Kysymys:
Onko ellipsin käyttö "..." hylkäävä tai epäkohtelias?
Lilienthal
2019-12-04 16:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko ellipsin, näiden kolmen pisteen " ... ", tarkoitus olla vastaanottajan hylkäävä? Voidaanko sitä tulkita töykeäksi?

Polvi-ääliöreaktioni on lukea nämä melko halveksivaksi siihen pisteeseen asti, että olen suorastaan ​​töykeä.

Esimerkkinä täysin tavallinen:

TPS-raportteja ei olisi pitänyt sammuttaa ennen niiden tarkistamista.

Versus:

TPS-raportteja ei olisi pitänyt sammuttaa ennen niiden tarkistamista ...

Mielessäni aina Näen ne kolme pisteen tuomiota, jotka korvataan automaattisesti jollakin versiolla " sinä idiootti " tai " kuten kuka tahansa osaava tietäisi ".

Pyrin yleensä tietoisesti jättämään nämä huomiotta ja oletan vain hyvässä uskossa sillä perusteella, että eri ihmisillä on erilaiset tyylit ja ehkä joillekin tämä laskee täysin tavanomaisia ​​välimerkkejä. Mutta on vaikea olla lukematta syvempää merkitystä näihin pisteisiin.

Pidetäänkö ellipsin käyttöä yleisesti epäammattimaisena? Pitäisikö minun kieltää nämä kolme pistettä yritystoiminnastani?

Pitäisikö minun jatkaa vilpittömyyttä ollessani, kun saan tällaisen viestin, ja jättää huomioimatta "..."? Vai onko järkevää tulkita niitä nykyään merkkinä siitä, että jokin on kunnossa?

Huomaa, että vaikka se onkin laiska ja huolimaton, sitä käytetään usein virkkeen loppuessa tehokkaasti, kun se on ilmeistä lukijalle.Joskus myös antaa (väärän) korostuksen tunne: "En tiennyt, että voisin saada sen ylennyksen ..."
En ole varma, pitäisikö minun selvittää se kysymyksessä, koska halusin säilyttää tämän yleisen, mutta en koskaan käytä näitä itse, koska pidän niitä henkilökohtaisesti töykeinä.Kysyin tätä lähinnä siksi, että mietin, onko se vain jotain, joka häiritsee minua (kuten "viimeisen sähköpostini mukaan" voi saada muutamat vihaisiksi) vai onko todella tiedossa, että "..." -toiminnon käyttäminen lähettää usein omaa viestiään.
Kuten joku, joka käyttää niitä kaikkia…… aikaa ... en tarkoita, että he ovat töykeitä, joten yritä olla tulkitsematta niitä tällä tavalla.Luettuani tämän kysymyksen ja vastaukset olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että niitä tulisi yleensä välttää.Minulla on nyt parempi.
@Odalrick Tiedätkö miksi olet käyttänyt niitä aiemmin?Minulla on lähisukulainen, joka käyttää tätä periaatteessa jokaisessa lauseessa osana vastausta, riittävän usein, jotta tietäisin, ettei sen takana ole todellista syytä.Silti olen utelias.
@Odalrick Tapa, jolla käytät sitä, ei todellakaan ole töykeä ... joten älä tunne ollenkaan pahaa!Jos ellipsien kummassakin päässä on sanoja, se tulkitaan tavallisesti pidemmäksi tauoksi, eräänlaiseksi kuin pilkku steroidille.Mutta jos se jätetään lauseen loppuun ...
@Jonast92 Luulen, että asia, joka sai minut aloittamaan _yli niiden käytön, oli löytää alt-.Macissa on "…" -merkki.Joten käytin niitä kaikkeen: osoittamaan taukoja "?": N sijaanretorisissa kysymyksissä, "ja niin edelleen" sijaan, sanoa "Yritän jotain paikallisesti" jne.Enimmäkseen Slack, joten enemmän chat-varapuheenjohtaja;yrittää matkia mitä puhe olisi.
Henkilökohtaisesti käytän niitä epävarmuuden ilmaisemiseen (esim. "Luulen, että se tekee ..." epävarmempana versiona "luulen, että tekee".) Ja myös keskeyttää yleensä, kun ne näyttävät olevan riittävän merkityksellisiä ilmaisemaan (esim. "MinäMinulla on vaikeuksia ymmärtää koodin tätä osaa ... onko tämä funktio kirjastosta X? ... mutta sitä ei tuoda, joten luulen, ettei ... ").
Olisin luultavasti tehnyt otsikon "Milloin on tarkoituksenmukaista käyttää ellipsiä?", Mikä voisi tehdä kunnollisen kanonisen kysymyksen.
Tämä on puolestasi valtava yliherkkyys, ellipsissä ei ole mitään töykeä.
En olisi lisännyt sanoja, jotka olet päättänyt kyseisen lauseen loppuun.Olisin lukenut, että "toivon todella, että asianmukaista menettelyä olisi noudatettu".Lievä valitus, mutta myös maidon hyväksyminen ja todella vuotanut.
@notmySOaccount Esimerkki ei ehkä ole koskaan ollut kaikkein vakavin käyttö, mutta ellipsien käyttäminen OP-kaltaisissa paikoissa voi usein olla epäkohteliasta.
McCullochin "Koska Internet" -osiossa on koko osa siitä, kuinka ellipsin käytössä on sukupolvien välinen ero.Vanhemmille kirjailijoille se tarkoittaa taukoa;nuoremmille se osoittaa, että jotain on jätetty pois.Katso esim.https://twitter.com/JbKnockout/status/1113599570682867712 (En voinut tehdä tästä todellista vastausta, koska minulta puuttuu edustaja "erittäin aktiivisista" kysymyksistä, mutta toivottavasti joku muu voi rakentaa sen)
Yksitoista vastused:
LP154
2019-12-04 17:05:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, tämän käytön ellipsiä ei tule käyttää ammattimaisessa ympäristössä.

Ainoa ellipsin "hyvä" käyttö lauseessa, jota kirjoitat 1 korvaa etc.

Miksi sitä ei pitäisi käyttää?

Kirjallinen viestintä tulkitaan. Ammatillisessa ympäristössä haluat aina viestisi olevan mahdollisimman selkeä, jotta kaikki saavat haluamasi viestin. Ellipsin käyttöä voidaan tulkita eri tavoin, ja on olemassa suuri riski, että pidetään tätä töykeänä.

Ja jos haluan ilmaista jotain tällä ellipsillä?

Sitten ilmaise se selvästi. Esimerkissäsi:

TPS-raportteja ei olisi pitänyt sammuttaa ennen niiden tarkistamista ...

Mitä haluat? Etkö tee sitä uudelleen? Sano sitten tämä:

TPS-raporttia ei olisi pitänyt sammuttaa ennen niiden tarkistamista. Varmista, ettei sitä enää tapahdu.

Jos haluat ilmaista vihaa tai pettymystä, älä mene tällaiseen viestintään, tee se kunnioittavasti.

TPS-raporttia ei olisi pitänyt julkaista ennen niiden tarkistamista. Olen pettynyt, että tämä tapahtui uudelleen. Varmista, että se ei onnistu.


1 Kuten kommenteissa todettiin, voit käyttää ellipsia lainauksessa korvaa epäolennaiset lauseet (kuten [...] ), mutta luulen, että sitä et pyytänyt.

"Ainoa" hyvä "ellipsin käyttö on korvata jne."Luulisin, että "Kirjallinen viestintä on tulkinnanvarainen. ... ellipsin käyttämistä voidaan tulkita eri tavoin, ja on olemassa suuri riski, että pidetään tätä töykeänä."On täysin hyväksyttävä käyttö.
@Peilonrayz Luulen, että olet oikeassa, mutta siinä tapauksessa, jos aiot jättää jotain lainauksesta, sinun on laitettava se hakasulkeisiin, muuten näyttää siltä, että lainaus sisältää ellipsin."Kirjallinen viestintä on tulkinnanvarainen. [...] Ellipsiä voidaan tulkita eri tavoin, ja on olemassa suuri riski, että pidetään tätä töykeänä."
Vuokranantajani kirjoittaa aina näin: "Hei ... Oletko käsitellyt asiaa kuumalla vedellä ... Kiitos ...", ja se hermostuu ja saa minut jättämään huomiotta hänen viestinsä.Vaikka hän ei tarkoita sillä mitään pahaa (koska tiedän itse asiassa, kuinka hän puhuisi asiasta, jos soittaisin vain puhumaan), mutta se on silti melko ärsyttävää.Joten, kyllä, olen samaa mieltä melkein kaikesta tässä vastauksessa lukuun ottamatta "ilmaista vihaa tai pettymystä" -osaa.Älä tee tätä.Älä vain.Erityisesti kirjallisen viestinnän suhteen.Yritä olla mahdollisimman rakentava ja kommunikoida suullisesti.
@David Joissakin paikoissa ei käytetä hakasulkeita.Voin löytää joitain tyylioppaita, jos todella haluat.
@JohnHamilton Mielestäni suuttumuksen tai pettymyksen ilmaiseminen ei ole hyvä idea, mutta ajatukseni on: jos haluat tehdä tämän, aivan kuten mikä tahansa muu kirjallisessa viestinnässä, tee se selväksi ja vältä kirjoittamasta jotain, joka voidaan ymmärtää eri tavalla.
@Peilonrayz ei ajatellut tätä käyttöä.Lisään sen vastaukseeni.Kiitos
"Varmista, ettei sitä enää tapahdu" on melko dominoiva ja / tai uhkaava.Olisin mennyt yksinkertaisesti "Älä lähetä ...".Olisin epäröivä käyttää sitä edes viimeisenä varoituksena.
@Peilonrayz Riippumatta tyylistä, miten minun pitäisi ilmaista, mitä hakasulkeissa käytetään ilmaisemaan?Lainatakseni sinua: "" Jotkut paikat eivät [...] löydän joitain [...] ".
@VolkerSiegel En todellakaan ymmärrä sinä kysymystäsi.Itse ja Dukeling ovat käyttäneet `` ... '' ilman hakasulkeita, joten sinun pitäisi nähdä käyttö siellä.Jos se ei vastaa kysymykseesi, mielestäni sinun on parempi kysyä kysymykseksi sanalla English.SE
@Peilonrayz Hyvä asia kysyä sinulta.Mutta en vielä ymmärrä, mitä muuta, jos ei, hakasulkeita voitaisiin käyttää.Voisitko mainita osan Dukelingin lauseesta, missä se tapahtui ilman hakasulkeita?Kuinka voin nähdä, mitkä "..." ovat sinulta ja mitkä häneltä?
Nick
2019-12-05 04:17:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole samaa mieltä useimpien tähänastisten vastausten kanssa tehdyn johtopäätöksen kanssa.

Onko ellipsin käyttöä yleisesti pidetty epäammattimaisena? Pitäisikö minun kieltää kolme pistettä yritysviestinnästäni?

Mielestäni tämä on asiayhteys. Kyllä, ellipsi on juuttunut vain lauseen loppuun, voi olla epäsuora tai epäammattimainen kommentti. Uskon kuitenkin, että yleinen kielto menee liian pitkälle.

Pari esimerkkiä, joissa käyttö ei ole epäkohteliasta tai epäammattimaista:

  1. Käytän melko usein ellipsiä osoittaakseni, että olen tietoisesti jättänyt pois jotain merkityksetöntä. Teen tavallisesti välttääkseni pitkien tekstikappaleiden lainaamista, kun vain muutama lause on merkityksellinen viestinnässäni.

  2. Ehkä kutsun vain lisäkommentteja ryhmältä, kuten tämä: "Onko kenelläkään muita ajatuksia asiasta? ..."

Ensimmäisessä esimerkissä en usko, että OP: lla oli sitä mielessä, mutta olen samaa mieltä.Toisessa se on hyödytöntä, koska kutsut jo lisää kommentteja kyselymerkillä, ja sellaisenaan en tiedä miten tulkita sitä: Tarkoittaako se sitä, että luulet kenellekään ei tulevan ajatuksia?Tarkoittaako se sitä, ettet halua kenenkään olevan muita ajatuksia?
@LP154 suostui, en ymmärrä, miksi käyttäisit sitä siellä, se vain lisää tarpeetonta sekaannusta.
Tarkoitatko, että käytät ellipsiä * tietojen poistamiseen *?:)
Ensimmäinen esimerkki on kirjoitettu (esimerkiksi saksalaisissa sanomalehdissä) paranthesisilla "(...)" vain puhdas kolme pistettä luetaan puhepausona.(mikä voi tarkoittaa epäkohteliaita asioita).Toinen on todella hämmentävä, ja olisin melko hämmentynyt siitä, mitä heidän pitäisi tarkoittaa tässä yhteydessä.
Käytän sitä myös pidempänä taukona ja ehkä voisit lisätä sen vastaukseesi?Esimerkiksi "En tiedä ...... voin tarkistaa, mutta olemme jo sitoutuneet viikkoon, joten vaikka tekisimme muutoksen, se ei sovellu ennen ensi viikkoa".
Wesley Long
2019-12-05 11:10:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellipsit ovat täysin hienoja, jos niitä käytetään oikein.

Jos aiot ilmoittaa, että ohitat vähän sanamuotoa, varsinkin kun lainaan puhetta tai teknistä viittausta, ne ovat täysin hyväksyttäviä.

Jos esimerkiksi haluat huomauttaa, että ISO 8601: ssä on kuusi erilaista päivämäärämuotoa ja haluat lainata W3c: tä, heidän sivunsa sanovat tämän:

Different standardit saattavat tarvita eri tarkkuustasoja päivämäärässä ja kellonajassa, joten tämä profiili määrittelee kuusi tasoa. Tähän profiiliin viittaavien standardien tulisi määritellä yksi tai useampi näistä rakeisuuksista. Jos tietty standardi sallii useamman kuin yhden tarkkuuden, sen on määritettävä päivämäärien ja aikojen merkitys pienemmällä tarkkuudella, esimerkiksi kahden päivämäärän vertailun tulos eri tarkkuuksilla.

Muotot ovat seuraavat. Täsmälleen tässä esitettyjen komponenttien on oltava läsnä täsmälleen tällä välimerkillä. Huomaa, että "T" esiintyy kirjaimellisesti merkkijonossa osoittamaan aikaelementin alkua, kuten standardissa ISO 8601 on määritelty.

Se on melko iso pala. Jos haluat vain mainita lähteesi muodoille, se on täysin hyväksyttävää:

Eri standardit saattavat tarvita eri tarkkuustasoja päivämäärässä ja ajassa, joten tämä profiili määrittelee kuusi tasoa ...

Formaatit ovat seuraavat.

Kaikkea voidaan kuitenkin käyttää väärin passiivisella aggressiivisella tavalla.

Luulen, että jos leikataan pois asiaankuulumatonta tekstiä, on yleisempää käyttää sulppien sisällä olevaa ellipsiä: "Tämä profiili määrittää kuusi tasoa (...) Muotot ovat seuraavat"
Mielestäni on tavallisempaa käyttää _neliön_sulkeita lainauksen sisällä ilmoittamaan lainaamattomia materiaaleja (olipa kyse ellipsistä, joka viittaa laiminlyöntiin, tai ”[sic]” tai jotain muuta kommentoidaksesi lainattua materiaalia).(Itse asiassa joissakin yhteyksissä suluilla tarkoitetaan yleensä hakasulkeita, ja pyöreille on määritettävä sulkeet tai pyöreät hakasulkeet.)
@gidds-pyöreitä kannattimia käytetään Saksassa kaikille tiedän.
Olen nähnyt sulkeita ja henkseleitä.Ne tulevat "muodollisemmiksi", mutta jälleenmyyjän valinniksi.
Hei, sain -1!Minun seuraajani selkä.Iloinen nähdessäni sinut.Aloin ajatella, että olet sairastunut.Onneksi olet kunnossa.
Sourav Ghosh
2019-12-04 16:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastauksena:

Pidetäänkö ellipsin käyttöä yleisesti epäammattimaisena? Pitäisikö minun kieltää kolme pistettä yritysviestinnästäni?

  • Jos kyseessä on virallinen / virallinen kirjallinen viestintä, Kehotan voimakkaasti olemaan käyttämättä niitä.
  • Rennossa pikaviestinnässä pikaviesteissä tämä voi olla hyväksyttävää, mutta ajattele tällä tavalla, jos olet vastaanottimen päässä, et halua nähdä niitä ärsyttävät ja töykeät pisteet , jotka näkyvät näytölläsi - joten miksi laittaa kukaan muu tilanteeseen?

Lisättäväksi, että tälle ei ole kovaa ja nopeaa sääntöä, mutta nyrkkisääntö on:

Jos sinusta tuntuu, että jokin on töykeä, älä koskaan käytä se. Jos sinusta tuntuu, että jokin on kyseenalaista, pidä sitä käyttämästä.

Usein valinta / hyväksyminen riippuu vastaanottajan ymmärryksestä, kulttuurista ja jopa viestinnän ajoituksesta. Jos jonkun jättäminen voi tehdä viestinnästä puhtaampaa , olkoon niin. Miksi kannattaa ottaa riskejä?

Johtopäätökseni: Vältä vain niiden käyttöä kokonaan, ei ole, että puuttuisit tiedonsiirrosta kieltämällä ne. Lisäksi, jos lopetat niiden käytön, et anna muille mahdollisuutta vastata asiaan - täten teet itsellesi palveluksen.

PS - Pidän henkilökohtaisesti tekstiviestillä kirjoitetusta viestinnästä. , "ehhh ?????", "Ahhh ...", "K", "S", "Y", "m8 b", joten yritän tietoisesti välttää niitä, jopa pikaviesteissä. Aivan kuten mainitsit, yritän enimmäkseen jättää huomiotta, mutta jos minua ärsyttää milloin tahansa, sen sijaan, että vihastun, vastaan ​​"Mitä tarkoitat?" tai "Anteeksi, mikä se oli?" eräänlainen vastaus, joten heidän on laadittava oikea muodollinen sanamuoto. He eivät voi syyttää minua, koska en koskaan käytä niitä, ja kukaan ei voi kieltää selvennystä viestinnässä. Win-Win.

Pohjan suhteen: Se riippuu täysin viestinnän sävystä.Jos työntekijöiden välinen juttelu tapahtuu hyvin rennosti (kuten joissakin yrityskulttuureissa tapahtuu), niin esimerkiksi "ehhh ????"voi olla täysin laillinen.
"jos pidät niitä henkilökohtaisesti töykeinä, miksi käyttää niitä?"on hyvä asia.se on riittävä syy yksin (ainakin siihen tapaan, kuin niitä käytetään esimerkissä)
Jerald Lim
2019-12-05 15:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pelkästään toisen näkökulman lisäämiseksi - joissakin kulttuurikonteksteissa ellipsit voidaan nähdä vähemmän epäkohteliaina kuin jaksot, koska jälkimmäiset voivat viitata kurtuuteen tai ankaruuteen, kun taas edellinen tarkoittaa, että puhuja tekee avoimen ehdotuksen. Olen havainnut, että näin on joidenkin organisaatioiden (varsinkin vanhempien tai teknisesti vähemmän taitavien) kollegoiden kanssa.

Aivan mielenkiintoisena sivuna tämä voidaan ymmärtää sen avulla, miten ajanjakson käyttö tekstiviesteissä voi saada aikaan ne näyttävät vihaisilta tai liian muodollisilta toisin kuin huutomerkin, emojin käyttäminen tai lauseiden jättäminen ilman välimerkkejä loppuun (vaikka ellipsit merkitsevät tässä yhteydessä myös turhautumista tai ärsytystä).

Kiitos tästä panoksesta, mietin, oliko se joillekin ihmisille tyylisuositusta, mutta en voinut selvittää perusteluja.Tämä voi olla järkevää, ja se auttaa ajattelemaan sitä näin niiden kollegoiden kanssa, joilla on tämä tapa.
@Lilienthal Toistan tämän.Onko sen * pitäisi * olla yritysviestinnässä vai ei, on erillinen asia, mutta ainakin kokemukseni mukaan japanilaisen liiketoiminnan käsitteleminen, joidenkin asioiden jättäminen sanomatta on kulttuurinen normi.Esimerkissäsi "..." tarkoittaa todennäköisesti "joten älä tee sitä uudestaan!", Mutta se ei ehkä ole ollut kuuntelijan (suora) vika.Tällöin kuuntelijan tulisi pitää sitä "joten ryhdy toimiin varmistaaksesi, että se ei toistu" - enimmäkseen sama merkitys asettamatta syytöksiä tai teknisesti vääriä / väärin sijoitettuja syytöksiä.
GreenMatt
2019-12-04 23:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu kontekstista. Esimerkki, jonka annat ellipsin, voidaan varmasti ottaa epäkohteliaasti tai hylkäävästi. Parasta olisi välttää käyttämästä sellaista tilanteissa.

Nämä esimerkit eivät kata kaikkia tapauksia. Saattaa nähdä jotain:

Asiakkaamme ovat Megacorp, Very Big Company, Large Charity, ...

tai:

Tutkimus osoitti, että useat tuotteet ovat lupaavia: Thingamajig 1, Doohickey 2, Whatchamacallit 3, ...

Tällaisessa tilanteessa ellipsi osoittaa, että on olemassa luettelo muista esineitä, oletettavasti liian lukuisia mainita. Ehkä olisi ihanteellisempaa käyttää "jne.", "Ja monia muita", "ja niin edelleen" tai muita lauseita, mutta kolmen pisteen tarkoituksena ei ole loukata lukijaa.

Vaikka ei ole yleistä, olen toisinaan käyttänyt ellipsia siinä, mitä kutsun epäviralliseksi yritysviestinnäksi - yleensä sähköpostit ihmisille, joiden kanssa olen työskennellyt jonkin aikaa ja joiden kanssa minulla on ystävällinen suhde. Sen lisäksi, että olen käyttänyt ellipsejä yllä olevissa luetteloissa, mutta toisinaan osoittaakseni, etten yksinkertaisesti kirjoittanut täyttä ajatusta, kun ajattelin, että oli selvää minne olin menossa. En ole koskaan kuullut valitusta, eikä se ole vaikuttanut vahingoittavan suhdetta.

Käyttäminen ... korvikkeena jne. On yleistä ranskaksi / espanjaksi, mutta melko harvinaista englanniksi ja todennäköisesti aiheuttaisi sekaannusta monille lukijoille.
teego1967
2019-12-04 18:11:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"..." voi tarkoittaa eri asioita kontekstista riippuen.

Yritysviestien tai viestien yhteydessä ne ovat yleensä vain esimerkkejä huonosta tyylistä tai laiskasta kirjoittamisesta, tekosyynä lauseosien ja keskeneräisten ajatusten kirjoittamiseen. "..." vaatii lukijaa täyttämään loput tiedoista ikään kuin se olisi liian vähäpätöistä vain ilmaista nimenomaisesti.

"..." voi olla pahempaa tai dramaattisempaa vaikutusta, mutta se on parempi jätetty sarjakuviin ja kirjallisuuteen.

Luulen, että yleisin laillinen käyttö on lainaamalla jonkun toisen lausejaksoa. Voit laittaa sen alkuun tai loppuun tai molempiin, kunhan et käytä sitä kirsikan poimintaan ja jätä tärkeät yksityiskohdat / tarkoitus pois.

mxyzplk - SE stop being evil
2019-12-07 01:42:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellipsien oikea kieliopillinen käyttö ei ole oikeastaan ​​merkitystä tässä. Kysyt, tarkoitetaanko ellipsien käyttöä yleensä tai tulkitaanko se hylkäävänä tai epäkohteliaana.

Vastaus on ei, ei ole, eikä siitä ole mitään syytä loukata.

Missä tahansa työpaikalla on ihmisiä, jotka käyttävät paljon huutomerkkejä tai ellipsejä, tai "pelottavia lainausmerkkejä" tai Weird-isoja kirjaimia tai muuta kielioppirakenteiden oikeastaan ​​käyttämätöntä käyttöä. He eivät tee tätä sekaisin kanssasi. Jos olet kieliopin natsi, voit yleensä loukata englannin kielen sekoittamista, tarkoitan, että olen kanssasi siellä, mutta siinä se loppuu.

Ihmiset kirjoittavat eri tavalla sen perusteella, onko englanti heidän äidinkielensä, missä he varttuivat, kuinka hyvin he kirjoittavat yleensä, kuinka he käyttävät Twitteriä ja niin edelleen.

Ehkä he käyttävät tietoisesti ellipsejä tarkoittamaan mitä tahansa muunnelmia "pois jätetystä sisällöstä täällä". "Tiedätkö mitä sanon sisäänkirjautumisesta ilman testejä ..." Pitääkö minun todella käydä läpi tavallinen spielikappaleeni siitä? Ei, me molemmat muistan sen, viittaan siihen.

Tai ehkä he käyttävät sitä tarkoittamaan "piste", "pilkku" tai "puolipiste", koska ne ovat epäjohdonmukaisia.

Mutta jos loukkaat jonkun käyttämiä ellipsejä, sinun on pidettävä loma.

JDL
2019-12-05 19:44:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, ettei ole kovaa ja nopeaa sääntöä - ellipsi voi olla riittävän turvallinen joissakin tilanteissa, mutta ei muissa. Keskeinen kysymys on, oletko selkeällä äänelläsi ja onko jätetyt tiedot täysin merkityksettömiä?

Kun lopetat lauseen "...", kuvittele, että olet korvannut lauseen "on enemmän , mutta en aio käsitellä sitä täällä ". Joissakin tilanteissa, jotka eivät ole kovin emotionaalisesti ladattuja (kuten kun mainitset pitkää lähdettä tai vain annat maun tarjouksen).

Kysymyksesi tilanteessa ilmoitat negatiivisen viestin, joka voisi hyvin aiheuttaa kohonneita tunteita viestisi lukijoille (koska se sisältää kriittisen viestin). Siinä tilanteessa lukija tulkitsee yleensä liikaa kaikki emotionaaliset vinkit. Viestin lopettaminen sanalla "on enemmän, mutta en käsittele sitä täällä" tarkoittaa, että saattaa olla enemmän asioita, joita haluat kritisoida, mikä todennäköisesti saisi vastaanottajan erittäin puolustavaksi. Hyvä yleinen periaate rakentavan palautteen välittämisessä on olla hyvin selkeä eikä jättää mitään sanomatta, koska vastaanottaja voi tulkita epäselvyydet mahdollisimman negatiivisella tavalla.

Ehkä on myös syytä huomata, että "..." on hyvin erityinen merkitys ohjelmisto / käyttöjärjestelmä / suunnittelu. Jos valikossa vaihtoehto lopetetaan "...", se tarkoittaa, että "on enemmän alivaihtoehtoja, jotka sinun on valittava tämä vaihtoehto saadaksesi selville, mitkä ne ovat". Siksi näet usein valikkovaihtoehtoja, kuten "avaa" (avaa tiedoston) ja "avaa ..." (sinun on valittava, millä ohjelmalla tiedosto avataan). Huomaa ellipsin toisessa tapauksessa: on tehtävä toinen valinta.

`...` on kontrastissa ``> (oikeanpuoleinen nuoli tai kolmio) kanssa.`>` tarkoittaa, että toinen alivalikko laajenee, kun se viedään hiiren päälle tai valitaan."…" Tarkoittaa, että valintaikkuna avautuu, kun se valitaan.
Battle
2019-12-04 17:11:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulkitsen sen samalla tavalla kuin sinä. Pidän sitä osoitetun hiljaisuuden eleenä ja enemmän tai vähemmän hienovaraisena vaatimuksena vastaukselle. Kontekstin perusteella sillä voi olla negatiivisia merkityksiä, mutta en voi ajatella skenaariota, jossa sitä voitaisiin tulkita millään positiivisella tavalla. Kirjallisuutta varten sitä on varmasti hyvä käyttää ("Jatkuu ..."), mutta ei ammatilliseen viestintään.

Tai luulitko sitä todella olevan? ...

iwarv
2019-12-06 19:50:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ellipsiin on olemassa toinen, täysin hyväksyttävä käyttötarkoitus. Se jatkuu lauseella, joka on eritelty lainauksella.

Esimerkki:

Haluan kiinnittää huomiota sopimuksen sivun 1 alakohtaan 1, jossa todetaan tämä. ..

[sääntö 1] Älä puhu Fight Clubista

... ja mielestäni minkä tahansa muun suullisen keskustelun pitäisi päättyä välittömästi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...