teoreettisella tiedolla ei ole paljon arvoa mahdolliselle työnantajalle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...