Kysymys:
Kirjoitatko tietokoneohjelmakoodia ilmaiseksi haastattelussa?
juniorprogrammer
2019-08-06 17:35:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko normaalia, että jos joku hakee ohjelmointityötä, hänen on tehtävä jokin ohjelmointiin liittyvä tehtävä ilmaiseksi ennen kuin hän allekirjoittaa työehtosopimuksen? Mielestäni ei ole mukavaa pyytää työtä tekemään ilmaiseksi. Pitäisikö minun pyytää maksua ennen kuin suoritan tehtävän tai mitä tehdä?

Olen erittäin nuorempi työn saamisessa.

Kuinka suuresta koodaamisesta puhumme täällä?
onko se FooBar-testi vai usean päivän työ?
Haluat ehkä tehdä hakuja, täällä on * paljon * kysymyksiä koodaamisesta haastattelujen aikana tai "kotitehtävistä" projektien palkkaamisen aikana.
Neljä vastused:
Nimesh Neema
2019-08-06 17:43:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko normaalia, että jos joku hakee ohjelmointityötä, hänen on tehtävä jokin ohjelmointiin liittyvä tehtävä ilmaiseksi ennen kuin hän allekirjoittaa työehtosopimuksen?

Kyllä, tämä on melko yleinen käytäntö IT-alalla. Tavoitteena on tarkistaa ehdokkaan kyky suorittaa samanlainen tehtävä kuin mitä hänen on suoritettava päivittäin.

Koodaustehtävä ei kuitenkaan yleensä ole kovin intensiivinen (määritelmä intensiivinen vaihtelee roolin ja ehdokkaan kokemustason mukaan) tai aikaa vievää, ja sen pitäisi olla suoritettavissa 1-2 tunnin kuluessa. Kaikki muu sen lisäksi vaatii liikaa.

Päivitys : Kuten kommenteissa todetaan ja joidenkin omakohtaisten kokemusten perusteella jotkut yritykset saattavat pyytää sinua suorittamaan yhden tai useampia ohjelmointitehtäviä päivä tai enemmän. Tätä käytäntöä noudatetaan kuitenkin yleensä hyvämaineisissa / suurikokoisissa yrityksissä tai huipputekniikan startup-yrityksissä, jotka yleensä etsivät erikoistuneita ja / tai poikkeuksellisia kykyjä.

Vaikka tämä on selvästi ristiriidassa aiemmin vakiintuneen kanssa, tämä on yleinen käytäntö. Yritys haluaa varmistaa, että he palkkaavat todella hyvän istuvuuden. Tällaisissa tapauksissa saat korvausta saamalla tuottoisan ja arvostetun työn, joka maksaa melko hyvin.

Pitäisikö minun maksaa maksua ennen kuin suoritan tehtävän vai mitä tehdä?

Älä mainitse sitä nimenomaisesti, koska tällaiset pyynnöt eivät tuo sinua hyvään valoon.

Kuitenkin joissakin harvoissa tapauksissa jotkut yritykset käyttävät tätä käytäntöä epäeettisesti todellisen työn saamiseksi ehdokas. Jos tehtävä on mielestäsi melko pitkä ja vaatii paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin haastattelulle tyypillisesti, et voi päättää olla jatkamatta haastattelua oman harkintasi mukaan.

Joissakin tapauksissa On nähty, että yritykset tarjoavat maksaa ajasta, jonka vietät tehtävän suorittamiseen. Näin tapahtuu, kun se vaatii yhden tai muutaman päivän ponnistelua.

Olen erittäin nuorempi työn saamisessa.

On turvallista olla pyytämättä nimenomaisesti korvauksia, varsinkin kun olet nuorempi kehittäjä ja sinulla ei ehkä ole erikoistuneita taitoja, jotka yritys saattaa pitää arvokkaina heidän yleisten odotustensa ulkopuolella.

Ohjaus, jota voit seurata on mennä tehtävään vain, jos todella arvostat mahdollisuutta ja olet innokas työskentelemään kyseisen organisaation hyväksi.

PS : Osoittamalla taitosi poikkeuksellisella tavalla toimeksianto antaa sinulle paremmat mahdollisuudet neuvotella korvauksestasi. Tehtävän tarkastaa yleensä ryhmän vanhempi jäsen tai palkkaava johtaja eikä henkilöstöjohtaja tai rekrytoija. Testin suunnittelijan vaikuttaminen antaa sinulle mahdollisuuden saada epäsuoraa korvausta (toistuvasti kuukausittain eikä vain yhden kerran, jota etsit parhaillaan).

"Jos sinusta tuntuu, että tehtävä on melko pitkä ja vaatii paljon enemmän aikaa ja ponnisteluja kuin haastattelulle tyypillistä", on selvää, että OP ei välttämättä ymmärrä mitä täällä on tyypillistä.
_ ".. Kaikki muu kuin sen, vaatii liikaa." _ Olen samaa mieltä, mutta heti kun se kestää yli kolme tuntia eikä ole yleistä, mutta on jo melko ominaista yritykselle, jolla yritys toimii, se alkaa hajuahämärä minulle.Joillakin röyhkeillä yrityksillä on taipumus käyttää koodaustehtäviä haastatteluissa ilmaisena resurssina tuotteensa parantamiseksi tai joidenkin ongelmien ratkaisemiseksi.
@GregoryCurrie & Nimesh "Hyvästä": IT-alalla emme periaatteessa koskaan pysähdy oppimaan ja etenemään, koska tämä ala on erittäin ketterä - tärkein ravitsemustaito on kyky ymmärtää nopeasti uusia tekniikoita, mukaan lukien niiden kyvyt, rajoitukset, syntaksit jametodologia.Loppu tulee käytännöstä, [vakavuus pois] eikä kommentoimalla tai vastaamalla kysymykseen The Workplace koodauksen sijaan;) [vakavuus päällä]
@iLuvLogix - Olen todellakin eri mieltä siitä, että "joillakin röyhkeillä yrityksillä on taipumus käyttää koodaustehtäviä haastatteluissa ilmaisena resurssina tuotteensa parantamiseksi tai joidenkin ongelmien ratkaisemiseksi" - katso vastaukseni laajennettuun keskusteluun
@iLuvLogix Tämä voi olla totta joillekin yrityksille, mutta on myös paljon sanottavaa kokemuksesta verkkotunnuksessa.
@GregoryCurrie sovittu - useimmat toimivat hyvässä tahdossa ja uskossa, mutta täytyy olla tietoinen siitä, että tällaisia tilanteita voi tapahtua (vaikka ne eivät olekaan kovin todennäköisiä) ..
Eniten intensiivinen haastattelu oli Ebayn kanssa.He antoivat minulle tehtävän (kirjoita palvelin ja asiakas tietyn tehtävän suorittamiseen), joka kesti noin puolitoista päivää, ja sitten vietin toisen päivän viimeisen puoliskon osoittamalla sitä ja vastaamalla koodia koskeviin kysymyksiin.He maksoivat aterioista, kun olin siellä, mutta muuten eivät maksaneet työstä - ja miksi heidän pitäisi?Jopa sellaisella kahden päivän tehtävällä ei ole muuta todellista hyötyä kuin ehdokkaan arviointi.Yritys, joka tosiasiallisesti * käyttää * ehdokkaan tuottamaa koodia, ei olisi menestyvä yritys pitkään.
Edellisen kerran vaadin koodausesimerkkiä haastatteluun ... tehtävä kuvattiin yksinkertaistetuksi versioksi projektista, jonka olimme jo suorittaneet ja pyysimme vain muutaman tunnin työtä.Paljon tietoja olivat samat (tietokantataulukoiden osajoukko).Kun ehdokkaat esittivät ratkaisunsa, näytimme myös ratkaisumme, jotta he näkisivät monimutkaisemman version toimivan.Vain yksi kolmesta ehdokkaasta kieltäytyi suorittamasta tehtävää, emmekä edes kutsuneet heitä haastatteluun.
dan.m was user2321368
2019-08-06 18:32:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta tämä huolenaihe on tuonut paljon esiin, mutta minulla on todella vaikea uskoa, että mikä tahansa kehityspalvelu käyttää haastatteluprosessia saadakseen koodin muuhun tarkoitukseen kuin ehdokkaiden arviointiin (sallin, että jotkut muut kuin kehittäjät "yrittäjät" saattavat hyväksikäyttää sinua, mutta mikään paikka ammattimaisten kehittäjien kanssa ei tekisi niin). Tämä ei perustu mihinkään etiikan tai moraalin käsitteeseen, vaan vain puhtaaseen terveeseen järkeen, joka perustuu siihen liittyviin kustannuksiin.

Oletetaan, että perustelun vuoksi olet haastattelemassa minua ja että annan sinulle tehtävän tehtävä, jonka suorittaminen vie yhden viikon.

Sanotaan yhden viikon aikana, että tuot koodinpätkän, jolla on jokin arvo (tai vaivataso - ne ovat vaihdettavissa), W. Ottaen huomioon, että et en tiedä loput alustasta, johon koodisi integroituu, koodausstandardimme jne., ja koska minun on tarkistettava koodi, testattava se virheiden varalta, testattava sen suorituskyky jne., se vie todennäköisesti 5 W: n vaivaa / value tämän koodin integroimiseksi. Jos se kirjoitti sen itse, se vie myös W: n, mutta silloin minulla ei olisi integraatiokustannuksia.

Mistä on hyötyä minulle, kun "varastan" työsi osana haastatteluprosessia? Niitä ei ole, koska se maksaa minulle paljon enemmän kuin varastamani arvo.

Keskity mahdollisuuteen näyttää jollekulle, kuinka voit kehittää ohjelmistoja, ja lopeta itsesi hyväksikäyttö.

Älä unohda haastateltavan ja haastatellun johtamisen aikaa!
Lisäksi voitit vastaukseni 30 sekunnilla :(
+1 Olen täysin samaa mieltä vastauksessasi antamastasi esimerkistä, mutta voidaan olettaa, että kyseessä on syvä, spesifinen SQL-kysely, API-kutsu tai jokin edistyksellinen matemaattinen kustannusriskialgoritmi, joka voidaan toteuttaa melkein välittömästi olemassa olevaan projektiin?Puhun henkilökohtaisesta kokemuksestani, joka minulla oli startup-yrityksen kanssa 6 vuotta sitten .. Mutta yleensä olet oikeassa - on oletettava hyvä tahto, eikä sinun pitäisi odottaa hyväksikäyttöä jokaisen kulman takana
+1 vastaukselle.Vaikka väitteesi pitää paikkansa kaikesta kunnollisesta / vakavasta organisaatiosta, olen nähnyt tämän käytännön omakohtaisesti joissakin tietotekniikkapusseissa.Luulen, että tämä käytäntö vaihtelee myös alueittain.
@iLuvLogix - Mielenkiintoinen re.henkilökohtainen kokemuksesi.Vaikka pystyin näkemään SQL-tapauksen, "matemaattinen kustannusriskialgoritmi" näyttää epäselvältä.Eivätkö he olisikaan yksityiskohtaiset tiedot, jotka kirjoitetaan ensin - jos näin on, rakennuskustannukset olisivat melko pieniä.Jos ei, eikö lähteen tarkistaminen maksa paljon enemmän kuin sen koodaaminen?
Olen samaa mieltä kanssasi yleensä, mutta olen henkilökohtaisesti kokenut tämän kahdesti.Yksi oli erittäin syvä SQL-erityistehtävä - vika, jota he eivät voineet ratkaista.He kiittivät minua siitä, että olin vahva ehdokas, mutta en saanut työtä, tajusin vasta myöhemmin, mitä oli tapahtunut.Toinen aika oli saada reaaliaikaiset osittaiset verkkosivun päivitykset toimimaan päivän pituisen haastattelun aikana.Tämä oli vuosi 2001, ennen kuin meillä oli kirjastoja tekemään tätä, esim. JQuery, Angular jne. Osoitin sen toimivan, irrotin sitten USB-tikun.Sain tuon työn, niin hauskasti.
@dan.mwasuser2321368 Kyllä - mitä tarkoitin 'ei-yleisillä' ja 'erityisillä ja hyvin määritellyillä tehtävillä'.Tiettyjen vaativien ratkaisujen koodaaminen vaatii taitoa, asiantuntemusta ja luovuutta - mikä ei ehkä ole täysin tiettyjen yritysten saatavilla nykyisten työntekijöidensä kautta (ja ehkä siksi he haastattelevatkin ensin).
-1
+1 Hyvä vastaus - Erityisesti koska tämä on junioriasema, se ei todennäköisesti ole monimutkainen ohjelmointitehtävä (OP ei kuitenkaan tee selväksi, kuinka paljon työtä on tehty).
@iLuvLogix, tämä oli 18 vuotta sitten.Meillä ei ollut jQueryä siinä vaiheessa.John Resig oli todennäköisesti vielä koulussa ja XMLHttpRequest-malli oli vielä melko uusi.Ei myöskään Stackoverflow, joten ei nopeaa vastausten hakua.Olet kuitenkin oikeassa yhdestä asiasta;frontend-kehityksestä on tullut keitto, jota en siksi kosketa enää harvoin.
Väitän, että yritys, joka käy läpi merkittäviä ponnisteluja koodauksen haasteiden asettamiseksi tavalla, joka antaa heille mahdollisuuden saada ilmaista kehitystyötä haastateltavilta, sopisi paremmin käyttämään samaa työtä kehittäjälle.Sellaisena se on hyvä tapa selvittää, ettet halua työskennellä heidän puolestaan.
Hyvä vastaus.Myöskään arvokkaan koodin tuottamiseen riittävän pituista tehtävää pidetään todennäköisesti liian suurena investointina monien kehittäjien kannalta.Jos jopa puolet hylkää sinut koodaustehtävän takia, tämä vähentää ehdokasjoukkoasi puoleen, kaksinkertaistamalla ensimmäiseen haastatteluun (tai lähetetylle lähetetylle) saapuneiden ehdokkaiden kustannukset.Palkkauskustannukset ovat tässä tapauksessa suuremmat kuin koodin kirjoittamisen kustannukset itse.
Gregory Currie
2019-08-06 18:35:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet haastattelussa ja sinua on pyydetty tekemään pieni ohjelmointihaaste, sinun ei olisi viisasta pyytää maksua .

Sinulla on katsoa tätä loogisesti. Haastattelemaan sinua on johtaja tai henkilöstöhallinnon edustaja, mahdollisesti yksi tai useampi vanhempi kehittäjä. Ne maksavat rahaa. He pyytävät teitä, joilla heillä on rajalliset tiedot taidoista, suorittamaan tehtävän, joka on todennäköisesti hyvin yleinen ja joka vaatii integroitumista ratkaisuunsa.

Mitkä olisivat varoitusmerkit?

  • Yksittäinen haastattelija tai ei yhtään haastattelijaa
  • Haastattelijoiden kasvotusten tapaaminen oli minimissä
  • Suuri joukko haastateltavia kerralla
  • Teknisiä kysymyksiä ei esitetty
  • Koodi, joka näyttää olevan hyödyllinen tehtävä ja helppo integroida
  • Koodin integrointi vie vähemmän vaivaa kuin sen kirjoittaminen
  • Sinulla on voimakkaasti erikoistunutta tietoa siellä, missä ei todennäköisesti ole mahdollista arvioida sinua
user107657
2019-08-07 03:57:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, todellisen sovelluskoodin pyytäminen haastattelussa ei ole yleistä eikä eettistä.

On kuitenkin melko yleistä, että sinulle annetaan "koodausharjoituksia" teknisen soveltuvuuden testaamiseksi.

Jos sinua pyydetään suorittamaan tehtävä, joka näyttää olevan osa yrityksen sovelluksia, se voi olla yksi kahdesta asiasta.

Yksi: Huono, huono, huono, yrityksen puolelta. Heillä ei ole mitään etua antaa tämä tehtävä sinulle hakijana.

Kaksi: Se voi olla menetelmä tai toiminto, jonka he ovat poistaneet olemassa olevasta koodista testatakseen teknistä kykyäsi todellisessa tilanteessa. Tässä tapauksessa ei ole mahdollisuutta käyttää koodia, se on yksinkertaisesti testi.

Jälkimmäinen vaikuttaa paljon todennäköisemmältä, mutta on olemassa poikkeuksia ja joku jonnekin voi yrittää tehdä jotain typerää ja hämärää.

JOS sinusta tuntuu tältä tietty yritys yrittää todella hyödyntää sinua ilmaisessa työssä, kieltäytyä ja mennä haastatteluun muualle, se ei ole kulttuuri, johon haluat olla osa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...