Kysymys:
Kuinka vastata haastattelukysymyksiin, joihin ei ole ytimekästä vastausta?
jhbh
2016-11-03 17:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen työskennellyt ohjelmistoteollisuudessa noin vuosikymmenen ajan, mutta minulla on taipumus olla erittäin tiukka. Joten haastatteluissa, kun kysytään tietyllä vastauksella, pärjään hyvin, mutta kun oikeaa vastausta ei todellakaan ole, menetän juoni hieman.

Aivan esimerkkinä minulta kysytään "mitä C #: n ja c ++: n välinen ero koko ajan. Voisin puhua eroista koko päivän tai voisin vain sanoa " No X on y ja A on b ", ja se kestäisi 10 sekuntia, mutta ei olisi täydellinen eikä osoita lainkaan tietoni .

Pitäisikö minun aloittaa siitä, mikä elektroni on ja miten transistorit toimivat, jatka sitten siihen, miten hyödynnämme niitä luomalla "binaarinen" protokolla, jota voidaan käyttää blah blah blah tietokoneiden yada yada käyttöjärjestelmän blah blah blah kirjoittamiseen et cetera et cetera

Luulen, että kysyn kuinka paljon riittää? En todellakaan välitä heidän ajastaan, koska tämän tyyppiset kysymykset ovat yleensä hyvin ärsyttäviä, mutta en halua tuhlata minun.

Älä yliarvioi tarkkuutta.Jos kysymykseen ei ole lyhyttä vastausta, sitä ei todennäköisesti ole tarkoitus tuottaa.Pidä keskittynyt, mutta osa siitä, mitä he haluavat tietää, on miten ajattelet.
Rehellisesti sanottuna kuka tahansa, joka kysyy: "_ mikä ero C #: n ja c ++ _: n välillä" ei ole sen arvoinen, mitä se tarvitsee sen selittämiseen.
c ++ lisää c kerrallaan.C ++ on kieli.:-)
Minusta tuntuu, että tällainen kysymys viittaa melko hyvin haastattelijan tietoon, joten siinä mielessä epäilen vastauksenne olevan erittäin yksityiskohtainen.
@RaoulMensink, joka on tarpeettoman ankara tuomio.Vaikka se ei ole suurin kysymys, vastaukset paljastavat todennäköisesti paljon ehdokkaiden ymmärryksestä kahdesta kielestä sekä heidän ajattelunsa kielen suunnittelusta abstraktisti.
Sinulla on 10 vuoden kokemus ja he kysyvät sinulta "" mitä eroa on C #: lla ja c ++: lla "" ??? !!Ja tämä on yleistä ??Mielestäni sinun on harkittava uudelleen sitä työpaikkojen määrää, johon haet.
@Morons En ole koskaan erikoistunut asia.Teen kiinteän ohjelmiston kehitystä C ++: ssa juuri nyt, mutta tällä kertaa viime vuonna kirjoitin koodia AS400-keskusyksiköille.Joten kun käyn .net web dev -haastattelussa, noilla kokemuksilla ei ole mitään merkitystä.
@jhbh Näyttää siltä, että sillä on merkitystä haastattelijalle.Kuvittele vain C # -henkilö, joten voisivatko he sitten kysyä myöskään?Kokemuksellasi c ++ dev: nä on paljon enemmän vaikutteita kuin luulisi.
Kaksi vastused:
Kilisi
2016-11-03 17:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällaisilla kysymyksillä piirrän suurella vedolla ja selvennän sitten, jos he pyytävät minua. Yritän hajottaa kaiken perustekijöihin. Se antaa hyvän vankan pohjan selittää, jos he kysyvät. Paljon aikaa he eivät kysy, ellei kyseessä ole tekninen haastattelu, he vain yrittävät suodattaa ja saada sinusta yleiskuvan.

Lyhyellä ja ytimekkäällä on monia ansioita, olisin paljon mieluummin kuule selkeä 10 sekunnin selitys kuin se, joka vaeltaa kaikkialla, joten kuten kaikki muu, näytä vahvuutesi, vähätele heikkoutesi.

+1 (tai vastaa ++).Haluan aloittaa ylhäältä alas tällaisissa kysymyksissä avaamalla, kuten "Korkealla tasolla ero C #: n ja C ++: n välillä ...".Tämän avulla haastattelija voi pyytää lisätietoja, jos hän haluaa, tai siirtyä eteenpäin, jos annoit riittävän yksityiskohtaisen tiedon.
"Haluaisin mieluummin kuulla selkeän 10 sekunnin selityksen kuin se, joka vaeltaa kaikkialla" ... Jos OP pystyy keksimään vahvan 10 sekunnin selityksen, joka osoittaa tietoa, hienoa.Mutta sitä on vaikea tehdä.Haastattelijana haluaisin mieluummin kuulla jonkun vaeltavan kaikkialla, mutta tekevän hyviä huomioita sen sijaan, että antaisin lyhyen, riittämättömän vastauksen.
user45590
2016-11-03 19:12:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä huoli liikaa siitä, että olet ytimekäs tai antaa hyvin järjestetyn vastauksen.

Täydellinen vastaus olisi tietysti siisti, jäsennelty arvio tärkeimmistä eroista kahdella kielellä. Mutta tämän vastauksen keksiminen lennossa on erittäin vaikeaa.

Haastattelijana minulla ei ole ongelmaa vaeltavien vastausten kanssa - niin kauan kuin todella tiedät mitä olet Jos et tiedä, älä yritä väärentää sitä. Mutta jos sinulla on paljon tietoa, mutta sinulla on vaikeuksia sen jäsentämisessä, vaeltava vastaus ei välttämättä vahingoita sinua.

Tuskin kukaan voi ajatella jaloillaan riittävän nopeasti keksiäkseen loistavan vastauksen kysymykseen, eikä se ole kysymys, johon voit todella valmistautua. Tärkeintä on, että harvat ehdokkaat antavat hienoja, kohdennettuja vastauksia tällaisiin kysymyksiin. Tärkeää on, että näytät mitä tiedät, et että järjestät ajatuksesi täydellisesti. Sinua testataan ohjelmistokehityksen tietämyksellä, ei kyvylläsi saada mukaan tarttuva äänen purema.

Muutama viittaus auttaa sinua vastaamaan paremmin laajoihin kysymyksiin:

  • Älä kiirehdi . On ok viedä muutama sekunti miettimään. Vastusta halua vain alkaa puhua.
  • pyydä selvennystä. Jos kysymys on todella laaja, ei välttämättä ole selvää, mitä he todella haluavat. Jatkokysymys voi auttaa sinua ymmärtämään kysymystä (samalla kun antaa sinulle vähän aikaa ajatella). Voisin kysyä: "Ero missä mielessä: kielisuunnittelufilosofia? Mihin ne sopivat? Kuinka kehitykseen on suhtauduttava? ..."
  • Hyväksy vastauksesi rajoitukset. Aloitan alusta "Eroja on monia, ja on vaikea tiivistää ne kaikki muutamassa minuutissa. Mutta yksi ero, jonka pidän erityisen merkittävänä, on. ..myös toinen asia on ... ". On parempi tehdä selväksi etukäteen, ettet väitä, että tämä on järjestelmällinen vastaus kysymykseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...