Kysymys:
Kollega suljettiin salaa kokouksesta
DontDragMeIntoPolitics
2018-08-27 20:20:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minä (ulkopuolinen urakoitsija) kutsuttiin paikan päällä tapaamiseen projektiasiakkaamme kanssa ja keskusteltiin vanhemman kollegan kanssa heidän osallistumisestaan, oppien, että heitä ei ole vielä kutsuttu. Kun kysyin projektin johtajalta + , pitäisikö myös vanhemman kollegani osallistua, he luottivat asiakkaaseen, joka pyysi nimenomaan, ettei kyseistä kollegaa otettaisi mukaan (syytä ei annettu), mutta pyysi minua pitämään tämän itselleni . Jotta asiat olisivat todennäköisesti monimutkaisempia, projektin johtaja on ulkopuolinen urakoitsija (kuten minä, mutta toisen yrityksen kautta), kun taas vanhempi kollegani ja johtaja ovat sisäisiä työntekijöitä. Ilmeisesti minut vedettiin politiikkaan vastoin tahtoani tai parempaa harkintani, joten nyt etsin neuvoja siitä, miten edetä näiden tietojen kanssa. Minulla näyttää olevan seuraavat mahdollisuudet:

  • Pidä tämä itselleni, jättäen vanhemman kollegani todennäköisesti hämmentyneeksi laiminlyönnistään - loppujen lopuksi projektin johtajan pitäisi tietää, mitä he tekevät ja miksi. Tämä tuntuu kuitenkin jotenkin väärältä.
  • Hankkeen rikkominen johtaa luottamukseen ilmoittamalla asiasta johtajalle. He ovat loppujen lopuksi pomoni, mutta ilmeisesti se on todennäköisesti viimeinen kerta, kun projektin johtaja oli niin rehellinen minulle.

Ehkä on olemassa myös kolmas, parempi tapa. Joten miten voin hoitaa tämän oikein?

muokkaa Suhteet näyttävät olevan hieman monimutkaisia, joten anna minun yrittää selventää asioita hieman: Yritys (tai toimisto?) A sopi minut työskentelemään yrityksen B palveluksessa asiakkaan C projektissa Yritystä B tukevat myös yrityksen / toimiston D urakoitsijat. Projektin johtaja P on yksi D: n urakoitsijoista, kun taas johtajani L ja vanhempi kollegani S työskentelevät suoraan "B" -yrityksessä. Kokouksen suunnittelee ja pitää asiakas C, jonka P: n mukaan hän nimenomaisesti ilmoitti, ettei halua S osallistumaan - Voin vain arvata heidän syynsä, vaikka työni SI: n kanssa epäilee, että se johtuu epäpätevyydestä vaan pikemminkin S: n vakaasta kannasta B: hen, joka ei tee lisätyötä ilmaiseksi C: lle; näyttää siltä, ​​että täällä tapahtuu melkein joitain piirteitä.


+ kysyin helpottaakseni tavallisten matkojen varaamista jne., vaikka sillä ei todennäköisesti ole merkitystä.

Voisitko selittää lisää tästä?---- "Ilmeisesti minut vedettiin johonkin politiikkaan vastoin tahtoani tai parempaa harkintani, joten nyt etsin neuvoja, miten edetä näiden tietojen kanssa" - Mihin sinut vedettiin?
@Isaiah3015 En ole varma, onko sillä merkitystä kysymykselle, mutta erilaisen palkkaustilan vuoksi näyttää olevan tietty epäluottamus, jopa epäilyjä suosimisesta.Ja kollegan kutsumaton osallistuminen todennäköisesti tuo siihen osaa huolimatta (ainakin tässä tapauksessa) siitä, että asiakas on vastuussa ...
Sanoiko projektin johtaja nimenomaisesti, ettet kerro asiasta johtajalle vai eikö vain kerro vanhemmalle kollegallesi?
Kuka maksaa urakoitsijana laskusi?Se on henkilö, jonka kerrot, koska se on osa sitä, mistä he maksavat.
@DJClayworth He sanoivat "meidän kahden välillä", mikä ei kuulosta olevan poikkeuksia.Sitten taas voisin vain kysyä projektin johtajalta, olisiko hyvä ajatus ainakin ilmoittaa asiasta johtajalle, kun kaikki tietävät, ovatko asiakkaan syyt poissulkemiseen puhtaasti henkilökohtaisia vai todella kriittisiä ... mikä on pohjimmiltaan [vastauksesi](https://workplace.stackexchange.com/a/118301) :)
@Evorlor (un?) Onneksi "oikein" tekeminen ei ole suosioäänestystä. Sain kaksi erittäin mielenkiintoista vastausta, joiden annan luultavasti uppoutua tänään ja sitten tehdä päätöksen.
Joten "vanhempi kollega" on * asiakkaan * työntekijä?Jos on, niin ehkä selventää sitä ja ** ehdottomasti ** noudata DJClayworthin neuvoja.Jos yksi myyjä yrittää sulkea asiakkaan työntekijää ja toinen myyjä saa siitä tietää eikä sano mitään, se saa molemmat myyjät näyttämään erittäin pahilta.Asiakkaat voivat sulkea haluamansa (enemmän tai vähemmän), myyjät eivät voi sulkea ketään.
Yritin, mutta en voi selvittää kuka kuka on.Olisi todella hyvä, jos lisäät alkuun "kuka kuka", joka tunnisti selvästi kaikki pelaajat.Onko esimerkiksi "johtaja" sama henkilö kuin "vanhempi kollega" vai eri henkilö?Missä yrityksissä kukin työskentelee?
@ToddWilcox Anteeksi, selvitin tilannetta hieman, ehkä terminologiani ei ole ihanteellinen ...
@WayneConrad Anteeksi, selvitin sen hieman, toivottavasti se on nyt ymmärrettävämpi
Hyvin tehty ja mukava kosketus jo vastattuun kysymykseen.Kiitos!
Kuusi vastused:
DJClayworth
2018-08-27 21:48:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka haluasi pysyä poissa politiikasta on ihailtavaa, se ei ole toteutettavissa. Olet nyt mukana, pidät siitä tai ei.

On aivan oikein, että kerrot asiasta esimiehellesi. Projektin johtajasi ei ole pomo; he eivät voi eikä saisi rajoittaa sitä, mitä kerrot todellisille pomojesi. Linjapäällikkösi (jolla oletan myös olevan valvojana projektissa) ansaitsee tietää, mitä on tekeillä. Ei ole ennenkuulumatonta, että ulkopuoliset urakoitsijat tekevät salaliiton heitä palkanneelle yritykselle. Esimerkiksi enkä syyttää kollegoitasi mistään, joskus alihankkija A haluaa sulkea mahdollisimman monen työntekijän pääurakoitsija B: stä, jotta he voivat mennä asiakkaan luokse ja sanoa "katso, kaikki työt tehdään alihankkija A: n ei tarvitse lainkaan pääurakoitsijaa B ". On erityisen houkutteleva sulkea pois asiantunteva, kokenut henkilö näissä olosuhteissa. Älä kuitenkaan tee syytöksiä. Varmista vain, että pomosi tietää, mitä on tekeillä.

Yleensä jos joku sanoo "älä kerro pomollesi tästä", kerro siitä heti pomollesi. Olet todennäköisesti pulassa, jos et sano jotain kuin sanot jotain. Tämä ei ole 'menemistä jonkun yli'. Johtajasi on linjapäällikkösi, ja hän on sitä varten.

Hyvien suhteiden saavuttamiseksi projektijohtoon voit kysyä häneltä, tietääkö linjapäällikkösi tästä ja jos hän ei , sano, että luulet hänen pitäisi ja aiot kertoa hänelle. Jatka, ellei projektin johto kykene keksimään todella hyvää syytä olla kertomatta hänelle. Urakoitsija, joka pitää salaisuuksia palkatusta yrityksestä, ei ole hyvä veto pitkäaikaisten suhteiden rakentamiseen.

On vain mahdollista, että projektin johtaja tarkoitti vain "älä kerro vanhemmalle kollegalle", ei "älä kerro kenellekään". Voit kysyä tästä erityisesti. Muista kuitenkin, että projektisi johtajalla ei ole oikeutta kertoa sinulle, mitä sanot esimiehellesi .

Toiseksi, mitä aiot sanoa vanhemmalle kollegallesi, kun he kysyvät sinulta projektista? Valehtelu on huono liike, joten sinulle jää "Minulle käskettiin olla kertomatta, miksi sinua ei ole otettu mukaan projektiin", mikä ainakin varoittaa häntä siitä, että jotain hämärää on tekeillä.

Ihmiset suosittelevat pitämään pään alas ja tekemään työsi, mutta kun jotain varjoista tapahtuu (ja näyttää siltä, ​​että se on), tekemättä mitään, sinut asetetaan varjoisten ihmisten puolelle. Ja tämä ei lisää sinulle todennäköisyyttä tulla läpi vahingoittumattomana.

Kyllä, olen ollut osallisena tällaisessa tilanteessa ja ei, missään vaiheessa vaikeneminen ei olisi parantanut asioita.

Pidän tästä vastauksesta parhaiten.Suuri ero on asioiden piilottaminen nykyiseltä pomolta / johtajalta, mikä tekee vaikenemisesta ongelman.
Kerro ehdottomasti pomollesi.Kun (ei jos) hän saa tietää tästä, hän ei halua olla sokeapuolinen.Mitä nopeammin voit ilmoittaa hänelle siitä, sitä parempi.
Sinun ei tarvitse kutsua sitä "salaisuudeksi".Voit todennäköisesti mainita sen pomollesi pisteenä ja antaa hänen selvittää sen itse.Jotain, * "Joten olin kokouksessa bobin kanssa keskustelemassa asioista projektiasiakkaan kanssa." * Sitten pomosi kysyy tietysti, miksi häntä ei kutsuttu ja yksinkertaisesti sanoo: "" En ole varma, mutta täältä ovatkokouksen pisteet. "*
@Dan: Ei kuulosta siltä, että syrjäytynyt "vanhempi kollega" olisi OP: n johtaja.(OP kertoo "vanhempi kollegani ja johtajani _ ovat_ ...", joten he ovat kaksi erilaista ihmistä).
_ "jos joku sanoo" älä kerro pomollesi tästä ", sinun on kerrottava siitä välittömästi pomollesi" _ paitsi jos se on pomosi pomo (mikä tapahtui minulle edellisessä yrityksessä)
Sovittu.Myös jos kyse on pomosi yllätysjuhlista.
Kerroin pomolleni ja myös, että minua pyydettiin olemaan kertomatta hänelle.Hän maksaa minulle.Tai joka tapauksessa se, joka päättää, saanko minulle palkan vai erotetaanko minut.
Teknisesti @JaccovanDorp maksaa urakoitsijalle asiakkaan, joka on tässä kysymyksessä "pomo".Joten, päällikön pomo käski häntä olemaan kertomatta pomolleen.Jos hän rikkoo sitä, hänet voidaan erottaa, ja hänen pomonsa on voimaton lopettaa se.
Tapa, jolla ymmärsin sen, OP on saman yrityksen palveluksessa kuin johtaja ja raportoi jossain määrin suoralle johtajalle.Joten kertominen koko johtajalle koko tarina olisi oikea tapa edetä.He voivat aina teeskennellä olevansa tietämättä siitä, jos he ovat huolissaan sopimuksen virheellisyydestä, jos he osoittavat tietonsa.
Mutta saatat aloittaa jotain "Pomo, minulla on melko hankala tilanne. Minua pyydettiin olemaan kertomatta kenellekään jostakin, mutta mielestäni se on välttämätöntä. Valitettavasti tiimini johtaja on se, joka sanoi sen olevan salainen, ja minäeivät todellakaan halua olla hänen pahalla puolellaan. "
@iheanyi OP: lla ei tietenkään ole suoraa näyttöä siitä, että pomon pomo todella sanoi niin.
Kiitos neuvostasi - se on lähinnä lopputulosta: Puhuin jälleen projektijohtajan kanssa ja kysyin heiltä, eikö ainakaan minun esimieheni tai _päämieheni pitäisi tietää asiakkaan pyynnöstä.Puoli päivää myöhemmin he vastasivat, että myös minun esimieheni tietää (törmäsinkö heihin oikeaan suuntaan vai tulivatko he samaan johtopäätökseen, en tiedä, mutta lopputulos on loppujen lopuksi sama).
@DontDragMeIntoPolitics Oletko vahvistanut linjajohtajasi kanssa, että he todellakin tietävät, vain siinä tapauksessa?
@JAB Hyvä asia, kyllä, olen, johtajani vahvisti sen
Sovittu.Jos et pysty selvittämään, mitä tehdä, niin ammatillinen vastuusi on kysyä suoralta esimieheltä.(Tai HR / etiikka / seuraava taso, jos ongelma liittyy esimieheen.)
Joe Strazzere
2018-08-27 20:26:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä tämä itselleni, jättäen vanhemman kollegani todennäköisesti hämmentyneeksi laiminlyönnistään - loppujen lopuksi projektin johtajan tulisi tietää, mitä he tekevät ja miksi.

Joten miten voin käsitellä kunnolla tämä?

Tee niin kuin käskit ja pidä se itsellesi. Kysyit viattomasti matkajärjestelyistä ja opit meneillään olevasta toimistopolitiikasta. Et ole vielä vedetty politiikkaan. Ja et ole, jos lopetat vain nyt.

Tämä on asiakkaan, vanhemman kollegan ja projektin johtajan asia. Asiakas ei halua, että tämä vanhempi kollega kutsutaan mistä tahansa syystä. Se on melkein varmasti asiakkaan puhelu.

Teet työsi. Anna muiden tehdä työnsä.

Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun;tämä keskustelu on siirretty chattiin (https://chat.stackexchange.com/rooms/82428/discussion-on-answer-by-joe-strazzere-colleague-secretly-singled-out-from-meetin).
John Eisbrener
2018-08-28 22:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen rehellinen, en ole erityisen samaa mieltä näistä vastauksista, koska useimmat (minulle) näyttävät tarjoavan tietoja ikään kuin olisit työntekijä etkä urakoitsija. Kilisin vastaus viittaa mielestäni tässä tärkeimpään, mutta vain vihjaa siihen. Yksinkertaisesti, koska olet urakoitsija , sinun tulisi ensin vastata kysymykseen ensin suoran esimiehesi kanssa (urakoitsijayrityksessä). Kyseisellä henkilöllä on toivottavasti parhaat valmiudet kertoa sinulle, miten edetä.

Täällä on liikaa tuntemattomia, kuten toinen ulkopuolinen sopimusyritys, joka on yrityksesi suora kilpailija, joka toi yrityksesi ( esim. yksilöitävä henkilö, joku heidän johtoketjussaan tai joku muu kokonaan), miten tekosi vaikuttavat mahdollisesti yrityksesi suhteisiin asiakkaaseen jne. Minusta sinun ei tarvitse olla sellainen, joka tekee päätöksen. Tuo tämä asia sisäisesti esiin (pian, jos et ole jo tehnyt niin), ja jätä päätös siitä, miten lähestyt asiaa, sopivan hallintahierarkian mukaan.

Toivon, että heidät sijoitetaan tähän asiakaskuntaan tarpeeksi antaa sinulle heidän mielestään parhaan vastauksen heidän näkökulmastaan.

Kiitos, hyvät pisteet samoin.Joo, jos projektin johtaja ei ole sillä välin kertonut minulle, että myös esimieheni tietää, että tarkistaminen urakoitsijani kanssa olisi ollut järkevä lähestymistapa.
Erinomainen vastaus.Sen lisäksi, että annat _yrityksesi_johdon päättää, miten käsitellä yritysten välisiä suhteita ja asiakaspäätöksiä, sinun on puhuttava, kenen kanssa sinun on keskusteltava, jos olet tyytymätön suoritettaviin toimiin ja haluat siirtyä uudelleen.Keskustele aina ihmisten kanssa, jotka maksavat sinulle * ensin, kun mukana on useita organisaatioita.
Conor Mancone
2018-08-28 20:53:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että tämä on hieman uudelleen DJClayWorthin vastauksesta, mutta joskus käytännön kokemus auttaa.

Olen vahingossa kävellyt toimisto-shenaniganeihin aiemmin melkein tarkoissa olosuhteissa kuin sinäkin. Esitin viattoman kysymyksen ja minua vastaan ​​ja vastasi seurasi "Mitä ikinä teet, älä kerro X: lle tästä". Tietenkin minun tapauksessani X oli sekä pomo että yrityksen omistaja. Välitön vastaukseni oli olla melko ärtynyt siitä, että joku yritti laittaa minut ensin tähän asemaan. Uskon, että jälkikäteen vastaukseni oli hyvin kohtuullinen. Jos joku on päättänyt aloittaa salaisen pidon, en pidä järkevänä, että hän jakaa tämän salaisuuden muiden kanssa ja vaatii välittömästi, että he pitävät salaisuuden. Nämä asiat ovat harvoin hyviä yritykselle, ja läpinäkyvyys on yleensä parempi pitkällä aikavälillä.

Minun tapauksessani olin alun perin repeytynyt enkä halunnut tuntua "toimisto-ovelalta". Minun tehtäväni oli kuitenkin (osittain) johtaa työntekijöitä, ja (kuten DJClayWorth sanoo), jos joku käskee koskaan olemaan kertomatta jotain pomollesi, paras veto on kertoa heti pomollesi. Lyhyen päättämättömyyden jälkeen kerroin pomolleni. Sitten huomasin, että se oli oikeastaan ​​vain kaikki shenanigans, että pomo oli jo täysin tietoinen suojattavasta salaisuudesta ja että se kaikki johtui jostakin räikeästä epärehellisyydestä työntekijältä, jolla oli alun perin "salainen" (pomo oli jo tietoinen kaikista yksityiskohdista ja oli jo käsitellyt mainittua työntekijää).

Tästä syystä minun näkökulmastani kaikki on seuraavaa: Salaisuudet ovat harvoin hyviä kenellekään osapuolelle. Voi olla yksi asia jättää huomiotta "salaisuus", joka ei liity sinäkään vähiten, mutta varsinkin jos oma johtajasi on mukana, on parasta puhdistaa ilma. Jos jollakin on salaisuus, hän ei Et halua jakaa heidän kanssaan, heidän on sitten selvitettävä, kuinka salaisuuksia ei jaeta ensin sinun kanssa. Minulla ei olisi myötätuntoa jonkun suhteen, joka yritti laittaa minut uudelleen tähän asemaan.

Kiitos kokemuksen jakamisesta.Olisin luultavasti mennyt myös esimieheni luo, jos projektin johtaja ei olisi vastannut kyselyni, jonka he (välin?) Kertoivat itse.
@DontDragMeIntoPolitics Kuulostaa siltä, että poistat sinut tehokkaasti tilanteen politiikasta - aina hyvä kuulla!Suurin valitukseni tilanteesta, johon minut laitettiin, oli ristiriitainen tilanne, johon minua tahattomasti laitettiin.Joko riskin tehdä työtoverini vihaiseksi puhumalla pomolleni, tai riskin tehdä pomo vihaiseksi olemalla puhumatta, ja he saavat myöhemmin selville.Molemmissa tapauksissa mielestäni se osoittaa, että salaisuudet pysyvät harvoin salaisina hyvin kauan, joten sinun on parasta puhdistaa ilma.
Kilisi
2018-08-27 21:12:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huolesi on sinä ja yrityksesi. Älä osallistu siihen paitsi, että pidät tämän mielenkiintoisena tietona. Se voi johtaa siihen, että yrityksesi saa enemmän työtä tai ei. Älä koskaan unohda, että edustat yritystäsi.

Valmistaudu perusteellisesti kokoukseen (sinun pitäisi olla joka tapauksessa). Se voi tarjota mahdollisuuden edetä henkilökohtaisesti tai yrityksessä.

Ei ole mitään positiivista työntää millään tavalla takaisin päätöstä, jonka valtuutetut ihmiset ovat jo tehneet ja jolla ei ole mitään tekemistä yrityksen kanssa.

Viimeinen kappale vaikuttaa totta yleensä, mutta se on erotettu tästä kysymyksestä. 1) Mikään ei osoita, että sisäinen johto saattaisi valtuuttaa ulkoisen projektipäällikön toimimaan näin.2) Pomoille kertominen tapahtumista, jotka saattavat vaikuttaa projektiin, ei ole takaisku.(Syyttäminen tai pomo puuttua asiaan.) 3) Yritykseni asiakkaalla on jotain tekemistä yrityksen kanssa.
Saattaa kuitenkin olla, että poissulkeminen tehtiin jollakin muulla pohjalla ja tarina asiakkaan pyytämisestä oli vain peite.Tai että urakoitsija käytti tätä tilaisuutta saadakseen jonkin verran lisäetua (esim. Tilaaja ei ilmoittanut sitä suoraan, mutta projekti liioitteli sitä, että tietty henkilö suljettiin projektista).Kuinka voit olla varma, ettei samaa tapahdu tulevaisuudessa sinua tai yrityksesi kollegoita vastaan?
On jotain positiivista: vastustaa ei-toivottua käyttäytymistä.Esimerkki: Jos näet jonkun kiusattavan, etkä tee mitään, olet osa ongelmaa :) https://i.imgur.com/XOe7rYc.jpg
Kiitos ehdotuksestasi.Luulen, että olosuhteista riippuen tämä on myös järkevä neuvo, mutta minun tapauksessani se ei tuntunut oikealta.
scouser
2018-08-30 04:58:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni sinulla on vain projektijohtajan sana siitä, että vanhempaa kollegasi ei kutsuttu. Koska on todennäköisesti epätodennäköistä, että pystyt tarkistamaan, eikö asiakas todella halunnut vanhemman kollegasi olevan läsnä, sinulla ei ole muuta perustetta päättää projektin johtajan väitteen oikeellisuudesta kuin "projektin johtaja sanoi ...". , sinun tulisi jättää se huomiotta, samoin kuin väite, jonka muut tietävät.

Ehdotan, että pidät esimiehesi ajan tasalla kokouksen ja muiden projektia koskevien kokousten sisällöstä - on hyvä käytäntö pitää heidät tietoa siitä, mitä olet tekemässä. Jos osallistumisesi kokouksiin antaa palautetta, voit kysyä neuvoja esimieheltäsi, pitäisikö vanhempaa kollegaa kuulla aiheesta [aihe-aihe], koska he eivät olleet läsnä kokouksessa. Tämä on yksinkertaisesti tosiasia (heidän poissaolonsa voi johtua monista syistä) ja panoksen hakeminen on tarkoituksenmukaista, varsinkin kun heillä on oletettavasti enemmän kokemusta.

vanhempi kollega).

Jos vanhemman kollegasi tulisi joka tapauksessa olla mukana projektissa (mikä ei ole sinun päätöksesi), heidän tai heidän esimiehensä on lisättävä huolenaiheitaan komentoketju (tapauksen mukaan) ja tilanteen korjaamiseksi. Tämä ei oletettavasti ole sinun tehtäväsi.

Ja jos näin ei ole, niin se käy ilmi, mutta taustalla oleva syy ei välttämättä ole, mutta sillä ei ole merkitystä, jos et ole kiinnostunut politiikasta.

Toivottavasti tämä auttaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...