Kysymys:
Kuinka voin oppia liikkumaan toimistopolitiikassa?
BigMadAndy
2019-09-19 00:28:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on jo ollut useita töitä valmistumisen jälkeen ja vaikka ylitän aina odotuksiani suorituskyvyn suhteen (eli osoittanut asiantuntemusta / taitoja alalla, jolla olen aktiivinen), tunnen voivani työskennellä toimistopolitiikkani parissa taitoja. Tähän asti vältin vain kaiken politiikan. Vihaan politiikkaa. Mutta tunsin useita kertoja jopa toimistopolitiikan uhriksi: Minua pidettiin uhkaavana ja nöyryytettynä / kohteluna aggressiivisesti / pakotettuna lopettamaan joku pelastamaan kasvonsa jne.

Voi olla, että tietyillä toimialoilla ( IT?), Joka ei ole niin tärkeää, mutta minulla (sanokaamme finanssilla) se on kaikki.

Mitä tarkoitan tarkalleen?

  • Koalitioiden rakentaminen, ihmisten tukeminen
  • Vaikuttaminen, "saada ihmiset tekemään mitä haluan heidän tekevän" (loogiset argumentit toimivat toisinaan ... mutta usein eivät)
  • Pidetään asiantuntevana ja pidetään, pidetään "mennä" -henkilö, joka on kutsuttu osallistumaan projekteihin ja aloitteisiin

Olen introvertti. Seurallinen, suorapuheinen mutta analyyttinen introvertti. Pidän, että minulla on aikaa ajatella. En halua olla joukossa ja tuntea oloni ulkomaalaiseksi kovien ihmisten keskuudessa, jotka kilpailevat aina ei aivan oikeudenmukaisilla keinoilla. Mainitsen, että koska uskon, että se tekee ihmissuhteissa liikkumisen hieman vaikeammaksi.

Millä tavoin parantua toimistopolitiikan alalla? Tavoitteenani on 1) välttää ongelmat, joita minulla on joskus ollut (kiusaaminen, syrjäytyminen jne.) Ja 2) urakehityksen saavuttaminen.

Etsin rehellisesti jopa kursseja, mutta en ole löytänyt mitään minun sijainnissani.

Mitä sanot "parane", mitä haluat saavuttaa?Jotkut esimerkit auttaisivat.
"Ainoa tapa voittaa peli on olla pelaamatta sitä."Jos olet hyvä ja kohtelet muita kunnioittavasti ja olet avulias, kun voit olla hyödyllinen, saavutat kaikki ne asiat, jotka haluat saavuttaa.
@sf02, kiitos, muokkain kysymystä vastaamaan kysymykseesi.
@JulieinAustin, Toivon todella, että tämä olisi totta.Mutta valitettavasti se ei ole totta minun alallani.Ne, jotka ovat saavuttaneet eniten, ovat erittäin hyviä pelaamaan peliä ... (Mutta voivat teeskennellä, etteivät pelaa sitä;).Ja kun olen menettänyt useita kertoja, koska en pelannut mukana, en todellakaan halua menettää uudelleen.
Henkilökohtaisesti olen ratkaissut tämän ongelman muutama vuosikymmen sitten menemällä freelanceksi.Tiedän, että minua ei kehoteta, minun ei tarvitse huolehtia nykyisen projektin päättymisen jälkeen, ja jos minut syrjäytetään politiikan takia, voin nopeasti ottaa uuden keikan.Monet freelancerit, joiden kanssa puhun, sanovat, että tämä on iso osa heidän freelancereita
@BigMadAndy se auttaa määrittämään, mitä "saavuttaa" tarkoittaa sinulle henkilökohtaisesti.Joskus tajuan, että "ne, jotka ovat saavuttaneet eniten" jahtaavat saavutuksia, joita en todellakaan halua.Tajusin, että se voi vapauttaa.
Ja vaarassa vastata kommentteihin, halusin tuoda esiin jotain, joka mielestäni puuttuu nykyisistä vastauksista: Suuri osa "voittavasta" politiikasta perustuu ymmärtämiseen, mitä muut * ihmiset haluavat.Mitä he yrittävät saavuttaa ja mitkä ovat motivoivat tekijät.Politiikan petollinen puoli on yleensä ihmisten manipulointi ja / tai motivaatioiden piilottaminen.Se voi olla paljon helpompaa riisua aseista tai välttää niitä loukkaavaa käyttäytymistä, jos otat aikaa pohtia, miten muut ihmiset ovat motivoituneita.Ja kun tiedät, mihin muut ihmiset ovat todella motivoituneita, voi olla helpompaa saada positiivinen tulos
@BigMadAndy, oletko lukenut kuinka voittaa ystäviä ja vaikuttaa ihmisiin?Se oli todella hyvä pelikirja ihmisten ammattimaiseen käsittelyyn.Aiheesta on olemassa useita hyviä kirjoja, luultavasti onnistuisit etsimään apua kirjahyllyiltä kuin kurssilla.
@BigMadAndy - "Politiikkaa" on ja on hyvä työtoveri.Jos haluat tietää, kuinka olla hyvä työtoveri, vastaus on yksinkertainen - ole ystävällinen ja avulias."Politiikka" yrittää "voittaa" henkilökohtaisesti eikä yrittää auttaa yritystä ja työtovereitasi "voittamaan".Keskity liiketoimintaan ja auta työtovereitasi tekemään yritykselle parasta.
Kolme vastused:
Robin Bennett
2019-09-19 18:29:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Politiikka ei ole vain likaisia, Machiavellian temppuja. Itse asiassa se on vähemmistö. Kyse on ystävien hankkimisesta ja ideoiden puhumisesta, siitä, mitä ihmiset haluavat (ja eivät halua), ja etsimällä ratkaisuja, joissa kaikki voittavat.

Jos huijaat tai painostat jotakuta tekemään jotain, mitä he eivät kuten kerran, he eivät koskaan auta sinua enää, ja kaikki muut ovat varovaisia ​​tekemisissä kanssasi.

Nikolas Meansin erinomaisessa Eiffel-tornin rakennusta koskevassa luennossa on muutama esimerkki, jossa suunnittelija löysi tapoja ratkaista suunnitelmansa vastalauseita, jotka tekivät hänestä myös huomattavasti rikkaamman . Jos et ole kiinnostunut tarinasta, lopussa on pari kirjasuositusta. (Minun on lisättävä, että video on oikeastaan ​​siitä, miksi insinöörien tulisi huolehtia politiikasta, ja tornin tarina kuvaa vain hänen näkemystään)

En usko, että mitä kuvailit ensimmäisessä kappaleessa, ole mitään tekemistä "politiikan" kanssa."Politiikka" tarkoittaa valvontaa ja vaikutusta ihmisryhmiin - muodollisesti hallituksiin ja hallittaviin ihmisiin.Keinot voivat olla Machiavellilaisia tai eivät, mutta muodollinen määritelmä koskee valvonnan ja vaikutusvallan käyttämistä, ei vain olla mukava ihminen ja avulias työtoveri.
Gregtheeg
2019-09-19 01:36:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun neuvoni - tee työsi ja asiakirja, asiakirjat, asiakirja. Tallenna sähköpostit. Tarkista projektit ja odotukset sähköpostitse. Asiakirjojen onnistuminen. Jos projekti epäonnistuu, ota osa vastuustasi.

En voi auttaa verkostoitumisessa ja liittoutumissa. Ystävystyä. Varo heidän selkäänsä, suostuuko heidät luotettavasti ja toivon, että he vastaavat.

Smcrook
2019-09-19 18:48:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat parantaa parempaa, mitä voit tehdä, on saada realistinen käytäntö.

Yksi tapa, jonka olen tehnyt, on osallistuminen lautapelidiplomatiaan (sekä verkossa että turnauksissa). .

Aluksi olet todennäköisesti miettinyt, mikä peli voi olla tekemisissä toimistopolitiikan kanssa, joten selitän tarkemmin:

Sinulla on seitsemän pelaajaa - jokainen kierros salaisissa neuvotteluissa tapahtuu siellä, missä sinun on rakennettava koalitioita ja vaikutettava muihin, jotta saavutat tavoitteesi. Sitten neuvottelujen lopussa jokaisen pelaajan tilaukset luetaan samanaikaisesti.

Koska peli kestää hyvin kauan (verkkopelit voivat kestää päiviä / viikkoja, turnauspelit vievät helposti yli 6 tuntia), ihmiset saavat emotionaalisesti panostettu ja se vaikuttaa heidän päätöksiinsä ja vuorovaikutukseen kanssasi.

Vaikka pinnalla näyttää olevan kyse epärehellisyydestä - se on todella peli, joka opettaa sinua ratkaisemaan konfliktit tuottavasti, jos haluat olla onnistunut.

Olen huomannut, että pari vuotta harrastuksen aloittamisen jälkeen se on vaikuttanut positiivisesti taitoihini vaikuttaa muihin ja rakentaa koalitioita työpaikoilla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...