Kysymys:
Kuinka vaimentaa liittymistä lumivyöryyn?
c36
2020-08-30 10:31:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeisten kahden kuukauden aikana monet parhaiten menestyneistä työntekijöistä ovat lähteneet nykyisestä yrityksestäni. Heillä kullakin oli erilaiset "viralliset" syyt poistumiseen, mutta sen ajoitus on melko ilmeinen (se tapahtui juuri silloin, kun yritys asetti väliaikaisen palkkakohdan covid-19: n vuoksi). moraali on edelleen alhainen, koska niin monet hyvät työntekijät ovat lähteneet niin lyhyessä ajassa.

(Huomaa, että nämä eivät ole Ylimmän johdon jäseniä, jotka lähtevät - se merkitsisi, että yrityksen taloudellinen tilanne on huonossa kunnossa, mikä ei todellakaan ole tällä hetkellä. Se on vain erinomaisia ​​työntekijöitä monilta tasoilta).

Tiedän, että kaikki esimieheni, johtoryhmäni ja työtoverini pitää minua parhaiten suoriutuvana työntekijänä. Jos lähden nyt, se olisi suuri isku isojen iskujen sarjan päälle.

Se on erityisen huono, koska ei ole ketään, joka edes ottaisi työtäni vastaan ​​(kaikki on varattu kokonaan he ottivat työn muilta työtovereiltani, jotka lähtivät).

Ja tietysti ... Joku otti minuun yhteyttä äskettäin mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, josta päätyi kerran elämässä -tyyppiseksi työtarjous, joka on niin hyvä, että en voi hylätä sitä. Aion ehdottomasti hyväksyä sen, mutta minusta tuntuu myös ehdottomasti pahalta sen ajoituksesta.

Kun ilmoitan 2 viikon varoitusajalle esimiehelleni ja kun puhun työtovereilleni, jotka on hyvin järkyttynyt siitä, että lähden, voinko tehdä mitään iskun vaimentamiseksi?

_ "Huomaa, että nämä eivät ole ylemmän tason johtajia, jotka lähtevät" _ - ihmettelen, johtuuko tämä siitä, että ylemmät johtajat eivät saaneet palkkaleikkauksia?
Vastaako tämä kysymykseesi?[Työtoveri löi minut eroon.Kuinka voin erota ammattimaisesti?] (Https://workplace.stackexchange.com/questions/20357/a-coworker-beat-me-to-resignation-how-can-i-resign-in-a-professional-tapa)
Paholaisen puolestapuhuja: et ehkä halua, että isku pehmenee niin paljon (olematta epäammattimaista tai aiheuttaen todellisuudessa lisää ongelmia).Yritys, joka kylvää täällä kylvämänsä, voi olla ainoa tapa, jolla ylin johto oppii.
Ammattimaisuudessa ja emotionaalisessa sijoittamisessa on ero.Sinun on aina oltava ammattilainen, koska se on sinun tehtäväsi.Sinun ei tarvitse olla emotionaalisesti investoituja, koska se ei ole vaimosi :-P
Mitä pehmustusta yritys tarjoaisi työntekijöille, joiden on määrä irtisanoa?...
Kääntyisivätkö he rooliinsa, olisiko he huolissaan siitä, että lievennät iskuja, jotka jäävät työttömäksi ja joille maksetaan laskuja?
Voi, ja mistä kannattaa, "yrityksemme taloudellinen muoto on hyvä" ja "kaikilla työntekijöillämme oli väliaikaisia palkkaleikkauksia", älä harhaile yhdessä.Palkat ovat yleensä viimeinen asia, johon yritykset suhtautuvat kustannusten alentamisen kannalta (kaikkien siitä aiheutuvien negatiivisten vaikutusten takia.) Ei sanomalla, että he menevät alle tai mitään, mutta se ei todellakaan ole "Kaikki on mahtavaa" -tilanne.
FWIW, en ole koskaan kokenut tai nähnyt henkilökohtaista kaunaa ("isku"), koska työtoveri lähti parempaan tilaisuuteen.On johtajia, jotka ilmaisevat pettymyksen, mutta tässä vaiheessa malli on selkeä eikä se ole yllätys heille.Hyvin hyvästit ja tavallinen irtisanomisaika ovat kaikki mitä tarvitaan asioiden tasoittamiseksi.Kerro takaisin, mitä päätit tehdä ja miten se sujui.
Kuusi vastused:
AsheraH
2020-08-30 13:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isku on huono riippumatta siitä, mitä teet, mutta voit tehdä joitain asioita sen minimoimiseksi:

Tee se ennemmin kuin myöhemmin

Hallinta toimii vaikea tulevaisuuden suunnitelma. Juuri nyt, suunnitelma sisältää sinut. He saattavat miettiä uusia rakenteita, joissa sinulla on tietty rooli. Tiedät mahdollisimman pian, ettet ole lähellä, mikä säästää heidän työtään. Sama koskee työtovereitasi ja jopa itseäsi.

Päätä, voivatko he tehdä mitään pysyäkseen sinussa

He saattavat tarjota sinulle enemmän rahaa, hienon otsikon, ... Jos jotain voi muuttaa mieltäsi, ole rehellinen ja etukäteen. Jos sitä ei ole, tee sama, ole luja JA

Keskity kerran elämässä -mahdollisuuteen

Älä mainitse viimeaikaista voittotilannetta tai muita negatiivisia asioita joilla on merkitys tässä päätöksessä, ellei se ole jotain merkittävää, mikä heidän on korjattava yrityksen pelastamiseksi. Uusi työ on aivan liian hyvä olematta tekemättä sitä.

Ole yhtä hyödyllinen kuin pystyt irtisanomisajan aikana

Dokumentoi työsi mahdollisimman paljon auttaaksesi vastuuta ottavaa henkilöä. Kiinnitä löysät päät töihin niin paljon kuin voit. Jos mahdollista ja kohtuullisissa rajoissa, katso lisätietoja irtisanomisajan jatkamisesta. Viikko tai kaksi ylimääräistä vain saattaa vaikuttaa vaihtelijan löytämiseen. Ja lopuksi, yritä säilyttää työtovereidesi henki loppuun asti.

Hei AsheraH, olen korvannut luettelomerkkien muotoilun pienimmillä käytettävissä olevilla nimikkeillä.Minulle se lukee paremmin tällä tavalla korostamaan vastauksessasi olevat keskeiset viestit, mutta jatka ja palauta / muokkaa sitä, jos et pidä tästä muodosta.
Ennemmin kuin myöhemmin, varmista - mutta ei niin pian, että uusi sopimus ei ole vielä allekirjoitettu - Älä tee mitään ennen kuin uusi sopimus on tehty.Tiedän, että se on ilmeistä, mutta mielestäni on parempi sanoa se kerran monille kuin ryöstää sitä asiaa :-)
Luulen, että lakko "Päätä jos he voivat tehdä jotain pitääkseen sinut".Harvat pitkän aikavälin tulokset tulevat "Lopetin .... mutta odotan" -tarinasta.OP kuvaili uutta mahdollisuuttaan kerran elämässä, eikä vain joku muu yritys ollut kiinnostunut.
Halusin vain lisätä, ÄLÄ ilmoita mitään ennen kuin sinulla on aloituspäivä ja allekirjoitettu sopimus unelmiesi työpaikalla
@Strader-totuus.Liian monta kohteliasta kahden viikon ilmoitusta on muuttunut improvisoiduksi ampumiseksi.
FractalDoctor
2020-08-30 13:37:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näen hyvin samanlaisen tilanteen, jossa työntekijät vaihtavat työnantajaa nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen paremmin ja ammattimaisemmin selviytyneisiin.

Jos työnantajasi olisi ymmärtänyt paremmin liiketoiminnan tarpeet, kuka olivat päteviä työntekijöitä, ja mikä tärkeintä, miltä heistä tuntui, että he olisivat tehneet siitä paremman työn.

Lisäksi "kerran elämässä" -mahdollisuudella uskollisuutesi on itsellesi, ei työnantajalle. . Mene vapaalla omallatunnolla kuten tekisitkin milloin tahansa. Siirry eteenpäin.

Tymoteusz Paul
2020-08-30 12:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun ilmoitan 2 viikon varoitusajalle esimiehelleni ja puhuessani työtovereihini, jotka ovat hyvin järkyttyneitä siitä, että lähden, voinko tehdä mitään iskun vaimentamiseksi?

Voit tarjota joillekin kollegoistasi kyselemään uudessa paikassa, jos he etsivät enemmän ihmisiä, vaikka haluatkin tehdä sen nykyisten työnantajien omaisuuden, ajan ja pilkkujen ulkopuolella.

Sen lisäksi, et voi mitään eikä sinun pitäisi tehdä asialle mitään.

Jotkut ihmiset ymmärtävät, että sinun on keskityttävä parhaaseen sinulle - heidän ei tarvitse kuulla mitään. Toiset vain nostavat kohinaa ja ärsyttävät - niille, jotka eivät puhu, ei ole mitään hyötyä.

En näe, kuinka salametsästys auttaa lieventämään hänen nykyisen työnantajansa iskeä.
@DiegoSánchez Se on vanha hyvä strategia, joka saa heidät unohtamaan vatsakivut lyömällä niitä kasvoihin.Jos he menettävät kaikki muut, menettämisellä et todellakaan enää muutosta.Puhumattakaan siitä, että kun he kuulevat, että sinä olet vastuussa siitä, että he menettävät niin paljon työntekijöitä, he eivät ole edes hieman surullisia siitä, ettet enää ole heidän kanssaan.Puhallus onnistuneesti pehmustettu.Kaiken vakavasti tämä vastaus näyttää kuitenkin vain saavan OP: n tuntemaan olonsa pahemmaksi.
@DiegoSánchez toisaalta pyrki vähentämään iskuja jo demoralisoiduille työntekijöille.
Kevin
2020-08-31 23:08:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä turhaan rajoita itseäsi.

Kolme syytä sanon tämän:

  • "työtarjous, joka on niin hyvä, että en voi muuttaa sitä alhaalla "

  • " Olen tietoinen siitä, että esimieheni, johtotiimini ja työtoverini pitävät minua parhaiten menestyvänä työntekijänä. "

  • Viimeisten kahden kuukauden aikana monet parhaiten menestyneistä työntekijöistä ovat lähteneet nykyisestä yrityksestäni.

Toisin sanoen nykyinen yrityksesi epätoivoisesti epätoivoinen lahjakkuutta, he pitävät sinua huippulahjana ... ja olet asettanut rajoituksen, ettet jatka siellä työskentelyä uuden tarjouksen takia.

Entä jos johtoryhmän jäsen sanoi " C36, olet ollut hämmästyttävä voimavara yritykselle. Ensi kuusta alkaen haluaisimme tarjota sinulle vanhemman roolin yrityksessä ja antaa sinulle enemmän välittäjää auttamaan muokkaamaan osastoa ja yritystä - se on suunnilleen puolitoista ylennystä, ja siihen liittyy 65% ​​korotus palkkasi. "

Lähtisitkö silti? (Arvaukseni ei olisi.)

Ja se riippuu siitä, että he tulevat satunnaisesti luoksesi ja ehdottavat tätä tyhjästä. Oletko sinä ehdottanut tätä? Miksi ei? Tarkoitan, että puhtaasti kyynisestä näkökulmasta sinulla on paras mahdollinen neuvottelupiste: he tietävät, että olet erittäin lahjakas, he epätoivoisesti taitosi puolesta, sinulla on BATNA (paras vaihtoehto neuvoteltuun sopimukseen), joka on niin hämmästyttävää, että se sokaisi sinut muihin mahdollisuuksiin ja heillä on BATNA, joka imee niin pahasti, että yrität selvittää tapoja pehmentää sitä heille.

Sanon ... olet siirtynyt tiettyyn johtopäätökseen: et voi mitenkään hylätä tämän toisen yrityksen tarjousta. Miksi et katso jos saat uuden tarjouksen kilpailemaan sen kanssa? Pahimmassa tapauksessa he yksinkertaisesti sanovat: "Anteeksi, mutta meillä ei ole budjettia tai varauksia korotukseen tai ylennykseen." - missä tapauksessa olet vain samassa veneessä, jossa olet nyt (hieman vähemmän syyllisyyttä poistumisesta).

Älä rajoita itseäsi tarpeettomasti.

Ertai87
2020-08-31 23:24:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä huoli siitä. Liiketoiminta on liiketoimintaa. Jos yritys olisi menossa veden alle, luuletteko heidän harkitsevan toista ajatusta irtisanomisesta? Jos teet niin, olet naiivi ja sinun on napsahdettava siitä irti, koska vastaus on perusteellinen ja kaikuva EI . Ja näin ollen sinun tulisi kohdella heitä täsmälleen samalla kunnioituksella kuin he kohtelevat sinua, mikä ei ole kukaan .

Tässä on kysymyksestäni: Kun Covid-19 tapahtui, palkat leikattiin. Tiedätkö, leikataanko palkkoja kautta linjan? Oletan, ettet ole (tällaisia ​​tietoja olisi vaikea tietää), mutta kun otetaan huomioon, että vain nuoremmat työntekijät (johtotason alapuolella olevien ihmisten mielessä) lähtivät yrityksestä, on kohtuullista olettaa, että palkka ei vaikuttanut johtoon vain matalan tason työntekijät. Mikä kertoo sinulle, kuinka paljon sinua matalan tason työntekijänä arvostetaan. He olisivat voineet päättää olla leikkaamatta palkkoja tai he voisivat päättää tehdä yleisiä leikkauksia, mikä olisi nähnyt enemmän ihmisiä kaikilta yrityksen tasoilta päättävän lähteä, mutta sen sijaan he saivat kaikki alimman tason ihmiset ottamaan palkan rangaistus päätöksestä, johon heillä ei ollut mitään panosta tai valvoa. Jos se ei riitä osoittamaan, kuinka paljon kunnioitusta he ovat sinua kohtaan, en tiedä mikä on.

Nyt tiedät, että sinulla on lahjakkuutta. He tietävät myös, että sinulla on lahjakkuutta. He tietävät, että olisi suuri kustannus menettää sinut. Sinulla on kilpaileva tarjous, jonka sanoit olevan kerran elämässä. Joten voit jatkaa työskentelyä yrityksessä, joka on jo osoittanut, että he elävät ja kuolevat johdon kronismi, tai voit ottaa tämän toisen tarjouksen yritykseltä, joka kunnioittaa taitojasi. Mutta näyttää siltä, ​​että olet jo nähnyt ja päättänyt sen osan.

Mitä lähteä: Kun yritys päätti olla leikkaamatta johdon palkkoja, he tekivät niin ottamalla kantaa, jonka mukaan heidän mielestään liiketoimintaa hoitaa johto, ei nuoremmat työntekijät. Se on yrityksen virallinen kanta. Joten ehdotukseni olisi saada heidät sijoittamaan rahansa suuhunsa. Metaforisesti puhuen sinun tulee kertoa heille: "Jos luulet pystyvänsi tekemään tämän työn ilman minua, katsotaanpa, pystytkö sinäkin" (älä todellakaan sano sitä kirjaimellisesti, vaan toimi tavalla kommunikoidaksesi siitä). Se on kirjaimellisesti ainoa johdon tehtävä varmistaa, että jos poistut yrityksestä, yritys ei kuole. Jos heitä kunnioitetaan niin suuresti, että he eivät saaneet samaa Covid-palkanlaskua kuin kaikki muutkin, katsotaanpa, ovatko he sen arvoisia. Jos poistut ja yritys kuolee, se oli paska yritys, jolla oli huonosti hoidetut prioriteetit ja kauhea johto ja hyppäsit alukseen hyvissä ajoin. Jos lähdet ja yritys ei kuole, kaikki on hyvin ja tämä on ongelma, josta sinun ei tarvitse huolehtia ensinnäkin. Joko niin voitat. Joten lähde. Älä pyydä anteeksi, älä "tee hyvityksiä", älä tee mitään muuta kuin normaalit velvollisuutesi, vaatimukset ja vastuut. Jätä vain ja ole valmis sen kanssa.

Dave3of5
2020-08-31 17:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, voit tehdä vain vähän, jotta voit vaimentaa iskua vain käsin ilmoituksessasi, selvitä irtisanomisaika ja jätä sitten se.

Älä koskaan yritä olla erittäin mukava ja avulias poistuttaessa organisaatiosta koska he hyödyntävät tätä varmasti. Ole muodollinen, tässä on huomautukseni, kuinka kauan tämä on mielestäni minun päättymispäivämääräni.

Jos sinulla olisi joku lähtemässä ja hän tarjosi joukon juttuja auttamaan, ottaisitko sen? Olisin varma varsinkin jos se olisi ilmainen!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...