Kysymys:
Pitäisikö ei-tiimin johtaja olla vastuussa tiimin tuottavuudesta?
JoanOC
2020-01-29 08:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kysymys. Olen vanhempi ohjelmistoinsinööri, en ryhmänjohtaja. Olen saanut palautetta kahdesta vuosikatsauksesta, kahdelta eri johtajalta kahdesta eri yrityksestä, että tiimin tuottavuutta olisi voitu parantaa. Kuten tämä oli negatiivista palautetta arvostelustani. Olin yllättynyt kuullessani tämän, koska en ole tiimin johtaja ja ajattelin, että tämä oli joukkueen johtajan vastuualue. Ensimmäisen kerran, kun kuulin sen, ajattelin, että se saattaa olla huijaus. Ottaen kuitenkin huomioon, että minulla oli samanlainen palaute eri yrityksen eri johtajalta, ehkä siinä oli jotain.

Onko normaalia, että ylemmän tason henkilöstö on vastuussa tiimin tuottavuudesta, vaikka he eivätkö ole tiimin johtajia tai johtajia? Tätä ei täsmennetty työtehtäväni kuvauksessa. En ole yksi niistä ihmisistä, jotka usein sanovat "tämä ei ole minun työhöni kuvauksessa". Tiimin tuottavuudesta vastaaminen merkitsee kuitenkin tietynlaista johtajuutta ja valvontaa, mikä vaikuttaa ratkaisevan tärkeältä täsmentääksesi toimenkuvassa, etenkin onko minulla lupa harjoittaa henkilöstön jäsenten valvontaa. Tiimin jäsenen olisi helppo vastata minulle: "Et ole minun esimieheni", ja he olisivat oikeassa.

Ottaen huomioon, että kummassakin tilanteessa johto palkkasi dramaattisesti henkilöstöä aliedustettu teknisten taitojen ja / tai ammattitaidolla Tämä on siihen pisteeseen, että minun on täytynyt antaa palautetta ja valituksia johdolle. Joskus henkilöstöllä ei ole riittäviä teknisiä taitoja, jolloin työn tekeminen vie liian kauan. Vaihtoehtoisesti esiintyy outoa epäammattimaista käyttäytymistä, joka häiritsee tehtävää työtä.

En ole ollut mukana palkkaamisprosessissa, seulomaan ehdokkaita ja tuomaan heidät alukseen. Yhden yrityksen kanssa aloin antaa johdon haastattelukysymyksiä ja kriteereitä, jotka on etsittävä uutta työntekijää palkattaessa. Alukseen tullut uusi henkilöstö parani vähitellen. Toisessa yrityksessä työntekijöiden roolit ulkoistetaan toiseen maahan, jossa palkat ovat 10% maassani maksettavista palkoista. Olisi aliarviointia sanoa, että tämä vaikeuttaa tilannetta. Alhaisemmista työvoimakustannuksista johtuen en tiedä, onko johto halukas sietämään enemmän virheitä.

Myönnetään, että jos minua pidetään vastuussa henkilöstön suorituskyvystä, minulla olisi oltava ääni siitä, kuka saa palkattu / erotettu. Minulla olisi myös oltava valtuudet valvoa ja varmistaa, että henkilöstö noudattaa laatustandardeja. Ilman nimenomaista auktoriteettia tämä antaa epäammattimaiselle henkilökunnalle mahdollisuuden alittaa ohjeeni ja päästä siitä eroon.

Palaute yllättää minut edelleen, koska hain sekä vanhemman ohjelmistoinsinöörin että ryhmän johtavan roolin yhdessä yrityksessä. Minua ei otettu huomioon joukkueen johtotehtävissä, mutta olen silti vastuussa tiimin suorituskyvystä vanhempana ohjelmistoinsinöörinä.

Kysymykseni on, onko vanhempien ohjelmistosuunnittelijoiden (tai vanhemman henkilöstön) pitäminen normaalina vastuussa joukkueen suorituskyvystä, kun he eivät ole tiimin johtaja tai johtaja? Olisi hyödyllistä saada palautetta tietotekniikan (IT) ihmisiltä. Tietotekniikalla näyttää olevan enemmän harmaita alueita työntekijöiden rooleissa kuin tehtaalla, joka tuottaa widgetejä kokoonpanolinjalla.

Huomaa, että pitkän aikavälin uratavoitteeni on tulla arkkitehdiksi. En ole kiinnostunut johtamisradasta. En ole varma, voiko tällainen ongelma tulla esiin uudelleen tulevaisuudessa.

Neljä vastused:
Kilisi
2020-01-29 08:45:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole yksi niistä ihmisistä, jotka usein sanovat "tämä ei ole minun työhöni kuvauksessa".

Ryhdy sellaiseksi, kun epäoikeudenmukaisesti hyökätään, oikeuta itsesi itsevarmasti. Älä anna näiden asioiden ajaa, se heikentää neuvotteluasentettasi. Varmista, että selventät rooliasi tarvittaessa.

Tämä on itse asiassa johtajien ongelma, älä anna hänen välittää sitä sinulle.

Jayce444
2020-01-29 09:13:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ohjelmistoinsinöörinä, jolla on ollut useita töitä, voin sanoa, että se vaihtelee. Joskus, jos ei ole nimettyä lyijyä, vanhimmat ottavat tällaisen roolin ja heillä voi olla samanlaisia ​​odotuksia heille asetetusta lyijystä (tavallista pienemmissä yrityksissä ja startup-yrityksissä). Mutta sinun tapauksessasi on eksplisiittisiä "johtavia" rooleja, joten näiden ihmisten tulisi olla kaikki johtavat asiat, mukaan lukien tiimin tuottavuuden seuraaminen ja tuottavuuskysymysten käsitteleminen.

Koska he hylkäsivät sinut pääroolista, mutta kutsuivat sinut nimenomaan siitä, ettet ole ottanut johtajan vastuuta, mielestäni näissä tilanteissa on parasta keskustella asiasta sinua tarkastaneiden ihmisten kanssa. Selvitä heidän kanssaan, että he tarkoittivat, että he syyttivät sinua siitä, että et varmistanut joukkueen tuottavuutta, ja jos niin, niin miksi he asettavat tämän päähänsi, koska et ole johtava. Voi vain olla, että esimiehesi eivät ymmärrä aivan hyvin lyijyn ja vanhemman dynamiikkaa ja mitä vastuut kuuluvat jokaiselle. Tai voi olla, että he yrittävät saada enemmän irti sinusta kuin heidän pitäisi, kun otetaan huomioon kantasi. Tiedät vasta, kun olet keskustellut palautteen syistä.

Toimintatapa riippuu heidän päättelyistään, mutta kuten @Kilisi sanoi, sinun on ehdottomasti pidettävä kiinni suhteellisen tarkasti työtehtävästäsi sanoo oletuksena. Jos he haluavat sinun tekevän asioita sen ulkopuolella, käy heidän kanssaan selkeä, dokumentoitu keskustelu siitä. Muuten se voi johtaa ongelmiin, kuten ylimääräisten vastuiden ottamiseen, joita sinun ei pitäisi olla, olla ylityöllistettyjä, saada tehtävää, joka ei kuulu sinun asiantuntemuksellesi, syyttää asioista, jotka eivät kuulu lainkäyttöalueellesi, jne.. Paras välttää kaikkia että yksinkertaisella, selventävällä keskustelulla.

Sourav Ghosh
2020-01-29 11:14:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuvauksestasi näyttää siltä, ​​että ongelma johtui siitä, että jotenkin sinulla ei ollut selkeää tavoitetta rooleillesi ja vastuullesi.

Ilman mittausviitettä (ts. tavoitteen asettamista) on vaikea ( mahdotonta ) mitata saavutuksia tai niiden puutetta. Jos se tehdään joka tapauksessa, se ei todennäköisesti mene työntekijän eduksi.

Keskustele esimiehesi / esimiehesi kanssa selkeästä tavoitteen asettamisesta ja käy säännöllisesti suoritusarvioinneissa (ei vuosittain, ehkä neljännesvuosittain tai jopa useammin, jos pidät sopivana). Älä odota kauan, kun arvostelu tapahtuu ja tuomio siirretään eteenpäin tuomiona , hyödynnä tarkistusprosessia - hyödynnä tarkistus- ja palautesilmukkaa:

  • Pyydä palautetta
  • Päätä parannettavista työkohteista
  • Suorita aktiviteetit ja kirjaa ponnistelut ja tulokset (ja oppiminen / löydökset)
  • Siirry seuraavaan arvosteluun

Varmista, että otat huomioon kaikki kysymyksessä mainitsemasi skenaariot, samalla kun päätät ja sovit rooleista, kuten:

  • Ensisijaiset odotukset (toimitus, täyttäminen - työnkuvan ja sopimuksen mukaisesti)
  • Toissijaiset vastuut (jos olet valmis ottamaan vastuun: Johtajan rooli, auktoriteetti, raportointirakenne ja prosessi jne. )
Karl Bielefeldt
2020-01-29 11:41:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiimin tuottavuus ja henkilökohtainen tuottavuus ovat erilaisia ​​asioita. Henkilökohtainen tuottavuus on pohjimmiltaan tehtävän suorittamista ajoissa. Yksilöt ovat vastuussa omasta tuottavuudestaan, ja esimiehillä on kurinpidollinen toimivalta korjata henkilökohtaiset tuottavuusongelmat.

Tiimin tuottavuus tarkoittaa jakamiasi vastuita, jotka koko tiimin menevät nopeammin. Oppivatko ihmiset toisiltaan? Tarkistatteko toistenne koodia havaitaksesi ongelmat aikaisin? Autatko toisiamme ulos, kun ihmiset kamppailevat ongelman kanssa? Puhutko malleista ennen kuin tuhlaat liikaa aikaa väärän asian rakentamiseen? Pyydätkö apua juuttuessasi? Puhutko keskenään, jotta vältät tarpeettoman päällekkäisen työn? Valitsetko tehtävänsä tavalla, joka ottaa huomioon koko tiimin kyvyt? Viestitkö tiimin ulkopuolella vaatimuksista ja riippuvuuksista?

Jos tiimillä on tuottavuusongelmia, koska he eivät kommunikoi hyvin, kenen tiimin johtajan on tarkoitus käsitellä tätä? Ainoa todellinen vaihtoehto on laittaa se koko joukkueelle, koska johtaja ei voi kommunikoida yksin.

Jos et halua olla kiinnostunut tiimien tuottavuudesta arvosteluissasi, pidä vastausta valmiina kuten "En voi tehdä mitään ihmisten löysäämisen suhteen, mutta olen yrittänyt auttaa tiimiä parantamaan tehtävää x, johon osaan ohjelmoida pari tuntia päivässä. Joe on jo käsitellyt virheitä siinä alueella, jolle aiemmin olisin ollut pullonkaula. "Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...