Kysymys:
Taipuva jousinäppäimistö avoimessa työtilassa
int21h
2016-03-23 22:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on IBM: n malli M -näppäimistö ja haluaisin käyttää sitä työssä. Työskentelen avoimessa työtilassa.

Pidättekö mielestäsi huonoa etikettiä käyttää jotain näistä töissä? Henkilökohtaisesti en välitä, jos joku vieressäni käyttää sitä.

Onko kukaan täällä työssä napsauttavaa napsahtavaa näppäimistöä?

Kyseinen näppäimistö on henkilökohtainen näppäimistö, ei toimisto. Olen enemmän tai vähemmän utelias näppäimistön aiheuttamasta melusta, ei siitä, onko ulkopuolisen näppäimistön tuominen toimistoon hyväksyttävää.

Ihmiset ilmoittavat sinulle, jos se häiritsee heitä. Sinun on kuitenkin erittäin huomaavainen ajatella tätä ennen käsin. +1
Jos joku on halukas työskentelemään avoimessa työtilassa, hän ansaitsee melun, jota hänelle väistämättä aiheutuu. Ei voi olla yllättynyt, kun ihmiset ovat meluisia. ja meluisat laitteet eivät eroa.
Millä planeetalla jollakin on avoin toimistoarkkitehtuuri ja kaikki työntekijät menevät hiljaa päivänsä kanssa. Minulla on kollegoita, jotka ottavat neuvottelupuhelut kaiutinpuhelimella istuessaan kaapissa 2 tai 3 solua alas minun. Haluan mieluummin heidän käyttävän vasaraa napsautettavalla näppäimistöllä kuin neuvottelupuhelut. Plus-näppäimistöäänet voidaan helposti työntää alitajuntaan, koska ne ovat periaatteessa valkoista kohinaa.
Henkilökohtaisesti asetin ehdoksi työllistämisen kahdessa viimeisessä työpaikassa; aikaisempi näistä kahdesta oli hyvin avoin ympäristö. Muutama ihminen ärsytti siellä aikaisin, mutta sitten he tajusivat, jos 110 wpm * pysähtyi * joko a) tavaraa ei korjata nopeasti (huono) tai b) se oli Beer O'Clock (hyvä). Sitten he tajusivat, että on muitakin, paljon suurempia asioita, joista on syytä huolehtia. Toisessa työpaikassani se alkoi enemmän uteliaisuutena ja tuli sitten lohduttavaksi valkoiseksi meluksi, jonka he avoimesti kaipasivat, kun muutin toiseen toimistoalueeseen (eri kaupunkiin). HTH!
Se on osoitus erinomaisesta tuotesuunnittelusta, että 30 vuoden näppäimistöinnovaation ja kirjaimellisesti miljardien valmistettujen näppäimistöjen jälkeen haluat silti käyttää M.
Jos se häiritsee ihmisiä, siellä on muita mekaanisia näppäimistöjä. En myöskään voi sietää hyytelöityjä kuoppakuplanäppäimistöjä ja kirjoittaa Cherry MX-Brownsiin - niillä on samanlainen kosketusominaisuus kuin vanhoilla IBM-M -näppäimistöillä, mutta ovat paljon hiljaisempia (varsinkin jos pystyt kouluttamaan itseäsi avaamaan näppäimiä pohjaan) ). Punaiset, mustat, selkeät ja harmaat voivat olla jopa hiljaisempia, jos ne ovat jäykempiä (jos haluat jäykempiä näppäimiä). Kannattaa kokeilla, jos etsit vaihtoehtoa. Voit myös o-rengas kirsikat vaimentaa alhaalta ulospäin ja tehdä niistä vielä hiljaisempia.
Otin näppäimistön toimimaan kerran, joku varasti sen.
Se on vähän kuin kovaa, nopeaa autoa. Saatat rakastaa miltä se kuulostaa, mutta jos joku ajoisi sen kotisi ohi kello 3 aamulla ... sinäkin olisit ärtynyt.
Mielestäni oikea vastaus on erilainen sen maan kulttuurista riippuen, jossa työskentelet. Alankomaissa en epäröisi tuoda kovaa näppäimistöä toimimaan (käytän sitä juuri nyt), koska täällä kulttuurina on puhua mieltäsi ja kertoa ihmisille, jos he häiritsevät sinua. Belgiassa en kuitenkaan tekisi sitä, koska kulttuurin on kärsittävä hiljaa ja sitten valitettava selänne takana muille.
Käytätkö puhelinta? Minulla oli tällainen näppäimistö, enkä voinut olla puhelimessa / Skypessä samanaikaisesti, koska kirjoittaminen aiheuttaisi paljon melua ja toinen henkilö ei kuullut minua hyvin.
Työskentelypaikassamme me kaikki käytämme USB-mallia M, mutta työskentelemme tehtaalla, joka tekee niistä :) On kovaa, kun saat muutaman heistä yhteen. Mutta ei niin lähellä kuin kokoonpanolinja
Sinulla on jo hyvä käsitys vastauksesta, tai et olisi kysynyt. Mekaaniset näppäimistöt menivät tyylistä.
Minulla on "Code" -näppäimistö, eikä kukaan vielä valittanut. (niin YMMV)
Kahdeksan vastused:
Dmitry Grigoryev
2016-03-23 22:58:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meillä oli ennen toimistossa yksi kova näppäimistö, ja rehellisesti sanottuna se oli melko häiritsevää. Voit tietysti tottua siihen, mutta se saattaa pilata joidenkin ihmisten keskittymistä hetkeksi (tiedän, että minuun vaikutti).

Koska tämä on henkilökohtainen näppäimistösi, kollegoillasi on vielä yksi syy vastustaa. sinä, jos tarpeeksi heistä on häiriintynyt.

Joten tee mukava asia: tuo näppäimistö, kirjoita vähän sen kanssa ja kysy ympärilläsi olevilta ihmisiltä , jos häiritset. Mahdollisuudet ovat, että kollegasi ovat kunnossa sen kanssa. Jos ei, voit viedä sen takaisin kotiin tekemättä mitään haittaa.

Tämä on "On parempi pyytää anteeksiantoa kuin pyytää lupaa" -lähestymistapa ... enkä pidä siitä. Monet ihmiset yrittävät olla kilttejä ja sanovat häpeällisesti "ei, ei ongelmia" ... vaikka todellisuudessa se saa heidät hiljaa häiritsemään sinua ja pirullista vastenmielistä näppäimistöäsi. Nämä näppäimistöt ovat * kovia *, ja lähellä, erittäin ärsyttäviä ja häiritseviä useimmille ihmisille.
@SnakeDoc En näin lukenut tätä vastausta. Vastaus viittaa siihen, että koska kukaan ei todellakaan tiedä häiritseekö heitä, ennen kuin olet kokeillut sitä, ainoa tapa saada selville on kokeilla sitä vähän ja sitten kysyä. Jos kysyn jollekulta, häiritseekö joku heitä ja he sanovat "ei" ... se on heidän ongelmansa; Ja kuvittelen, jos sinulla on 6 tai 7 toimisto, jos * kukaan ei ole tarpeeksi vaivautunut sanomaan jotain, niin se ei ole iso ongelma.
@SnakeDoc-ihmisillä, jotka sanovat "ei, ei ongelmia", riippumatta siitä, mitä tapahtuu, on vaikea elämän näppäimistö tai ei näppäimistöä. He kärsivät jatkuvasti, kun heidän kollegansa päättävät avata ikkunan, virittää lämmittimen tai sulkea verhot. On selvää, että jos OP tulee toimistooni näppäimistöllä, sanoisin heille, että se häiritsee, jos he kysyvät minulta.
@DmitryGrigoryev Se on uskomattoman mustavalkoinen ajattelu. Monet ihmiset ovat haluttomia sanomaan suoraan, että jotain tällaista häiritsee, johtuuko se siitä, että heidät laitetaan paikalle tai koska he tuntevat olonsa pahaksi estääkseen jotakuta käyttämästä hänen suosikki näppäimistöt. Mutta he silti pahoittelevat sinua siitä, vaikka he eivät koskaan hermostuisi sanomaan jotain myöhemmin, koska se on vielä hankalampaa. Pelkästään siksi, että puhuisit, se ei tarkoita, että kaikki muut tekisivät, eikä se pakota niitä, jotka hiljaa savuttavat joukon työpaikkoja.
@Joe Itse asiassa se, että OP kysyy täällä, tiivistää sen - OP tietää jo, että se ärsyttää useimpia ihmisiä ... Luultavasti ei tule tänne kysymään, pitäisikö OP tuoda toimistoon hiljainen, hiljainen stressipallo. .. On syy siihen, että suurin osa nykyisistä näppäimistöistä ei ole mekaanisia kytkimiä (eikä se ole kustannuksia).
@SnakeDoc Ei, mielestäni se on ehdottomasti kustannus. Hiljaisuus on vain passiivinen etu.
Pidän itse asiassa mekaanisen näppäimistön äänestä, vaikka muut käyttäisivät sitä.
@Lilienthal OK, miten "luvan pyytäminen" toimii?
@DmitryGrigoryev En harkitsisi tällaista lähestymistapaa, mutta jos tekisin, tekisin aivan selväksi, että ihmiset voivat vapaasti sanoa, että se häiritsee heitä ja että sinun ei kannata pakata sitä takaisin, jos he pitävät sitä liian häiritsevänä. Toistan saman päivän lopussa lähden kotiin ja kysyin uudelleen viikkoa myöhemmin (kuten Joe mainitsee vastauksessaan). Kysyisin todennäköisesti myös yksityisesti, jos he tuntevat hermostunutta siitä, että he ovat ainoat, jotka pitävät sitä häiritsevänä. Onko se vähän paljon? Todennäköisesti, mutta se varmistaa, ettet häiritse ketään.
@Lilienthal Uhm, en näe eroa "luvan pyytämisen" ja "anteeksiannon pyytämisen" välillä. Tuo silti näppäimistö ja ** aloitat sen käytön **, ja sitten ** kysy ympärilläsi olevilta ihmisiltä **, onko se kunnossa. Kuinka vastaukseni on erilainen?
@DmitryGrigoryev Sinä ymmärrät väärin ja minä ymmärsin sinut väärin vuorostaan. En puhunut anteeksiannon pyytämisestä luvalla, se oli SnakeDocin väite. Halusin huomauttaa, että riippumatta siitä, kysytkö etukäteen vai tosiasian jälkeen, monet ihmiset tuntevat olonsa epämukavaksi rehellisessä vastauksessa, minkä vuoksi, jos OP päättää käydä tämän läpi, hänen pitäisi kysyä useita kertoja ja olla hyvin selvä siitä, että ihmiset voivat vapaasti sanoa, että se häiritsee heitä. Henkilökohtaisesti otan tämän kysymyksen mukaan, että mekaaniset näppäimistöt eivät kuulu avoimen toimiston tiloihin.
@Lilienthal Selvä, minusta tuntui siltä, ​​että tuit SnakeDocin väitettä.
@SnakeDoc Jos nuo ihmiset ovat liian heikkoja ollakseen rehellisiä OP: n suhteen jostakin sellaisesta, josta ei ole rehellistä sanoa "se häiritsee", niin se on heidän oma ongelmansa. Emme osaa lukea mieltä, jos he valehtelevat ja sanovat, että se on "OK", he ovat heidän omaa vikaansa.
Joe
2016-03-24 02:26:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaa: Kirjoitan täällä mekaanisista kytkinnäppäimistöistä. Taipuvat jousinäppäimistöt, kuten Malli, ovat samanlaisia, mutta eivät identtisiä alla olevien kanssa. En löytänyt tarpeeksi hyvää tietoa M-mallista, joten käsittelen sitä samanlaisena kuin alla olevat näppäimistöt.

Polygonilla on mukava mekaanisten näppäimistöjen kirjoitus, joka toteaa, että melkein kaikkien desibelien maksimitaso on 56–57 dB. Se ei ole kovin kovaa, mutta se on tyypillisen toimistomelun tason yläpuolella. Muista, että dB on logaritminen asteikko, joten 10 dB: n lisäys on itse asiassa 10: n kerrannais.

He mainitsevat toimiston, jossa työskentelevät, melutason 46 dB. Se on 1/10-osa mekaanisten näppäimistöjen melutasosta. 50dB on hiljaisen kadun taso, ja 60dB on tyypillinen keskustelu - joten se on jossain välissä, mutta lähellä "keskustelun" tasoa.

Sellaisena se on hyvä opas, jonka epäilen. Jos toimistosi on sellainen, että jonkun keskustelun pöydän ulkopuolella on havaittavissa, se on todennäköisesti liian hiljainen mekaaniselle näppäimistölle. Jos joku keskustelusta ei ole erityisen kiusallinen, olet todennäköisesti selvä.

Mutta kuten toisessa vastauksessa todetaan - jos päätät tuoda sen sisään, muista tarkistaa työtovereiltasi melko aikaisin. sen jälkeen kun olet tuonut sen (ehkä päivää myöhemmin) varmistaaksesi, että se ei ole häiritsevä; ja ehkä tarkistaa uudelleen noin viikon kuluttua. Tällä tavalla et jätä niitä ärsyttäväksi kanssasi.

Polygon dB -taulukko, hieman muunnettu sisällyttämään näppäimistöjä:

 • Absoluuttinen hiljaisuus: 0
 • Korisevat lehdet: 20
 • Hiljainen kuiskaus: 30
 • Hiljainen koti: 40
 • Brianin toimisto: 46
 • Kalvonäppäimistö: 47
 • Hiljainen katu: 50
 • Mekaaninen näppäimistö: 57
 • Keskustelu: 60
 • Auton sisäpuoli: 70
 • auto: 80
 • moottoripyörä: 90
 • diesel kuorma-auto: 100
 • sähkötyökalut: 110

Microsoftin näppäimistön dB-taso PC-maailmasta

Kannattaa huomauttaa, että jopa hyvin keskustelurikkaissa avoimissa toimistoissa mekaanisen näppäimistön ääni saattaa silti olla hyvin paikallaan ja häiritsevä.
Huomaa myös, että näppäimistö, jossa on Cherry-MX-mekaaniset näppäimet (ja ehkä muutkin), voidaan varustaa o-renkailla avaimen akseleissa alhaalta tulevan melun vaimentamiseksi. Ihannetapauksessa ammattitaitoinen konekirjoittaja ei alhaalla näppäimiä tuottaakseen tuon 57 dB: n huippunappua, mutta niille, jotka haluavat todella lyödä näppäimiä, o-renkaat voivat tarjota pehmeän pohjan merkittävästi vähentää mekaanisen näppäimistön melua - melkein kumikupolevyn tasolle.
[O-rengas vs. muokkaamaton vertailu] (https://youtu.be/lFkl1Vet1eU?t=36s)
dB-kaaviosi on melkein merkityksetön, koska todellinen kysymys on yksi "tavallisesta taajuuden peittämisestä" eikä suorista dB-tasoista. avainklikat kuuluvat tälle taajuusspektrin hyvin erityiselle alueelle, jota melkein mikään muu ei tee. Siksi sitä ei peitä ... ei keskustelu, ei LVI, ei liikenne.
Kun sanot, että 56-57dB on "jonnekin [50dB ja 60dB] välissä, mutta lähellä [60dB]", unohdat, mitä kirjoitit muutama lause aikaisemmin desibeleistä, jotka ovat logaritminen asteikko. Se on itse asiassa suunnilleen puolivälissä vallan suhteen.
@DavidRicherby Ei, en tarkoittanut, että se olisi lähempänä sitä kuin hiljainen katu - vain että se oli lähellä keskustelun tasoa (mikä on helpoin asia verrata toimistossa).
@dwoz: Sound on päivittäinen työni, ja katson taajuusspektrejä koko ajan. Spektrissä ei ole "erityistä aluetta", ja impulssiäänet ovat kaikkialla spektrissä. Ne ovat voimakkaasti ajallisesti lokalisoituja, mikä tarkoittaa välttämättä sitä, että niitä ei voida lokalisoida spektrissä.
Ja ota huomioon, että äänen osalta 10 dB: n lisäys tarkoittaa havaittua kaksinkertaista äänenvoimakkuutta, ei x10.
@WhatRoughBeast Oikeastaan, ei, se on 10x, kun kirjoitin vastauksen. Katso [wikipedia] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Decibel) saadaksesi lisätietoja.
@MSalters, kuinka hienoa, että pääset työskentelemään äänenvahvistuksessa! Ainoa avainpainikkeen taajuusalueella on se, että spektrissä ei ole paljon muita sen ympärillä olevia asioita, joten avainnapsautuksissa ei ole paljon havaintonaamioita. Kuulomme on melko upea ... sinulla voi olla käynnissä 120dB 100Hz: n signaali ja 120 dB 5kHz: n signaali, ja silti pystyt helposti erottamaan 55dB: n äänen. Korva skaalautuu itsenäisesti eri taajuuskaistoilla. Lisäksi on täysin hölynpölyä siitä, että näppäinpainiketta ei ole lokalisoitu. Olet väärässä, että se on impulssisignaali.
@Joe - vain sen selvittämiseksi, mitä WhatRoughBeast sanoi, 10dbB on 10-kertainen kineettisen energian kasvu, mutta ihmiset havaitsevat äänet log-asteikolla; 10-kertainen äänenpaineen kasvu havaitaan kaksinkertaiseksi äänenvoimakkuuden kasvuna.
ChrisInEdmonton
2016-03-24 02:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on mekaaninen näppäimistö, jossa on Cherry MX Brown -kytkimet. Rakastan sitä ehdottomasti. Rakastan todellisen mekaanisen näppäimistön tunnetta ja rakastan sen antamaa ääntä.

Mutta työskentelen kotona. Jos työskentelin avoimessa toimistossa, ei ole mitään tapaa tuoda tätä näppäimistöä sisään. Kuten toisessa vastauksessa todettiin, mekaaniset näppäimistöt ovat kovia. Paljon, paljon äänekkäämpi kuin mikä olisi tarkoituksenmukaista monissa avoimen suunnitelman toimistoissa.

Ellei toimisto ole jo kovin kovaa (säännölliset käynnissä olevat keskustelut avoimessa tilassa), sinun ei ole asianmukaista tuoda näppäimistöä. Tämä ei ole tapaus, jossa sinun pitäisi kokeilla sitä ja katsella ihmisten kehon kieltä. Tässä tapauksessa sinun ei yksinkertaisesti pitäisi edes kokeilla sitä.

+1. Avotoimistot eivät vain ole oikea ympäristö tähän. Haluaisin, että minut tunnetaan luotettavana korkean suorituskyvyn esiintyjänä, en "kaverina, jolla on mekaaninen näppäimistö".
Kirsikanruskeat ovat hiljaisia ​​kytkimiä. Nämä ovat näppäimistöt, jotka tuon toimistoihin, koska kirsikanpunaiset eivät ole parempia kuin kalvot laajennettuun kirjoittamiseen. ** Cherry blues ovat kovimmat **.
Käytän mech-näppäimistöä (myös Cherry MX Brown -kytkimillä) avoimessa toimistossa, ja se on huomattavasti kovempi. Valitsin lisätä joukon o-renkaita kytkimiin, koska suurin osa punaisen / ruskean kytkimen aiheuttamasta melusta on itse asiassa avaimen pohja. O-renkaat pehmentävät pohjaa ja tekevät melko suuren eron melutasossa. Jos olet paljon parempi typer kuin minä ja jokaisen näppäimen painamisen pohja ei ole ongelma, et ehkä edes tarvitse niitä.
HPierce
2016-03-23 22:53:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et voi tietää kaikkea, mikä häiritsee kollegoitasi, koska se vaihtelee henkilöstä toiseen.

Jos henkilökohtainen näppäimistösi auttaa, tuo se sisään ja käytä sitä. Samaan aikaan, ole herkkä kollegoiden melulle aiheuttamille signaaleille. Jos alat huomata ulkonäköä tai muuta kehon kieltä, ole ennakoiva siinä ja kysy heidän tunteistaan ​​silloin.

pydsigner
2016-03-24 20:57:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli tapana jakaa scrum pod ohjelmoijien kanssa, jotka käyttävät erilaisia ​​mekaanisia näppäimistöjä. Yksi takanani istunut siirtyi Cherry MX -näppäimistöstä Model M: iin osittain läpi aikani siinä tilassa, ja melun kasvu oli ehdottomasti havaittavissa, mutta en koskaan tuntenut minkään mekaanisen näppäimistön käytön olevan todellinen ongelma.

Ehdotan, että noudatat @ Dmitryn neuvoja, käytä näppäimistöä noin päivän ajan ja hanki sitten palautetta työtovereiltasi.

Erik
2016-03-24 21:08:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni vastaus tähän kysymykseen riippuu muutamasta ympäristöstä, jota ei käsitellä kysymyksessäsi.

Mikä on avoimen työtilan nykyinen melutaso?

Jos työtila on yleensä erittäin hiljainen, uuden melulähteen käyttöönotto on todennäköisesti häiritsevää. Jos työtila on yleensä suhteellisen meluisa, kova näppäimistö sulautuu todennäköisesti vain muihin ääniin. Yleensä mitä hiljaisempi työtila, sitä vähemmän kannustan sinua ottamaan käyttöön uuden melulähteen.

Luuletko työtovereidesi puhuvan, jos jokin häiritsee heitä?

Tiedät toimistoympäristö paremmin kuin me. Jos tiedät, että henkilö X pyrkii välttämään vastakkainasettelua ja / tai ei kerro sinulle, häiritseekö toimintasi heitä, sinun on oltava varovaisempi mahdollisesti häiritsevien muutosten tekemisessä. Jos työtoverisi ovat sellaisia ​​ihmisiä, jotka ilmoittavat sinulle, kun häiritset heitä, voit olla varmempi kysymyksestä, häiritseekö jokin heitä. Sinun tulisi myös pitää mielessä, jos olet pomo tai valta-asema työtovereidesi suhteen, sinun tulee miettiä, miten asemasi vaikuttaa heidän halukkuuteensa olla rehellinen uudesta näppäimistöstä.

Hiljaisempi ei ole ' ei yleensä tuottavampaa.

Jotkut ihmiset työskentelevät paremmin jonkinlaisen valkoisen / taustamelun kanssa, toiset mieluummin hiljaisuuden ja toiset mieluummin sekoituksen. Jos ymmärrät melutason, jonka ihmiset haluavat työskennellessään, saat käsityksen siitä, kuinka sopiva näppäimistösi toimii.

Muistatko kirjoituskoneen?

Kirjoituskoneet olivat normi toimistoissa 30-40 vuotta sitten ja ihmiset olivat tuotteliaita. Jotkut sanomalehdet alkoivat jopa pari vuotta sitten piilottaa kirjoituskoneiden ääniä tuottavuuden lisäämiseksi. En ole varma, toimiiko se vai ei, mutta voin helposti kuvitella tämän tai näppäimistön olevan vain valkoista kohinaa.


Yhteenvetona sinun on arvioitava toimistosi olosuhteet ja tehtävä sopiva ratkaisu yksilöllisen tilanteen perusteella.

Major Major
2016-09-08 02:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

IBM: n taipuvat jousikytkimet voivat olla melko kovia ja häiritseviä niille, jotka eivät käytä niitä eivätkä arvostavat mekaanisia näppäimistöjä.

Yritän löytää hiljaisemman mekaanisen näppäimistön, jos mahdollista . Tässä on luettelo hiljaisista mekaanisista näppäimistöistä ja joitain muita vinkkejä nykyisen näppäimistön hiljentämiseksi. He myyvät O-renkaita, joita voit käyttää äänenvaimentimina, jos sinulla on Cherry MX -näppäimistö.

Corsair julkaisi myös äskettäin näppäimistön Cherry MX " Silent" -kytkimellä. Se ei oikeastaan ​​ole lähellä hiljaista, mutta se on hiljaisempi kuin useimmat mekaaniset näppäimistöt.

n00bish
2016-03-23 22:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En näe mitään ongelmaa tässä. Mielestäni sinun pitäisi olla tuottava joka tapauksessa mahdollista. Vaikka näppäimistö on äänekäs, uskon, että ympärilläsi olevat ihmiset tottuvat siihen.

Kaksi senttiäni.

Tuottavuus * sisältää * mahdollisuuden työtovereidesi olla tuottavia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...