Kysymys:
Autetaan jotakuta, joka on vastustanut kollegoitaan
MlleMei
2018-09-20 17:12:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelen kehittäjänä suuren organisaation verkko- / mobiiliosastolla. Meillä on kehittäjiä jaettu ryhmiin, meillä on tiimijohtajia ja meillä on projektijohtajia. Siellä on "uusi" projektipäällikkö, jolla on vaikeuksia tiimimme toiminnassa, ja "törmää" nyt tiimimme johtajien ja muutaman kehittäjämme kanssa. Katson, että se johtuu väärinkäsityksistä (joita seuraa joitakin valitettavia tapauksia tiimin johtajilta) ja ehkä hänen epäpätevyydestään (tämä on ensimmäinen kerta, kun hänellä on tällainen rooli).

En työskennellyt hänen kanssaan ensimmäisten neljän kuukauden aikana, jolloin hän aloitti täällä, kuulin vain vähän ihmisiltä lopussa, jotkut heistä eivät halunneet enää työskennellä hänen kanssaan. Aloin työskennellä hänen kanssaan pari kuukautta sitten.

Tässä ovat asiat, joita näen häneltä:

  • Hän suhtautuu asioihin hyvin henkilökohtaisesti: hän työskentelee projektissa, joka on hylätty jonkin aikaa (ei paljon ihmisiä jotka ovat työskennelleet sen parissa, ovat edelleen olemassa) ja analyysi ei ole Joten kun kehitämme ominaisuuden ja havaitsemme, että siellä on enemmän kuin mitä näemme, ja asiat vievät enemmän aikaa kuin odotettiin, kerromme hänelle. Sen mukaan, miten hän reagoi, ikään kuin olisimme sanoneet hänelle: "Sinä kaipasit tätä, olet sekaisin!" Jos se on pikemminkin "Tämä puuttui, meidän on tutkittava asiaa tarkemmin varmistaaksemme, ettei meistä puutu mitään muuta varmistaaksemme, että kaikki toimii edelleen odotetusti".
  • Tämä liittyy toiseen asiaan: hänen täytyy syyttää. Ja koska se ei ole hänen syynsä, sen on oltava meidän. Emme toimi näin: jos jokin menee pieleen, meidän on ensisijaisesti korjattava se. Sitten, vakavuudesta riippuen tai jos on olemassa malli, yritämme korjata myös tämän (olipa kyse henkilökohtaisesta epäonnistumisesta tai ongelmasta työssämme). Mutta kuulet täällä harvoin "Se on sinun vikasi, en käsittele tätä". Joten kun otamme asian esiin, koska hän luulee syyttävän häntä, hänestä tulee nopeasti hyvin puolustava ja syyttää meitä asioista, jotka eivät ole meidän vastuullamme. Hän sanoo sellaisia ​​asioita kuin "kaipasit sitä", "piilotit tämän", ... hyvin vastakkainasettelevaa eikä rakentavaa.
  • Tämä vie minut epäpätevään osaan: en usko, että hän tajuaa, että jotkut asiat ovat hänen vastuullaan (tai että meillä kehittäjinä ei ole vain tietoa ennakoida joitain asioita, jotka hänen pitäisi olla projektin johtajana).

Ollakseni oikeudenmukainen, hänellä on joitain syitä olla (nyt) epämukava joukkueessa (mikä tekisi hänestä puolustuskykyisemmän, vaikka kuulemani perusteella hän oli sellainen myös alussa) :

  • Tiedän tapauksesta, jossa tiimin johtaja A lähettää hänelle vahingossa sähköpostin, jossa hän valittaa hänestä siitä, että hän ei kunnioita jälleen kerran käyttöönotettua protokollaa (ei soittavia nimiä) tai loukkauksia).
  • Kokousten aikana joukkueen johtaja B on menettänyt kärsivällisyytensä vähitellen (kuten jotkut kehittäjätkin), nimittäin yllä kuvattujen asioiden takia (hän ​​puolustautuu, siellä on epärakentavaa syyttämistä ja aikaa menee hukkaan todellisen ongelman ratkaisemisen sijaan). Tämä kaikki on kasautunut tämän päivän kokoukseen, jossa jälleen kerran ilmoitimme hänelle, että tiettyä ominaisuutta ei ollut tehty (mikä olisi pitänyt olla), koska se puuttui soveltamisalasta. Kun hän alkoi sanoa uudelleen "Miksi kaipaat sitä, miksi et kertonut minulle, että se puuttui, ja odotit tähän asti?" (huomasimme juuri tänään, että tämä oli tehtävä, siksi), joukkueen johtaja B menetti sen. He menivät edestakaisin, ja B käski häntä eri kohdissa poistumaan huoneesta, että koko joukkue valitti hänestä ja että hän toivoo, ettei hän ole enää tämän tuotteen tuotejohtaja.

Joten hänellä on puutteita, mutta myöskään asioita ei ole hoidettu meidän puolellamme.

Asia on… Tunnen häntä.

  • Hän on nainen tietotekniikassa (olen myös), mikä ei ole helppoa. Tiedän, että olen ollut onnekas paikoissa, joissa olen työskennellyt, mutta tunnen muita naisia, jotka ovat kokeneet "pojaklubin", jonka IT-maailma voi olla. Ihmiset, joilla on eniten ongelmia hänen kanssaan, näyttävät myös olevan vahvamielisiä miehiä.
  • Hän saattaa tulla kulttuurista, jossa tiedän, että he ovat melko kurkussa ("syyllisyyspeli" voi tulla sieltä: kollegat eivät ole ystäväsi, he heittävät sinut bussin alle ja astuvat sinulle mennäkseen hieman korkeammalle ). En ole 100% varma, koska en kysynyt häneltä, mutta se ei yllättäisi minua.
  • Englanti ei ole hänen äidinkielensä, ja hänellä näyttää olevan ajoittain vaikeuksia löytää oikeita sanoja , joten mielestäni käännöksessä on myös jotain kadonnut (ja jälleen kerran, saman kulttuurin, josta puhuin aiemmin, tiedetään olevan huono englanniksi)
  • Se voi olla helvetti hänen omasta tekemästään, mutta jotkut jäsenet joukkueesta on nyt aktiivisesti häntä vastaan ​​(esimerkiksi ei halua olla kokouksessa hänen kanssaan ilman esimiehensä tai jonkun vanhemman läsnä ollessa)

Haluaisin tarjota hänelle mennä lounaalle joskus, mutta en tiedä onko se hyvä idea. Meillä on ollut sydämellinen suhde tähän asti, kun olemme puhuneet yksi toisensa kanssa aiemmin ja se sujui hyvin. En tuo tätä kaikkea esiin, mutta mielestäni olisi hyvä tutustua häneen ja hänen tuntemaan joku tiimistämme. Jatkamme yhteistyötä seuraavien kuukausien aikana, ja haluaisin, että toimisimme tiiminä ja olisimme tuotteliaita, ja ihmettelen, voisiko korvan lainaaminen ja tunteminen auttaa. Tällä hetkellä, koska asiat eivät ole niin hyvin, näemme hänet vain harvoin kriittisissä kokouksissa, joissa tunteet ovat korkealla (molemmilla puolilla).

Luuletteko, että se on hyvä idea?

Vahvamielisillä miehillä on taipumus alhaiseen sietokykyyn BS: ää kohtaan.Oliko he aina kriittisiä häntä kohtaan vai lisääntyikö se jostakin hetkestä eteenpäin?Ei sanota, että he ovat pyhiä tai ettei poikaklubia ole, mutta on tärkeää olla selvillä siitä, mitä tapahtuu
Liian pieni vastaukseen: Lounaalla käyminen on riskialtista, mutta hyvä idea.Keskityisin kuuntelemiseen ja ymmärtämiseen, miksi hänellä on reaktioita.Hän on ilmeisesti epävarma;voi olla pojan klubi, hänen kulttuurinsa tai mikä tahansa, mutta ymmärtämättä miksi hän räjäyttää, et voi tehdä siihen paljon.
@rath: Kuten sanoin, en kuullut hänestä paljoa ensimmäisinä kuukausina, jolloin hän työskenteli täällä, enkä ole lähellä niitä kehittäjiä, joilla on ongelmia hänen kanssaan.Liityin projektiin myöhemmin, kun yksi kommentti toiselta tai toiselta puolelta aiheuttaisi jännitystä.Koska en tunne häntä, enkä ole työskennellyt paljon muiden kanssa, en ole varma, miten asiat alkoivat.
@rath: Siksi ajattelin lounasta.En tiedä tarpeeksi (häntä tai koko tilannetta), enkä ole hänen managerinsa.Mutta minun on silti työskenneltävä hänen kanssaan lähitulevaisuudessa, ja vaikka emme koskaan olleet ristiriidassa, on jännitteitä, kun hänen on tavattava yksi kehittäjistä tai joukkueen johtajista, jota haluaisin helpottaa.Ajattelin, että korvan lainaaminen tai ystävällinen kasvo voi auttaa.Tai ei.
Kaksi vastused:
paulj
2018-09-20 19:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Höyhen linnut parveilevat yhdessä

Oman urasi kannalta ehdotan ei . Ole ammattilainen, ole kohtelias, tee tapauksesi, kun olet muiden näkökulmasta.

Kuitenkin kuvauksestasi hän on nyt merkitty, ja viimeinen asia, jonka haluat, on liittyä jonkun kanssa, jonka selässä on merkki. Toivottavasti hän etsii toista paikkaa.

Huomaa myös, että käsityksesi, totuutesi asiasta on vain sinun. ts. et tiedä mitä tapahtui jokaisessa hänen kokouksessaan tai jokaisen lähettämänsä sähköpostin sisällön.

Joe Strazzere
2018-09-20 20:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin tarjota hänelle mennä lounaalle joskus, mutta en tiedä onko se hyvä idea. Meillä on ollut sydämellinen suhde tähän asti, kun olemme puhuneet yksi kerrallaan aiemmin ja se sujui hyvin. En tuo tätä kaikkea esiin, mutta mielestäni olisi hyvä tutustua häneen ja hänen tuntemaan joku tiimistämme. Jatkamme työskentelyä seuraavien kuukausien aikana, ja haluaisin, että työskentelisimme tiiminä ja olisimme tuotteliaita, ja ihmettelen, voisivatko korvan lainaaminen ja tunteminen auttaa. Tällä hetkellä, koska asiat eivät ole niin hyvin, näemme hänet vain harvoin kriittisissä kokouksissa, joissa tunteet ovat korkealla (molemmilla puolilla).

Luuletko, että se on hyvä idea?

Mielestäni motiivisi ovat kiitettäviä, mutta mielestäni sinun on kuljettava varovasti.

Projektin johtajan tunteminen paremmin on hyvä idea. Lounaalla käyminen on hyvä idea.

Mutta minkä tahansa tämän tuominen esiin on huono idea. Et ole hänen esimiehensä. Et ole hänen mentori. Niiden tekeminen, joka kuulostaa siltä, ​​ei todennäköisesti menisi hyvin.

Mene lounaalle. Puhua. Yhdistä kuten tekisit muiden projektijohtajien kanssa.

Mutta älä yritä olla se, joka "korjaa" hänet.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...