Kysymys:
Olemme urakoitsijoita, joiden mielestä tärkein perm-kaveri ei ole kovin hyvä. Sanommeko mitään?
J Bramble
2016-03-30 15:01:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(En usko, että kyseessä on Mitä voin tehdä, jotta työtovereiden ponnistelupula näkyisi paremmin?, koska kysymys koskee vaivaa, kun taas tämä koskee kykyä.)

Olen urakoitsija (Iso-Britannia) mutta en konsultti . Nykyisessä työhöni kuuluu pysyvä kaveri, joka tekee saman roolin, joka on tosiasiallisesti päämies ja jolla on ylivoimaisesti eniten tuotetietoja jne.

Ongelmana on, että hän ei ole niin suuri ydinosaamisessamme kuin me uudelleen palveluksessa. On toinen urakoitsija, joka on hyvin samaa mieltä kanssani tässä asiassa (ja joka uskoakseni ei jatka sopimusta, jos sitä kysytään juuri tämän kaverin rajoitusten vuoksi). Perm-kaveri saa asioita aikaan, mutta ei aina parhaalla mahdollisella tavalla, ja hänen työnsä on usein muutettava tai korjattava, koska hän on hieman outo. Hän ei myöskään ole kovin hyvä sisäistämään palautetta; Olemme yrittäneet auttaa parantamaan hänen taitojaan, mutta hän näyttää melko hitaalta omaksumisessa.

Motivaatiomme ei ole saada pysyviä rooleja tai näyttää hyvältä tai varmistaa uusia sopimuksia; motivaatiomme on, että jokainen saa aikaan kunnollista työtä, jota ei tarvitse korjata ja joka voi noudattaa alan perusstandardeja.

Tämän perm-kaverin taidot eivät ole niin johdon näkyvissä, koska esimiehemme ei ole lähellä ydinosaamisemme ja hän ei tarkastele työtä (tai hänellä ei ole taitoja).

Pitäisikö meidän sanoa jotain johdolle siitä, että tämä kaveri ei todellakaan ole niin suuri?

Toisaalta tuntuu siltä, ​​että on vähän vastuutonta olla sanomatta jotain, kun otetaan huomioon, että tämä kaveri pienessä tiimissä on rajoittava tekijä lopputuotteen hyväksi.

Toisaalta olemme urakoitsijoita ja ehkä meidän pitäisi huolehtia omasta liiketoiminnastamme eikä heiluttaa venettä.

Lisätiedot: Toinen perm harkitsee lopettamista, koska tämän kaverin työn tasoa pidetään ilmeisesti hyväksyttävänä. Tämä ei ehkä ole myöskään ensimmäinen kerta. Toisin sanoen, tämä kaveri saattaa myötävaikuttaa pyöröoven oireyhtymään tässä paikassa. Eikö pomo haluaisi tietää, meneekö tällainen asia alas?

Se, että he toivat urakoitsijat samalla taitotasolla, voi olla osoitus, jonka he jo tietävät.
Ei ole mitään vikaa, jos urakoitsija nostaa esiin samanlaisen ongelman kuin esimiehensä. Keskity tuotteeseen, ei työntekijään, ja pidä se ammattimaisena.
Uskon, että urakoitsijoiden tuominen on enemmän tekemistä sen kanssa, että tällä osaamisalueella on vaikea löytää permejä, ja he haluavat ylimääräistä kapasiteettia hetkeksi, mutta eivät ehkä ikuisesti
Mahdollinen kaksoiskappale [Mitä voin tehdä, jotta työtovereiden vaivattomuus näkyy paremmin?] (Http://workplace.stackexchange.com/questions/23165/what-can-i-do-to-make-a-coworkers- vaivattomuus-näkyvämpi)
@gnat Olen eri mieltä, että tämä on kaksoiskappale. Työtoverin ja urakoitsijan tilanne on poliittisesti hyvin erilainen.
@gnat Kyse on myös kyvystä, ei vaivasta.
Mahdollisuudet ovat, että kaveri pyysi palkkaamaan sinut, tai oli osa palkkaamispäätöstä tietäen, ettei hän ole tarpeeksi hyvä tai haluaa kokeneempia ihmisiä joukkueeseen. Sen sijaan, että kerrot ihmisille, ettei hän ole tarpeeksi hyvä, aseta vain ohjeet siitä, kuinka jokainen voi parantaa työtään.
Olet ** erittäin ** kivisellä pohjalla, mielestäni keskustelemassa yhden työntekijän kanssa toisen pätevyydestä. Kuinka se pohtii yritystäsi, jos tyytymätön tuo esiin keskustelusi ja mielipiteesi, jotka olet mahdollisesti ilmaissut tai vihjaillut yrityksen muiden kanssa?
Ihmiset, älä vastaa kysymykseen kommenteissa. Kommenttien on tarkoitus parantaa kysymystä, vastausten tulee olla vastauksessa.
Joo, täysin ei huijaus.
@Novina, jos OP on "urakoitsija" Isossa-Britanniassa, on hänen tehtävänsä tehdä se, mitä hänelle käsketään, ei aloittaa sekaantumista politiikkaan. Ellei vakituinen kaveri todella haittaa urakoitsijan kykyä työskennellä (esim. Jättämättä tietoja), työympäristössäni Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jos urakoitsija alkoi kritisoida vakituisia työntekijöitä johdolle, todennäköisesti hänen toimistonsa saisi puhelun, jossa pyydetään välitön korvaaminen - "välitön" kuten "mieluiten huomenna aamulla".
Ei. Sen sijaan kommentoi johtoa ja käytössä olevia prosesseja. Jos he olisivat kannattavia, he saisivat tämän miehen kiinni joka tapauksessa.
Hm, vaikka etsin tavallisesti ennakoivaa tapaa käsitellä asiaa, miten ajattelet asiakkaan "ratkaisevan"? Jos yrityksessä ei ole ketään, joka kykenisi määrittämään työn laatua, heillä on vaikeuksia saada heidät parantamaan tai osoittamaan, että he eivät pysty parantamaan toimintamenetelmää, eikä heillä ole mitään takeita siitä, että kuka tahansa, jonka he palvelevat korvaavana, on parempi , ellei muuta, koska sen äänistä heillä ei ole taitoja tunnistaa ja kouluttaa sopiva korvaava henkilö.
Kaksitoista vastused:
Joe Strazzere
2016-03-30 15:36:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pitäisikö meidän sanoa jotain johdolle siitä, että tämä kaveri ei todellakaan ole niin suuri?

Se riippuu roolistasi.

Jos olet urakoitsija tuot työskennellä tiettyjen projektien parissa, sitten laitat pään alas, saat oman työnsä tekemättä ja sivuutat yrityspolitiikkaa ja ympärilläsi olevien ihmisten kykyjä. Sitä varten sinut palkattiin tekemään.

Jos toisaalta sinut tuotiin arvioimaan yritystä / osastoa ja tekemään suositus (yleensä kirjallinen), sinun on sisällytettävä arviosi ihmiset. Joskus siihen sisältyy yksilöiden arviointi, mutta usein sinulta kysytään yleistä suositusta asioiden parantamiseksi.

Sinun tapauksessasi olet ilmoittanut, että sinulle "maksetaan työstä, ei muiden arvioimiseksi. ", joten mielestäni polkusi on selvä.

Kuten @ s1lv3r toteaa, joskus siinä on ero" urakoitsijan "ja" konsultin "välillä.

Pohjimmiltaan, jos et ole Kun sinulta kysytään mielipidettäsi, kulje huolellisesti. Ainakin minun osassani maailmaa (yhdysvaltalainen ohjelmistokenttä) urakoitsijat, jotka sulkevat työntekijät, voivat pilata maineensa nopeasti.

Ja jos päätät edelleen välittää mielipiteesi yhden työntekijän ammattitaidosta, sinun on parasta varmistaa, että oma työsi on täysin täydellinen. Tämä työntekijä ja hänen ystävänsä voivat hyvinkin haluta kostaa ja huomauttaa puutteistasi.

** + 1 ** Se ero urakoitsijan ja konsultin välillä - ainakin omassa osassani maailmaa. ;-)
Olemme urakoitsijoita, emme konsultteja
+1 Rooli on kaikki tärkeä. Jos joku oli esimerkiksi hitsaaja ja toi sopimuksen, hänen vastuullaan on hitsata, ei kommentoida muita hitsaajia, heidän taitojaan tai tekniikkaansa. Luulen, että meillä on tapana unohtaa se, kun käsittelemme enemmän teknisiä aloja.
@JoeStrazzere Kyllä, tarkalleen. Maksetaan työstä, ei muiden arvioimiseksi.
@JBramble Kyllä, mutta jos heidän on usein omistettava aikaa siivoukseen tämän toisen kaverin jälkeen, se on * asia, jonka heidän on kasvatettava.
Joskus perm-kaverin ensisijainen rooli on muualla, ja urakoitsijat tuotiin nimenomaan käsittelemään tunnettuja aukkoja perm-taitojärjestelmässä projektin ajan. JOS sinulla olisi samat taitojoukot, yhtä teistä ei tarvita.
@JoeStrazzere Voisitteko selventää "minun osa maailmaa". Oletan, että tämä liittyy maantieteeseen, mutta se voi joissakin tulkinnoissa liittyä myös liiketoimintaan tai teollisuuteen. Lausunto siitä, missä olet, mitä teet ja millä alalla työskentelet, voi olla hyödyllinen. Konsulttitoimistojen ylläpitäjät Australiassa eroavat melkoisesti Alaskan urakoitsijoista.
@RichardU Päinvastoin, jos perm-työntekijöiden tekniikka / laatu on HSE-riski, urakoitsijan * tulisi * nostaa se esiin. Se ei ole aina mustavalkoinen.
@ObsidianPhoenix True, mutta nyrkkisääntönä se ei ole hyvä idea. Huono suullinen FTE on yleensä paheksuttu, ei aina, mutta yleensä. Sitä voidaan pitää urakoitsijana / konsulttina, joka yksinkertaisesti yrittää hankkia lisää liiketoimintaa itselleen, ja tässä valossa näkymisen seuraukset ovat kaukana suotuisista. Totta, se ei ole mustavalkoinen koko ajan, mutta se on miinakenttä, jota monet eivät välitä taputtelemasta.
@RichardU Erittäin totta. En tarkoittanut tarkoittavan, että olit väärässä, vain että joissakin tapauksissa puhuminen on kriittisempää.
@ObsidianPhoenix En ottanut sitä niin, olin vain selventämässä.
Luulen, että vastauksesi osoittaa ymmärryksen puutetta siitä, mikä Yhdistyneen kuningaskunnan urakoitsija on
Minulla on java-tausta.Joskus olen vastuussa projekteista, joissa on suuri javascript-komponentti.En ole hyvä javascriptissa.Joten mitä teen?Palkkaa javascript-urakoitsijat.Jos he tuomitsisivat minut javascript-taitoni perusteella, olen varma, että he kokevat minut puuttuvan.Onneksi en ole työskennellyt javascript-taitoni vuoksi ...
Joe
2016-03-30 19:10:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Urakoitsijana ja olettaen, että olet tuntiurakoitsija (Yhdysvalloissa melkein varmasti olisit), on todella yksi ja vain yksi paikka, johon voit tallentaa tämän. Hyvä johtaja huomaa kuitenkin jonnekin.

Muista erottaa tuntilomakkeessa uudet prosessit kehitetyt työtunnit ja ongelmien korjaamiseen käytetyt työtunnit. Merkitse sitten ne selvästi passiivis-aggressiivisella tavalla.

45 viikkoa tällä viikolla

 • Uusi kehitys: 25
 • Säilyttäminen valot päällä: 10
 • XYZ-prosessin päivittäminen ABC-standardien mukaiseksi: 5
 • DEF-prosessin muokkaaminen ydinkehykseen sopivaksi: 5

Johtajana tämä aikataulu kertoi minulle, että vietit 10 tuntia yrityksen penniäkään päivittäessäsi koodia, jonka joku muu kirjoitti sovittamaan standardeihin, joiden odotamme ihmisten noudattavan. Siitä voi tulla muutama asia.

Yksi - ehkä ottaisin yhteyttä sinuun ja pyytäisin lisätietoja. Siinä tapauksessa kerro ammattimaisesti minulle, mitä näit, mikä oli vialla ja mitä teit; ja mitä sitten voitaisiin tehdä tulevaisuudessa välttääksesi niitä 10 tuntia. Sitten ryhtyisin toimiin työskentelemällä toisen työntekijän kanssa näiden normien täyttämiseksi, mahdollisesti mukana apuna.

Kaksi - ehkä tiedän jo, että tämä työntekijä ei todellakaan täytä standardeja, ja olen päättänyt, että se on arvoisempi pitämään hänet päällä kuin päästämään hänet irti. Ehkä siksi palkkasin urakoitsijoiden määrän: jotta voit tehdä tämän jälkikäteen.

Kolme - saatan sanoa, ettet tee niin tulevaisuudessa; tämän kaverin ongelmien korjaaminen ei ehkä ole työsi kuvauksessa. Saatat kertoa minulle, että lopputyösi on vaikeampi, mutta se on kutsuni johtajana. Siinä tapauksessa uusi sopimus vaikuttaa hyvältä.

Neljä - asiat jatkuvat vain kuten ne olivat olleet. Et ole eri paikassa kuin nyt, ja tallennat jatkuvasti tuntilomakkeelle samat tiedot. Jälleen kerran uusi sopimus näyttää hyvältä ajatukselta useiden kuukausien jälkeen.

Sen lisäksi, ellei sinua pyydetä, en sanoisi sanaakaan - se ei ole sinun tehtäväsi, eikä se välttämättä ole haluttu. On täysin mahdollista, että johto on tietoinen asiasta kuin luulet; heillä ei ehkä ole mitään, mitä he voivat todella tehdä asialle. On myös mahdollista, että he eivät, mutta heidän tehtävänsä - ja etuoikeus - on kysyä. Jos he eivät kykene hallitsemaan tällaista asiaa, riippumatta kyvystään ymmärtää koodia, he eivät silti onnistu pitkällä aikavälillä, joten siirry seuraavaan työhön, pidä kirjaa tämä yritys, joten voit muistaa olla kirjautumatta uudelleen, jos ongelmaa ei ole korjattu (jos tämä on riittävän suuri ongelma, on joka tapauksessa epäselvää, kuinka paljon vastustat tätä), ja ole iloinen, että olet urakoitsija!

Mielenkiintoinen idea! Aikataulukossa / laskutusjärjestelmässä ei kuitenkaan ole kenttää yksityiskohtia varten siitä, mistä veloitetaan. Vain työtunnit.
Mahdollinen muunnelma kahdesta: ehkä tiedän jo, että tämä työntekijä ei todellakaan täytä standardeja, ja olen halunnut ottaa hänet pois projektista, mutta tähän mennessä minulla ei ollut tarkkoja tietoja tämän vaikutuksen kvantifioimiseksi. laatuongelma. En tietenkään kerro sinulle tästä, mutta koon nämä tiedot yhdessä varmistaakseni suosituksen, jonka annan seuraavassa neljännesvuosikatsauksessa.
@JBramble Ehkä yksinkertainen viikon lopun sähköpostiyhteenveto esimiehellesi? Niin kauan kuin kieli ei ole liian tekninen ja sävy on puhtaasti rutiini / tosiasia, en voi kuvitella kenenkään johtajan olevan onnellinen saadessaan tällaisen yksinkertaisen, selkeän, lyhyen ja ytimekkään tilin.
@JBramble Se on liian huono. Hyvien tuntilomakkeiden ohjelmien pitäisi antaa sinun tehdä muistiinpanoja esimiehellesi. En kuitenkaan hyväksy ehdotusta sähköpostin yhteenvedosta, ellei johtajasi sitä pyydä. lähettäminen omalla tahallasi ei todellakaan ole eroa kuin puhuminen suoraan asiasta. Siitä huolimatta, jos esimiehesi on lainkaan pätevä, hänen pitäisi pyytää jonkinlaista selitystä siitä, mitä teet, ellei sitä syötetä pysyvän työntekijän kautta.
@Joe Viikkolomakkeessa on * paikka * kommentille. Kuitenkin näyttää hieman näkyvältä lisätä yhtäkkiä muistiinpano sinne, kun aiemmin se on vain jätetty tyhjäksi.
@JBramble - Voit aina kysyä johtajalta, haluavatko he parempaa erittelyä ajastasi.
@JBramble Tai kirjoita muistiin, kuinka käytät aikaa ** omiin tarkoituksiisi **, jotta voit sanoa seuraavalle sopimuksellesi: "Kyllä, olen työskennellyt sen kanssa ja mitä enemmän, sain olemassa olevan koodin siihen sopivaksi yhtä hyvin." Voisit tarjota sitä esimiehelle, koska sinä teet sen [nyt] joka tapauksessa.
En pidä ajatuksesta tuoda tämä esiin. Jos esimiehesi ei odota sinun käyttävän kymmenen tuntia kunnostamiseen / parantamiseen ja odottaneen, että nämä kymmenen tuntia käytetään sen sijaan uuteen kehitystyöhön, sinun ei pitäisi ensin puhua heidän kanssaan äläkä yllättää heitä viikon lopussa.
@Rup Jos tämä tapahtuisi ensimmäistä kertaa - varma. Mutta jos olet tehnyt jotain kuukausien ajan? Se on jo jälkikäteen, ja esimies joko tietää siitä tai * pitäisi *, jos he tekevät työnsä kunnolla.
Erik
2016-03-30 20:16:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muutkin mainitsivat, sinun ei tarvitse tehdä tätä suositusta. Olen ollut samassa tilanteessa kuin kuvailit. Keskeinen ero asemassani on, että johto kertoi meille aktiivisesti, että vakituinen työntekijä oli:

Ainoa kehittäjä, johon he ovat koskaan luottaneet, koska hän ei koskaan pettänyt heitä.

Lisäksi tällä kehittäjällä oli veto-oikeudet sitoumuksiini. Tämä tarkoitti, että minun piti jatkaa bandaidien soveltamista ja hänen anti-malliensa noudattamista. Perustuen johdon täydelliseen luottamukseen kehittäjään, tiesin, että heidän lähestymisensä ei tule kysymykseen. Sen sijaan yritin kannustaa kehittäjää siirtymään kohti parhaita käytäntöjä. Lopulta konsulttiyritys, jonka palveluksessa työskentelin, menetti sopimuksen. Vaikka sitä ei nimenomaisesti sanottu, olen varma, että pyrkimykseni parantaa koodipohjaa olivat tärkeä tekijä päätöksessä.

Pari asiaa, jotka opin tästä kokemuksesta:

Yritä ratkaista vain ne ongelmat, joiden ratkaisemiseksi sinut on palkattu. Tämän julkisempi versio on "Älä yritä opettaa sikaa laulamaan. Se tuhlaa aikaa ja ärsyttää sikaa". Sinut palkattiin antamaan koodi koodikantaan koodikannan tyyliin. Tuen täysin koodikannan parantamista vähitellen ajan mittaan, mutta sinun on oltava realistinen siinä, mitä voit saavuttaa.

Yritä aina ratkaista ongelma tavalla, joka saa asiakkaan tuntemaan, että heidän toimintansa olivat elintärkeitä ratkaisuun ja että he saavat kiitosta ratkaisusta. Tämän tiivistää lainaus "Voit saavuttaa paljon, jos et välitä kuka saa hyvityksen". Kunnes keksit tapan tehdä alimäisen esiintyjän poistamisesta selkeä voitto, joka ylistää johdon taitoa / lahjakkuutta / älykkyyttä / jne. tämä ei ole aloittelija.

Suosittelen myös, että luet kirjan Secrets of Consulting. Tämä on hieno kirja, joka on täynnä viisautta. Jos olisin soveltanut tämän kirjan oppitunnit viisaasti, uskon, että olisin hyötynyt enemmän siitä konsultointikeikasta, ja uskon, että olisin auttanut asiakkaitamme tehokkaammin.

Lopuksi, mielestäni sinun pitäisi vakavasti arvioi, pitäisikö sinun etsiä toista työtä. Elämä on liian lyhyt pysyäkseen turhauttavassa työssä, eikä vaikuta siltä, ​​että tämä yritys olisi yritys, johon haluat sitoutua pitkällä aikavälillä.

"Yritä ratkaista vain ne ongelmat, joiden ratkaisemiseksi sinut palkattiin." - Ei, kokemukseni mukaan vanhemman kehittäjän / konsultin leima on, että tuot lisäarvoa sen lisäksi, mihin sinut palkattiin, ja mentoroit ja parannat tiimiäsi. Se sanoi, että en todennäköisesti taistele liian kovasti, elleivät he ole vastaanottavia, mutta yritän.
Laulava sika-lainaus on muuten Robert Heinleiniltä. En ole 100% varma, mitkä hänen kirjoistaan, mutta uskon, että se on "Rakkaudessa tarpeeksi aikaa".
@Rup Olen samaa mieltä, mutta sinun on tehtävä se omalla vastuullasi. Jos minut palkattiin kirjoittamaan koodia, minun ei pitäisi valmentaa myyntihenkilöstöä myynnin lopettamisesta. Jos työni on koodin nostaminen, voin antaa joitain suosituksia asiaan liittyvästä prosessista, kuten jatkuvan integraation omaksuminen tai opettaa työtovereille muita parhaita käytäntöjä, mutta henkilöstön palkkaaminen / erottaminen ei ole osa järjestelyä. Jos sinut nimenomaisesti palkattaisiin kouluttamaan ihmisiä, olisi täysin mahdollista sanoa "XYZ kamppailee todella pysyäkseen mukana kaikkien muiden kanssa", mutta en suosittele heidän pitävän / ampumasta kyseistä henkilöä ennen kuin minulta kysyttiin suoraan.
@Wildcard Olen kuullut sekä Heinleinin että Twainin. Yksi asia on varma, että se on älykkäämpi kuin jotain, jonka voisin itse keksiä mansetista.
@Erik on ehdottomasti Heinleinissä; Enkö voi sanoa, esiintyykö se myös Twainin teoksissa. Se sopii kuitenkin varmasti hänen tyyliinsä ja huumorintajuunsa.
jimm101
2016-03-30 16:27:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katsokaa sen henkilön näkökulmaa, joka vastaanottaisi tämän viestin. Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun joukko konsultteja - jotka maksetaan hyvin alueen asiantuntijoista - uskovat, että heidän taitonsa ylittävät paikalliset kyvyt. Se kuulostaa myös hieman itsepalvelusta konsultteille, jotka joko haluavat enemmän työtä tai saavat itselleen perm-asennon. Joten parhaiden aikomusten mukaan sinut voidaan jättää jättämättä itsepalveluna.

Ehkä toinen tapa on työskennellä perm-henkilön kanssa. Oletko osoittanut hänelle parannuksia? Oletko ehdottanut parempia menetelmiä? Konsulttina sinut on kutsuttu koska asiat eivät mene hyvin ja ihmiset ovat tietoisia siitä. Tuomalla parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja, jotka ylittävät ja laajentavat paikallisten tietämystä, kasvatat arvoa konsulttina. Jos läpäisy oli jo tehokasta, sinun ei ehkä tarvitse ensin palkata sinua tai he ovat palkanneet jonkun.

Joskus konsultit ovat tapa lisätä työvoimaa joustavasti, mutta usein on enemmän . Tämä tapaus kuulostaa jälkimmäiseltä. Johtajossa käytiin varmasti keskusteluja ennen konsulttien palkkaamista, ja näihin keskusteluihin sisältyi välttämättä mitä ei tehty. Jos konsulttien kanssa työ sujuu hyvin, perm on tehokas, vain ei optimaalisesti. Ja hänen roolinsa tulevaisuuden suunnitelmat eivät välttämättä sisällä tällaista työtä. On vaikea tietää.

Ehdotat konsulttina pudottaa ongelman heidän työpöydälleen ("hän ei ole pätevä"), mutta todellinen arvosi on ratkaisu . Onko siellä jotain mitä voit tehdä siellä? "Korvaa hänet" ei sano paljon. Ehkä ulkoistaa kaikki työt? Ehkä siirretään projektinhallinta tietylle konsultille? Jos voit luetella etuja muille ratkaisuille, kasvatat arvoa tälle asiakkaalle.

Juuri tämä. Emme ole konsultteja, vaan urakoitsijoita.
Kyllä, olemme osoittaneet tapoja parantaa hänen työnsä, ja tavanomaisia ​​tapoja tehdä asioita, jne. Mutta he eivät ole kovin hyviä ottamaan palautetta laivaan.
@JBramble on tylsä, usein suhtautuminen urakoitsijoihin, jotka puhuvat, on "_kuka helvettiä oletko sanoa mitään_ ole varovainen
En kiinnittäisi liikaa eroa tässä - joskus urakoitsija on konsultti, jolla ei ole hienoa otsikkoa.
clem steredenn
2016-03-30 15:37:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että pidät "oman yrityksen mielessä". Johdon tehtävä on nähdä se. Jos he eivät kysy sinulta suoraan, en usko, että sinun pitäisi mennä heidän luokseen. Mitä haluat saada? Ottaako heidän paikkansa? Päivän lopussa olet urakoitsijat, jotka tulevat vahvistamaan tiimiä. Onko alkuperäinen joukkue paras vai ei, ei ole vastuutesi.

Haluamme saada tuotteemme, joka voi olla parempi. Kumpikaan meistä urakoitsijoista ei ole kiinnostunut pysyvistä rooleista tässä paikassa.
Tuotteen yleinen laatu ei ole sinun vastuullasi. Sinulle ei myöskään makseta. Joten sinulla ei ole paljon voitettavaa, ja enemmän menetettävää.
Sovittu. Mutta yksi vastuumme on määräaikojen noudattaminen, mikä on vaikeampaa.
@JBramble, jos määräaika on koko tiimin tekemä aika, niin oikeastaan ​​johtaja on vastuussa kyseisen määräajan noudattamisesta. Jokaisella ryhmän jäsenellä voi olla enintään määräajat yksittäisille tehtäville. Jos suoritat määrätyt tehtävät päällikön antamille määräajoille ja vakituinen työntekijä ei, johtaja näkee sen. Mutta jos työntekijän työ tosiasiallisesti ** estää sinua tekemästä määräaikaa, sinun on sanottava asiasta esimiehellesi. Jos näin on, saattaa myös olla kannattavaa lähettää erillinen kysymys siitä, miten käydä kyseinen keskustelu.
Jay Carr
2016-03-30 18:55:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen henkilökohtaisesti, että sinun pitäisi nähdä, onko olemassa kohtelias tapa sanoa jotain heidän huonosta laadustaan.

Miksi? No, koska nimesi on myös projektissa ja urakoitsijana maine korkealaatuisesta työstä pitää sinut työssä. Tämän tilanteen vaikeus on, että on täysin mahdollista, että jos tuote epäonnistuu tiellä, sinua lopulta syytetään yksinkertaisesti siksi, että johto ei tiedä kuinka huono perm on. Ja jos perm on kykenevä puolustamaan itseään, ja johto kykenee uskomaan häntä ja kertoo sitten potentiaalisille asiakkaillesi, että olet "tuhonnut suuren projektin" ... Se tulee olemaan alhaalla.

Kun teen urakkatöitä (valokuvaajana, siis ehkä eri toimialalla, jolla on erilaiset säännöt ...), vaadin korkealaatuisen työn tekemistä, vaikka asiakas painostaisikin minun "vain saada tuote pois, koska meitä ei välitä, onko se hyvä". Tiedän, että jokainen julkaisemani valokuva on potentiaalinen salkku (tahallaan tai ei) seuraavalle asiakkaalleni. Ja freelancerina minulla on todella kaikki maine. Joten ylläpidän sitä valppaasti.

Jos projektissa on nimesi ja sinusta tuntuu, että voit mainita huolesi kohteliaasti, suosittelen sanoa jotain.

Olen samaa mieltä tämän vastauksen kanssa, vaikka luulenkin, että kaikki on ongelman ratkaisemisessa. Sen sijaan, että osoittaisit henkilöä, viittasi ongelmiin, jotka vaativat uudelleenkäsittelyä. Sen sijaan, että sanoisit "tällä kaverilla pärjää huonosti", sano se "harjoittelumahdollisuuksille joukkueelle pysyä ajan tasalla alan standardien kanssa". Jos pystyt käsittelemään ongelmaa, mutta poistamaan sen henkilökohtaisuudesta, se nostaa punaisen lipun "mitä", mutta antaa pomo tehdä johtopäätökset "kuka".
@Dank Olen samaa mieltä. En rehellisesti ollut 100% varma siitä, miten siihen puututaan, mutta mielestäni ratkaisu on erittäin hyvä. Sormen osoittamatta jättäminen ja tarjoaminen yksinkertaisesti auttamaan "projektin saattamisessa standardin mukaiseksi" voi toimia hyvin.
Phil Lello
2016-03-30 19:46:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epäilemättä enemmän kommentteja kuin vastauksia, mutta tarvitsen tilaa.

Harkitsen muutamia asioita:

 • Onko hän todella hyvä asioissa, jotka eivät kuulu sinun taitosi alle? / li>
 • Kuinka paljon tämä vaikuttaa kykyynsi toimittaa?
 • Yritätkö toimittaa enemmän kuin asiakas tarpeet?
 • Onko tämä kaveri joko antaa tai laatii viitteesi?
 • Kuinka läheinen hän on poliittisesti [1]?
 • Kuinka helposti asiakas voi päästä eroon työntekijöistä yleensä?
 • Onko olemassa syrjintäsyytön vaara? [2]
 • Voisiko tämä odottaa sopimuksen päättymistä?

[1] Koska muut pysyvät henkilöt ovat lopettaneet hänet, epäilen hyvin . Jatkossa taas perämiehet joutuvat huolehtimaan myös viitteistä.

[2] Aloin urani ~ 20 vuotta sitten, työskentelin jonkun kanssa, joka olisi pitänyt erottaa myöhäisen saapumisen, aikaisen lähtemisen, epäpätevyyden, ja lemmikkiprojektien tuominen kotoa tekemään työnsä sijasta. Hän oli myös positiivinen "tietokoneensa" suhteen, vaikka se oli ainoa, jolla oli nauha-asema verkon varmuuskopiointia varten. Hänellä oli työsuhdeturva, koska hänen etnisen taustansa vuoksi hänestä tuli vähemmistö yrityksestä, ja hänen sanallinen lausuntonsa oli, että koko yhteiskunta oli rasistista.

Kiitos, nämä ovat hyviä huomioita. Vaikka se on liian pitkä kommentille eikä vastaa kysymykseen, se ei välttämättä auta OP: ta. Harkitse tämän lisäämistä vastaamaan suoraan kysymykseen.
Olen samaa mieltä edellä esitetystä. Usein työntekijät tulivat luokseni sanoen (muotoiltu) "Tiedättekö, että herra X ei ole kovin hyvä?". No, käy aina ilmi, että tämän ilmoittava työntekijä, vaikka hänellä on tekninen näkökulma, ei ole kaukana suuresta kuvasta. Se voi olla mitä kutsun halpa hampurilainen vaikutus. Kysy itseltäsi: onko sinulla * paras * auto maailmassa? * Paras * talo? Joskus tarvitset tai voit tulla toimeen jonkin halvan kanssa. Se voi olla mitä tämä kaveri on. Jos sinusta tuntuu todella, että hän on ongelma yritykselle, yritä ensin saada isompi kuva.
WonderWorker
2016-03-31 16:36:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaus on selvästi kieltävä.

Kerron sinulle miksi.

Vaikka saattoi tuolloin näyttää siltä, ​​että suoritin hyvää palvelua ilmoittamalla joku, joka ei 'eivät tee työnsä odotusten mukaista tasoa, valittaisin myöhemmin, että käyttäydyn kuin kusipää toiselle henkilölle.

Kukaan meistä ei ole täydellinen, ja maan lyhyen elämämme aikana meidän ei pitäisi odottaa joko ollakseni täydellinen.

Minulla on se, että vaikka annan itseni häiritä muiden ongelmat, riistän itseni ajattelemasta tarkemmin, miten voin ottaa paremman hallinnan omasta elämästä parantamalla omia vahvuuksia ja heikkouksia.

Olen oppinut pitämään kritiikin paremmin itselleni, ellei:

 • Kyseinen henkilö rikkoo lakia
 • He ovat menossa pois omasta tavastaan ​​tai antavat egonsa pilata asioita kaikille muille
 • Jos yrityksen vanhempi olisi nimenomaan ilmoittanut minulle, että se on vastuullisuuteni ilmoittaa ihmisille, että työskentelen wi jotka rikkovat selvästi määriteltyjä sääntöjä.
 • >

  Kuitenkin. Samoin kuin kuinka pimeässä ajaminen täydellä valolla on minulle fantastista, se on vaara kaikille muille. On tärkeää kritisoida harkiten ja huolellisesti.

  Helpottamiseksi kuvittelen kriittisen silmäni kohdevaloksi ja pyrin kaikin tavoin pitämään tuon valon itsessäni. Jos huomaan sen loistavan toiselle henkilölle, osoitan sen takaisin minua kohti tai kytken sen pois päältä.

  Kenenkään elämä ei parane, kun henkilö kokee tekevänsä virheen pyytämällä toista henkilöä kritisoimaan hahmoa. Kaikilla on vain kipeä tunne.

  En voi ajatella yhtä asiaa, joka olisi tärkeämpää kuin onnellisuus.

  "Mielipiteet ovat kuin kusipää, jokaisella on sellainen. Ole varovainen, ettet hiero jonkun nenää siihen."

"Uskon, että avain tyytyväisyyteen ja elämän menestykseen on käyttää tätä taitoa yksinomaan ihmisten parempaan elämään" Paljon tämä voi riippua siitä, miten määrität "paremman muiden ihmisten elämän". Meidän pitäisi välttää vahingoittamasta ihmisten tunteita riippumatta siitä, missä muualla se maksaa? Toisin sanoen voisin torjua, että olen kusipää pomolleni ja asiakkaalleni olematta kertomatta heille mitä ajattelen.
Aion olla erityisen selvä asiasta, koska olosuhteissa, joissa todistan henkilön tekevän väärin, olen varmasti riittävän vastuullinen ilmoittamaan heistä viranomaiselle ja kehotan ketään tekemään samoin. Tässä tapauksessa ehdotus kuulostaa kuitenkin aikomukselta ilmoittaa joku ihmisen heikkoudesta.
Kuinka heikkous tulee tähän?
Sitä psykologit kutsuvat ihmisen tilaksi. Hidas sitoutuminen on esimerkki ihmisen heikkoudesta: Heikkoudet, joihin ihminen on syntynyt. Esim. Jos minun pitäisi rangaista tai työttömäksi jotakuta inhimillisen heikkouden ilmaisemisesta, löytäisin itseni paljon vaikeuksista ja myös ansaitusti. On monia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä miksi nämä lait ovat olemassa, mutta pian he tekisivät, jos viettävät päivän toisen henkilön kengissä. Sivilisoidussa yhteiskunnassa olemme kaikki tässä yhdessä. Tuomitsemme heikot kaiken vaarassamme. Autamme ihmisiä, jotta he, ja todellakin voimme parantua. Kasvaa vahvana.
Joten kenenkään ei pitäisi koskaan menettää työpaikkaansa, koska he vain osoittavat heikkoutta?
Joo. Kukaan ei jää jälkeen.
Todellisessa maailmassa ihmiset jäävät usein "jäämään" ja joskus hyvistä syistä. Ihmisille maksetaan työn tekeminen, ei vain siksi, että työnantaja haluaa olla kiltti heille.
Todellisessa maailmassa työnantaja on vastuussa siellä työskentelevistä ihmisistä. Laki ei salli yrityksen pureskella ihmisiä ja sylkeä heidät, kun he ovat tehneet heidän kanssaan.
En sanonut mitään siitä, että yritykset saisivat "pureskella ihmisiä ja sylkeä heidät, kun he ovat tehneet heidän kanssaan"
Et käyttänyt noita sanoja, ei. Mutta kun henkilö erotetaan, koska hän ei enää kykene suorittamaan tehtäviään, sitä kutsutaan hänen pureskelemiseksi ja sylkemiseksi. Henkilön irtisanominen on viimeinen keino, ja kuvaussi mukaan huolesi ei ole siitä, että henkilö ei tarkoituksellisesti toimi. Huolesi johtuu henkilöstä, jolla ei ole kykyä. Tätä ei edes pidetä rikoksena, saati sitten rikkomuksesta.
Software Engineer
2016-04-01 03:49:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omasta nöyrästä mielestäni olen erinomainen kehittäjä ja olen ollut urakoitsija 35 vuotta. Olen törmännyt samaan ongelmaan useimmissa projekteissani, mutta tapa, jolla käsittelen sitä, riippuu suuresti tiimin, jonka kanssa työskentelen, kulttuurista.

Jotkut kommentit tähän viittaavat siihen, että sinun pitäisi olla väsynyt, koska koodisi ei ole täydellinen - tiedän, että minun ei ole, ja joissakin paikoissa tällä on merkitystä. Muissa paikoissa minulle maksetaan korvaamaan ympärilläni olevat matalat taitotasot ja toisissa minulle maksetaan jokaisen pykälän nostaminen.

Joskus minulla on ollut permoja ammuttu tai siirretty muihin, vähemmän verollisiin projekteihin. Joskus olen ollut niin vaikuttunut siitä, että heidän palkkansa ovat nousseet (yhdessä tapauksessa 75%) uhkaamalla heitä liittymään kavereihini ja minä sopimuskumppaneihimme!

eli ei ole oikeaa vastausta. Se riippuu organisaation kulttuurista, jossa olet, ja erityisistä ihmisistä, joiden kanssa puhut. Minulla on ollut asiakkaita, jotka suoraan kysyvät mielipiteeni, ja toisia, jotka palkkaavat minut nimenomaan ottamaan syytteen muiden heikosta suorituskyvystä.

Yksi asia, joka on tärkeä ja jota kutsutaan esiin muissa kommenteissa ja vastauksia on, että sinun tulee olla hyvin varovainen.

Kokemukseni mukaan hiljainen ja mukava kaikille on todennäköisempää, että urakoitsijaa pidennetään kuin meluisaa ja pahaa, ja jatkaminen on tavoitteesi useimmissa sopimuksissa, mikä yleensä saavutetaan asettamalla määräajat, läpäisemällä testisi ja ärsyttämättä ketään.

Adam Davis
2016-03-31 22:12:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen hyvä syy välttää sanomista on, että he saattavat tuntea hänen kykynsä ja hänen työnsä on hyvin erilainen kuin sinun. Hän voi itse asiassa olla enemmän yhteyshenkilö ja kommunikaattori kuin ohjelmoija, ja vaikka hän voi käyttää jonkin aikaa ohjelmointiin, hänen päätehtävänsä on varmistaa, että kaikesta tiedotetaan oikein.

Yksi syy yrityksille konsulttien vuokraus on hankkia asiantuntemusta, jonka he tietävät olevansa talossa. He todennäköisesti ovat tietoisia hänen rajoituksistaan ​​ja puutteistaan, mutta hän täyttää muut tarpeet ja ehkä jopa halvemmalla kuin konsultit maksavat. Joillekin yrityksille tämä on järkevää - pitää kokopäiväinen, matalapalkkainen henkilö käsillä pienten asioiden hoitamiseksi ja olla yhteys asiantuntijoiden ja yrityksen välillä, kun he tarvitsevat enemmän kuin hän pystyy käsittelemään.

Kuten muut ovat sanoneet, ellei he ole pyytäneet sinua arvioimaan heidän yritystään, työntekijöitään tai prosessiaan, se ei todellakaan ole sinun viettää aikaasi tekemällä sitä.

user2138038
2016-04-01 05:10:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin oletan, että ensisijainen motivaatio (kysymykseesi ja kommentteihisi perustuen) työtoverisi raportoimiseksi on aito halu parantaa tiimin laatua. Jotkut ovat ehdottaneet, että otat enemmän työtä työtoverisi epäpätevyyden vuoksi; jos se on ensisijainen syy, ota heidän neuvonsa ja lähde.

Yleensä olen sitä mieltä, että useimmat ihmiset inhoavat sitä, että heille annetaan neuvoja. riippumatta siitä, onko se oikein vai ei, ja monet täällä olevat viestit ovat samaa mieltä. Lisään vielä kaksi pistettä, joita en ole nähnyt mainitsevan.

 1. Mainitsette, että työtoverisi "saa vielä aikaan asiat, mutta ei aina parhaalla mahdollisella tavalla .. ". Mainitset myös, että esimiehesi "ei ole lähellä ydinosaamistasi" ja että hänellä ei ehkä ole taitoja ymmärtää työsi. Tämä tarkoittaa, vaikka otatkin tämän esille esimiehellesi; johtajasi ei ehkä edes ymmärrä, kuinka perm-työntekijän taidot ovat puutteelliset. He näkevät vain, että perm-työntekijä saa työnsä valmiiksi ja nyt urakoitsijat valittavat (mitä johtaja voi tuntea) on keksitty ja arvoton yksityiskohta. Yritä painaa tätä edelleen saadaksesi heidät ymmärtämään, vain sinusta näyttää pahemmalta.

 2. Mainitset, että toinen vakituinen työntekijä lähtee ensimmäisen perm: n huonon työn takia. Tarkoitat, että tätä on tapahtunut aiemmin. Toisin sanoen PYSYVÄT työntekijät lähtevät yrityksestä työtoverin huonon työn takia, sen sijaan, että kasvattaisivat sitä itse. Siellä on melkein varmasti jokin syy, ja se on jotain, joka on syytä harkita ennen kuin itse korostat sitä.

Koska olet jälleen urakoitsija, sinun ei tarvitse antaa palautetta työpaikalta ja kuulostaa siltä, ​​että tosiasiallisesti positiivisten muutosten (tavoitteesi) toteuttaminen on melkein mahdotonta, jos yrität.

thelem
2016-04-01 22:16:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toimistopolitiikka sivuun, mitä haluaisit johtajan tekevän? Se ei kuulosta siltä, ​​että hän olisi kauhea, joten hänet potkut voisi olla ylhäällä (lukuun ottamatta jonkun eroon pääsemisen seurauksia, tuhansien palkkaaminen ja kouluttaminen heidän korvaavansa).

Onko tavalla, jolla voit ratkaista ongelmasi ilman, että se kohtaisi hyökkäyksen?

joukkue, voit kirjoittaa standardit, jotka kattavat alueet, joilla hän kamppailee. Se voidaan dokumentoida parhaiden käytäntöjen käyttöliittymämalleista, koodausmalleista, liiketoimintaprosesseista - riippumatta siitä, mikä aiheuttaa ongelman. Voit myydä tämän, jotta uusien kehittäjien on helpompi päästä vauhtiin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...