Kysymys:
Tauot Saksassa
Erica
2016-06-22 01:31:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka Saksan laki säätelee työaikataukoja? Onko totta, että jos työskentelet 8 tuntia, sinun on pidettävä 1 tunnin tauko? Ja jos työskentelet 7 tuntia päivässä, riittääkö 30 minuuttia?

Vaikka tämä on oikeudellinen kysymys, se sopii silti sivuston ohjeiden piiriin, koska paikallisten säädösten tuntevan henkilöstöhenkilön tai johtajan odotetaan tietävän sen. Katso http://meta.workplace.stackexchange.com/questions/1856/what-is-asking-for-legal-advice
üks vastaus:
kl78
2016-06-22 01:58:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työaikalaki (ArbZG)
§ 4 Tauot
Työ on tehtävä kiinteillä vähintään 30 minuutin taukoilla yli kuuden tai yhdeksän tunnin työajalla ja 45 minuutin pituisella työajalla. yhteensä yli yhdeksän tuntia. Lausekkeen 1 mukaiset tauot voidaan jakaa vähintään 15 minuutin jaksoihin. Työntekijöitä saa työskennellä enintään kuusi tuntia peräkkäin ilman taukoa.

Karkea käännös englanniksi:

Työaikalaki
§4 Tauot

Jos työskentelet 6-9 tunnin välillä, sinun on pidettävä vähintään 30 minuutin tauot. Tauot on määriteltävä etukäteen.
Jos työskentelet yli 9 tuntia, sinun on pidettävä vähintään 45 minuutin tauot.
Voit jakaa tauon useisiin vähintään 15 minuutin taukoihin.
Yli 6 tunnin työskentely ilman taukoa ei ole sallittua.

"Kiinteä" tarkoittaa, että sinun on tiedettävä edessä oleva aika, kuten "40 minuutin lounas klo 12.10 - 12.50", eikä "40 minuutin lounas, kun emme ole kiireisiä".
@gnasher729: kiinnitti kyseisen osan
Tämän lisäksi _Arbeitsvertrag_ voi säätää pidempiä taukoja. Jos sopimuksessa sanotaan, että päivittäinen työaikasi on 9 tuntia, josta 1 tunti on tauko, sinun on pidettävä se tunti, vaikka työskentelet vain 8 tuntia. Huomaa myös, että et voi lyhentää työaikaa ja tulla myöhemmin tai lähteä aikaisemmin pitämällä koko tauon alussa tai lopussa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...