Kysymys:
Poissaolopyynnön muotoilu
Blechl
2012-09-15 02:08:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ongelmia sanojen kanssa sosiaalisissa tilanteissa: pakkomielle niiden merkityksestä ja yritän saada sanamuotoni mahdollisimman tarkaksi, jotta voisin välittää aikomukseni. Tämä on ahdistuneisuus.

Haluaisin vapaa-ajan. Työpaikallani on maksettu vapaa-aika-allas (vain yksi loma-aika, ei erillistä sairauslomaa / muuta jne.). Yleinen käsitys työpaikalla on kuitenkin se, että vapaa-ajan viettäminen on "yrityksen varastamista". Tätä ei tietenkään nimenomaisesti ilmaista, mutta se näkyy kulttuurissa (kukaan ei ota aikaa vapaaksi, ellei hän ole todella sairas tai hän ottaa sen koko viikon kerrallaan ). Pomoni haluaa myös pilkata työntekijänsä kustannuksella, ja harvat muut ovat halukkaita palauttamaan ne.

Kuinka pyydän tätä vapaata? Minusta tuntuu, että on minun aikani; Olen ansainnut sen tuottamalla jatkuvasti hyvää materiaalia (yksi kehittäjä tekee kirjaimellisesti kaikki tehtävät isossa projektissa). Mutta en halua sanoa: "Otan aikaa pois." Samaan aikaan, koska tunnen olevani ansainnut tämän ajan, en halua kysyä: "Voinko saada vapaata?"

Onko täällä taikamaista, täydellinen sanamuoto Voin käyttää sitä ilmaisemaan haluani vapaasta ajattelematta, että pomoni hallitsee täysin vapaata? Vai onko hän, ja minun on kysyttävä sitä?

Kysy vain * jos se on palvelus. Jos otat kertynyttä maksettua loma-aikaa, et kysy, vaan kerro *. Olet jo ansainnut tuon ajan, et tarvitse lupaa käyttää sitä. Jos työnantajasi ajattelee toisin, se on merkki siitä, että saattaa olla aika alkaa etsiä toista työnantajaa.
@aroth: Se voi olla liian itsevarmaa ja tarpeetonta. "Otan vapaapäivän ensi viikolla. Tarvitsenko minua keskiviikkona?" kysyy edelleen, mutta suljetussa muodossa. Se sallii vain kaksi vastausta, kyllä ​​ja ei. Ja "kyllä" vastaus tarkoittaa, että olet poissa toisena päivänä.
@aroth Jos sinulla on kertynyttä vapaata aikaa, et silti voi välttämättä päättää, milloin voit ottaa sen.Joten kysyt edelleen aikasi viettämisestä tiettynä päivänä.
@skymningen - Olen kanssanne samaa mieltä vain teknisesti, sikäli kuin useimmissa työsopimuksissa _todennäköisesti_ sanotaan, että lomaa on haettava ja hyväksyttävä.Käytännössä on kuitenkin äärimmäisen huonossa muodossa, että työnantaja todella hylkää lomapyynnön.Useimmat eivät koskaan, ja jos joku tekee, se on melko selkeä merkki siitä, että sinun pitäisi todennäköisesti alkaa etsiä jonnekin muualle töihin.
@Aroth,: n työnantajat kieltäytyvät lomalomakkeista jatkuvasti.Heillä ei ole varaa omistaa kaikkia kolmea ihmistä, jotka tuntevat järjestelmän esimerkiksi samana päivänä.Se ei millään tavalla osoita huono paikka työskennellä.Ajan ottaminen kysymättä on hyvä tapa saada potkut missä tahansa paikassa, missä olen koskaan työskennellyt.On huono muoto antaa ihmisille neuvoja, jotka voivat saada heidät potkut.
Neljä vastused:
Oded
2012-09-15 02:17:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet pakkomielle pienistä asioista, kun käsillä on suurempia asioita.

Sanamuotoilulla ei ole väliä, kunhan olet kohtelias siitä.

Kysymyksen ongelmana on, että vastaus voi olla "ei" - jos tämä ei ole lopputulos, jonka kanssa voit elää, älä kysy, mutta sano se ikään kuin se olisi jo hyväksytty "Otan aikani pois x: n ja y: n välillä".

Mutta yllä oleva viittaa suurempaan ongelmaan - yrityskulttuuriin, jonka mukaan "vapaa-aika on" varastaa aikaa yrityksestä ". Tämä on hölynpölyä. Aikakatkaisu auttaa työntekijöitä latautumaan, rentoutumaan ja palaamaan töihin uudella energialla. Ei mitään vapaata, mikä on haitallista yritykselle. Jos kulttuuri on sellainen, että sinusta tuntuu, että se on paheksuttu, sanoisin, että sinun pitäisi vakavasti harkita tulevaisuuttasi siellä.

Tämä on myös yritys, joka odottaa työntekijöidensä olevan "aina päällä": aina ohjelmoinnissa, aina tukitöissä, aina yrityksen asioissa. Kyllä, en aio olla täällä kauan, mutta se on ensimmäinen askel urallani ja olen hieman hermostunut kaikesta ...
Kiitos vastauksesta; Ymmärrän, mikä todellinen asia (käsitys) on nyt selkeämmin.
Kuulostaa hikoilulta - hyödyntävä ympäristö :(
@Blechl - Aikani vapaa-ajaksi on, että olet ansainnut sen. Se on _omasi_ ottaa. Ei yritys.
Olen samaa mieltä! :) Kiitos vielä kerran toisesta näkökulmasta.
Olen täysin samaa mieltä tämän vastauksen kanssa ja haluan lisätä, että yksi syy tähän toimii, koska ihmiset eivät yleensä halua, että heitä pyydetään tekemään päätöksiä.Sanomalla, että vietät aikaa ja annat heille päivät, se helpottaa heidän elämäänsä.
Karl Bielefeldt
2012-09-15 02:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vapaa-aika on osa sopimuksessa määriteltyä korvaustasi. Sen käyttämisessä ei ole mitään vikaa, joten ole kohtelias mutta itsevarma siitä.

Käytän yleensä sanamuotoa: "Aion lomalle lomalle ..." enkä pyydä lupaa. Jos suunnitelmani ovat joustavia ja epäilen, että ajoitus voi aiheuttaa vaikeuksia, ehdotan joskus vaihtoehtoisia päivämääriä ja kysyn, mikä toimisi paremmin yritykselle. Se voi auttaa sinua tuntemaan itsesi varmemmaksi siitä, että esimiehesi mielestäsi otat huomioon yrityksen edut.

Aina on hyvä tarkistaa päivämäärät, ennen kuin teet varauksia. Tällä tavoin, jos ** on ** ongelma, voit selvittää sen.
@ChrisF - On hienoa kysyä, aiheuttaako se konflikteja. Jätät vain itsesi avoimeksi EI ottaa aikaa pois, jos he palaavat takaisin ja antavat sinulle vastauksen, josta et pidä (eli "joo teemme sopimuksen myyntiin ja tarvitsemme sinua siellä koko kuukauden ajan"). Kerro työnantajalle, että aiot ottaa sen, eikä kysyä sitä, ei anna työnantajalle tekosyytä olla sallimatta sitä (loma, jonka voin lisätä jo ansaittuun).
@Ramhound - Se on totta, mutta mitä et halua tapahtua, on varata loma ja löytää, että et voi ottaa aikaa pois. Sen vaiheistaminen, kuten Karl ehdottaa, on yksi tapa minimoida mahdollisuus hylätä. En ehdottanut, että sinun pitäisi sanoa "Voinko mennä lomalle", mutta sinun pitäisi vain tarkistaa, että päivämäärä on OK.
@ChrisF - Olen samaa mieltä, on tärkeää olla pyytämättä lupaa, ja yksinkertaisesti ilmoita esimiehellesi, että olet lomalla. Jos on ongelma, he tulevat keskustelemaan sinusta.
Kate Gregory
2012-09-15 21:23:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on oikeus vapaaseen, se on varmaa. Mutta se ei tarkoita, että sinulla on oikeus ensi keskiviikkoon, jos sinulla on paljon työtovereita, jotka ovat poissa sinä päivänä, joulukuun viimeisellä viikolla tai koko kesäkuussa. Sinun on sovittava tietyt päivämäärät yrityksesi kanssa. Siksi on elementti kysyä. (Lisäksi: et ole ansainnut sitä tekemällä hyvää työtä tai olemalla ainoa henkilö, joka tekee mitä teet. Olet ansainnut sen hengittämällä. Älä polta itseäsi ja pyydä sitten mitalia siitä. Voimanotto on hyöty kaikille, ja sinun pitäisi ottaa se.)

Yrityksesi kirjoittamattomat säännöt näyttävät olevan sellaisia, että voit käyttää näitä päiviä:

  • kun olet todella sairas
  • kunnolliselle, etukäteen suunnitellulle viikon tai pidemmälle lomalle

Etkä voi käyttää niitä:

  • viiteen tai kymmeneen lyhytaikaisen "mielenterveyspäivän" tapaukseen, aina kun haluat vain vapaapäivää
  • tehdä itsellesi pitkiä viikonloppuja ja minilomia monta kertaa ympäri vuoden

Kuulen sinun (ja joidenkin muiden vastaajien) vastustavan näitä sääntöjä, mutta ne näyttävät minusta ok. Sinun on parempi ottaa todellinen loma ja ihmiset kyllästyvät, jos yhdellä joukkueella on "pitkä viikonloppu JÄLLEEN", mikä on miltä tuntuu, jos käytät kaikkia kymmenen päivää tällä tavalla.Jos haluat käyttää viikon tai lisää, kysy vain pomoltasi "Onko ok, jos otan lokakuun kaksi viimeistä viikkoa vapaaksi?" ja odottaa kyllä. (Yrityksessäni saisit "varmasti, lähetä minulle sähköpostia, jotta en unohda, että olet poissa".) Jos haluat viettää päivän täällä ja päivän siellä, vaikka se onkin yrityksesi vastaista kulttuuri, tee luettelo heistä ja mene pomollesi sanomalla "Minulla on joukko henkilökohtaisia ​​asioita, joista pidän huolta seuraavien kuukausien aikana, ja minun on otettava pois 8 päivää. Tässä on luettelo; onko tämä ok ? "

Älä nikkeli itseäsi tai yritystäsi pitämällä lyhytaikaisia ​​yhden päivän taukoja, ennen kuin olet käyttänyt kaiken voimanoton. Et saa ansaitsemasi loput (on selvää lukemalla kysymyksesi, että tarvitset todellisen loman), ja yritys löytää suunnittelun myös vaikeammaksi. Ota se yhdessä tai kahdessa nipussa tai tee suunnitelma sen käyttämiseksi kasa lyhyessä ajassa, ja jompikumpi tapa saada kaikki hyväksytyksi kerralla. Kaikki nukkuvat helpommin, sinäkin.

Väitän, että voit ottaa henkilökohtaisen päivän, jos haluat. Se on yhtä yksinkertaista kuin kutsua esimiehelle ja pyytää vapaapäivää.
Toki, jonain päivänä jokaisen pitäisi pystyä tekemään se. Mutta jos teet niin paljon, vaihdat itseäsi (ja yritystä, mutta olemme todenneet, että tässä tapauksessa kukaan ei välitä OP: n työnantajasta.)
user8365
2012-09-17 07:51:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitse tietty päivä, ja kun pyydät lomaa, voit myös kysyä, aiheuttaako se ongelmaa. Jos sinä päivänä tapahtuu jotain erityistä, ehkä voit pyytää seuraavaa päivää.

Jokainen, joka ei usko ihmisten tarvitsevan henkilökohtaista aikaa, on vain hölmö. He eivät voi kieltää sitä ikuisesti. Kaikki tämä puhe yritysrahojen ottamisesta saa minut ajattelemaan, että he protestoivat liikaa. Vaikuttaa siltä, ​​että monet ihmiset haluavat puhua työskentelemisestä sen sijaan, että tekisivät sen. He ovat niin kiireisiä, missä on aika puhua siitä, että aikaa ei oteta. Kaikki on typerää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...