Kysymys:
Kuinka kilpailla henkilöillä, jotka makaavat ansioluettelossaan tai liioittavat pätevyyttään?
Lehonti
2019-05-23 20:17:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokin aika sitten minut palkattiin .NET-kehittäjälle. (Silloin) pomoni kehui kehittäjänäni (" Emme tienneet, että olet niin hyvä ") tunnusti, että hän oli heittämässä ansioluetteloni roskiin, koska pätevyyteni olivat " elektroniikkainsinöörin, ei ohjelmoijan " (minulla on tekninen tausta).

Mutta asia on, että väitin ​​ että ohjelmointitiedot! Varmasti, tuolloin en tiennyt mitään C #: sta (.NET) tai muista vastaavista kielistä, mutta suurimmaksi osaksi joidenkin sen ominaisuuksien ja semantiikan taustalla olevat syyt olivat ilmeiset, koska tiedän / em> C, joka tosiasiassa mainittiin ansioluettelossani yksinkertaisesti nimellä "C".

Tilanne selvisi sen jälkeen, kun luin monien hyvin tuntemieni ystävien ansioluettelot ja huomasin, että suurin osa jatkaa ovat täynnä hölynpölyä.

Tässä on (edustava) keskustelu, jonka kävin äskettäin ystävän kanssa:

  • L: " Adrián, ansioluettelossasi sanotaan tiedät C ++: n, mutta et tiedä. Et tiedä mitä osoittimet, luokat tai edes toiminnot ovat, puhumattakaan malleista tai RAII: sta tiedän nämä asiat, ja silti C ++ ei ole edes mainittu ansioluettelossani ".

  • A:" Ei ole väliä. Käytin C ++: ta joissakin Arduino-harjoituksissani koulussa, ja sinä tiedätkö mitä? Ohjelmani toimivat, ja sillä on merkitystä. Tiedän C ++. Tarinan loppu ".

Joten, kun taas m Normi ​​mainita jotain ansioluettelossani on aiheen tunteminen nurinpäin, muilla ihmisillä on hyvin erilaiset standardit, ja olen jopa nähnyt suoria valheita. Luulen, että nuo ihmiset tekevät rehellisille ihmisille vaikeaksi saada ansioluettelonsa huomatuksi. Tiedän vain, että heidät palkattiin paljon aikaisemmin kuin minä, joten ansioluettelon koristelu toimi ilmeisesti heidän hyväkseen; mutta minun tapauksessani väittää olevani taitoja tai tietoja, joita minulla ei oikeastaan ​​ole, tuntuu epärehelliseltä.

Ja vain viitteenä, kun saan kiihkeää kiitosta (eikä vain työhön, vaan myös henkilökohtaiseen elämäänni), minulle sanotaan, että minun pitäisi oppia esittelemään itseäni paremmin ja "lopettaa olla niin vaatimaton ". Mutta jälleen kerran olen maassa (mx), jossa suurin osa ihmisistä priorisoi ulkonäköä aineen sijaan. Olen alkanut miettiä, onko ruoho vihreämpää muualla.

`` Käytin C ++: ta joissakin Arduino-harjoituksissani koulussa, ja tiedätkö mitä?Ohjelmani toimivat, ja sillä on merkitystä.Tiedän C ++: n Älä huoli siitä.Tämä henkilö ei läpäise C ++ -haastattelua.
Tämä näyttää olevan liian laaja vastaamaan yleisesti.Jos haluat tietää, kuinka tietyt erityiset asiat esitetään ansioluettelossasi parhaalla mahdollisella tavalla (kuten mitä kieliä osaat), voimme auttaa tässä.Kysymyksesi näyttää myös olevan kuinka esitellä itsesi parhaiten, joten voit todennäköisesti pudottaa kysymyksesi kokonaan "miten kilpailla valehtelijoiden kanssa".Mutta sen jättämisen jälkeen ei olisi paljon jäljellä, mikä on myös osa ongelmaa.
@Dukeling Miksi sillä ei ole merkitystä ?.Pidät siitä tai ei, he ovat kilpailijasi työmarkkinoilla
@Lehonti Koska aina on olemassa muita ihmisiä, joilla on paremmat profiilit kilpailemaan riippumatta siitä, valehteleeko he, ja aina on valehtelijoita, joten keskittyminen siihen häiritsee kysymystä siitä, kuinka esitellä itsesi parhaiten (mikä, kuten todettiin, on joliian leveä itsestään).Saatat saada jonkin verran varmuutta siitä, miksi sinun ei tarvitse huolehtia niistä ja miksi sinun ei pitäisi turvautua valehtelemaan itseäsi, mutta tämä on hyvin erilainen asia kuin kuinka esitellä itseäsi parhaiten, ja vastauksen yleinen laatu todennäköisesti kärsiiyrittää käsitellä kaikkea sitä samanaikaisesti.
Haastattelin kerran kaveria, joka väitti melko esoteerista kieltä.Minulla sattui olemaan kokemusta myös tästä ja huomasin nopeasti, että hänellä ei todellakaan ollut mitään.Paitsi veto-oikeutta hänen palkkaamiseen, lisäsin heidät myös yrityksen ei-vuokrausluetteloon.En voi käsitellä valehtelijoita
Liittyvät aiheet: [Mitkä ovat väärennetyn työkokemuksen löytämisen mahdollisuudet ja mahdolliset seuraukset?] (Https://workplace.stackexchange.com/q/21358) ja [Kuinka minun pitäisi luetella ohjelmointitekniikkani ansioluettelossa?] (Https://workplace.stackexchange.com/q/11938)
Kysymys on pikemminkin hämmentävä kuin avun pyytäminen.
@Dukeling, Näen mielesi, ja oppia esittelemään itsensä on todella tärkeää.Syy, miksi esitin tämän kysymyksen, johtuu siitä, että en uskonut voivani kilpailla valehtelijoiden kanssa, vaikka esittäisin (todelliset) taitoni hyvin.Aloitin siitä, että näin oli.
@Lehonti Jos et usko, että voit kilpailla riippumatta siitä, kuinka esität itsesi rehellisesti, mitä etsit täällä?Maagista kaavaa ei ole.Eniten voimme tarjota rauhoittamista ja rohkaisua.Kuten: joskus moraaliton pääsee huipulle, mutta maailma on iso, täynnä mahdollisuuksia (kuten kysymyksessä mainitsemasi asema) ja ihmisiä, jotka osaavat saada kiinni valehtelijoista.Vaikka se ei kiistatta ole aihe.
@Dukeling "_Jos et usko, että voit kilpailla riippumatta siitä, kuinka esität itsesi rehellisesti, mitä etsit täällä? _" Halusin apua näkemykseni muuttamisessa :)
Viisi vastused:
Sourav Ghosh
2019-05-23 20:23:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle sanotaan, että minun pitäisi oppia esittelemään itseni paremmin ja "lopettaa olemisen niin vaatimaton".

Se on totta.

Toisin sanoen, kuinka paljon jotain hyvää on koskaan, ellei sitä voida myydä, siitä ei ole mitään hyötyä.

Kuten ehkä jo tajusit, ansioluettelo / CV on porttisi pääsy haastatteluun. Mitä tiedät ja et tiedä ja sopiiko rooliin, päätetään haastattelun / keskustelun tuloksen perusteella.

Muista, että kukaan ei pyydä sinua valehtelemaan , esittelemällä paremmin! = valheiden kertominen .

Pelkkä perus hahmoteltujen ansioluetteloiden saaminen ei myöskään ole kovin hyvä tapa päästä haastatteluun. Sinun on tiedettävä, ymmärrettävä ja sopeuduttava vaatimukseen. Sinun tulisi päivittää ansioluettelosi / ansioluettelosi jokaiselle eri tehtävälle, johon haet, vastaamaan roolisi edellyttämiä ominaisuuksia, joita sinulla on.

Esimerkki:

Sano, että olet kokenut C-ohjelmoija, ja olet työskennellyt verkko- ja tietoliikennealueella sekä käsitellyt tehtäviä, joihin kuuluu sovellusten siirtäminen ja ympäristöjen virheenkorjaus, johon kuuluu C ++, Java, HTML-muodossa kirjoitettujen koodien tunteminen ja virheenkorjaus . jne. Olet myös automatisoinut joitain testejä käyttämällä pythonia, shell-komentosarjaa - joten sinulla on kohtuullinen tieto komentosarjoista.

Nyt haet

  • Yksi rooli, joka vaatii tietoa Linux-ytimestä ja laiteajureista - joten CV tulisi päivittää vastaamaan, että sinulla on vahvat C-taidot ja tietämys tietorakenteista, virheenkorjaustaitoista jne.

  • Toinen rooli, joka on sovelluskehitys, jossa sinun tulisi korostaa kokemustasi C: ssä (ensisijaisena) ja luetella myös C ++, Java, HTML kuin toissijainen taitosi. Et siis ole asiantuntija, mutta sinulla on oikea käsitys näistä taidoista / kielistä ja sinulla on jonkin verran työkokemusta kyseisiin tapauksiin liittyen.

  • Kolmas rooli, joka on tuotteen automaatiopaketin kehittäminen. Täällä ensisijainen painopiste on C: ssä ja missä tahansa komentosarjakielessä, jolla olet työskennellyt.

Jälleen kerran kukaan ei pyydä sinua valehtelemaan - mutta siellä on jotain, jota kutsutaan ensisijaisiksi taidoiksi ja joita kutsutaan toissijaisiksi - sinun on hyödynnettävä niitä esittäessäsi taitojasi.

Tästä huolimatta sinun ei tarvitse miettiä kilpailua väärennettyjen ihmisten kanssa. tutkinto jatkuu. Tämä väärä jatko voi saada heidät haastatteluun, ei onnistuneena tulokseen.

Mielenkiintoista.Mikä on mielestäsi paras tapa merkitä taitoja "ensisijaisiksi" tai "toissijaisiksi"?
@Lehonti Primary on tietysti sellainen, jonka tunnet ylösalaisin.Toissijaiselle - sinulla on työkokemus ja pystyt käsittelemään, jos sinulle on annettu jotain työtä.Esimerkiksi kokoonpanon ohjelmointia käyttävä kouluprojekti ei lasketa, mutta työkokemus automaatiokehyksen parantamisesta python-laskelmissa.
Joo, saan sen, mutta pitäisikö minun laittaa ne erillisiin osioihin ansioluettelostani, tai ehkä arvioida jokaisessa taitotasoni ja luokitella ne viiden tähden asteikolla (C - 5 tähteä, C ++ - 3 tähteä jne.))?
Jos taidot on lueteltu, ne annetaan melko usein taitojärjestyksessä (ainakin niin teen ja minäkin muut näkevät tekevän ohjelmointikielien, puhuttujen kielten kanssa) tai henkilökohtainen tunne tärkeydestäsi (usein pehmeiden taitojen kohdalla, jostaitoa ei ole helppo mitata).
Czar
2019-05-23 20:28:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun ei tarvitse kilpailla ihmisten kanssa, jotka väärentävät ansioluettelonsa.

Toisaalta on totta, että sinun on opittava esittelemään itsesi parhaalla mahdollisella tavalla: tähän sisältyy melko kypsä omatunto siitä, miten kommunikoit sekä ansioluettelossa että haastatteluissa.

Toisaalta älä väärennä mitään äläkä tunne sellaisten ihmisten painostusta. Väärennetyt ihmiset kohtaavat aina ongelmia pitkällä aikavälillä; jos yrityksen valintaprosessi on riittävän kypsä, heidät huomataan ja heitetään pois.

Jos ihmisillä kuitenkin sattuu olemaan menestys, se voi olla punainen lippu yrityksen palkkaamisesta. Ja jopa siinä tapauksessa se on prosessi, jota jotkut yritykset edelleen säätävät ajan myötä.

dandavis
2019-05-23 22:04:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jatkaessani ilmoitin erilaisten taitojeni vahvuudet, mikä merkitsee edistymispalkkia tai tähtiä. Tämä antaa minun huomata työnkuvaan liittyvät taidot, joista minulla on jonkin verran tietoa, mutta jotka eivät ole ydinvahvuuteni. Mielestäni "float" on joka tapauksessa tarkempi kuin "boolean", joten se toimii kaikille osapuolille.

Ascii-art-esimerkkinä siitä, mistä puhun:

  ##### JavaScript ##### CSS ### React ## Wordpress ##### Performance #### PHP # Java  

Katso mitä minä tekikö siellä? Jos työ halusi WordPress-kokemusta, olisin voinut vain luetella sen muiden alueiden kanssa luettelomerkkinä. Suhteellisen rajallisen (mutta tosiasiallisen) WordPress-kokemukseni perusteella strategia "kaikki taidot ovat tasa-arvoisia" saattaa kuitenkin olla harhaanjohtava tai saada minulle työpaikan, johon en kyennyt.

Tällä tavoin ystäväsi voisi mainita perustellusti C ++: n, mutta sijoittaa sen matalaksi sen osoittamiseksi, että hän tuntee joitain C ++, vaikka ei viitteiden tai mallien täydelliset tekstitykset. p>

+1, koska en ole koskaan nähnyt tätä tehtyä aiemmin.En voi päättää, onko asianmukaista tehdä tämä ansioluettelossa.Se on hyvä idea, mutta kuvaan yleensä suullisesti, mitä osaan ja ei voi tehdä hyvin;mitkä ydinvahvuuteni ovat.Tämä ottaisi pois tämän joustavuuden, enkä koskaan tiennyt, että minut olisi ohitettu, ascii on esisuodatin.Minun täytyy miettiä tätä vielä.
voit tehdä siitä näyttävän paljon paremmalta käyttämällä kaltevuutta tai kuvakkeita tai luoteja tai kiinteitä pylväitä.ansioluettelossani käytetään paksuja pystysuoria harmaata ja mustaa palkkia ...
En koskaan pitänyt tästä ajatuksesta.Nämä "arvosanat" ovat merkityksellisiä vain verrattuna muihin luokkiin.Voisit olla kauhea JS: ssä, mutta jopa pahinta Java: ssa, tai voit olla paras JS dev, joka on, ja silti olla erinomainen Java dev.
@IEatBagels: kyllä, se on suhteellinen asteikko.Jos tiedät objektiivisen, jaa.Käytän sitä enemmän "rosettakivinä", joka avaa muut alueet, kun taitoni yhdellä alueella on vahvistettu muilla tavoin.
J. Chris Compton
2019-05-24 19:20:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että ymmärrät todella ansioluettelon / ansioluettelon tarkoitusta.

Se on myyntiasiakirja, ei todistus (tuomioistuimelle toimitettu asiakirja).

... tunnusti, että hän aikoi heittää ansioluetteloni roskiin, koska pätevyyteni ...

Mikä hieno asia olet juuri oppinut!

Useimmat surkeasti kirjoittavat ihmiset eivät koskaan kuule tätä joltakin, jolla on merkitystä ... eikä kenenkään mielipide ole tärkeämpää kuin palkkapäällikkö.

Tässä on ongelmasi : "A" on oikea.
JOS hän käytti C ++: ta koodaamaan Arduino-harjoituksia koulussa, he tietävät sen.
Ei hyvin ehkä, mutta he käyttivät sitä, joten he tietävät sen.

Jos tiesit enemmän C ++: ta, niin sen olisi pitänyt olla ansioluettelossasi.
Myyt ... itseäsi. Älä aliarvioi itseäsi!

Sinun olisi pitänyt jättää C # pois ansioluettelostasi.
Mutta toivon, että se on siellä nyt; lisää myös C ++.

Ja ennätykseksi mielestäni "A": lla ei pitäisi olla C ++: ta jatkoa.
Mutta se ei tarkoita , että "A" kertoi valhetta.

Gus Long
2019-05-24 00:00:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun tulisi "kaunistaa" vain kirjallisessa muodossa, mitä sinulla on mukava selittää pakon alla (esim. kova haastattelija).

Lyhyt anekdootti: Lisäsin kerran taitoni harvoilla vierailla kielillä kirjoittamalla ansioluetteloni, että olin 'sujuva' ja että haastattelija, joka siirtyi kyseiselle kielelle, tarttui minuun. Se oli täysin kiusallinen hetki. Myöhemmin (sain yllättäen työpaikan) vastuuhenkilö kertoi olevansa vaikuttunut siitä, kuinka pidin tyytyväisyyteni, kun oli ilmeistä, että olin "kiinni". Joten luulen, että se oli hyvin harvinainen onnekas tauko ja opetus olla menemättä liian pitkälle.

Yhteenvetona ja palatakseni tilanteeseen ja kysymykseen: olet todellinen tuomari siitä, oletko riittävän pätevä vai ei . Myy itsellesi hyvin käyttämällä asianmukaisesti positiivisia esimerkkejä ja "itsearviointiasteikkoja", mutta älä koskaan valehtele ja älä ajattele muita ihmisiä, jotka saattavat toisinaan päästä eroon, mutta eivät useinkaan tee niin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...