Kysymys:
Ohjelmointikielet: kuvaaminen jatko-osiossa
kladd
2013-06-11 19:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tarkastellut tätä kysymystä: Kuinka opiskelijana ohjelmointikielen tuntemus tulisi kuvata ansioluettelossa / ansioluettelossa. Minäkin olen opiskelija, mutta minulla on hieman erilainen suhtautuminen tähän kysymykseen.

Olen työskennellyt useiden kielten ja kuvioiden kanssa jne. Vuosia pidempään kuin olen käynyt kursseilla. Olen lukenut hienoa lähdekoodia monilla kielillä, joka on opettanut minulle, kuinka ohjelmisto toimii ja miten sitä kehitetään. Valitsen perusteellisesti kaikkien aivot, jotka tietävät jotain, mitä en tiedä, joka on toivottavasti kaikki. Kun minulta kysytään mitä kieliä tiedän, minulla on joka kerta kiusaus sanoa "kaikki ja kukaan niistä". Olen kauhea itsensä mainostamisessa, koska ylimielisyys ärsyttää minua, enkä koskaan halua astua sinne. Mutta todellakin, mielestäni mikään kieli ei ole rajojen ulkopuolella.

Kuinka voin jatkaa, että ohjelmointikielet eivät ole tärkeitä? Varsinkin tapauksissa, joissa saatekirjettä ei vaadita?

You say you've read great source code in many languages...have you written any?
Tässä on uraneuvoja, joita et odottanut tai pyytänyt - lausuntosi "ylimielisyys ärsyttää minua" ja asenne tässä kysymyksessä ovat suuresti ristiriidassa.
"I feel no language is out of bounds" - typically, employers don't care what skills are *within your reach*, they care what skills are *already in your possession*. Your resume should say what you have *done*.
Actually you're right somewhere, for junior position I ignore whatever languages listed and assume 0 knowledge anyway -- what pretty much matches the reality. So for me it's enough to express you're okay to learn up and use. But most recruiting uses droids in between that filter on keywords.
@enderland kiitos rehellisyydestä, työskentelen sen kanssa. Se ei todellakaan ollut aikomukseni ollenkaan. Minulla vain ... ei ole oikeita lauseita luulen.
Could you write a C++ compiler in 30 minutes or less? That could be a test of what you want to call "trivial" as some places will spend months covering how to write a proper one and even then not be done.
AililpqtrmCMT I never claimed writing software to translate a high level language like C++ into assembly, assemble, and then link was a trivial undertaking.
You stated that "learning languages is trivial" and thus I can question what bounds do you have for a language. Is it writing code in that language, making compilers for that language, understanding the trade-offs of using various languages or something else? There is a lot to be said for how someone will interpret what you state, especially on concise statements like you made initially.
AilinpceykCMT you're right I ought not to have been so ambiguous. In this case 'learning' was not meant to be K&R level mastery.
Lisää saatekirje joka tapauksessa.
Avasin tämän viestin uudelleen, koska näyttää siltä, ​​että vastaukset ovat toistaiseksi melko kunnollisia, ja tämä on kelvollinen urakysymys, joka sopii sivustollemme. Vaikka vastaukset saattavat olla eri mieltä keskenään, heidän on ehdottomasti tuettava sinulle lähteitä tai kokemuksia. Katso kuusi subjektiivista ohjetta ohjekeskuksen [älä kysy] (http://workplace.stackexchange.com/help/dont-ask) -osasta saadaksesi lisää ohjeita vastaamiseen.
Olen pahoillani, mutta viimeinen kappaleesi on täysin väärä. Sinun ei pitäisi kuvata omaa jatkokoulutuksesi filosofiaa ohjelmistokehityksestä. Ansioluettelosi tulee vastata yrityksen, ei oman, tarpeisiin. Jos haastattelun aikana sinulta kysytään, mitä ohjelmointikieliä haluat, niin silloin voit tarkentaa sitä, että nautit niistä kaikista ja olet erittäin joustava ja innokas oppimaan monia.
Aivan uteliaisuuden vuoksi, missä vaiheessa kirjoitettuasi "Hei maailma!" Sanotko "tuntevasi" ohjelmointikielen.
Neljä vastused:
IDrinkandIKnowThings
2013-06-11 19:48:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun minulta kysytään mitä kieliä tiedän, minulla on aina kiusaus sanoa "kaikki ja kukaan niistä". Olen kauhea itsensä mainostamisessa, koska ylimielisyys ärsyttää minua, enkä koskaan halua astua sinne. Mutta todellakin, mielestäni mikään kieli ei ole rajojen ulkopuolella.

Monet ihmiset, jotka olen kuullut sanovan tämän tai jotain vastaavaa, ovat samat, jotka pyydettäessä luomaan sovellus C #: ssa päättävät tehdä se VB: ssä tai Javassa, koska "ne ovat kaikki samanlaisia". Vaatimuksena on käyttää tiettyjä kieliä, joihin yritys on standardoinut. Kun yritys kysyy kysymyksen, he ovat kiinnostuneita tuntemuksestasi ja mukavuudestasi käyttää näitä kieliä.

Ja vaikka kielet, kuten C # ja Java, ovat hyvin samankaltaisia, tunnen ihmisiä, jotka eivät pystyneet siirtymään helposti. He kirjoittivat erittäin huolimattoman C #: n ja kertoivat jatkuvasti, kuinka paljon parempi Java oli tiettyjen tuntemiensa kirjastojen takia.

Kuinka voin jatkaa ansioluettelossa, että ohjelmointikielet eivät ole tärkeitä?

Sinun ei pitäisi. Liiketoiminta etsii ihmisiä, jotka ohjelmoivat heille tarvitsemillaan kielillä. Ansioluettelon tehtävänä on näyttää taitosi, jotta yritys näkee, vastaavatko taitosi heidän tarpeitaan. Kukaan ei aio lukea kappaletta sinusta selittäen, kuinka voit valita minkä tahansa kielen vain pienellä vaivalla. He haluavat tietää, mitä voit tehdä ensimmäisenä päivänä aloittaessasi niin, että vaikka et koskaan edistyisikään, et tule olemaan kokonaishukkaa, jos et treenaa.

Olen erikoistunut ansioluetteloni niille, joita pyydetään työpaikkailmoituksessa. Luokittelen heidät aloittelijasta asiantuntijaan. Ja olen varma, että otan ansioluettelooni niin monta taitoa kuin ne on lueteltu työnkuvassa.

"He haluavat tietää, mitä voit tehdä ensimmäisenä lähtöpäivänä" ei koske junioreja ja intereitä. Jopa vanhusten ei odoteta olevan tuottavia ensimmäisten kuukausien aikana, ja vihreät vaativat paljon sisäistä koulutusta.
Kiitos rakentavasta vastauksesta, erittäin hyödyllinen etenkin heinän kanssa. Luulen, että ajattelin jatkoa ennusteena siitä, mitä voisin tarjota yritykselle. Useimmista vastauksista ja kommenteista saan sen, että jatkamisen pitäisi olla "tilannekuva" taidoistasi.
AilintagozCMT - I did not say that you were expected to be productive. But they want to know what they can expect from you. All entry level are not created equal. Some have considerable experience programming before they ever turn professional. Others only did what was needed to get through school.
@Kladd tilannekuvan taitoja ja sovellettavaa työhistoriaa.
@kladd: cv on mikä tahansa BS, joka vie sinut live-haastatteluun. on turhaa etsiä syytä tai riimejä, selvittää, mitä tietty paikka mieluummin haluaa. jotkut heittävät sen samasta asiasta, jonka toinen välittäisi välittömästi
AilibopyioCMT - Comments are not for answers... but suggesting improvements on questions or answers..
@BalogPal: lle kenellekään vanhemmalle, joka ei ole tuottava ensimmäisten kuukausien aikana työpaikoillani, ei enää tarjota kuukausia yrittää tulla tuottavaksi.
@Carson63000:: n lukuja on vaikea verrata, koska joukkuetovereiden osallistumisen sumea mittaus; ja ongelmakohdasta ja projektin nykytilasta johtuu äärimmäisiä eroja
@BalogPal,-eläkeläisten odotetaan olevan tuottavia ensimmäisen viikon aikana. Ehkä ei niin tuottava kuin heillä on 6 kuukautta tiellä, mutta palkkaat eläkeläisiä, koska he voivat nousta nopeasti muun muassa. Antaisin heille varsinaisen työn 2. päivään mennessä.
haylem
2013-06-11 19:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit todella oppia kaiken, mutta ...

On totta, että kaikki kielet ovat ulottuvillasi, kun olet oppinut muutaman. Se ei tarkoita, että olisit helposti tuottava heidän kaikkien kanssa ja että heidän kaikkien on yhtä helppo ottaa vastaan ​​työ.

Älä odota hakevasi Haskellia sisään sydämenlyönti, jos olet koskaan käyttänyt esimerkiksi vain VB: tä ja C: tä.

Loppujen lopuksi rekrytoijille ja työnantajille on silti hyödyllistä luoda visio siitä, mitä voit ja ei voi tehdä juuri nyt, ja mitä voit tehdä muutaman kuukauden sisällä, kun olet työskennellyt heidän kanssaan.

Arvioi itseäsi

Pidän Dreyfus-mallista taitojen hankinnasta tai sen muunnelmista:

  • aloittelija,
  • aloittelija,
  • osaava,
  • Ammattitaitoinen,
  • asiantuntija.

Yksinkertainen tapa on arvioida yhdestä kolmeen:

  • Lue kirja,
  • tarkasteli kirjaa,
  • kirjoitti kirjan.

Monet ihmiset ovat eri mieltä siitä, koska heistä tuntuu pahalta saada monet "tason 1" merkinnät heidän ansioluettelonsa näyttää siltä, ​​että he näyttävät huonolta. Jos kuitenkin selvität asteikon, se on melko vahva lausunto, jos onnistut saamaan kaksi ja jopa vain yhden.

Sitä ei tietenkään pidä otteena. Olisit voinut kirjoittaa esimerkiksi laajoja blogimerkintöjä ja muuta.

Pidän tästä asteikosta sekä käyttäjänä että muuten rekrytoijana. Ja vihaan niitä, jotka yrittävät jauhaa tiensä läpi, kun he näkevät 2s ja 3s kaikkialla ja ovat lopulta vain "normaalit". Se ei auta kumpaakaan meistä :)

Meredith Poor
2013-07-07 03:00:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kirjoittaa algoritmeja haluamallasi kielellä. Niiden toimiminen on toinen asia.

On melko turvallista sanoa, että National Instruments LabView, T / SQL ja GWBasic eroavat radikaalisti toisistaan, mutta noudattavat kuitenkin perussääntöjä. Kaikilla on taulukot, bittikentät, merkkijonotyypit, liukuluku jne. Jokainen niistä kuitenkin sopii tiettyyn tarkoitukseen, kielellä on tältä osin paljon merkitystä.

On mahdollista 'kielellä ei ole merkitystä 'jos keskustellaan Java-, Perl-, C #- ja Ruby-ohjelmien välisestä erosta ja suurin osa koodistasi tekee edestakaisia ​​matkoja tietokantaan kyselyjen ja päivitysten saamiseksi. Haluaisin nähdä, kuinka näytät digitaalista dataa 80 000 näytettä sekunnissa joko T-SQL: ssä tai GWBasicissa, ja haluaisin nähdä kuinka paljon koodia olet kirjoittanut kielellä käyttämättä ulkoisia paketteja tai kirjastoja. Ja olen hieman utelias, miten voisit tehdä sen GWBasic 64K -muistirajoituksessa.

Kielille on optimoitu kolme (ainakin) akselia: ohjelmoijien tuottavuus, koneiden tehokkuus ja tosielämän käyttöliittymä. T-SQL: n avulla voin luoda yhdellä rivillä lausekkeen, joka voi tehdä hyvin monimutkaisen muunnoksen satojen miljoonien tietueiden joukosta miljardeja. En viettää aikaa ajatella, miten kone tekee sen, kirjoitan ilmeeni ja lyön vihreää nuolta. Tehty. Yksi asia, joka pyrkii pitämään paikkansa tietokannoista, on se, että sisältö on yleensä "puhdasta", joten en ole huolissani siitä, onko päivämäärä todella päivämäärä vai onko liukuluku todella numero.

C: ssä ohjelmoijien tuottavuus vie takapenkin koneen rajoituksiin. Jos joudun 'tekemään sen sopivaksi' 32K: iin ja että 32K on sulautetulla ohjaimella, joka pyörii renkaan sisäpuolella moottoritiellä 85 MPH: lla 4. heinäkuuta keskipäivällä, en voi todellakaan kertoa asiakas voi lisätä muistia, jos se loppuu. Jos minulla on vuosi kirjoittaa ja testata 2500 koodiriviä, niin se menee. Jos tämä koodi menee miljardiin renkaaseen, kyseisen kehitysvuoden kustannukset ovat huomiotta.

Tietotyypit, tietorakenteet ja ohjausilmaisujen virtaus ovat melko yleisiä kielillä. Hieno yksityiskohdat todellisessa maailmassa tapahtuvasta tapahtumasta ovat jotain aivan muuta.

TheSoundDefense
2014-07-31 20:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäisenä työharjoittelupäivänä mainitsin, että olen perehtynyt Pythoniin. Tarkoitin tuolloin, että olin kirjoittanut pari pientä ohjelmaa (noin 100 riviä) luokalle muutama vuosi sitten. Mitä tämä tarkoitti heille, oli se, että olin nyt "Python-kaveri" ja he antoivat heti Python-komentosarjan, jonka halusivat minun tulkitsevan ja parantavan.

Takeaway tästä: jos aion väittää että voin käyttää kieltä ansioluettelossa tai haastattelussa, niin minulla olisi parempi olla valmis aloittamaan lukeminen ja kirjoittaminen tällä kielellä heti kun aloitan, koska työnantaja aikoo olettaa. "Voin oppia mitä tahansa kieltä" ei ole yhtä hyödyllistä kuin "Tiedän tämän kielen, jota ihmiset käyttävät työpaikallasi". Heillä on työtä, joka on tehtävä; voitko hypätä sisään ja aloittaa sen tekemisen?Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...