Kysymys:
Mitä voimme tehdä estääkseen aiempaa yritystä esittämästä meille kysymyksiä?
JonH
2019-03-27 22:27:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyt ja suloinen asia. Työskentelin aiemmin johtajana / esimiehenä aikaisemmassa yrityksessä, joka sai meidät rakentamaan heille erilaisia ​​sovelluksia. Olin siellä lähes kaksikymmentä vuotta! Joka tapauksessa yhtiö aloitti kamppailun ja asiat sukeltivat (ylimmän johdon riidat, osakkeenomistajat järkyttyivät yrityksen kanssa, visio yrityksestä ei enää ollut voimassa, kilpailijat syövät meitä elävinä jne.). Yksi vanhimmista ohjelmistoinsinööreistäni lähti ennen lähtöäni ja lopulta lähdin myös.

Pystyin löytämään nopeasti uuden kodin ja upean työpaikan. Alun perin vanha paikka kysyi jatkuvasti (jouduin pitämään puhelinnumeroni henkilökohtaisista syistä), jotka liittyivät työhön. Se tuli siihen pisteeseen, että joka päivä he kysyivät 1-2 kysymystä, vaikka lähdin yrityksestä kolme kuukautta. Olen kyllästynyt siihen ja kerroin heille lopulta, etten voi enää auttaa, koska minulla oli omat prioriteettini.

Muutama viikko sitten palkkasin toisen insinöörin, joka työskenteli myös tuossa aikaisemmassa yrityksessä, jossa molemmat työskentelimme. Hänkin oli kyllästynyt hallitusten ja toimitusjohtajien riitaisuuteen, politiikkaan ja pudotuksiin. Joka tapauksessa palkasin hänet, ja hänkin ottaa nyt yhteyttä useampaan kysymykseen.

Voinko tehdä mitään, jotta voin yksinkertaisesti kertoa heille virheen? Meillä on omat prioriteettimme, ja se on heidän ongelmansa nyt, ei meidän!

Soittavatko he samasta puhelinnumerosta (kuten yrityksen numerosta) vai soittavatko yksittäiset insinöörit?Nykyaikaiset matkapuhelimet mahdollistavat numeroiden estämisen, ja on paljon helpompaa kuin oman numeron vaihtaminen.
Oletko luolannut ja antanut heille ilmaista konsultointityötä viimeisten kolmen kuukauden aikana, vai ovatko he vain epätavallisen sinnikkäästi soittaneet sinulle, vaikka käsket heitä lopettamaan ja älä auta heitä?Koska jos et ruoki zombeja, kun he naarmuuntuvat, huomaat, että ne lakkaavat nopeasti tulemasta ympäriinsä.Lopeta käyttöönotto ja ongelma häviää.
Mahdollinen kaksoiskappale [Kuinka saada vanha yritys lopettamaan avunpyynnön] (https://workplace.stackexchange.com/questions/23282/how-to-get-my-old-company-to-stop-asking-for-auta)
Miksi välität, jos tämä silta palaa?Kuulostaa siltä, että yhtiö ei ole enää kauemmin kostona.
Haluat ehkä muuttaa otsikon "... kysyy jatkuvasti meiltä ...".On ollut aikoja, jolloin olen saanut muutaman kysymyksen vuodessa, yleensä sähköpostit kotisähköpostitililleni, aikaisemmilta yrityksiltä.Useimmissa näistä tapauksista vastaaminenni ei vaatinut paljon vaivaa, koska nämä olivat kysymyksiä, jotka liittyivät hyvin tuntemiini aiheisiin.
Kysymyksesi on "** Muut ihmiset yrittävät hallita käyttäytymistäni; miten hallitsen heidän käyttäytymistään? **" Et.Ainoa henkilö, jonka käyttäytymistä hallitset, on sinun oma.Jos et pidä käyttäytymisestäsi, lopeta niiden tekeminen.
Mahdollinen kaksoiskappale [Edellinen työnantajani on pyytänyt minua korjaamaan virheen koodissa, jonka kirjoitin heille] (https://workplace.stackexchange.com/questions/120952/my-previous-employer-has-asked-me-to-fix-a-bug-in-code-that-i-wrote-for-them)
Kaksitoista vastused:
gnasher729
2019-03-27 22:31:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tehokkain tapa on kertoa heille, että veloitat X tunnissa vastaamisesta kysymyksiin, ja heidän on annettava sinulle osoite, johon voit lähettää laskuja.

Laskun selittäminen estää useimpia ihmisiä esittämästä kysymyksiä.

Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun;tämä keskustelu on siirretty chattiin (https://chat.stackexchange.com/rooms/91652/discussion-on-answer-by-gnasher729-what-can-we-do-to-stop-prior-company-from-ask).
Lisään, että "X tunnissa" pitäisi olla melko törkeää, tai saatat itse asiassa vetää apua.Jos he silti haluavat apuasi, korota korkoa ilmoittamalla, että korko nousee aina, kun he pyytävät apuasi.Sinun ei tarvitse edes kertoa heille, että tämä on kannustin vikailmoituksiin.Ja jos he valittavat, että kyseessä on kiristys, sanot heille, että se on heidän valintansa jatkaa avunpyyntöä.Saatat myös haluta asettaa aikarajan joka kerta, kun autat.Tämä auttaa kattamaan porsaanreiän, joka koskee 1000 tunnin pyytämistä kolmannessa puhelussaan tulevaisuuden koronnostojen estämiseksi.
X: n on oltava nopeus, jolla OP on iloinen osallistumisesta.Melko yksinkertainen.Jos ei ole numeroa, jolla se olisi totta, niin varmista: "Ei" on parempi vastaus.Mutta aina on luku.
Tämä keskustelulanka on jo siirretty chattiin kerran, jatka sitä linkitetyssä huoneessa.
On tärkeää selvittää tämä nykyisen työnantajan kanssa!
Tämä on erittäin hyvä neuvo, jos @JonH haluaa saada parempaa arvoa näistä kontakteista.Mutta sen perusteella, miten hän esitti kysymyksen, tämä ei todellakaan koske hänen kysymystään.
Joe Strazzere
2019-03-27 22:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko mitään, mitä voin tehdä yksinkertaisesti käskemään heitä vikaantumaan?

Lopeta vastaaminen heidän kysymyksiinsä.

Mikään ei sano "vika pois". aivan kuin et vastaisi toistuviin kysymyksiin.

Olet kouluttanut heitä luottamaan sinuun edelleen avun saamiseksi. Tämä on sinun vikasi. Aika irrottaa heidät.

Sinun ei tarvitse vastata puhelimeen, jos he soittavat. Jos vastaat, harjaa se pois jollakin seuraavalla tavalla: "Anteeksi, olen liian kiireinen auttamaan". Joko niin, kun vastaukset kuivuvat, he lopettavat soittamisen.

No ... luulen, että kaikki ovat samalla sivulla, että tavoite on "ei vastata heidän kysymyksiinsä".Mielestäni kyse on enemmän siitä, miten se tehdään, ja niin ammattimaisesti.Ehkä lyhyt esimerkki;Mitä sanoa, jos he kysyvät "_Miten x saavuttaa Y? _"?Tällä hetkellä se kuulostaa neuvolta _ sananmukaisesti sanoa mitään_.Se toimii todennäköisesti - luomalla toistuvasti vieraantavaa, hankalaa hiljaisuutta - mutta se ei tunnu olevan arvokkain tapa edetä tässä ...
Olen eri mieltä - entinen yritys kieltäytyy toimimasta arvokkaalla tavalla.Se, mitä he tekevät, ei ole millään tavalla ammattimaista.Heillä oli mahdollisuus säilyttää OP: n asiantuntemus, ja jostain syystä he eivät onnistuneet.OP on ylittänyt ja auttanut heitä siirtymään tähän pisteeseen. He eivät nyt kunnioita OP: n pyyntöä olla osallistumatta edelleen.OP: n _ suurin_ ammattimainen vastaus on nyt poistua tilanteesta.
@R.Schmitz "Sinun tulee kysyä tämä kysymys jollekin, jonka maksat hänen ajastaan!"*lopettaa puhelu*
@delinear Voi, olen samaa mieltä siitä, että OP: n pitäisi "kävellä pois" ...Toiset, jotka eivät ole ammattimaisia, eivät ole syy sinun epäammattimaisuuteen."Hiljaisen hoidon antaminen" jollekin puhelimessa ei ole kovin ammattimaista IMHO.Se, mitä Josef ehdotti, on jo parempi kuin vain sanomatta mitään.Vielä parempi olisi jotain "_ Olen pahoillani, mutta olen tällä hetkellä palveluksessa toisessa yrityksessä. Voin antaa sinulle yhteyden yritykseni myyntiosastoon, saatat pystyä laatimaan tukisopimuksen heidän kanssaan. Onko jotain muutaVoin auttaa sinua? _ "
@R.Schmitz Mielestäni on aivan selvää, että Joe ei tarkoita kirjaimellisesti sanoa mitään, kun he kysyvät jotain.Epäilen, että tämä vastaus saisi yhtä monta myönteistä ääntä, jos muut ihmiset ottaisivat sen samalla tavalla kuin sinä.
@LVDV Tarpeeksi älykkäät ihmiset voivat tehdä siitä jotain, varmasti.En sano, että vastaus on väärä tai mitään, vain että sitä voitaisiin parantaa konkreettisella esimerkillä.
"En tiedä" mahdollisesti yhdistettynä "en muista enää näitä yksityiskohtia" saattaisi vakuuttaa heidät myös siitä, että kaivo on todella kuiva.
Pidä se lyhyenä ja ammattimaisena: "Olen pahoillani, en työskentele siellä enää. Hei hei."Et ole vastuussa heidän nykyisen tukirakenteensa tai yhteystietojensa tuntemisesta.Et enää työskentele siellä, kerro heille, että se on selkeä ja ammattimainen.Kaikki vastaukset, jotka he tekevät, voivat olla tai olla ammattimaisia, mutta ne eivät ole sinun ongelmasi.
Jos he soittavat matkapuhelimellasi, yksinkertaisesti estä numero / numerot, jotka soittavat sinulle.
@railsdog Tämä on todellinen vastaus tähän kysymykseen.Puheluihin vastaaminen lainkaan (varsinkin kun OP on nimenomaisesti sanonut lopettavansa) on vain heidän jalkansa pääsy oveen.Ainoa haittapuoli tälle lähestymistavalle on, että jos OP: lla on minkäänlaisia suhteita kenenkään kanssa, jonka he haluavat ylläpitää, se on erittäin vaikeaa.
Havegooda
2019-03-27 22:31:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihtoehdot ovat (monivalintakysymykset):

  • Käske heitä lopettamaan soittaminen

  • Ohita puhelut

  • Estä heidän numeronsa

  • Tarjoa neuvoja kohtuuttoman korkeammaksi

  • Ilmoita heille pyydät tilausta, jossa ei ole yhteyttä, jos he löytävät estosi kiertääksesi tai jatkavat sen jälkeen, kun käskit heitä lopettamaan puhelun.

  • Pyydä itse asiassa kosketuksetonta järjestystä

Henkilökohtaisesti laitoin "ylenmääräisen koron" ykköseksi.Se vahvistaa sijaintisi ja pyrkii sulkemaan ihmisiä, kun kysyt nelinkertaista menotaajuutta (ja päivähintaan - mikään tästä kysymyksellä / tunnilla)
@PeterM - Syy, miksi en tehnyt sitä alun perin, johtui siitä, että OP kysyi miten saada heidät lopettamaan.Tarjoten kuulemista jättää oven auki.Lisäsin sen vain siksi, että ajattelin samaa kuin sinä ja hei ... kuka ei pidä rahasta?
Et voi saada ihmisiä tekemään mitään, mitä he eivät halua tehdä, mutta jos hinta on riittävän korkea, he päättävät itse olla jatkamatta puheluja.Mutta kyllä on olemassa riski, että saat keikan - ja tyhmä raha on hienoa!
Konsultointi ei välttämättä ole laillista riippuen sijainnistasi (tai tarkemmin sanottuna työsopimuksesta - mutta mikä on yleistä työsopimuksessa, vaihtelee alueittain ja toimialoittain).
Jos et todellakaan halua olla tekemisissä heidän kanssaan, ole varovainen kohtuuttoman korkovaihtoehdon suhteen.Joskus on helppo ajatella, että raha olisi sen arvoista, sitten he hyväksyvät korkean koron ja aiheuttavat sinulle stressiä, eikä se ole sen arvoinen.Silti se on ehdottomasti vaihtoehto, joka kannattaa harkita joissakin tapauksissa.
Älä unohda pyytää maksua etukäteen, jos valitset "kohtuuttoman korkotason" strategian.Voi olla jopa viisasta pyytää 5 päivän "vähimmäissitoumus", jotta sinulla ei ole laskutuksen yleiskustannuksia vain yhdestä päivästä.Ja kun olet siinä, lataa edelliset kysymykset takaisin.
"Tarjous kohtuuttoman korkean hinnan saamiseksi" - oikeastaan sen ei tarvitse olla kohtuuton.Vain yksi, joka tekisi OP: sta mielellään vastauksen näihin kysymyksiin.
Älykäs freelancerainen ystäväni opetti minulle tämän taktiikan, jota hän kutsui "f off rate": ksi.Kirjaimellisesti hän ei koskaan sano ei ehdotukselle / sopimukselle, _ever_.Aineisto, jota hän ei todellakaan halua tehdä, vain noteerataan 5–10-kertaisella normaalilla korolla ennakkomaksulla.Jos asiakas suostuu näihin hintoihin, yhtäkkiä hän ei välitä enää tekemästä työtä.
Dustin Kreidler
2019-03-28 01:43:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ollut tämän toisella puolella, ottaessani vastaan ​​jonkun, joka lähti rakentamisen tai käyttöönoton jälkeen useimmista järjestelmistä, joita käytän tähän päivään asti.

Muutaman ensimmäisen viikon ajan lähetin hänelle sähköpostia tai lähetin hänelle jatkuvasti viestejä. Hän teki hyvää työtä, EI palannut minuun heti. Hän ei ollut päivystys. Se antoi minulle aikaa röyhkeä ja oppia ja yrittää tulla omavaraiseksi, ja vieroitin itseni hitaasti hänen tuestaan. Hän käytti myös kohtuuttomia konsulttiprosentteja varsinaisiin projekteihin, jotka heitimme hänen tiensä, kunnes minulla oli tarpeeksi kokemusta ja tietoa, että emme enää tarvinneet häntä edes niin paljon.

Joten, olimme toisella puolella Kolikon kolkasta voin sanoa tämän: ellet jättänyt hyvin selkeitä ohjeita ja prosesseja ja käsikirjoja ja tehnyt lähtökohdistasi saumattomasti, ei ole välttämättä oikeudenmukaista olettaa, että ne eivät todellakaan kamppaile ilman sinua. Siitä huolimatta, että ei millään tavalla jätä sinua asentoon, jossa sinun on priorisoitava heidän pyyntönsä, varsinkin jos he eivät maksa sinulle.

On selvää, että tilanteet vaihtelevat, ja mittarilukema voi vaihdella. Jos heidän pyyntönsä ovat liian rasittavia tai aggressiivisia, niin vain vastaamatta jättäminen (tai ehkä viikon tai kuukauden odottaminen ja lopulta vastaaminen "ymmärsittekö te koskaan tämän?" (Mutta VAIN jos haluat todella ottaa sen käyttöön, koska he ovat hyvin todennäköisesti EI selvittänyt tätä ! LOL!), vain pitääkseen linjat auki vain siinä tapauksessa .)

Luulen, että avainsanat ovat "kohtuuton konsulttioperaatio".Kenenkään ei pitäisi saada ilmaista puhelintukea, kun olet poistunut.
"ei ole välttämättä oikeudenmukaista olettaa, että he eivät todellakaan kamppaile ilman sinua. Siitä huolimatta se ei missään tapauksessa jätä sinua asemaan, jossa sinun on priorisoitava heidän pyyntönsä, varsinkin jos he eivät maksa sinulle niin" - taiedes _vastaa_ pyyntöihin.He kamppailevat eivät ole yhtä suuria kuin OP tekee ilmaista työtä.
Ymmärrän täysin, että se voi olla taistelu jäljessä oleville.Onneksi näytät ymmärtävän, että tätä ei pidä millään tavalla tehdä niiden ongelmaksi, jotka jättivät sinut jälkeesi.Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, ovatko pyynnöt raskaita vai eivät.Se on yksinkertaisesti sopimaton.Kenenkään, jolle yritys ei maksa palkkiota työstä, joka hyödyttää kyseistä yritystä, ei pitäisi koskaan odottaa osallistuvan kyseiseen yritykseen omalla ajallaan.Se on kirjaimellisesti niin yksinkertaista.
Ei ole OP: n vika, jos joku kamppailee asiakirjojen puutteen vuoksi.Ellei OP: n tehtävä oli huolehtia dokumentoinnista, jonkun olisi pitänyt ajatella "mitä me teemme, kun X lähtee, kun otetaan huomioon, että meillä ei ole mitään asiakirjoja?".OP: n ei tarvitse maksaa jonkun toisen kiinnostuksen puutetta dokumentoinnista.
Minäkin olen ollut tämän aidan molemmin puolin.Kun olin noin vuoden ammatissani, minulla oli kolme vanhempaa kehittäjää, jotka kaikki lähtivät muutaman kuukauden sisällä toisistaan, mikä pakotti minut uppoamaan tai uimaan, onneksi minulla oli persoonallisuus, joka antoi minulle mahdollisuuden uida.Sitten äskettäin kuuden vuoden kuluttua lähdin samasta yrityksestä 2 kehittäjällä, joilla oli alle vuoden kokemus kyseisessä paikassa (joka käytti edelleen käsivalssattuja kehyksiä ja muita ei-standardiohjelmistoja. He soittivat minulle muutaman kerran, kun jotain merkittävää hajosi vainosoittimen oikeaan suuntaan, mutta he tajusivat sen itse.
Suosio kaikista kommenteista!Ehdottomasti kaikki hyvät kohdat.En ole täysin samaa mieltä niiden kaikkien kanssa (tiedän hyvin, että kuinka hyvin dokumentoin menettelyt ja ohjelmistot ja kaikki ne, kuka ottaa jonakin päivänä tehtäväni haltuunsa, silti loppuu, ja annan ehdottomasti,aikanani, harkintani mukaan, mitä apua voin antaa. Se on osa voittoa tavoittelematonta lähestymistapaa läheisessä kaupungissa. Me kaikki tavoitamme joskus apua. Joten ainakaan tässä tapauksessa se ei ollut epätavallista tai kiellettyä. Ellei onnistu minua erottelemattomasti potkimaan siitä, että vietin pois aikaa SE: lle. Kierrä sitten nuo kaverit.
@GustavoMP: Ainakin yhden entisen työpaikkani tapauksessa minun on muistutettava heitä siitä, että en ollut se, joka päätti, että dokumentointia ei pitäisi käsitellä.
@GustavoMP Hauska asia on, että ajatus tulee usein vasta viime viikkoina tai aikaisintaan kun joku lopettaa.Ja on melko kumoamatonta dokumentoida kaikki rakentamasi ja vuosikymmenen aikana hankkimasi tiedot muutamassa viikossa, varsinkin kun he yleensä haluavat sinun tekevän myös juuri aloittamasi projektit.Joten silloin pohjimmiltaan huono ylläpitokustannus.Ja vaikka minäkin olisin vaikuttanut minuun, minusta on täysin hienoa, jos se tuntuu eikä yrittäisi koskaan soittaa entiselle työntekijälle.Mitä enemmän johto kokee sen, sitä helpompi saada heidät tekemään se seuraavalla kerralla.
@GustavoMP "Ellei OP: n tehtävä oli huolehtia dokumentoinnista .." Vaikka se olisikin hänen tehtävä.Se ei ole enää hänen työnsä.Ei muuta mitään.
@GustavoMP Asiakirjojen puutetta ei voitu täysin korjata OP: n ilmoituksen aikana, vaikka he olisivatkin "dokumentointihenkilö".Toivottavasti entisen työnantajan nykyinen kipu on opetus heille.
Keith
2019-03-27 22:47:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole nähnyt kenenkään puhuvan, että sanot, kun olet lopettanut puheluiden vastaanottamisen, kun he ottavat yhteyttä alaiseen. Hänen on osoitettava kovaa rakkautta heihin ja käskettävä heitä lopettamaan soittaminen. Sinun on tehtävä hänelle selväksi, että odotuksesi on, että hän ei toimi muissa yrityksissä kellon ollessa kanssasi - rohkaise häntä voimakkaasti.

Harper - Reinstate Monica
2019-03-28 05:52:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työtoverisi on laskutettava yritykselle jatkuvasta avusta.

Hän ei ehkä halua sivuliiketoimintaa ... Mutta hänellä on jo sellainen , niin kauan kuin hän pitää puhelimeen vastaaminen.

Hänen on valittava konsultointiaste, joka ei ole sopimatonta taitojen ja markkinoiden kannalta, esim. 200 dollaria tunnissa

Kun hän saa puhelun, hänen on dokumentoitava, kenelle hän puhuu, mikä on ongelma, kerää kysymys (t) henkilöltä, jos se on lyhyt, pyydä häntä muuten lähettämään sähköpostia selventämällä kaikkia heidän kysymyksiinsä. Älä vastaa mihinkään ja ole nopea, varsinkin jos se on yrityksesi aikaa.

Kun hän on mennyt kotiin toimistosta ja on omalla ajallaan, hänen tulisi ottaa kysymykset vakavasti. Ehkä seurata henkilön kanssa. Sitten hänen pitäisi "muodollisesti kirjoittaa" vastaus järkevässä, edustavassa muodossa ja lähettää se sähköpostitse henkilölle.

Sitten hän tarkastelee siihen käytettyä aikaa, pyöristettynä lähimpään ajanjaksoon, joka ei ole kohtuuton, ja lähettää yritykselle laskun konsultointipalveluista net 10 . *

On tärkeää, että tämä ei koostu mistään "uudesta teoksesta" , vaan se rajoittuu pakkaus- ja poistumisasiakirjoihin, jotka muistuttavat poistumishaastattelua. Hän ei voi työskennellä kahdessa saman alan yrityksessä kerralla. Itse asiassa, jos tämä menee ollenkaan hyvin pitkälle, hänen on keskusteltava yrityksen nykyisen henkilöstöhallinnon kanssa eturistiriitojen ratkaisemiseksi, mitä ei pitäisi olla, koska sen pitäisi rajoittua keskusteluun hänen jo tekemästään työstä.

Jos hänelle vain maksetaan, mahtava .

Se voi myös aiheuttaa hieman jännitystä, jolloin seuraava kerta, kun he soittavat, hän sanoo

"No, haluaisin rakastan auttaa sinua, mutta yritys näyttää olevan haluttomia maksamaan. Voisitko antaa PO-numeron ** tätä kuulemista varten? "

Kun hän on ylittänyt ensimmäisen laskun 10 päivää (tai mitä tahansa), kun he soittavat, hän ohjaa keskustelun välittömästi siihen, että heidän maksunsa ovat myöhässä, ja hänen on ehdottomasti kieltäydyttävä antamasta lisäapua, kunnes se on maksettu. Onneksi he tarvitsevat niin paljon hänen apuaan, että nopeuttavat maksua, jolloin hänellä on mukava pieni sivuliike.

Jos he maksavat ... No, se palasi. Hän voi vain nostaa kurssejaan (tietysti tietysti), kunnes hän on hapan maitoa ja vieroitti ne avustaan. Sillä välin ilmaista rahaa siitä, mitä hän jo tekee ...


* "Net 10 päivää" on laskutusehto, se tarkoittaa, että lasku on maksettava melko niin nopeasti kuin sekit voivat lentää postissa. Se on tavallista liiketoiminnassa. Älä käytä pidempää laskutusaikaa, muuten he voivat peittää sinut niin kauan ja kerätä ilmaista tukea sillä välin, kun olet epäselvä maksaa sinulle. Muita ehtoja ovat "netto 30" tai "käteinen", jälkimmäinen tarkoittaa, että et luota heihin maksamaan, ja sinun täytyy kuulla joitain luottokorttinumeroita juuri nyt.

** "Tilauksen numero" laajenee "Ostotilauksen numero" -kohtaan, mikä tarkoittaa, että pyydät heitä luomaan ostotilauksen tuotteille tai palveluille. Jos hän antaa sinulle PO #, se on suullinen sitoumus, että yritys haluaa ostaa tämän ja maksaa. Oletettavasti hän ei pysty tekemään tätä.

Tämä on loistava vastaus, olettaen, että OP (tai hänen ystävänsä) on kiinnostunut perustamaan sivuliiketoiminnan, joka auttaa heidän aikaisempaa yritystään.Taktiikkana, joka saa heidät lopettamaan soittamisen (kysymyksessä mainittu tavoite), se ei kuitenkaan välttämättä toimi niin hyvin.Olen kuullut tekniikan ystävien tarinoita yrityksistä, joiden kanssa kirjaimellisesti * eivät halua enää työskennellä *, joten he vain nostavat hintaa kohtuuttomaan tasoon, mutta nämä yritykset maksavat edelleen!Jälleen loistava vastaus ** jos ** OP on kiinnostunut rahasta, mutta se voi hyvin helposti toimia "liian hyvin".
@Steve-O hieno kohta, muokattu.Tämä voi toimia liian hyvin.
@Steve-O, kun saat 500 000 dollaria tunnissa, he joko lopettavat tai voit jäädä eläkkeelle.
Ehdotatko, että hän lähettää laskun kysymyksiin vastaamisesta järjestämättä ensin jonkinlaista konsultointijärjestelyä?Vastaa vain kysymyksiin ja sitten, yllätys, tässä on lasku?En ymmärrä, miksi sinulla ei olisi keskustelua haluttomuudesta työskennellä ilmaiseksi ja hinnastasi etukäteen sen sijaan, että yllättäisit heitä laskulla.
@Wildcard Kuten sanoin, se on hieno vastaus * jos * toimenpideohjelma on halukas ottamaan riskin siitä, että he todella maksavat.Sanottu kysymys oli kuitenkin kysymys siitä, miten se lopetetaan, eivätkä kaikki ole halukkaita asettamaan rahaa etusijalle vapaa-ajan sijasta (esimerkiksi jos he tekevät jo pankkia todellisessa työpaikassaan *).
Myös minä @ZachLipton en ymmärrä, miksi OP: t eivät keskustelisi haluttomuudestaan työskennellä ilmaiseksi;mutta he eivät tehneet ja tässä me olemme.Laskua ei tietenkään voida panna täytäntöön;mutta kaikki takaa yhden kahdesta vaihtoehdosta: 1) he eivät maksa ja lopettavat soittamisen;tai b) he maksavat.Molemmat tulokset täyttävät OP-parametrit.
Aganju
2019-03-28 03:18:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mieti, mitä aikasi on sinulle arvollista, jos työskentelet heidän konsulttinaan.

Useimmille ihmisille kysymys on hinnasta - jos maksat sinulle esimerkiksi 3000 dollaria päivässä vastaamisesta kysymyksiä, luultavasti ei haittaa liikaa (ja se ei ole äänekäs - me maksamme sen joillekin konsultteille). Löydä suloinen kohta, lisää vähän ja tarjoa heille vakavasti sopimussuhde "konsulttina".
Tämä voi johtaa siihen, että sinulla on hyvin maksava työ tai että he lopettavat häiritsemisen - molempien pitäisi olla ratkaisuja olisit tyytyväinen.

Sourav Ghosh
2019-03-27 22:29:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmiten mikään ei voita yksinkertaisuutta.

Kieltäydy auttamasta, sano vain, että olet kiireinen. Sano,

Haluan sinun auttavan, mutta minulla on töitä. (Kyllä, työsi, josta maksat sinulle).

Jos puheluita tulee jatkuvasti, lopeta puheluiden vastaanottaminen.

Jossain vaiheessa sinun on opittava sanomaan "ei". Mitä nopeammin, sitä parempi.

Olisi tehokkaampaa sanoa suoraan "Ei, en voi auttaa".Ensinnäkin, se on itse asiassa sanan "ei" tarvitseminen (kuten sanot).Toiseksi syiden esittäminen, miksi OP ei voi auttaa, kannustaa entistä työnantajaansa yrittämään löytää ratkaisuja näihin syihin, esim.tarjoaminen maksamaan, mikä ei ole toivottu tulos.Sano vain "ei", ei muuta.
chevybow
2019-03-27 22:34:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muut vastaukset puhuvat eri tavoista joko olennaisesti sanoa heille "ei" tai uhata heitä suoraan joko laskutuksella tai ei-yhteydenotoilla.

Mielestäni yksinkertaisin tapa on vain lopettaa vastaaminen heidän kysymyksiinsä. Vastaamalla heidän aikaisempiin kysymyksiinsä olet olennaisesti vihjaillut heille, että on hyvä vikata sinua kysymyksillä, koska olet auttanut heitä koko tämän ajan.

Lopeta vastaaminen heidän puheluihinsa / teksteihin / viesteihin / mihin tahansa. Jos jätät ne huomiotta ja kontaktien määrä kasvaa tai ei häviä, se muuttuu häirinnäksi, ja sinun on harkittava joko heidän estämistä tai lisätoimenpiteitä estääkseen heitä häiritsemästä sinua työn aikana.

Lightness Races in Orbit
2019-03-28 05:41:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lopeta kirjaimellisesti vastaaminen puhelimeen heille.

Siinä se.

Tämä on pätevä lähestymistapa, vaikka sitä ehdotetaan jo muissa vastauksissa ... mielesi parantaminen?
@DarkCygnus Sen lyhyys on asia.Tarkoitukseni on näyttää kuinka runsas yksinkertainen tämä on!
@LightnessRacesinOrbit [hyväksytty vastaus] (https://workplace.stackexchange.com/a/132742/40137) on sama asia selityksineen.
@CaptainMan Olen tietoinen siitä.Mutta selitys ei ole välttämätön.Tämä on tietysti jonkin verran kielen poski.
CONvid19
2019-03-28 15:06:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otan yhteyttä entiseen esimieheen / johtajaan ja selitän, ettet enää työskentele kyseisessä yrityksessä.
Jos saat sen jälkeen lisää puheluja, lähetä heille lasku konsultointipalvelut .

Brian
2019-03-31 05:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pyydä rahaa etukäteen ja peri korkea hinta. Tee tukisopimus, kunnes korvaava henkilö voidaan kouluttaa. Tein tämän pois päältä kahden vuoden ajan, ja yritys jopa halusi minut takaisin. Loppujen lopuksi iloinen, etten palannut takaisin - yritystä ei ole enää olemassa. Ansaitsin kuitenkin paljon rahaaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...