Kysymys:
Kuinka suojella nuorempaa henkilöstöä varjoisan työnantajan väärinkäytöksiltä
MrTaco
2017-06-19 03:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen työskennellyt startupissa noin 18 kuukautta. Minulla oli tapana ilmoittaa divisioonani avaininsinöörille, mutta hän lähti pari kuukautta aloitukseni jälkeen. Ymmärrän, että hän työskenteli hulluja ylitöitä vuoden ajan, ja toimitusjohtaja / päällikkö luopui useista lupauksista (optio-oikeudet, bonukset, palkattu vapaa-aika jne.).

Huolimatta yrityksestä pitää kaveri päällä lauta, jolla on viime hetken korotuksia ja bonuksia, avaininsinööri lopetti. Pomo pidätti myös viimeisen palkkatarkistuksensa ja muut muut käteisperusteiset takuut, kunnes mainittu insinööri tosiasiallisesti nosti hänet kanneeseen.

Seuraavana päivänä perin tehtävän "avaininsinööri". Vaikka voin tehdä suuren osan hänen tekemästään työstä, en voi mitenkään tehdä sitä kaikkea (korkea erikoistumisaste), enkä voi pitää yhtä paljon ylitöitä perheen ja vanhempien vanhempien kanssa hoidettavaksi .

Suunnittelen eroavan pian, koska toimitusjohtaja on ilmeisesti vetänyt kanssani saman temppun kuin entisen kollegani kanssa (ilmeisesti pomon toimittamat sopimukset olivat "luonnos" sopimuksia ja heillä oli vain minun allekirjoitukseni, ei yrityksen C-tason johtajan vasta-allekirjoitus). Jos kuitenkin lopetan, yrityksen on lopetettava tuotanto (olen ainoa henkilöstön ammattinsinööri / P.Eng.), Ja projekti peruutetaan (tämä ei ole arvaus tai väärä vaatimattomuus, vaan pikemminkin varmuus; toisin kuin tämän sivuston vastaavilla aiheilla). Pomoni on myös uhannut haastaa minut, jos lähden tällä hetkellä, mistä en välitä , koska palvelen koko irtisanomisaikaa (kaikilla insinööreillä on 3 kuukauden irtisanomisaika, joka vastaa 3 kuukauden irtisanomiskorvaus työsuhteen päättyessä).

Voinko tehdä jotain apua nuoremmille insinööreille, jos pomo päättää sulkea yrityksen paikan päällä? Kaikilla insinööreillä on oikeus vähintään 12 viikon erorahaan, mutta minä sinulla on erittäin vahva epäily, että pomo yrittää pidättää lopulliset palkkiot, kiusaa juniorihenkilöstöä olemasta vaatimatta täyttä irtisanomisaikaa jne. Näillä lapsilla ei ole resursseja viedä tätä kaveria oikeuteen, kuten entinen avaininsinöörimme.

Tähänastiset ajatukset:

  • En voi vain ilmoittaa nuoremmille insinööreille etukäteen, koska se olisi "houkutus lähteä", mikä olisi perusteltua minulle haastetaan (onnistuneesti).
  • Olen kuullut maakunnan työlautakuntaani, enkä voi tehdä mitään ennen viittä viikkoa "tapahtuman" jälkeen, joten se on yli kuukausi ilman palkkaa laskevilla paikallisilla työmarkkinoilla.
  • Voin erota palkkapäivänä, jotta nuoremmilla insinööreillä on vähintään kahden viikon palkka kädessä.

Jos huonompi tulee pahempaa, lahjoitan kukin heistä kahden viikon palkasta omasta taskustaan, koska se on minulle pudotus ämpäri urani tässä vaiheessa. En vain todellakaan halua nähdä näiden kavereiden karkottamista tai huijaamista ansaitusta 12 viikon palkasta.

Päivitä

Mikä aamu. Tavanomainen suora sekkien talletus ei mennyt läpi viime perjantaina, ja se melkein laski huutamiseen, kun vaadin pomo leikkaamaan fyysisiä tarkastuksia paikan päällä. Pyysin kävelemään 10 minuuttia kadulla tallettaakseni sekkini, ja suurin osa kollegoistani teki saman.

Hain eron jättämisen jälkeen sekin tallettamisen jälkeen, ja pomo on raivoissaan. Vietimme noin 20 minuuttia kanssani hylkäämällä useita korotustarjouksia ja pieniä bonuksia. Pyysin kirjaimellisesti XZY, 000,00 dollaria (osakkeiden ja bonusten yhteenlaskettu arvo "luonnossopimuksissani") paikan päällä, ja hän menetti sen. Hänen on nyt "lennettävä pääkonttoriin tekemään vahinkoja". Minun odotetaan edelleen olevan toimistossa, mutta kannettava tietokone takavarikoitiin ja kaikki tilini ja avaimenperä deaktivoitiin. Minun odotetaan koordinoivan toisen työntekijän kanssa päästäksesi rakennukseen aamulla, minkä kieltäydyin, ja pomo yrittää saada minut tapaukseksi, että "olen yhteistyöhön kuulumaton" irtisanomisaikani aikana ja että minulla ei ole oikeutta maksaa tuona aikana .

Lopuksi sanoin pomolle, etten allekirjoita mitään uusia malleja, vaikka minulla ei olisikaan kannettavaa tietokonetta tai pääsyä, koska olisi epärehellistä kirjautua sisään mihinkään, mitä en voi todella tarkistaa, ja siitä voi aiheutua valtava vastuu minulle. Päivitän tämän ketjun mihin tahansa asiaankuuluvaan, kun tämä etenee.

Päivitä

Yritys taittuu. Pomo ilmoitti epävirallisesti, että eroraha saattaa viivästyä joidenkin henkilöstön jäsenten "itsekkäiden valintojen" vuoksi. Tulostin työlautakunnan riitojenratkaisulomakkeet auttaakseni nopeuttamaan erorahojen maksamista heti, jos yrityksellä loppuu varat ja yritetään välttää eroraha. Onneksi kaikki tarkastukset tyhjennettiin kaikille työntekijöille.

Päivitä

Eilen, lounaan jälkeen, minä ja tiimi palaamme takaisin toimistoon etsimään ovet lukittuina ja reput / takit jätetty oven ulkopuolelle. Kukaan ei voi käyttää sähköpostia, VPN: ää jne. Ensinnäkin teen kaikkien kaikkien henkilökohtaiset yhteystiedot ja valmistelen "riitojenratkaisupaketin", jonka tarjoaa maakunnan työlautakunta. Täytän huolenaiheet / kysymykset, palkan määrän, jonka tunnen olevani velkaa ja miksi (esim. Loma, palkka, oma pääoma jne.), Ja lähetin kirjeen pomon henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseen, jossa kerroin olevani huolissani siitä, miksi ovet olivat lukittu ilman erillistä ilmoitusta, ja lukemaan liitteenä oleva työlautakunnan kirje, joka kertoo itsestäni ja kollegoistani. Noin 30 minuuttia myöhemmin saan sähköpostin, jossa on lyhyt äänenvoimakkuus, jonka jälkeen ehdotan, että "* # $% alennuksen".

Työnhallituspaketti edellyttää yleensä, että työnantajalle toimitetaan 2 viikkoa vastata virallisesti pyyntöön. Vastasin takaisin selittäen tämän ja että hänen vastauksensa "pois päältä" tulkittiin virallisesti kieltäytyvän vastaamasta alkuperäiseen pyyntöön. Lisäsin sähköpostin ja täydelliset otsikot osana pakettia, jonka tulostin, ja toimitin kuriiripalvelun työhön. Tämä toimii melko hyvin minulle ja tiimille, koska se tarkoittaa, että joukkueen pitäisi todennäköisesti nähdä eroraha ennen kuukauden loppua sen sijaan, että joudutaan odottamaan ylimääräisiä 2-3 viikkoa ylhäällä.

Sitten pomo soitti minulle, sanoi ikäviä juttuja ja katkaisi puhelun. Loppuviikon aikana suurin osa tiimistä suostui liittymään kahvilaan vanhan toimistomme lähellä, jossa annan viitekirjeitä, jatkan avun kirjoittamista, maksan lounasta ja juomia jne. Luulen, että he päästä läpi tämän OK.

Kuka olisi voinut ajatella, että käskyn **** pois käytöstä olisi niin hyödyllistä?

On käynyt ilmi, että minun ei tarvinnut auttaa poikia heidän palkkatarkastuksissaan, koska päädyin sijoittamaan vain 8000,00 dollaria lakimaksuihin "tulen sytyttämiseksi" nyt entisen työnantajan jalkojen alla. Kaverit kaikki saivat erorahatarkastuksensa noin kahden kuukauden palkasta. Voisimme yrittää mennä täyteen 3, mutta pomo ei todellakaan voi pystyä yskäämään koko määrää.

Pomon ensimmäinen siirto lukituksen jälkeen oli ilmoittaa tukijalle / rahoittajalle, mitä oli jäädyttää / nostaa varoja yrityksen toimintaa varten vastuun rajoittamiseksi. Tukija kieltäytyi tämän mahdollisesti aiheuttamien oikeudellisten seurausten takia, mutta pomo oli ilmeisesti myös toiminnan tukija ja yritti nostaa "osuutensa" jäljellä olevasta pääomasta (ilmeisesti hän oli 1/3 osakkeenomistaja). Sen jälkeen, kun asianajajamme ovat kirjoittaneet paljon ikäviä laillisia kirjeitä edestakaisin (melkein koominen, nähdä useita vaihtoja turvallisen kuriiripalvelun kautta päivässä; kuten katsella kahden ihmisen lähettämistä keskimääräisiä twiittejä edestakaisin etanapostilla), me kaikki (minä mukaan lukien) saimme sekkimme.

Paras analyysini on, että muut sijoittajat saivat "osuutensa" irtisanomistarkastuksistamme, ja pomo on päättänyt pidättää velkansa. En aio jatkaa muita toimia häntä vastaan, paitsi lähettää päivitetyn kirjeenvaihdon työlautakunnalle. Koska he käsittelevät suurimman osan mölyn työstä, ei ole ihoa selältäni, että vielä yksi kirje laaditaan.

Olen iloinen siitä, että pystyin auttamaan poikia (he eivät pystyneet yskimään 8000,00 dollaria paikan päällä) ja että he saivat oppia jotain tämän alan ikävästä puolesta polttamatta tai joutumatta liikaa / kyynisiä itseään. Kannustin heitä "välittämään sen eteenpäin", kun heistä lopulta tulee varakkaita insinöörejä, ja annoin heille kullekin puoli tusinaa sinetöityjä viitekirjeitä. Otan muutaman kuukauden tauon ja perustan sitten todennäköisesti pienen yrityksen konsultointityöhön. En voi ottaa yhtäkään poikaa työntekijöiksi, koska kilpailukielto on mahdollisesti täytäntöönpanokelpoinen, mutta se olisi joka tapauksessa yhden miehen show.

Kiitos kaikille, kuuntelusta ja neuvo!

Tunnetko nämä muut työntekijät / nuoremman henkilöstön henkilökohtaisesti vai heihin / sinuun liittyvän perheenjäsenen?- Näyttää kummalliselta olevansa huolestunut heistä.
Miksi et voi ilmaista mielipiteitäsi yrityksestä yksityisesti / sen jälkeen muille työntekijöille?Onko sinulla toinen työnantaja rivissä ennen eroamista (eli näyttää siltä, että rekrytoit)?
@B1313 on maailmassa melko valitettavassa tilassa, jos pelkkä huoli toisten ihmisten oikeudenmukaisesta kohtelusta on jotain, joka on pidettävä "outona".
@AakashM, mutta niin se on.
Vau.Hollywood-tasoinen draama.Henkilökunnallasi on onnekas, että taistelet heidän puolestaan.
@AakashM Er ... sitä kutsutaan elämäksi / liiketoiminnaksi?Laitan perheeni tarpeet ja taloudellisen terveyden kenenkään muun edelle ... joka päivä, epäröimättä.En sano, että on huono huolehtia muista, mutta jos he eivät ole perheenjäseniä tai läheisiä ystäviä, on ammatillisesta näkökulmasta jonkin verran outoa haluta maksaa palkansa tietyksi ajaksi ... se on melkein kuin epäsuoravanhemmuus / äitiys heille.Luulen vain, että toimenpideohjelman hoidon taso osoittaa (joten sanomani "kyseinen") on selvästi normaalia korkeampi.
@B1313 Tässä ei ole kyse oman ja perheen tarpeiden puolustamisesta.Tämä tilanne on paljon monimutkaisempi.Voin sanoa, että jos tekisin valinnan, joka pysäyttäisi kaiken tuotannon yrityksessä, minun olisi myös otettava huomioon sama tilanne myös nuoremmalla henkilöstöllä.En halua, että koko yrityksen arvoinen henkilöstö irtisanotaan ja menettää kaiken lupauksensa, koska tein valinnan, joka lopettaisi yrityksen tietoisena, tekemättä mitään, jotta heille siirtyminen olisi helpompaa.Vaikka heidän palkkojensa maksaminen taskusta saattaa olla vähän.
Tai yliopistokaverin sanoin: "Olen nyt todellinen piilaakson kehittäjä: minun piti haastaa pomoni palkasta."Älä tunne pahaa (entiselle) yritykselle tai pomollesi.Hanki hyviä ystäviä korkeakouluihisi, ehkä voisit yhdistää resursseja ja perustaa uuden yrityksen?
Riippumatta siitä, mitä tästä tulee, se on hyödyllistä tietoa muille kanadalaisille työntekijöille ja mitä prosesseja on noudatettava itsesi suojaamiseksi.
Erittäin mielenkiintoinen luku, onnea tuleviin pyrkimyksiisi!
Olet ehdoton pyhimys.Nuorempana työntekijänä, joka on ollut oikosulussa oikeusjärjestelmällä, jolla ei ole varaa aikaisemmin, toivon, että minulla olisi ollut joku kaltainen.Kiitos, kun etsit haavoittuvimpia ympärilläsi.Ja ruuva tuo pomo.
Tämä on helvetin tarina!Tällaisia juttuja tapahtuu teollisuudessa.Olen iloinen siitä, että otit aloitteen ottaaksesi pomosi saamaan rahaa.
Kolme vastused:
corsiKa
2017-06-19 03:30:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkään, en voi korostaa tarpeeksi, kuinka paljon sinun ei pitäisi maksaa työntekijöille omasta taskustasi työstä, jota he eivät tee sinulle . He ovat aikuisia, ja heidän on opittava, että maailma on epäoikeudenmukainen paikka ja että kaikkiin, jotka tarjoavat palkkaa, ei voida luottaa. Sinun tulisi ehdottomasti olla mentorina ja tukena, mutta pidä taskukirjasi suljettuna.

Toiseksi voit aloittaa keskustelun pitämällä heidän kanssaan henkilökohtaiset urasuunnittelukokoukset. "Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Mitä sinun on toteutettava päästäksesi sinne?" Jos heidän tekemänsä suunnitelma on yrityksen agnostinen, se auttaa heitä nousemaan maahan, jos asiat menevät etelään.

Ja lopuksi, ovatko he hyviä insinöörejä? Onko sinulla liikeidea, joka voisi hyödyntää heidän kykyjään? Jos yritys taittuu ja he ovat markkinoilla, voit tehdä huonommin kuin tiimisi, jonka tiedät toimivan hyvin yhdessä. Jos sinulla on kyky maksaa niistä ja voit tehdä siitä kannattavan, se toimisi hyvin heille ja sinulle. Sinulla on tietysti omistusajattelu, joten miksi ei viedä sitä uudelle tasolle? Älä vain ala puhua heidän kanssaan vasta lähdettyäsi, tai se on ilmeisesti houkutusmaksujen perusta.

Tämä näyttää hyvältä kolmannen kappaleen jälkipuoliskoon saakka.Houkuttelu yrityksen poistumisen jälkeen voi yleensä laskeutua kuumaan veteen.Suurimmalla osalla yrityksistä on työsopimus, jonka mukaan työntekijöiden tai asiakkaiden houkutteleminen vähintään vuoden ajan henkilön lopettamisen jälkeen.
Huomionarvoista on myös se, että työntekijöiden maksamisesta omasta taskustasi on verotuksellisia seurauksia sinulle ja heille.
@DevNull - "jos yritys taittuu ja he ovat markkinoilla", ei olisi houkutusta ... tietysti heidän palkkaaminen suoraan toisesta yrityksestä ennen kuin se taittuu, voi olla ongelmallista.
Myös huomionarvoinen, miksi huolehtia muista työntekijöistä?Tarkoitan, että se on jalo, mutta taloudellisesti tyhmä.Heidän olisi pitänyt saada vihje tai nähdä kirjoitus seinällä (erityisesti w / annetut vihjeet).Et myöskään ole varma, mikä maa ja lait ovat, joten vero- ja työlaeista on vaikea sanoa, kuinka taskussa maksettavat / erorahapaketit toimisivat.
@HorusKol Työntekijöiden houkuttelemisesta 99,9% on samaa mieltä kanssasi.Saattaa olla joitain epäselviä olosuhteita, jotka kieltävät sen, mutta olen samaa mieltä yleisessä mielessä.Asiakkaiden houkutteleminen on toinen aihe.Entinen työnantaja voisi olla säälittävä / kostonhimoinen ja yrittää panna täytäntöön sopimuksen kirjeen (ts. "Vuosi, ei puhuminen entisten työtovereiden kanssa"), mutta hänen olisi vaikea osoittaa, että vahingot ovat aiheutuneet.
@B1313 Kanadan työlait suosivat yleensä työntekijöitä, ja he saavat melkein varmasti irtisanomiskorvauksensa.Luulen, että OP / TC on huolestunut siitä, että työntekijöiden on odotettava viikkoja / kuukausia, ennen kuin rahat annetaan heidän saatavilleen, tai että heidän on kerrottava rahaa asianajajalta saadakseen takaisin väkisin.
@DevNull OP teki selväksi, ettei hän itse allekirjoittanut mitään täytäntöönpanokelpoista sopimusta ... ne olivat "luonnos" sopimuksia.
@corsiKa Pomo / toimitusjohtaja oli todellinen työ: työsopimus, kilpailukieltosopimus, varastosopimus jne. Olivat kaikki erillisiä lomakkeita, ja hän yritti valvoa tiettyjä lomakkeita.Käsittelin sitä yhtenä suurena sopimuksena ja että koko juttu oli "luonnos", kuten oikein ehdotit.
apaul
2017-06-20 04:08:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että olen vähän myöhässä täällä, mutta näyttää siltä, ​​että yritys näytti paljon kertomuksen merkkejä menemisestä ennen kuin edeltäjänne erosi ... En tarkoita, että ottaisin tuulen purjeet, teit oikein, mutta epäilen, että yritys kierteli jo viemäriin.

Aina kun työnantaja alkaa kelata takaisin luvattua korvausta, ketjussa on melkein varmasti suuria ongelmia. He joko antoivat lupauksia, joita heillä ei ollut aikomusta pitää, tai he rikkoutuivat. (Yleensä jälkimmäinen)

Palkkojen myöhästyminen tai palautuminen on melko valtava punainen lippu. Lupaavien bonusten ja etuuksien maksaminen, jotka eivät koskaan tule maksamaan, on valtava punainen lippu.

Luulen, että yritän sanoa, että yritys oli jo hyvässä vauhdissa, sinulla on vain ollut onni huomaa ja nosta hälytys ennen kuin se upposi.

He todennäköisesti yrittävät siirtää syyt pois huonosta hallinnosta ja ylitetyistä budjeteista sinua ja edeltäjääsi kohtaan. Mutta olkaamme rehellisiä, jos yritys olisi kestävä, se olisi voinut selviytyä palkkamalla vain pari uutta vanhempaa insinööriä. Teit oikean päätöksen, kun eroitit, etkä ole vastuussa yrityksen epäonnistumisesta.

Tällä tavoin ...

Todennäköisesti paras mitä voisit Tee nuorempien työtovereidesi puolesta tarjoamalla kirjoittaa suosituskirjeitä ja kannustamalla heitä tuleviin pyrkimyksiinsä.

He kaikki ovat saaneet ainakin yhden arvokkaan kokemuksen tämän valitettavan tapahtuman kautta, he ovat nyt todennäköisesti hieman tietoisempia epäonnistuneen yrityksen heittämistä punaisista lipuista ja se on arvokkaampaa kuin saatat ehkä ajatella.

Kempeth
2017-06-19 16:21:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin ajatuksia:

  • Kuvauksenne mukaan yritys jatkaisi toimintaansa kolmen kuukauden ajan siitä päivästä, jona annat eroamisen, siihen päivään, jona todella lähdet. Jos ilmoitat erouksestasi työtovereillesi, heillä on 3 kuukautta aikaa löytää uusi työpaikka. Tämä on toteutettavissa, mutta voi olla tiukka. Jos pystyt antamaan heille pään jopa aikaisemmin (työnantajasi näyttää tietävän, että haluat lähteä, niin en ymmärrä, miksi työtoverisi eivät voi tietää, että "harkitset päätöstä" yskä yskä )
  • Yrityksellä olisi myös 3 kuukautta aikaa löytää sinulle korvaava tuote ja pitää tuotanto käynnissä.
  • Näyttää myös todennäköiseltä, että yritys yrittää pitää sinut yllä vastaavilla viimeinen oja tarjoaa. Se voi olla tilaisuutesi hankkia sopimuksistasi ei-luonnosversioita.
  • Ottaen huomioon heidän oikeudellisen menetyksensä edeltäjääsi vastaan, sinulla saattaa olla kohtuullinen asia heitä vastaan ​​yrittäessään huijata sinut pois luonnoksessa tarjotuista eduista. sopimuksia. (IANAL)
  • Voit keskustella työtovereidesi kanssa asioista, joita sinä ja edeltäjänne kohtaitte, kun työnantajan oli aika täyttää velvollisuutensa. Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että et ehkä lähde, ja se voi olla heille vihje paperityönsä järjestämiseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...