Kysymys:
Mitä tehdä, kun pomosi käy tutkimusta sinua vastaan, kun sinua ei virallisesti epäillä
Shishimaru440
2015-11-21 05:07:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelen ainoana IT-työntekijänä pienessä yrityksessä (50-70 työntekijää). Olemme tekemisissä lääketieteellisten tarvikkeiden ja laitteiden kanssa, ja me kaikki käsittelemme arkaluonteisia tietoja melkein jatkuvasti. Minun on annettava pieni tausta selittääkseni tilanne täysin, yritän olla ytimekäs:

Joulukuu 2014: Hyvä ystäväni, joka työskenteli yrityksen kanssa markkinoijana, mainitsee itselleni ja harvat muut, että hän jättää yrityksen perustamaan oman lääketieteellisen yrityksen. Huolimatta hänen alkuperäisestä halustaan ​​pitää asiat alhaalla, kunnes hän kääntyi eroamaansa, pomo sai selville melko nopeasti toiselta työtoverilta. Pomo ei ryhtynyt toimiin, mikään ei muuttunut.

Huhtikuu 2015: 1.4.2015 ystäväni palasi eroamiseensa ja kahden viikon irtisanomisaikaan ja ilmoittaa virallisesti pomolle ja omistajalle aikomuksestaan ​​lähteä perustaa oma yritys; hänen viimeinen päivä on 14.4.2015.

Tapaus: Perjantaina 10.4.2015, tunti ennen päivän loppua, pomo kutsuu ystäväni tapaamiseen. Noin samaan aikaan minut kutsutaan myös kokoukseen, mutta erilliseen huoneeseen. Muutaman minuutin odottamisen jälkeen henkilö, jota en ole koskaan tavannut, tuli huoneeseen yhden yrityksen johtajan kanssa (ei suoran johtajan kanssa, koska minulla ei ole muuta kuin pomo). Tämä henkilö tunnisti itsensä asianajajaksi ja kysyi sitten minulta, tunsinko markkinoijaystäväni, joka oli lähdössä, johon vastasin kyllä, koska hän oli ystäväni. Sitten asianajaja ilmoittaa minulle, että häntä syytetään potilastietojen varastamisesta ja että minua häiritään sanomalla, että olen varastanut tiedot hänelle. Olin täysin sokeutunut syytöksestä ja järkyttynyt. Sitten asianajaja pyysi minua kirjoittamaan lausunnon, jonka mukaan en ollut toimittanut ystävälleni mitään yrityksen tietoja. Lausunnon jälkeen minut saatettiin ajoneuvoni luokse ja käskettiin olemaan mainitsematta vaihtoa kenellekään ja menemään kotiin.

Seuraavana maanantaina olin täysin haaksirikko korostamasta sitä, miten tämä kaikki tapahtui. Saavuin töihin saadakseni selville, että jotkut tietotekniikkayritys palkattiin tulemaan katsomaan palvelinta ja tietokoneita ja varmistamaan, ettei tietoturvaloukkauksia tapahtunut. Viime kädessä heidän vastauksensa oli "epäjohdonmukainen".

Tapahtuman jälkeen pomoni suhtautui minuun melko kielteisesti, mikä on siitä lähtien eräänlainen hölynpöly (IMO), koska olen työskennellyt melko ahkerasti tämän puolesta. yritys ja ylitän jatkuvasti kutsumukseni ja sen ulkopuolella.

Kun sain tänä vuonna vuosikatsaukseni, en ole maininnut mitään tapahtumasta, pomo päättää sanoa arvostelun keskellä vähintäänkin. ' .. tiedät, en ole vieläkään selvillä siitä, mitä tapahtui huhtikuussa tietoturvaloukkauksen kanssa ... En voi sanoa, etten usko, että tekit sen ... '

Minusta tuntuu erittäin tyhjentyneeltä ja suurelta osa minusta haluaa puhua asianajajan kanssa, mutta ... en ole edes varma, mitä voin tehdä tai onko sen arvoinen vaivautua.

Olen etsinyt toista työtä viime aikoina, mutta haluaisin lähteä on pelkurimaista ... ajatuksia? neuvoja? mitään?

Mitä varastettiin potilastietojen muodossa? Mitä tekemistä tällä oli ystäväsi uuden liiketoiminnan kanssa? Kuka toi tämän johtoosi ja missä muodossa - miten he saivat tietää? Mistä sinua todella syytettiin - yksityiskohtiin?
@Shishimaru440 - jos "ystäväsi" todella varastaa tietoja, se ei todennäköisesti ole henkilö, jonka kanssa haluat jatkaa yhteydenpitoa. Jos hän vihjaisi sinua, niin se on vielä pahempaa. Minusta kuulostaa siltä, ​​että maineesi tässä yrityksessä on toivottomasti pilaantunut - jos oma pomo antaa tällaisen uskomattoman epäammattimaisen lausunnon, voit lyödä vetoa siitä, että hyvät asiat eivät tule tulevaisuudessa. Leikkaisin menetykseni ja pääsen ulos, kun vielä pystyn. Yritä saada viitteitä sympaattiselta työtoverilta tai kahdelta ja mene töihin yritykseen, joka pystyy seuraamaan heidän tietojaan.
Sinun olisi pitänyt saada oma asianajajasi takaisin, kun ensimmäinen syytös tehtiin.
Halusin vain kiittää kaikista vastauksista. Arvaa, että etsin toista työtä aggressiivisemmin, jotta voin lähteä mahdollisimman pian sijainnistani.
Seuraavan kerran, kun sinut viedään huoneeseen ja asianajaja kysyy, älä vastaa kysymyksiin ja hanki itsellesi heti oikeudellinen edustaja. Tämä pätee kaikkiin tilanteisiin, joissa sinua virallisesti kuulustellaan oikeudellisesti.
Huomaa, että passiivinen ääni on yksi yleisimpiä muotoja, joita lammassanat ottavat.Lausunto "Sinut on sekaantunut" herättää itsestään selvän kysymyksen: "Kuka on sekaantunut minuun?"
Neljä vastused:
blankip
2015-11-21 05:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinua ei syrjitä. Heidän mielestään teit jotain väärin etkä pystynyt todistamaan sitä.

Todellakin tämä koko kysymys keskittyy yrityksesi epäpätevyyteen tehdä työtä - seurata potilastietoja. Jos heillä olisi jonkinlainen kunnollinen järjestelmä, olisi periaatteessa mahdotonta (luulen, ettet ole tietotekniikan päällikkö) kenellekään saada potilastietoja ilman kirjaa / lokia.

Yrityksesi on niin taitamaton, että he eivät voi edes palkata hyvää rikosteknistä tiimiä katsomaan sitä.

Mitä tekisin? Istuin alas pomosi kanssa ja varmistin, että hän ymmärtää edellä mainitut asiat ja toivotit ulkopuolisen yrityksen tervetulleeksi katsomaan mitä tahansa. Kerroin hänelle, että sinulla ei koskaan ollut aikomusta hankkia potilastietoja - ja jos sait niin, miksi et tekisi töitä työtoverin luona.

On erittäin todennäköistä, että joko lähtevä työtoveri kertoi tai vihjasi, että autoit, tai mahdollisesti toinen työtoveri, joka vain haluaa sekoittaa potin tai ei voi auttaa, mutta ymmärtää väärin asioita. Johto, joka kuuntelee tällaisia ​​väitteitä, ei tee mitään väärin, eikä heillä ole muuta vaihtoehtoa kuin puhua asiasta kanssasi.

Voit varmasti puhua asianajajan kanssa, mutta useimmissa maissa (varmasti Yhdysvalloissa) on vain vähän turvautua. Työskentelet edelleen siellä, et saanut alennusta, ja olet jopa myöntänyt, että he olivat toimineet kuin se räjähti. Se on oikeastaan ​​vain kauhea tilanne, johon teknisesti tyhmä yritys paheni.

Kaksinkertaistaisin uskollisuutesi yritykselle ja sanoisin: "Jos luulisin, että joku tekee jotain tällaista, ilmoitan heistä itse . "

Mitä olisit voinut tehdä eri tavalla? Luultavasti et ole työssä ystävän kanssa, joka voi perustaa yrityksen kilpailemaan nykyisen yrityksesi kanssa, on hyvä alku.

Mitä voit tehdä nyt? Jatka todennäköisesti vain työtä, kunnes löydät toisen työpaikan. Ei ole mitään hyötyä, kun tunnet urasi pysähtyvän väärän syytöksen takia. Jos nykyinen johto ei ylitä todistamaan, että se on ylittänyt, oletan, että se viipyy ikuisesti.

Catch-22: Kaikki tavat pysyvästi pois tämä on periaatteessa mahdotonta tai aiheuttaa muita ongelmia kuin johto vain antaen sinulle anteeksi. tämän kanssa. Heillä ei ole syytä uskoa häntä.

 • Palkkaat / ehdotat hyvää yritystä tekemään rikostutkintaa. No, saatat olla kavereissa mainitun yrityksen kanssa.

 • Pyydät heitä palkkaamaan paremman yrityksen rikostekniseen analyysiin. No, nyt maksat heille paljon rahaa ja soitat heidän johtajilleen, jotka palkkasivat ensimmäiset kiinteät idiootit.

 • Joten sinut voidaan puhdistaa yllä olevasta ja sitten he eivät vieläkään voi pitää seuraavan numeron takia. Olet todella voittotilanteessa.

  Arvioinnissasi pomosi kertoo luulevansa varastaneen eikä sinua syrjitä? Joten hän haluaa tuoda sen esille uudelleentarkastelussa, mutta hänen mielipiteellään ei ollut mitään tekemistä luokituksesi kanssa?
  Lilienthal
  2015-11-21 05:52:45 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Kirjoituksesi perusteella pomo on tehoton, vainoharhainen ja hullu yhdistelmä, joka saa hänet tekemättä. Hän kertoi sinulle uskovansa varastaneen yrityksen omaisuutta, mutta silti ei näytä olevan selkärangaa todellakin potkaista sinua. 1

  Mitä sinulle tapahtui, oli epäoikeudenmukaisuutta, mutta suhdetta ei ole melkein varmasti mahdollista korjata. Sinua ei arvosteta ja palkita työstäsi niin kauan kuin pysyt siellä. Sinulla ei ole mitään voittoa ja kaikkea menetettävää yrittämällä "taistella" tätä vastaan, joten sen antaminen irti ei ole pelkurimaista, se on fiksu asia.

  Etsi toinen työpaikka yrityksestä, joka todella kunnioittaa sen työntekijät.

  Kun olet ilmoittanut asiasta, varmista, että selvität esimiehesi kanssa, minkälaisen viitteen he antavat sinulle. Vaurioituneen suhteen vuoksi on luultavasti parasta, jos olette molemmat samaa mieltä siitä, että yritys vahvistaa vain työsuhteen päivämäärät eikä kommentoi sitä pidemmälle. Olisi laitonta, että he panettelevat sinua mahdollisille työnantajille, koska sinua ei todettu syylliseksi rikokseen. Donna Ballmanin artikkeli " Voivatko he todella sanoa niin? Mitä työnantajat voivat sanoa sinusta, kun he antavat viitteitä " on syytä lukea jokaiselle tilanteessa olevalle.


  1 Oletan, että hän on huolestunut oikeudellisista seurauksista, koska entiset työntekijät ovat käynnistäneet tästä syytteitä. Kuinka ja miksi en ymmärrä työnantajana, voi potkaista sinut melkein mistä tahansa, mutta on todennäköistä, että rikolliset väärinkäytökset ovat erillinen tapaus.

  gnasher729
  2015-11-21 06:53:03 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Jos ei olisi niin, että olet valitettavasti keskellä tätä sotkua, koko tilanne olisi naurettava.

  Näyttää siltä, ​​että he epäilevät potilastietojen varastamista, mutta heillä ei ole siitä mitään todisteita, ja ainoa syy epäilyyn on, että entinen työntekijä on perustanut oman yrityksen.

  Näyttää siltä, ​​että he epäilevät, että autoit potilastietojen varastamisessa, mutta heillä ei ole todisteita siitä, että auttaisit niitä varastamaan, heillä ei ole edes todisteita siitä, että tietoja olisi varastettu, ja ainoa syy he epäilevät, että olet ehkä auttanut varastamaan tietoja, koska tunnet henkilön - mikä on 50-70 hengen yrityksessä melko väistämätöntä.

  Onko todisteita siitä, että tietoja varastettiin , ei ole mitään syytä uskoa, että apuasi olisi tarvittu auttaaksesi tällaisessa varkaudessa? Eikö kyseinen henkilö olisi voinut varastaa tietoja itse? Eikö hänen olisi ollut hulluutta pyytää sinulta apua, kun suurin osa ihmisistä olisi välittömästi soittanut pomolleen, kun heitä on pyydetty auttamaan potilastietojen varastamisessa? Onko millään tavalla järkevää uskoa, että sinusta olisi tullut rikollinen ja vaarannut työsi auttaaksesi potilastietoja varastavaa henkilöä? Miksi tekisit?

  Jos heidän mielestään potilastiedot on varastettu, ovatko he ilmoittaneet asiasta viranomaisille? Ovatko heidän järjestelmänsä niin epävarmoja, että työntekijä voi varastaa potilastietoja jäämättä kiinni? Ja kuten muut mainitsivat, jos yritys luulee olleesi osallisena tällaisessa varkaudessa, ja sitä tapahtuu Yhdysvalloissa (mikä todennäköisesti johtuu "kahden viikon varoitusajasta"), miksi he palvelevat sinua edelleen?

  Ei ole aivan selvää, mikä asema "pomollasi" on yrityksessä. Voi olla, että kaikki muut luulevat sinun olevan selvässä, mutta hän on tyhmä ja vainoharhainen, ja hänen on tehtävä tyhmä kommentti, että hän epäilee edelleen sinua - ja tuo kommentti oli tyhmä. Yksi syy siihen, miksi ihmiset käyttäytyvät rehellisesti, on maineensa suojaaminen. Mistä syystä sinun pitäisi käyttäytyä rehellisesti, jos sinulla on tällainen kommentti pomollesi?

  Nyt mitä haluat tehdä: Yritän selvittää, mikä on yrityksen mielipide tilanteesta. Ajattelevatko he pomosi tavoin vai eivät. Ja koska et ole tehnyt mitään väärin, itsesi puolustamatta jättäminen näyttää sinulta pahemmalta tuon paranoidin pomon silmissä. Joten on yksi kahdesta asiasta, jonka voit kertoa hänelle. A. "En ole tehnyt mitään väärin. Minua loukkaa se tosiasia, että epäilet edelleen minua, kun en ole tehnyt mitään väärin ja kun ei ole pätevää syytä epäillä tekeväni, joten odotan anteeksipyyntöä". B. "En ole tehnyt mitään väärin, eikä ole mitään perusteltua syytä epäillä, että tekin, mutta tässä vaiheessa en todellakaan välitä siitä, mitä mieltä olet".

  Tämän lisäksi aloita uuden tehtävän etsiminen muualla. Se ei ole pelkurimaista. Olet valitettavassa tilanteessa ilman omaa syytäsi, ja uuden työpaikan löytäminen auttaisi sinua.

  paparazzo
  2015-11-21 05:32:21 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Menisin HR: n puoleen ja kerroin heille, että hän kertoi arvostelussa hän luulisi varastaneen tai autaneen varastamaan tietoja.

  Heidän on joko luotettava sinuun ja siirryttävä eteenpäin tai potkut.

  On aika etsiä toista työtä. Ja ole valmis saatettavaksi ulos heti, kun annat ilmoituksen. Et ole pelkurimainen. Heitä syytetään varastamisesta (kahdesti).

  Voitteko kertoa tarkemmin, miten HR auttaa? He yrittävät suojella yritystä, ei sinua.
  Valitettavasti en ole myöskään fani siitä, että vain väittäisin jokaiselle, että heidän on löydettävä toinen työpaikka. Voit myös lähettää sen vain automaattisesti vastauksena jokaiseen kysymykseen, koska se pätee aina, kun työssä on ongelmia. Se todella ei kunnioita kaikkia syitä, joiden vuoksi OP voi haluta työskennellä työpaikallaan, mihin monet "minulla on" ihmiset ovat hyvä vastaus.
  @djechlin Emme lainkaan näe asioita samalla tavalla. Jos haluat pysyä lähellä sen jälkeen, kun sinua on syytetty varastamisesta kahdesti, niin se on arvosi.


  Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
  Loading...